VN: “Bijna de helft van Syrische bevolking is op de vlucht”

Screenshot 27

Syrische vluchtelingen springen over prikkeldraad nabij de Turkse grens

(Door: Wided Bouchrika)

Meer dan 3 miljoen Syriërs zijn de burgeroorlog in hun land ontvlucht sinds maart 2011. Het gaat over een miljoen extra vluchtelingen het afgelopen jaar alleen al. Dat hebben de Verenigde Naties (VN) gemeld. Ondertussen wordt het steeds moeilijker om het land uit te geraken.

De Verenigde Naties waarschuwen voor de vluchtelingencrisis in Syrië die alsmaar verergert en nu een recordaantal van 3 miljoen vluchtelingen heeft bereikt. De vluchtelingenorganisatie van de VN (UNHCR) voegde eraan toe dat het aantal geen rekening houdt met honderdduizenden anderen die het land ontvluchtten zonder zich effectief als vluchteling te registreren.

Minder dan een jaar geleden was er nog sprake van 2 miljoen vluchtelingen, aldus de UNHCR. De organisatie wijst op rapporten over ‘steeds gruwelijkere situaties in het land’ om de enorme toename afgelopen jaar te verklaren.

‘In sommige steden wordt de bevolking omsingeld. Mensen lijden honger. Burgers worden geviseerd en willekeurig vermoord’, aldus de UNHCR in een bericht van persagentschap Agence France-Presse.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Knack.be

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Syrië, Terrorisme, Verenigde Naties. Bookmark de permalink .

10 reacties op VN: “Bijna de helft van Syrische bevolking is op de vlucht”

 1. meneertje zegt:

  Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er in Syrië gebeurt. “Hartverscheurend” mag je het wel noemen.
  Je zou, ondanks het feit dat Nederland al zwaar overbevolkt is, geneigd zijn te zeggen: dan moeten we er in godsnaam toch nog maar x binnenlaten.

  Maar wat doe je dan? Je haalt nog meer moslims het land in. In het begin zullen zij dankbaar zijn, maar na een paar jaar haten velen daarvan ons, vooral de jongeren, eenvoudigweg omdat moslims verplicht zijn ongelovigen te haten.
  En uiteindelijk versnel je de islamisering van ons land. Binnen weinig decennia is Nederland een land geworden zoals Syrië nu is.

  Dus hoe hard het ook is, we moeten geen extra moslims binnenlaten buiten de velen die er op de een of andere manier toch al immigreren.
  Nederland werkt sowieso (net als bijna alle andere landen van Europa) aan zijn eigen ondergang, maar we hoeven het proces toch ook weer niet te versnellen.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Zo is het precies, meneertje. En als landen als Nederland, het oprechte mededogen met die vluchtende Syriërs ten spijt, zich genoodzaakt voelen, om geen vluchtelingen meer op te nemen teneinde d eigen ondergang te vertragen, wordt het hoog tijd, dat de moslims eens bij zichzelf te rade gaan.
   Dat zal ze niet gemakkelijk vallen,want veel zelfreflectie hebben ze over het algemeen niet, maar je staat er soms verbaasd van wat mensen nog kunnen als ze echt voor het blok gezet worden!
   Zo verdenk ik velen van hen ervan, tot nu toe niet verder gedacht te hebben dan de vraag: “Waarom worden die ongelovigen nou toch geen moslim, nu ze o n s hebben leren kennen?” Misschien, dat een consequente weigering om er in de toekomst nóg meer op te nemen, bij sommigen een licht doet opgaan, zodat ze gaan inzien: “Hé, ze willen dit ècht niet; principieel niet……” of iets dergelijks.
   Natuurlijk zit je dan weer wel met de volgende te nemen horde, dat ze gaan denken: “misschien ligt het ook wel een klein beetje aan onszelf…..”

   Like

   • meneertje zegt:

    Ik geloof niet moslims tot zelfkritiek in staat zijn, zodra het maar even gaat om uitspraken die iets met de islam te maken hebben.
    Ik heb in ieder geval nog nooit een moslim (op tv, internet of waar ook) op een sprankje kritiek op de islam betrapt.

    Maar heel af en toe lees je wel eens op internet dat in een moslimland iemand de doodstraf heeft gekregen, omdat hij een of ander geloofspunt van de islam in twijfel zou hebben getrokken. Welk geloofspunt het was, staat er in de regel niet bij.
    Er zijn dus misschien uitzonderingen mogelijk; zullen we schatten: één op de vijftig miljoen moslims?

    Met moslims discussiëren over godsdienst is volstrekt zinloos, omdat in een goede discussie enige relativering van het eigen standpunt toch niet bij voorbaat uitgesloten mag zijn.

    En een moslim mag en zal de islam op geen enkele manier ook maar in het minst relativeren.

    Like

   • BertG. zegt:

    meneertje, helemaal correct.
    Discussiëren is volstrekt zinloos vanwege geen enkele relativering vermogen.

    “En een moslim mag en zal de islam op geen enkele manier ook maar in het minst relativeren.”

    Like

  • Jean zegt:

   Wat er ook mag gebeuren in de wereld voor een zaak moet gezorgd worden, GEEN MOSLIMS IN EUROPA.

   Like

 2. BertG. zegt:

  Heel vervelend allemaal en “hartverscheurend”.
  Maar ik kan toch echt niet van elk probleem in de wereld, mijn probleem gaan maken.
  Laten al die Arabische landen in de omgeving maar een keer een poot uitsteken i.p.v. enkel wapens sturen om de boel verder op te stoken.

  Like

 3. cat zegt:

  No thanks, no more muslims !! Hulp sturen is prima, hulp bidden op locatie. Opvangen in moslim landen.

  Like

 4. bigljohn zegt:

  De ene Moslim slaat voor de andere Moslim op de vlucht. En waar gaan ze naar toe ? Naar het land van melk en honing, Nederland ! Om alhier aan het geldinfuus te hangen, te radicaliseren en ons tot last te zijn. Al die problemen met Moslims hier worden van dag tot dag erger. Maar volgens Malmstrom is het nog lang niet goed genoeg, en moet compleet Afrika naar Europa komen.
  Mijn overleden vader heeft de tweede wereldoorlog meegemaakt met de nodige gruwelen. Hij was erg blij dat het in 1945 voorbij was. Als ik zijn verhalen nog voor de geest haal die hij mij vertelde over die ellende. Zoals toen hij op het punt stond om samen met twee andere broers van hem, geexecuteerd zou worden door de mof. Op wonderbaarlijke wijze ontsnapten ze daaraan, anders had dit verhaal ook niet geschreven kunnen worden. Hij hoeft deze rot-tijd met Moslims niet meer mee te maken, maar wat zullen wij in ons verdere leven nog gaan meemaken met deze monsters !
  Wij zijn nu al de tweede generatie die niet in rust en vrede kan leven, en alweer geconfronteerd gaat worden met de nodige verschrikkingen !

  Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  In naam van allah de genade volle zullen we maar zeggen .

  Like

 6. De ellende hebben wij te danken aan Obama en zijn vriendjes.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s