Stevent wereld af op (financieel) Armageddon?

Screenshot 3

(Door: trias politica)

Het kraakt en piept wereldwijd. De geopolitieke spanningen lopen hoog op. Komt er oorlog? En zo ja, wie gaat die dan ‘winnen’?

Er is al sprake van een handelsoorlog tussen het Westen en Rusland. Tel daarbij de mondiale valuta-oorlog die zich momenteel aan het voltrekken is, en je houdt je hart vast dat de hele boel niet escaleert. China, India en Rusland zijn al geruime tijd bezig hun goudreserves aan te vullen. Waarom doen zij dat? Ligt er een break-up van het huidige financiële stelsel in het verschiet? Wie het weet mag het zeggen, maar persoonlijk denk ik, dat China en Rusland op de eerste plaats bezig zijn om zich in te dekken voor het geval dat het huidige financiële stelsel implodeert.

Het is niet voor niets dat de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika) vorige maand een ‘eigen’ IMF hebben opgericht: de New Development Bank (NDB), met een kapitaal van honderd miljard dollar. Dit feit trok weinig aandacht in de hoofdstroommedia, maar is een niet te onderschatten signaal dat er achter de schermen heel wat gaande is tussen de hoofdrolspelers in de wereldeconomie.

Screenshot 4
Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op Stevent wereld af op (financieel) Armageddon?

 1. joopklepzeiker zegt:

  De wereld niet u wel !

  Want de geschiedenis leert ons wie het gelag betaalt !

  Like

 2. Jaantje zegt:

  Hiervan was ik al op de hoogte en ja dat is een reden voor oorlog Amerika gaat dat niet pikken zonder slag of stoot.
  Kijk maar wat er met Gaddafi is gebeurd nadat er plannen waren om zich los te maken van de dollar en de gouden dinar als betaalmiddel voor de olie te willen instellen.
  Duurde niet lang of hij was RIP.

  Like

 3. Jaantje zegt:

  Alleen daarom al is Amerika en de west gebaat bij een verdeeld Arabie.

  Like

 4. joopklepzeiker zegt:

  Armageddon , fijns dan kan dus de mahdi komen !

  Ik zet mijn schoen vast klaar !

  Lusten kamelen peentjes ?

  Like

  • bigljohn zegt:

   Joop; Allah, Mahdi, Maitrea, het maakt niets uit ! Geef ze maar carbid en vlak daarna vuil water, en zeg erbij dat het een godendrank is. Nadat deze afgoden dat geconsumeerd hebben en beginnen te gassen, een vlammetje erbij houden !

   Like

 5. Jaantje zegt:

  Lees net op Xandernieuws dat ‘we’ Rusland gaan aanvallen Letland Litouwen doen mee en Noorwegen stuurt tanks en….Nederland is zich aan het voorbereiden om troepen?te sturen…..kan niet waar zijn toch nog in de winter met een wolletje/thermo aan naar Moskou marcheren.
  De nobelprijs voor de vrede die de EU zowel als VS en Mandela niet te vergeten gekregen hebben is behektst ieder die hem krijgt word een warmonger!
  Niks geen oost west thuis best.
  Op alle fronten oorlog.

  Like

 6. Waarom zetten we de regering komende week niet af???Waarom pikken we dit allemaal?Waarom steken de meesten hun kop in het zand?Ik wil antwoorden!Ik wil actie!Ik wil mijn land terug!

  Like

 7. Het systeem gaat klappen. Dat is wel zeker. Alleen de details weten we nog niet.
  Lees ook: Project L.U.C.I.D – Het 666 Universeel controlesysteem van het beest
  http://www.openbaring.org.lucid.html
  Enkele honderdduizenden gingen u reeds voor en zijn bekend met dit diabolische project.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Nee !! Deze door de Obama regering uitgelokte (handels)oorlog gaan we niet winnen, het is exit voor de dollar als reserve munt en de BRIC landen nemen het stokje over.
  Amerika en de Europese Unie zijn failliet, met miljoenen werkelozen en mensen onder de armoede grens. En zolang deze regering in de EU blijft en als puppies achter Obama aanblijven rennen worden wij meegezogen richting het afvoerputje !!
  Economische sancties tegen Rusland zullen we nooit winnen, want er zijn tientallen andere landen die graag hun waren aan Rusland willen leveren en als dat doorzet zullen die handel nooit meer terug krijgen. We hebben onszelf in de voet geschoten, met dank aan de Europese Unie en Amerika die de trekker overhaalden.
  Waarschijnlijk krijgen van de winter onze straf als Rusland de gaskraan dichtdraait !!
  Ik heb maar vast een oliekachel en olie aangeschaft.

  Like

 9. Joost Visser zegt:

  En de grap is dat Amerikaanse banken via papierhandel de goud- en zilverprijs blijven manipuleren zodat de BRICS-landen edelmetaal goedkoop kunnen inkopen. De manipulatie gebeurt op last van de Amerikaanse regering, want met een lage goudprijs lijkt de dollar zo stevig.

  Ze financieren hun eigen ondergang. Er zijn zeer inteligente amerikanen, maar die zitten niet in de regering.

  Overigens, betwijfel ik of Amerika nog wel zoveel goud heeft. Duitsland krijgt zijn goud niet terug en wat ze terug hebben gekregen waren andere baren goud dan in confidentie opgeslagen.

  Like

  • Jaantje zegt:

   Ook Nederland heeft daar nog goud liggen en wat ik ervan begrepen heb is het zelfs moeilijk om daar inspectie/controle te kunnen doen.
   Aanvraag duurt jaren.
   Hebben we het alleen nog maar over kijken hoe(en wat) het erbij ligt laat staan als je het terug vraagt.
   De reden dat het goud na wo2 in fort Knox bleef liggen was op advies van Amerika want Europa had teveel conflicten en oorlogen dus bleven de Amerikanen de bewaarders.
   Laatste tijd zijn er verschillende landen geweest die het terug wilden naar het Europese continent en in eigen bank we zijn al jaren oorlogsvrij en met de EU nobelprijs voor de vrede gekregen dus was er geen reden om het goud in Fort Knox te laten liggen.
   Nu er oorlog dreigt door de Oekraine en Syrie niet te vergeten is Rusland de gebeten hond en is deze dreiging een uitgelezen argument om het goud in beheer van de Amerikanen te houden.
   Het goud is verdwenen en daarom moet Europa in een oorlog worden gestort elke bemoeienis van Amerika zal zijn prijs hebben…in goud hoeven het niet eens te verschepen het is al daar.
   Hebben zoveel oorlogen gevoerd dat ik me afvraag of ze het goud daarvoor gebruikt hebben is het er nog wel?.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s