OPENHARTIG SCHRIJVEN AAN KONING WILLEM-ALEXANDER

Screenshot 17

(Door: Driek)

Majesteit,

Zelden zullen er gedurende uw koningschap momenten zijn dat u diep terneergeslagen bent. Immers, U, die door de goden zo rijk bedeeld is met vele schatten welke U slechts dienen ter verstrooiing, zal nimmer tijd hebben te verzinken in diepzinnig gepeins. Daar lijkt U mij trouwens ook geen type voor. Doch ik, Uw onderdaan, kan onmogelijk raden hoe rijk Uw innerlijk leven is. Maar misschien liggen er diepe gedachten te sluimeren achter Uw robuuste uiterlijk. Diepzinnige, originele gedachten die slechts nog korte tijd van node hebben om plotsklaps te ontwaken. Ik veroorloof mij op te merken, en ik hoop dat u mij dit niet euvel duidt: dat zal dan eens tijd worden.

Doch, eerbiedwaardige koning Willem, een brandende vraag die mij zo dikwijls kwelt, en ik ben zo vrij die na veel innerlijke twijfel voor uw voeten te werpen: waarom hebt U, zo geliefd bij uw onderdanen, een gepantserde limousine aangeschaft van € 600.000,-? Want behalve dat lullige waxinelichtje hoeft U, onverschrokken drager van velerlei militaire uniformen en goudbronzen eretekens, toch niet bevreesd te zijn voor een aanslag van een onverlaat uit het klootjesvolk? Zo’n edel figuur als U, Hoogheid, hoeft toch geen vrees te koesteren? U schrijdt altijd zonder enige schuwheid, met een gracieuze tred en opgeheven hoofd, uw onderdanen voorbij. Voorwaar, een verheven schouwspel, een koning waardig.

Uwe Hoogheid is onder een gunstig gesternte geboren. Want ten tijde van uw geboorte, toen U het levenslicht aanschouwde, op dat gewichtige moment,  want tenslotte is de komst van een koning  niet niks, stond de zon in het teken van de Stier. En zoals u vast wel weet zijn dat de lieden die met beide benen stevig geplant op de aarde staan. Dus lieden zoals U. Dat ‘aardse’ verklaart wellicht uw verspilling van ons belastinggeld aan nutteloze aardse zaken waar u geen slag werk voor hoeft te verrichten. Ik denk hierbij aan uw talloze luxueuze vakantieverblijven in zonnige werelddelen. ‘Toe maar, het kan niet op’, denk ik wel eens.

Maar Hoogheid, en als ik mij die vrijheid mag veroorloven, beste koning Willem: er zijn velen onder uw onderdanen – en als koning dient U daar eens bij stil te staan – die in donkere smalle huizen wonen, armoewoningen met tochtige portieken en krocht smalle trapportalen. Dat  zijn de schuchtere moegewerkte lieden met gebogen rug en neerwaarts gerichte blik, die niet de kracht meer hebben om met opgeheven hoofd hun erbarmelijk bestaan te camoufleren. Magere vrouwfiguren en grauwe manspersonen die na noeste arbeid niet rusten in fluwelen zetels, doch die zich spoeden naar weer een nieuw karwei om hun troosteloos armoebestaan wat langer te kunnen rekken.

En, zoals de gaarkeukens in de jaren-30, toen het hongerspook de drempel van vele woningen overschreed, zijn ook nu vele burgers in uw koninkrijk nooddruftig en hongerig, afhankelijk van voedselbanken die hun nood moeten lenigen. Staat u daar wel eens bij stil? Neen, eerder liggen uw mooie gedachten neer gevleid op een zonnig Grieks eiland.

Beste koning Willem, het zijn uw onderdanen, burgers van Nederland, die nog altijd bereid zijn uw afkeurenswaardig gedrag van geld over de balk smijten met de mantel der liefde te bedekken. Maar aan alles komt een eind. Bedenk dat U zich nimmer op iemand kunt verlaten. Dat al Uw rijkdommen, die nu als zonnestralen alle  duistere kloven en diepe afgronden van Uw leven verlichten, na Uw afsterven, of U dat nu wilt of niet, tot stof vergaan. Of met andere woorden: U kunt niks mee nemen. U verlaat deze wereld met lege handen.

Maar men kan niet alles hebben. Ik zoude, net als de apostel Jacobus willen zeggen: ‘Wat is uw leven? Een nevel die een ogenblik verschijnt om weldra te verdwijnen’.

U bent, als ik mij die bijzondere vergelijking mag veroorloven, evenals de god Zeus – in de Griekse mythologie de koning der goden en mensen die op de hoge berg de Olympus zetelt –   ver boven ons, gewone burgers, verheven. Maar, zoals de geschiedenis ons heeft geleerd, kan er op het gebied van verdraagzaamheid en loyaliteit een onverwachtse ontwikkeling plaats vinden. De geschiedenis kent hier tal van voorbeelden van.

Werd niet koning Lodewijk XVI van zijn troon gestoten door het oproerig gepeupel? Het volk, steeds maar dom gehouden door leugens en bedrog, ademde plotseling een  heerlijk frisse  lucht in. En met de snelheid waarmee slechte berichten zich verspreiden kwam het volk in opstand. Plotsklaps, zomaar ineens, en dat kan ieder moment gebeuren, is het uur der waarheid aangebroken. Het beslissende uur waarin een groep ontevreden geprikkelde burgers het hartverscheurend onrecht van die ijdele hofkliek  niet langer door de vingers ziet, en in een onuitblusbare woede zijn ketenen verbreekt.

Dan gaan de knarsende ijzeren deuren der zwak verlichte gevangeniscellen open, voor U en uw gevolg. Daar is geen ontkomen aan. Dan zal ook uw gemalin Máxima afstand dienen te doen van haar gouden opsmuk en fleurige japonnen. Niks koopmiddagen in Parijs of Londen. Dan is het eten wat de pot schaft.

Ik ben er van overtuigd, Hoogheid, dat velen van onze burgers de lijdensbeker tot op de bodem hebben geledigd. Want de aanhoudende rottigheid die ons, burgers, de laatste jaren het leven verpest, het etterende gespuis uit islamitische contreien dat de straten onzer steden onveilig maakt, die zogenaamde cultuur verrijkende lieden,  maakt ons allemaal  terneergeslagen en depressief. Wij willen geen moslims. Waarom zegt U daar nooit iets van? U bent toch niet immuun voor het leed uwer onderdanen? Tenslotte staan ze ieder jaar weer met vlaggetjes te zwaaien. U mag best iets terug doen. U wordt er goed voor betaald.

Denkt U, beste koning Willem, wel eens aan al die bejaarde mensen, die gekneusd en verward hun vertrouwde omgeving moeten verlaten, en hun laatste levensdagen in een oude liedenhuis of verpleeginrichting, als daar tenminste plaats is, moeten doorbrengen? Dat alles zal U toch niet zijn ontgaan? Het zoude een balsem op de wonde van deze verworpenen zijn indien u zich eens wat meer om hen bekommerde.

Maar misschien doet U in alle stilte, zonder dat wij het weten, zoals het schrijven met onzichtbare inkt, een heleboel goeds. Maar ik vind nog altijd dat men U wel erg veel onverdiende lof toezwaait.

Met Hoogachting,

Driek

Door:
Driek
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Koningshuis. Bookmark de permalink .

125 reacties op OPENHARTIG SCHRIJVEN AAN KONING WILLEM-ALEXANDER

 1. koddebeier zegt:

  Ongelofelijk Driek, Chapeau !! maar of hij het ooit zal lezen ???? Misschien heeft iemand van z’n hofkliek het lef hem erop te attenderen ?

  Like

  • caesar1 zegt:

   het lef misschien wel, maar de AIVD zal er een stokje voor steken, en van af nu dhr. Driek stevig in de gaten houden denk ik eerder…. en een reactie van Alex….zou me hogelijk verbazen als hij zoveel lef toont….dus jongen, verras me eens en bewijs m’n ongelijk…..

   Like

 2. Willie zegt:

  BRAVO Driek !!!!!!

  Like

 3. Driek,ik zou je willen omhelzen!!!Dit kan hij in zijn zak steken!Als het hem al bereikt,want volgens mij wordt alles wat niet in hun geplaveide straatje past,verre van hen gehouden!

  Like

 4. Duinsnip zegt:

  Weet iemand het verschil tussen een koning en een ingehuurde acteur?

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  HAHAAAA! Geweldig, Driek! Dit maal heb je echt jezelf overtroffen!!!
  Men zou zich waarachtig wensen, dat die onnozele papzak het metterdaad te lezen kreeg!
  Zou-ie überhaupt begrijpen, waar je het over had?
  Ik betwijfel het, eerlijk gezegd, want die familie nep-oranje- van A. te W. leeft nu eenmaal sinds mensenheugenis in d’r eigen kleine wereldje, waar ze het woord honger of zorg amper kènnen, laat staan doorgrónden!
  Ze zijn zelfs niet gewend, iets aan eigen vermogen uit te geven, omdat ze traditioneel alles gratis aangeboden krijgen! EN maar pótten, jongens!
  Belasting betalen, nóg zo ’n begrip, waarvan ik betwijfel of hij er ooit van gehoord heeft!
  Nee, die golddigger van hem wist wel wat ze deed, hoor, destijds! Die zal wel blij geweest zijn, dat Opa Bernhard bevriend was met Papa…..(Waar vliegtuigen verkwanselen in Argentijnse bordelen toch al niet goed voor kan zijn!)
  En daarvoor staat, inderdaad, het klootjesvolk een paar maal;per jaar voor langs de kant van de weg te zwaaien “met me vlaggetje, me hoedje en me toeter ” WALGELIJK!!!
  Ik hou maar op, anders wordt het weer één scheldkanonnade…..
  Maar toch schitterend! Als het stuk verdriet het zelf al niet te lezen krijgt, zou het eigenlijk het hele Kabinet door de strot geduwd moeten worden!

  Like

  • Jean zegt:

   Theresa, wij begrijpen elkaar voor 100%. Ook ik heb een gruwelijke hekel aan dat kotsmisselijk decadent profitariaat.
   In Brussel liggen de ratten postjes onder mekaar te regelen, de wandelende jeneverfles uit Luxemburg wil enkel vrouwen in zijn directe omgeving, is handig in de late uurtjes zal die sul denken, gelukkig interesseert me die jakhals geen flikker ik zal alleen een president erkennen als die door het volk verkozen is, nu wordt een eikel van formaat opgevolgd door een andere eikel en maar lullen en maar zakken vullen, walgelijk.
   Ik lees alle reacties en kijk steeds uit naar die van u omdat we op dezelfde golflengte zitten, hopelijk mogen we ons nog eens feliciteren omdat de republiek van de lage landen het levenslicht heeft ondekt.
   Deze site van Bert is een goudsite.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Wederzijds, Jean: Telkens als er een ris nieuwe comments afkomt ga ik de namen langs en denk dan: “Oh, even kijken, wat Jean daar-en-daar van vindt….. ”
    Het tegengestelde is trouwens ook mogelijk: Moet U maar eens verderop kijken op dit topic: Janfreak wenst me zowat dood vanwege mijn inderdaad bloeddorstige fantasieën aan het adres van Wim-Lex en familie!
    Tot nu toe niet geweten, dat we een koningsgezinde in ons midden hadden. Surprise, surprise!

    Like

   • Jean zegt:

    Theresa, dergelijke idioten gewoon negeren en geen tijd aan verknoeien. We zijn in de meerderheid.

    Like

 6. Monalisa zegt:

  BRAVO Driek !!!!!! hij leest niks van zijn gepeupel, die mogen alleen betalen voor hem.

  Like

 7. BertG. zegt:

  Ik vind het anders maar een heleboel kleef geslijm. Lijkt wel of je tegen ‘m op kijkt en er ook nog iets van verwacht. Die man ziet jouw niet eens staan en lacht je midden in je gezicht uit.
  Anders zou je dit niet allemaal flikken wat hij en ze vrouwtje geflikt hebben.
  Klauwen met geld uit de schatkist onttrekken enkel voor je eigen plezier.
  Het volk is er enkel om hem van ze gemakken te voorzien, meer niet. En al die bejaarden, het zal ‘m werkelijk een rotzorg zijn. Hier zit niets meer menselijks in. Met het grootste gemak zou hij kunnen bijdragen aan de verbetering van dit land met al ze miljarden maar het boeit ‘m voor geen meter. En dan ook nog met hoogachting tekenen.
  Laat hij eerst maar 1 keer zien dat hij dit verdient, die achting.

  Like

  • Driek zegt:

   BertG, u bent er ook weer eentje die slecht kan lezen. Natuurlijk ziet die man mij niet eens staan. Maar moet ik u het verhaal gaan uitleggen? Het is sarcastisch bedoeld. U behoort tot de lieden die een boek nog ondersteboven vasthouden.

   Like

   • BertG. zegt:

    Dat zal dan wel.
    Zal me beeldscherm eens omdraaien. Misschien leest dat inderdaad wat makkelijker.
    Je spreekt ‘m in ieder op juiste toon die hij ook van jou eist als onderdaan.
    Je moet het maar uit je toetsenbord krijgen. Majesteit, eerbiedwaardige koning Willem, Uwe hoogheid. Ik zou misselijk van mezelf worden.
    Zal vast ook sarcastisch bedoeld zijn allemaal.

    Like

  • Tempelier. zegt:

   Kom Bert zoek het woord RETORIEK eens op .

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik heb wel zo’n ongelofelijke gruwelijke hekel aan alles wat met die gasten te maken heeft. Dat is met geen pen te beschrijven.
    Ik zou werkelijk niemand die zich een dergelijk gedrag aanmeet met een dergelijke, sarcastisch of niet, soortgelijke benamingen kunnen aanspreken of deze woorden kunnen gebruiken. Precies zo als zij juist wensen om aan gesproken te worden.
    Alles wat ik lees over willem de overbodige roept enkel en alleen walging bij mij op.

    Like

 8. janfreak zegt:

  Ik vind het een waardeloos verhaal, astrologie is onzin en wanneer je daar een verhaal op baseert dan heeft dat voor mij geen enkele waarde. En ik heb er alle begrip voor dat onze koning een zwaar bepantserde wagen aanschaft want de volgende keer zal er geen aanslag gepleegd worden door een waxinelichtje gooier maar door een teug gekeerde jihadist. en dat zal niet met een waxinelichtje zijn.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, in dat geval ben IK één minuut lang blij, dat die jihadist teruggekeerd is!

   Like

  • Driek zegt:

   janfreak zegt: Ik vind het een waardeloos verhaal, astrologie is onzin en wanneer je daar een verhaal op baseert dan heeft dat voor mij geen enkele waarde.

   Beste janfreak, mijn verhaal is niet op astrologie gebaseerd, ik heb dat slechts ter versiering gedaan. Lezen is niet uw sterkste kant neem ik aan.

   Like

   • janfreak zegt:

    Eerlijk gezegd heb ik alleen het begin er maar van gelezen, ik hou er niet van dat men mensen aanvalt die zich niet kunnen verweren. Dat vind ik gewoon laf. Strijden doe je met open vizier, zo heb ik het tenminste van mijn ouders geleerd. Maar blijkbaar hebben ze te weinig tijd aan besteed om mij goed lezen te leren. gezien uw commentaar. Desondanks kan ik iedereen recht in de ogen kijken.

    Like

   • koddebeier zegt:

    Dus toch een echte freak, he !

    Like

  • peterselie1 zegt:

   Ja zeg, dat hoop ik ook mee te maken, liefst in slo mo op 65″ UltraHDTV. Flikker toch op om begrip voor de Oranjes te hebben.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ janfreak

   Het interesseert me totaal niet of die ‘koning’ door een jihadist aangevallen zou worden; hij en z’n familie hebben het toch allemaal prima gevonden dat we hier barsten van de islamieten?
   Ik vind het veel belangrijker dat WIJ geen slachtoffer worden van jihadisten!
   En WIJ genieten geen bescherming van beveiligers!!!

   Like

   • janfreak zegt:

    Nou, me dunkt, er zijn al een stel van die jihadisten opgepakt, en dat is niet alleen voor de veiligheid van de koning. Ik geef er de voorkeur aan de koning niet tussen aanhalingstekens te zetten, toevallig heb ik respect voor onze koning.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Zeg janfreak,
    Leg eens even uit waarom iemand respect voor ‘onze’ ‘koning’ zou moeten hebben?
    Wat heeft die figuur gedaan om respect te verdienen?
    Zijn hebzucht kent geen grenzen en hij heeft lak aan o.a. de bejaarden die een steeds magerder ‘leven’ krijgen.
    En meneer maar parasiteren op ons belastinggeld!
    Bent u soms ook zo’n onnozele vlaggetjeszwaaier die die schaamteloos rijke jetsetters kwijlend aanbidt?

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat, 21.41u: Vroeg ik hem immers ook al:
    “Met z’n vlaggetje, z’n hoedje en z’n toeter!”
    (oranje onder, oranje onder! Weg met de koning(in)!)

    Like

   • janfreak zegt:

    Zo zit een democratie nu eenmaal in elkaar, dat je respect voor een ander hebt. Ook al ben je het totaal niet eens met de levenswijze van een ander, je hoort elkaar gewoon te respecteren. Eerlijk gezegd stoort het mij dat ik zoiets aan jullie uit moet leggen, dacht dat beschaafde mensen dat allang zouden beseffen. Zeker de mensen die op dit forum reageren. Maar vergissen is menselijk zei de haan en stapte van de eend.

    Like

   • BertG. zegt:

    Deze tekst zou beslist niet misstaan in een foldertje van de PVDA, D66, VVD, CDA.
    Het zou me zelfs verbazen als het er niet in stond.

    “Zo zit een democratie nu eenmaal in elkaar, dat je respect voor een ander hebt. Ook al ben je het totaal niet eens met de levenswijze van een ander, je hoort elkaar gewoon te respecteren.”

    Nee, dat komt helemaal goed hier in NL met jou. Laten we blij zijn met zoveel verrijking om ons heen. Je hoort elkaar gewoon te respecteren. Of je jezelf nou als een complete lul gedraagt of niet. Respect man, dat is de oplossing.

    Like

  • Willie zegt:

   En wie zou er daar dan over treuren Jan ?? Jij ????

   Like

   • janfreak zegt:

    Ja, ik zou daar niet alleen om treuren maar ook kwaad om worden wanneer zoiets zinloos zou gebeuren. Mensen horen niet vermoord te worden, daar is geen enkel steekhoudend argument voor te bedenken.

    Like

  • Harry zegt:

   Bedenk dan wel dat zijn moeder de moslims zeer waardeerde , vraag me niet waarom .
   Waarschijnlijk eigenbelang van het secreet .
   En dan die fameuze Marokkaanse ex crimineel die je vaker op tv ziet dan het testbeeld , die ali b. , omhelzen als grote vriend ?
   Criminaliteit is vast geen belemmering voor de oranjes .
   Noch hun voormalige liefjes !
   Als er ooit een aanslag op Willempie gepleegd wordt hoop ik dat bea dat nog mee mag maken !
   Niks maar dan ook niks heeft ze ooit gedaan om het moslimgezwel af te houden .
   Wie niet heuren wil moet voelen !
   Nee , Wilders een sneer geven in keuninklijk bedekte taal , dát wel !
   Ik kom uit een heel koningsgezind nest van oorsprong , maar zij heeft ervoor gezorgd dat ik die hele monarchie wel uit kan kotsen , tegenwoordig .

   En ze kan toch zó leuk lachen ! Mooi die appelwangetjes .
   Maar dat doen ze in Amsterdam ook , langs sommige grachten .
   Het ziet er alleen een beetje te gemaakt uit !
   Weinig dingen zijn erger dan een vals gebaar .

   Like

   • janfreak zegt:

    Vind je het al niet erg genoeg dat ze al een zoon verloren heeft? Ik vind het gewoon walgelijk wat je schrijft.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Janfreak, 3.03U: Daar heb je dat ook weer! Zaten we net op te wachten!
    Om voor de overzichtelijkheid even in Nederland te blijven -dus het wereldleed dan maar in Godsnaam even buiten beschouwing te laten-: Er zijn overal in Nederland dagelijks véle moeders, die kinderen verliezen en daar sta je óók niet zo meelevend bij stil! Moeders, bovendien, die zich in een heel andere positie bevinden dan de uitzuigster Bea! Voor wie het verlies even zwaar is en die daarnaast amper de kosten voor een fatsoenlijke begrafenis/crematie kunnen opbrengen! Moeders, ook, wier kinderen ècht buiten hun eigen schuld verongelukt zijn en niet door hun eigen arrogantie, zoals Friso, die als KoHo dacht, wel alle goede raad in de wind te kunnen slaan en off-piste te kunnen gaan skiën! (En dan wilden ze eerst nota bene die Moosbrügger nog de schuld in de schoenen schuiven, typisch!) Ja, het ís tragisch, maar ga alsjeblieft niet doen of het voor haar tragischer is dan voor al die andere moeders, die dit overkomt. Alleen, dat vinden mensen als jij niet belangrijk en dit wel, omdat het Bea is! Nou, ze heeft nog altijd haar miljarden en haar status om steun bij te vinden en dat kun je van die andere moeders, ‘ergens’ in Nederland niet zeggen! GVD, wat kan ik hier telkens weer kwaad om worden!
    Indertijd, toen de oogafwijking bij Christina (Marijke) werd vastgesteld, kwamen er nota bene aanbiedingen van verdwaasde oranje freaks, die HUN EIGEN OGEN of die VAN HUN GEZINSLEDEN aanboden,ter wille van ‘het prinsesje!’ Hoe volkomen krankzinnig en verdwaasd kun je zijn !!! Eigen leven en gezondheid ten dienste stellen van een kliek die toevallig het predicaat ‘koninklijk’ draagt! Dàt soort neigingen hebben sommige oranjefreaks! ROT OP!!! Wie zó denkt doet eveneens aan landverraad: Verraad van zijn eigen landgenoten!
    Een arrogante, graaiende kliek, die jou niet eens ziet stáán, die torenhoog op het volk neerkijkt, zó verheerlijken en aanbidden, hoe is het Godsmogelijk?!

    Like

   • Theresa,100% met je eens!Ik heb zelf ook een kind verloren,dus weet wat het is,hoe het voelt.Alleen kunnen wij dan niet even op vakantie om de scherpste randjes af te slijpen.Bij ons gaan alle dagelijkse zorgen gewoon door;hoe betaal ik de rekeningen,hoe krijg ik eten op de plank,enz.!Zal zij geen last van hebben;met zoveel poen en kontelikkers om je heen krijg je vanzelf de afleiding die je dan zo hard nodig hebt!

    Like

   • BertG. zegt:

    Nou janfreak, om jou een plezier te doen. Jouw dag kan nou niet meer stuk.
    Pak wel eerst even je oranje hoedje, je toetertje en je vlaggetje en handjes in de lucht.
    En meezingen, uit volle borst.

    Like

  • Harry zegt:

   En dan schrijft U : “ik hou er niet van dat men mensen aanvalt die zich niet kunnen verweren ” , maar wat vindt u dan van de mensen die zich er niet tegen kunnen verweren dat ze continu door de oranjes bestolen worden ?
   Prinses Lorrenkop verdomde het om mee te bezuinigen toen we allemaal de broekriem moesten aanhalen .
   De Lemmeraak “De Groene Draeck” van de draeck van Draekenstein , kostte zo’n vijf ton per jaar in onderhoud , kosten werden door de marine gedragen , is dat geen oneigenlijk gebruik cq diefstal ?
   Het tuinhekje van Willempie kostte ook zo’n vijf ton , wat heeft ie daar te vrezen , helemaal in Griekenland ? Of wordt ie straks koning van Griekenland als ie hier moet vluchten ?
   Kosten worden betaald door de Nederlandse belastingbetaler .
   En dat zijn zo maar een paar zaken die aan het licht gekomen zijn .
   Zielig hoor , dat WIJ ons niet kunnen verweren tegen die uitbuiters en dieven .
   Wat is Uw functie in deze ???

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Je zult zien, Harry, dat er nu gebeurt, wat mijn zoon op zo ’n moment altijd begint te zingen:
    Toen werd het stil…..
    zo stil……
    Oh, wat werd het stihihil…..

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 31 augustus 2014 om 21:31

    Ja, dat zinnetje ‘Ze kunnen zich niet verdedigen’ is wel zó ontzettend achterlijk; elke gehersenspoelde ‘oranje’-aflikker blaat dit hersenloos na.
    Alsof we hier te maken hebben met weerloze ‘koninklijke’ wezentjes die zich alles moeten laten welgevallen.
    Nou, die ‘koninklijke’ lui hebben niets te klagen hoor; ze kunnen zich prima LATEN verdedigen.
    En wat te denken van de wraak die ze kunnen nemen n.a.v. ‘majesteitsschennis’?

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Majesteitsschennis

    Het is toch te zot en te hooghartig voor woorden om op deze manier ‘respect’ af te dwingen!!!

    Like

   • janfreak zegt:

    Het gaat mij er niet om het gedrag van de koning te bekritiseren, maar nogmaals. ik vind het onacceptabel dat men de vrijheid van meningsuiting, waar ik overigens volkomen achter sta, misbruikt. Die mag je gebruiken om je mening te geven, maar het is niet de bedoeling dat je met rotte vis gaat gooien. Ik wil ook nog wel even kwijt dat we juist door de bezoeken van onze koning aan diverse landen we heel belangrijke handelsovereenkomsten hebben binnen weten te halen waardoor onze schatkist ruimer gevuld zal zijn.

    Like

   • Waardoor onze schatkist beter gevuld is,zodat ze dat weer kunnen overmaken naar het buitenland,of kunnen besteden aan ‘de verrijking”!Het gewone volk ligt bijna op de rug,kan geen kant meer op en blijft van iedere hulp verstoken!Tenminste,zolang je een geboren Nederlander bent!Een zooitje criminelen is het,al die Bilderbergers,met aanhang!

    Like

   • BertG. zegt:

    Kan er ook nog wel bij, die hadden we nog niet gehad. Nog zo’n dooddoener.
    “Ik wil ook nog wel even kwijt dat we juist door de bezoeken van onze koning aan diverse landen we heel belangrijke handelsovereenkomsten hebben binnen weten te halen waardoor onze schatkist ruimer gevuld zal zijn.”
    Je bedoeld shell belangen veilig stellen wellicht? https://nl.wikipedia.org/wiki/Royal_Dutch_Shell
    Of de handel in drugs? https://nl.wikipedia.org/wiki/Amfioensoci%C3%ABteit

    Hoe hebben ze dit soort info er toch in gekregen bij sommige mensen.
    Hey janfreak, heb jij soms een baantje wat hier iets mee te maken heeft.
    Inmiddels zou mij dit nu weer niet verbazen, jij bent wel heel erg fanatiek in het verdedigen van die uitvreters door dik en dun.

    Like

   • BertG. zegt:

    Oh wacht, nou snap ik ‘m janfreak.
    Ze hebben er gewoon recht op om bij tij en ontij een greep uit de schatkist te halen, ze vullen ‘m regelmatig weer zelf bij door op vakantie te gaan ergens heen met of zonder hoofddoek. Want principes of een geweten kennen ze niet.
    “belangrijke handelsovereenkomsten hebben binnen weten te halen waardoor onze schatkist ruimer gevuld zal zijn.”

    Wat zeuren wij toch weer allemaal vervelend hé, laat die mensen toch lekker met rust.
    Ze doen wel zoooooo ontzettend veel goede dingen voor ons land.
    En daar mogen we best wel een beetje meer dankbaar voor zijn. Zo iets, janfreak…..

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ BertG. 1 september 2014 om 13:53

    “Hey janfreak, heb jij soms een baantje wat hier iets mee te maken heeft.
    Inmiddels zou mij dit nu weer niet verbazen, jij bent wel heel erg fanatiek in het verdedigen van die uitvreters door dik en dun.”

    Misschien heeft heer janfreak destijds gesolliciteerd naar dit baantje?


    Like

   • Monalisa zegt:

    janfreak Denk even aan Rusland ook hier heeft hij volgens u veel werk binnen gehaald!! maar op dit moment kost het banen er is een boycot tegen de RUSSEN, ondanks er niks bewezen is dat hij wat met dat vliegtuig te maken had, maar dan komt u misschien weer met iets anders, Denk ook even aan de USA die steunen rebellen in Syrië voor 500 miljoen dollars, voor wapens.daar hoor je niemand over.
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Flag_of_Syria.svg

    Like

   • janfreak zegt:

    Ik heb geen enkel belang daarbij, ben al 20 jaar met pensioen. Maar ik erger me vaak aan de ongenuanceerde reacties die op dit forum verschijnen. De objectiviteit is vaak ver te zoeken.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Veelzeggend, die voorliefde voor een draak, het symbool van Satan.

    Like

   • Monalisa zegt:

    janfreak dus u denk niet aan u medemens alleen aan het Koningshuis u bent al 20 jaar met pensioen als ik uit ga van die 65 jaar bent u nu 85 jaar, en u vangt een mooi inkomen en een ander heeft de zak gekregen, in de zuivel kost het 4 duizend banen wegens die boycot en dan nog maar niet te spreken van de fruit en bloemen handel. Willem hoeft van mij niet weg, maar het mag graag een stuk minder met zijn uitgaven, ze eten van onze centen (BELASTINGCENTEN DIE U EN IK EN ALLE NEDERLANDER BETALEN) en vooral in deze tijd dat iedereen moet bezuinigen, maar laat ik het ook anders zeggen tegen u, elke Nederlander moet over zijn verdiende centen belasting betalen hij ook.en zijn moeder ook van zijn aandelen van shell, maar ook u hebt u laatste hemt niet aan, denk dat die slegt zijn die laatste jaren dat u gaat wat mankeren geen zorg meer voor u, denk hier ook even aan.maar ook u mag na die derde dinsdag van september 2014 weer in de buidel tasten, daarom vind ik dat geld verkwisting kost miljoenen dat Prinsjesdag,(het is een grote popen kast) daar kunnen vele ouderen weer een schone luier krijgen en twee keer onder de douche in de week, maar u zal het zeker niet met mij eens zijn, hoeft ook niet . @ Monalisa

    Like

  • Harry zegt:

   En dan nog even DIT , koningshuisfreak ,
   er was eens een prinses die met een burgerjongetje trouwde .
   Of ergens tegen adel aan schurkte of zo .
   Die is door BENNO helemaal kapot gemaakt .
   Afgeluisterd , gevolgd , klanten van hem onder druk gezet dat ze geen zaken met hem mochten doen , etc .
   Financieel geruineerd , huwelijk naar de bliksem , reputatie totaal naar de donder .
   Omdat Benno even ingegrepen had en de geheime dienst op hen losgelaten had .
   Die jongen wint tegenwoordig alle rechtszaken , ergo de Oranjes zitten fout .
   Wel eens van gehoord ?

   Hoezo , ” ze kunnen zich niet verdedigen ” , nee hard wegrennen als iemand een schreeuw geeft , en het verdedigen laten ze aan de gespecialiseerde diensten over .
   En ook dus de aanval !

   Dan hebben we nog die bijziende prinses , die op een of andere manier ook gerechtigd is om maar geen belasting te betalen , dankzij allerlei constructies .
   Ook een beetje raar , niet ?

   En Bernhard die zich een zakcentje van ettelijke tonnen toe liet stoppen toen hij riep dat de bewuste vliegtuigbouwer een order van ONZE defensie aan hem te danken had .
   En dat is alleen nog maar dat ENE feit , dat aan het licht gekomen is .

   En dan hebben ze er nog een die tegen de bomen staat te lullen , waar mijn hond hooguit tegen staat te pissen .

   Kortom een hele familie van rare goofie’s .

   Heel lastig om je daartegen te verdedigen !

   Like

   • BertG. zegt:

    Harry, zo iets. Als het nou nog niet duidelijk is.

    Volgens de Duitse justitie was er geen vuiltje aan de lucht. Maar nadat Bernhard persoonlijk in 1953 Adenauer ‘op zeer uitvoerlijke en onverbloemde wijze’ over zijn zaak had onderhouden, was deze toch bereid om over de brug te komen. Uiteindelijk betaalde de Bondsregering aan Bernhard 1 miljoen mark, die werden ‘verstopt’ in het totaalbedrag aan betalingen aan Nederland. Die kwamen daardoor definitief uit op 280 miljoen.
    http://www.historischnieuwsblad.nl/nl/artikel/26528/de-duitsers-gaven-niks-cadeau.html

    Like

  • Jean zegt:

   Janfreak, please, volwassen worden.

   Like

   • janfreak zegt:

    Dat kan ik beter een aantal lieden op dit forum toewensen. Ik heb eerst gedacht dat je op dit forum discussies met anderen kon houden, maar dan wel op een respectvolle manier. Maar ik zie dat men graag met rotte vis gooit, dat is helaas niet mijn stijl. Ik zeg wel ongezouten mijn mening, maar dan wel met respect voor de persoon waar ik de degens mee kruis. Ik heb er geen behoefte aan mensen onnodig te kwetsen, waarschijnlijk komt dat omdat ik nog wel een greintje beschaving in me heb. Meestal is dat een dun laagje vernis, maar bij mij is het ouderwetse bootlak en allesbehalve een dun laagje..

    Like

   • Monalisa zegt:

    Jean volwassen worden. met 80 jaar????? het gaat de andere kant op hij is weer kind aan het worden.

    Like

   • Marijke zegt:

    Toevallig ken ik janfreak heel goed Monalisa en ik kan je verzekeren dat hij geenszins kinds aan het worden is. Wel fatsoenlijk blijven graag!

    Like

   • Monalisa zegt:

    janfreak heeft een fan club wat is er mis Marijke Jean volwassen worden. met 80 jaar????? het gaat de andere kant op hij is weer kind aan het worden. Dat worden we allemaal weer, maar ik hou het netjes alleen de heer janfreak ziet de dingen over het koningshuis anders zie de reacties van de andere reageerders!. Heer janfreak ik heb 4 stukje over willem geplaatst ik hoop dat u ze alle vier ook geluisterd heeft ik ben niet tegen het koningshuis (ij heb er niks mee omdat mijn vader zijn leven gegeven heeft voor U land niet de mijne meer ik woon in dat nazi’s land) een president kost ook geld, alleen in deze tijd van ellende mag het van mij graag een stuk minder (aan de uitgaven van willem) ik denk dan ook nog even dat hij een groot stuk grond in argentinie heeft gekocht misschien is dat u ook ontgaan. dat was in 2009 toen hadden we ook al de crisis, maar wie betaald dat allemaal u en ik en velen Nederlanders en als het weer fout gaat in europa is hij als de bliksem gesmeerd naar argentinie.

    http://www.nu.nl/achterklap/2130561/prins-koopt-grond-in-argentinie.html

    Like

   • Monalisa zegt:

    ij moet zijn ik

    Like

 9. C.M.Suijkerbuijk zegt:

  Zelden zo’n onzin gelezen!

  Like

 10. peterselie1 zegt:

  De spijker op de kop geslagen Driek, bravo!

  Like

 11. Jean zegt:

  Driek, proficiat, helaas het zal niet helpen, een volkje wat zo in weelde leeft “op andermans kosten” blijft dat doen tot het volk daar een einde aan maakt en hopelijk is die dag heel dichtbij.
  In Vlaanderen tellen we ook de dagen van die folkloristische komedie, hier spreken de narren zelfs de taal van de meerderheid nog niet fatsoenlijk en zoiets zou respect verwachten? van wie wel?
  Besparen begint met nutteloze en waardeloze instellingen op te doeken, wel hier liggen er al 2
  De gepensioneerden in België hebben recht op 750 euro per maand dat is het pensioen voor diegenen die NOOIT of te NIMMER gewerkt hebben, beter gezegd diegenen die NOOIT bijdragen geleverd hebben.
  Enkel debielen houden dergelijke waanzinnige folklore in leven.

  Like

 12. Sjaak zegt:

  TJAKKA ! Driek !
  Nu nog zijn milliardärs-moeder Beatrix von Shell en de hele
  rattenstaart van de familie van oranjes die naar oude bilderberger
  traditie ook door de belastingbetaler hun luxes leven finanzieren !

  Like

 13. Tistochwat zegt:

  Ik heb hier nog een ‘open brief’ aan ‘zijne majesteit’ liggen uit de tijd dat hij nog ‘kroonprins’ was.
  Zal ik die een keer naar u mailen nadat ik hem hier en daar wat heb bijgeschaafd, heer Bronmaster?
  Ik vind deze foto trouwens veel representatiever voor ‘zijne majesteit’:

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tjonge jonge, mocht die überhaupt gepubliceerd worden?
   Moest er geen camera voor uit handen geslagen worden, wat-ie, geloof ik, ook al eens geflikt heeft?
   Of was-ie te veel verdiept in de wedstrijd èn die andere bezigheid..?
   Gadver, wat een kinkel is het toch! Het was met hem ook hetzelfde als destijds met Charles van Engeland: Goed in de markt…..omdat ze troonopvolger waren. En nergens anders om.

   Like

  • Monalisa zegt:

   Tistochwat hoe doe je dat die foto er bij plaatsen graag een antwoord @ Monalisa

   Like

   • BertG. zegt:

    Als je Firefox als browser gebruikt, dan kan ik ’t je wel vertellen.
    Zoek een afbeelding, ga daar op staan met je muispijl, rechter knop indrukken en – afbeeldingslocatie kopiëren – kiezen. Daarna ergens bij plakken met weer je rechter muis knop plakken.

    Like

   • BertG. zegt:

    En wanneer je Internet Explorer gebruikt, hetzelfde verhaal met je muis, rechter knop, maar nu – eigenschap kiezen – er opent dan een klein vlakje. En daar het Adres (URL) kopieren en dit dan weer ergens plakken met weer je rechtermuis knop.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Bert bedankt zal het eens proberen en nog een mooi avond verder en tot morgen.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Bert het is gelukt

    Like

 14. Edwin Lauxen zegt:

  Goed verhaal, Driek, Kan Alex het in zijn Hollandse kont steken 😉

  Like

 15. Beste Driek,

  Prachtig!
  Maar ik mis in dit verhaal nog de aanschaf van de speedboot van 800.000 euro. Is dit soms ook een gepantserde uitvoering? Of je een (scheeps)emmer leeggooid!

  Like

 16. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Een merkwaardig maar zeer realistisch betoog! Wat denken jullie, gaat onze koning dit serieus nemen of haalt hij spottend zijn schouders op?

  Like

 17. delamontagne zegt:

  Heel mooi deze open brief, maar ik ben bang dat ie er geen “yota” van begrijpt. Iemand uit de eerste reacties schreef:” is er dan niemand onder z,n hof[lakeien] die hem uitlegt geeft wat er onder het volk speelt”
  Ik denk het niet. Daarbij komt dat de z.g.n. “Hofnarren” uit vroeger eeuwen allang zijn afgeschaft aan,t hof.
  Die mochten hun koning nogeens de waarheid zeggen, zonder te worden vervolgd.
  Die meneer Driek mag wel oppassen met zijn steken onder de Egeïsche Zee, ik bedoel onder water. Zodadelijk wordt hij nog voor majesteit-schennis gearresteerd.
  Ik vraag me eigenlijk af:” Is Willem Alex, etc,etc zijn Grieks aan het verbeteren of het Spaans. Grieks lijkt me erg moeilijk voor hem, gezien al die naamvallen en vervoegingen. Spaans is makkelijker en dan de hulp van Maxi erbij. Zal wel S.Amerika worden als uiteindelijk vluchtoord.
  ( had trouwens,uiteraard ook wel door dat ,t allemaal sarcastisch is geschreven/bedoeld…..= prachtig )

  Like

 18. Vederso zegt:

  Ja, heel mooi. Dat u deze taal zo lang hebt kunnen volhouden! (even afgezien van de boodschap)

  Like

 19. delamontagne zegt:

  Ik lees nu pas al die reacties en nu er ineens een reageerder een beetje “Koningsgezind” blijkt te zijn ( ),springen sommigen erop als “,n bok op de haverkist”. Een ander noemde ook dat
  koningshekje van “maar” 800.000 Euros.
  Vorige week verschillende NL-ers op bezoek, op hoop onderwerpen allemaal eensgezind…..TOTDAT……….. het niet goedkope hekje ter-sprake kwam.Maar een wel-erg-konings-gezinde zei:” al zou het een miljoen moeten hebben gekost, hij moet nu eenmaal beschermd worden ”
  Dacht even dat de wijnglazen door de kamer zouden vliegen. Als
  de wijn in man/vrouw is………. .enfin, liep met sisser af.
  zo kijkt m,n vrouw graag naar dat TV-programm : “Vorstenhuizen”(of iets dergelijks, weet niet precies.) Ik ga dan ergens anders zitten en steek er vaak de Draeck mee.
  Alleen als er historische fragmenten komen, vind ik interessant en kijk.

  Like

 20. Jan zegt:

  Geef ‘m nog wat bootjes …volstouwen met z’n hofhouding e.a. gatlikkers , IS en hun haatimams , flink wat uitgeprocedeerde asielzoekers en weg ermee …

  Like

 21. ezra70 zegt:

  Driek, wat een steengoed artikel. Stuur het naar hem op.
  Hebben wij ook gedaan toen wij geen kinderopvang meer konden betalen. Ook zijn moeder nog aangeschreven en verder alle de over ons beslissende regeringskliek.
  Het heeft geholpen want er is een clausule op de belasting gekomen zodat moeder en dochter niet meer als partner worden aangemerkt voor dit jaar.
  Het is een vriendelijke doch zéér rake brief.

  Like

 22. Daiyu-ninja zegt:

  Mensen, (zoals janfreak) die anderen verwijten geen respect te hebben voor criminelen, parasieten en uitbuiters zijn een gevaar voor de veiligheid van onze maatschappij.

  janfreak zegt:
  1 september 2014 om 02:49

  Zo zit een democratie nu eenmaal in elkaar, dat je respect voor een ander hebt. Ook al ben je het totaal niet eens met de levenswijze van een ander, je hoort elkaar gewoon te respecteren. Eerlijk gezegd stoort het mij dat ik zoiets aan jullie uit moet leggen, dacht dat beschaafde mensen dat allang zouden beseffen.

  Als men de levenswijze van anderen gewoon hoort te respecteren, dan zou men ook respect moeten hebben voor de massa moordenaar, pedo en rover, mo.

  En hoezo zouden beschaafde mensen dat allang beseffen?

  BESCHAAFDE MENSEN hebben JUIST GEEN respect voor dieven, uitbuiters, parasieten, landverraders, moordenaars, fraudeurs, graaiers, belastingontduikers, pedofielen, dierenbeulen, verkrachters…………..kortom: voor criminelen.

  Waldemar Torenstra is een directe afstammeling van Willem van Oranje, de Vader der Vaderlands, en heeft dus officieel recht op de troon.
  Willem-Alexander is dat NIET!!! Hij is niets meer dan een keizer zonder kleren……….een nep koning………….een couppleger.

  Lees:
  Vandaag de zoveelste stiekeme staatsgreep van ”oranje”
  http://herstelderepubliek.wordpress.com/2013/04/30/vandaag-de-zoveelste-stiekeme-staatsgreep-van-oranje/

  Lees:
  Tijd voor een Tweede Zuiveringscommissie.
  De personen in kwestie: DRIE “koninklijke” DESERTEURS

  De Erebegraafplaats Bloemendaal voert een inleidende foto op hun website, die onrecht doet aan de in de Tweede Wereldoorlog in het verzet gevallen echte Nederlanders.

  Bloemendaal

  In het midden van de belangstelling tijdens de plechtige herbegrafenis op 27 november 1945, zien we drie lugubere types, die in feite in een anoniem graf hadden moeten belanden bij terugkomst in hun uitgemergelde gastland.

  Ik hoop dat ooit, het liefst direct, deze beledigende aanfluiting door de Stichting zal worden rechtgetrokken.

  De personen in kwestie:

  Koningin Wilhelmina – beter bekend als Paulientje de Ranitz. Zij ontvluchtte het strijdgewoel met medeneming van Nederlands goudvoorraad, haar eerdere in Engeland geparkeerde vermogen achterna. Op 13 MEI 1940 nam zij ontslag en droeg de soevereiniteit van het land aan Generaal Henri Winkelman over. Nederland was dus sinds die dag opgeheven. Bij het passeren van de meelstreep in 1944 had deze laffe deserteur direct in hechtenis moeten worden genomen. Het feit dat dit niet is gebeurd is geen reden om hen postuum alle eer te bewijzen, gezien de desastreuze toestand die dit onwettige staatshoofd heeft aangericht.

  Vluchtgedicht

  Prinses Juliana – beter bekend als Juliana van Soest. Op 8 mei 1940 heeft zij nog het bericht de wereld ingestuurd, dat “het huis van oranje” zijn post nimmer heeft en zou verlaten bij calamiteiten. Vier dagen later vertrok zij met haar kinderen en echtgenoot naar Engeland en terwijl Rotterdam platbrandde maakte het gezinnetje een wandelingetje in het zonnige Londen. Binnen vier dagen een belofte verbreken is landverraad. Door haar sympathieën jegens de NSB en Nazi-Duitsland had dit adoptie-kind niet eens als staatshoofd in aanmerking mogen komen.

  Vluchtgedrag

  Prins Bernhard – beter bekend als Verzetsprinz. Deze leugenachtige deserteur had voor de vlucht standrechtelijk moeten worden geëxecuteerd, zodat ons land een halve eeuw ellende bespaard zou zijn gebleven. Als officier der Nederlandse krijgsmacht heeft hij geen schot gelost en binnen twee dagen was hij veilig in Engeland. Alle fabeltjes over het verdedigen van paleizen en persoonlijke heldenmoed ter land en in de lucht zijn verzinsels. Deze Bernhard zur Lippe B. was een criminele vreemdganger, TOP-deserteur, corrupte dief, chantabel en handelde duistere zaakjes af in roofkunst en wapens. Hij viel in 1976 door de mand, doch wordt door verzetsmensen nog steeds als hun held gezien. De propaganda heeft zijn werk gedaan, maar dat neemt niet weg dat hij niet beter had verdiend dan op 12 mei 1940 in een anoniem graf in de buurt van Velsen te belanden.

  benno_london

  Hopelijk worden de geschiedenisboeken nog eens opgeschoond.
  Koningin Wilhelmina – beter bekend als Paulientje de Ranitz.

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2013/11/23/drie-koninklijke-deserteurs/comment-page-2/

  Like

 23. Tistochwat zegt:

  Mensen zoals janfreak komen altijd met dezelfde argumenten m.b.t. dat bastaarden ‘koningshuis’.

  ‘Ze kunnen niets zeggen.’
  ‘Ze kunnen zich niet verdedigen.’
  ‘Ze zorgen er voor dat er geld in de schatkist komt door hun nuttige handeldrijverij’.

  Door deze dociele gehersenspoelden komen we nooit van die parasieten af.
  Het is werkelijk om van te kotsen!
  Hoe IS het mogelijk dat dit kuddevee zelf gelooft in deze gemeenplaatsen; die ‘koninklijken’ zorgen alleen maar voor zichzelf en ze PARASITEREN juist op ons belastinggeld; op de ‘schatkist’ dus.
  Voor dergelijke lieden heb ik geen respect!

  Toen die eigenwijze roekeloze Friso dat ski-ongeluk had gehad, schreef iemand ergens op internet: “Er blijft die familie ook niets bespaard!”
  Ik was sprakeloos over zoveel infantiele domheid. Hoeveel families zijn er wel niet die het ene sterfgeval na het andere meemaken en die bovendien nog in de geldzorgen zitten ook.
  Ik ken diverse families die in zulke rampspoed verkeren/hebben verkeerd!
  Kijk, janfreak, DÁT IS PAS ERG!

  Met die ‘koning’ van u hoeft men beslist geen medelijden te hebben!
  Hij ziet er puik en voldaan uit, dus zo’n lijdensweg zal hij vast niet hebben.
  En die dure auto om naar z’n ‘werk’ te gaan? Welk werk?
  Waarom moet hij zo nodig op zeer luxe wijze naar z’n ‘werk’ gebracht worden?
  Z’n ‘onderdanen’ moeten zelf in een gammel karretje -vaak in de file- naar en van hun werk rijden of met het volgepropte openbaar vervoer reizen.
  Denkt u dat uw ‘koning’ ooit op die manier zou willen reizen?
  Parbleu zàg, alleen het IDEE al; aangeraakt worden door het plàbs!

  Die totaal wereldvreemde familie is trouwens vlot over een sterfgeval heen, want ze feesten er weer flink op los!
  Ze geven écht niets om ons; we zijn er alleen maar om hun weelderige leventje te bekostigen.

  Waar ik me ook aan erger, is het feit dat wij geacht worden om dolblij te zijn als de ‘koninklijken’ een blijde gebeurtenis vieren en dat wij mede diepbedroefd dienen te zijn als zij iets droevigs meemaken. Tjonge jonge, die lui willen ons niet eens kennen; waarom zouden wij dan zo innig met hun gevoelens begaan moeten zijn?
  Ik had trouwens op de dag waarop die oudste dochter Amalia van dat stel werd geboren, zelf een sterfgeval te verwerken, maar aan zoiets denken die egoïsten en hun aflikkers niet; het was immers ‘groot feest’!

  Word toch eens wakker, janfreak; u bent vast blijven zitten in het sprookjesboek.

  Tot slot: beste Theresa, wat ben ik het toch altijd eens met alles wat je over dat ‘koningshuis’ schrijft; je haalt me steeds de woorden uit de mond!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dank je zeer, dat is volkomen wederzijds: Vooral met wat je nu weer schrijft over dat op commando blij, droevig, vul maar in zijn zodra ZIJ het zijn stem ik nu weer volledig in!
   Altijd al een gigantische ergernis geweest!
   Dat stuk CDA-minister dat we nu hebben, Mona Keijzer, bestond het enige tijd geleden om in het één of andere interview te beweren, dat het ‘koningshuis’ vooral moest blijven omdat het zoveel saamhorigheid bracht: “Op Koningsdag gaat iedereen toch zeker de straat op, om feest te vieren!”
   Ze mocht blij zijn dat ik niet naast haar stond op het moment dat ze die erbarmelijke kul uitsprak, want ik had haar met plezier gewurgd!
   In hetzelfde interview zei de trut trouwens, dat een referendum ‘niet nodig’ was, “want de mensen kunnen toch elke vier jaar naar de stembus!”
   Kortom, een even stomme als feodale trut, die aan de lantaarn gehangen zou moeten worden!

   Like

 24. BertG. zegt:

  Nou nog eentje dan.
  Ter herinnering aan onze heldhaftige bestuurders van dit verschrikkelijk mooie en goede Nederland. Die toch maar mooi dag en nacht voor ons klaar staan. Dat we dit nimmer mogen vergeten en we ze tot de laatste dagen zullen blijven eren. Hoera……hoera……. hoera…….

  Like

 25. Zilvermeeuw zegt:

  Als christen reageer ik op dit artikel als volgt. In de bijbel staat de opdracht: “Vrees God, eer de koning”. Over koningen – die geéerd zouden moeten worden – staat in de bijbel genoeg beschreven in de boeken Koningen I en II plus Kronieken I en II. En wat is daar te lezen over de diverse koningen van Israel? Slechts 2 zaken komen naar voren: “Hij (de koning) deed wat kwaad was in de ogen des Heren” of “hij deed was goed was in de ogen des Heren”. En àltijd was dàt de reden dat het HET VOLK slecht òf goed ging! Het welzijn van het volk hield – en houdt – dus direct verband met de handel en wandel van de koning. Oók in onze tijd.

  Een koning die met God noch gebod rekening houdt en zelfs het woord “God” niet over zijn lippen krijgt maar KRUIPT (NET ALS ZIJN VROUW EN ZIJN MOEDER MET HUN KOPVODDEN OM) voor de SATANISCHE islam, kàn en zal ik nóóit in mijn hele leven als mijn koning erkennen. Ik erken en eer slechts één Koning: de Here der Heirscharen, de God van Israël, de Schepper van hemel en aarde.

  Like

 26. ageurtsen van heezik zegt:

  Dat zal nooit gebeuren evenals het dna bewijs wat een afgang voor die giftige appels ((oranje)) laten we er moes van maken . Het is toch al een mengel moes van verschillende Dna soorten .

  Like

 27. Jean zegt:

  Het is heerlijk zoveel reacties te lezen die deze decadente middeleeuwse folklore de strot uitkomen nu nog ze verplichten de sleutels in te leveren en de stortingen op de rekeningen te stoppen, ze verplichten het valiesje in te pakken en alles wat niet van hun is, dus bijna alles, achter te laten.
  Een mens wordt doodziek en kotsmisselijk van die komedie zonder toegevoegde waarde.
  In Vlaanderen is al meer dan 65% voor het opdoeken van dat circus, m.i. zijn de jaren geteld van dat gedoe, heerlijk, fantastisch, geweldig.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   65% nog maar? Geen 95%?
   Jullie, Vlamingen, hebben er alle reden toe: Ik geloof bepaald niet, dat dat zogeheten ‘koningshuis’ overloopt van affiniteit met Vlaanderen!

   Like

   • Jean zegt:

    Theresa, helaas lopen ook in Vlaanderen nog veel domme eikels rond, als straks aan hun mouw getrokken wordt om in te leveren zullen ze anders gaan zingen.
    Als ik met mensen praat die circusgezind zijn en ze uitleg dat bvb Obama op jaarbasis 350.000 euro krijgt voor zijn werk (voornamelijk slecht werk) en die simpele van geest 12.000.000 euro ‘krijgt’ om niets te doen dan zie ik ze nadenken, gelukkig stijgt het anti percentage jaarlijks, m.i. draait het circus geen jaren meer, als ze schoolkinderen niets zouden verplichten langs de weg te gaan staan als die handjeswuivers passeren dan stond er geen kat. Ik zelf zou nog niet uit het raam kijken.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Over dat Belgische koningshuis heb ik in het verre verleden ook al eens een stukje geschreven.
    http://tistochwat.wordpress.com/2011/08/18/die-nuttige-prins-laurent-van-belgie/

    Bekijkt u allen vooral het filmpje waarnaar wordt verwezen in het commentaar van RuudDeuitvinder!
    Hopelijk staat het er nog.

    Like

 28. Tistochwat zegt:

  janfreak zegt 1 september 2014 om 23:57

  “Dat kan ik beter een aantal lieden op dit forum toewensen. Ik heb eerst gedacht dat je op dit forum discussies met anderen kon houden, maar dan wel op een respectvolle manier. Maar ik zie dat men graag met rotte vis gooit, dat is helaas niet mijn stijl. Ik zeg wel ongezouten mijn mening, maar dan wel met respect voor de persoon waar ik de degens mee kruis. Ik heb er geen behoefte aan mensen onnodig te kwetsen, waarschijnlijk komt dat omdat ik nog wel een greintje beschaving in me heb. Meestal is dat een dun laagje vernis, maar bij mij is het ouderwetse bootlak en allesbehalve een dun laagje..”

  Heer janfreak heeft kennelijk nog steeds niet begrepen wat reageerders in bovenstaande reacties hebben willen duidelijk maken. Zijn uitspraak impliceert bovendien dat alleen HIJ voldoende beschaafd is.
  Het gaat hier dan ook om een hopeloos geval van ‘oranje’-aanbidding, vrees ik.
  Ik wil heer janfreak graag nog even trakteren op wat informatie over de uitermate beschaafde ‘koning gorilla’. Ik gebruik met opzet geen hoofdletters voor deze naam.
  http://www.scientias.nl/koning-gorilla-door-de-ogen-van-een-hofdame/95238

  Heer janfreak, mijn complimenten voor uw beschaafde botenlak en gaat u vooral door met uw bewieroking van die ‘koninklijke’ gasten die ons zonder één greintje bescheiden beschaving blijven uitbuiten.
  En gelooft u mij: op ‘prinsjesdag’ komt uw ‘koning’ ons wederom met uitgestreken gelaat en droge ogen mededelen dat wij allen in deze zware tijden weer een stapje terug moeten doen (of woorden van gelijke strekking).
  Dat de ‘gewone’ mensen geen stapje meer terug kunnen doen omdat zij al met hun rug tegen de muur staan, boeit ‘zijne majesteit’ totaal niet.
  Als HIJ zijn griezelige materiële begeerte maar kan blijven bevredigen!
  Ik ben benieuwd wat-ie binnenkort weer gaat aanschaffen op onze kosten; z’n ‘eigen’ meer dan gigantische miljarden-vermogen laat hij liever onaangetast.
  Als een ‘gewoon’ mens in aanmerking wil komen voor een uitkering, moet hij eerst zijn eigen bezittingen ‘opeten’, maar dit geldt dus niet voor de ‘majesteiten’.

  Tot slot een artikeltje over onze huidige ‘koning’:

  http://www.prorepublica.org/artikel.aspx?a=140407_marktwerking&t=Marktwerking+blunder+Koninkrijk+maxima+willem+alexander+monarchy+monarchie+republiek+republic+republikein+prorepublica+pro+republica+republikeins+republikeinen+hetis2013

  Like

  • BertG. zegt:

   Je kan deze “mening” en vorm van fatsoen, 1 op 1 gelijk zetten met iemand die zich een onaantastbare mening meent te moeten aanmeten over b.v. een geloof.
   Als je het niet wil begrijpen of ook maar weigert om hier begrip of respect voor te hebben of te tonen, heb je geen fatsoen voor je medemens en ben je dus onbeschoft.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Die hofdame in je eerste link, dat was vast en zeker Freule Henriëtte van de Poll.
   Ik heb het met opzet nog niet bekeken, want ik wou nu dadelijk voor de aardigheid zien of ik gelijk heb, maar ik wed van wèl.
   Ze had ooit de kans, met een Graaf te trouwen, maar ze wenste haar ‘positie’ aan het Hof niet op te geven. Zij liever dan ik!

   Like

  • Monalisa zegt:

   Tistochwat Heer janfreak weet het zeker nog dat artikeltje en het filmpje, de woorden van willem was oprotten nederlanse pers, hoe oud was hij toen en Bea en Claus lachten er om maar kreeg een standje met de het pieper

   kijk even op de tijdlijn tussen 8,05 en 8,35 dan weet u genoeg heer janfreak.

   Like

 29. Ingrid zegt:

  Super geschreven!!!!

  Like

 30. Arinda zegt:

  Hoi Allemaal ik vind dit wat er geschreven is echt goed geschreven volgen mij heeft Driek het geschreven als ik het verkeerd heb hoor ik dat wel, Een vraag waarom stuur je dat op ja of dat aan komt weet ik niet maar het is het proberen waard ik vind het Helemaal kloppen allen mis ik ge gezondheids zorg nog als ik he niet goed gelezen heb wijs me daar mar op ik zie slecht van wegen me Chroniche aandoening COPD 35 % long inhoud nog maar ik ben het helemaal eens wat daar staat heel goed geschreven sory dat als jullie geen koma’s zien maar ik zit hier met een loep te lezen en soms krijg ik kramp van de medicatie ik heb altijd kei hard gewerkt en me gezin ik had 3 werk huizen in de horeca en supermarkt kassa werk en in de schoonmaak omdat ik al vanaf 36 jaar weduwen ben , en ik kan jullie zeggen ik zit me kapot te ergeren aan weer bezuinigingen en dan loopt het kabinet allemaal zo heerlijk te vertellen dat Defentie er 100000 mijoen bij krijgt is helemaal niet waar dat is vorig jaar op bezuinigt Defentie krijgt het weer terug en ze komen nog te kort wand er was dat jaar daarvoor ook al bezuinigt en nu ja Defentie moet aan gezuiverd worden er komt nood aan de man ( toch even op Janfreak te komen Vertel mij eens waarom deze mensen een Respect hebben dat zeg jij maar lees eens goed Janfreak en dat is niet om jou aan te vallen maar vind jij dat het koningshuis Respect hebben voor de burgers vind jij dat dit Kabinet het vorige Kabinet Respect moet krijgen het zijn allemaal graaiers Janfreack denk dat jij een goed pensioen heb klasse voor jou ) maar niet voor mij ik kom nu rond van een weduwen uit kering volgend jaar ziekenfons weer om hoog eigen bijdragen om hoog ik heb het nog kunnen redden man wel 6 kg afgevallen omdat ik moest schipperen en was me longarts niet blij mee ik ook niet minder weerstand ik moet naar een beneden woning ik ben nu 7 maanden bezig ik kan zelf in pakken me kinderen zins ik in het ziekenhuis heb gelegen niet meer gezien nee moeders kan niets meer voor hun doen en nu moet ik woningen afwijzen rede ik krijg geen verhuiskosten en ook geen verhuis wagen en ook niemand ie in pakt oor me en een klusser heb ik ok niet ik heb n.l. altijd alles zelf gedaan en wat zeggen ze je moet zien dan maar om iedere maand wat weg te leggen om te sparen voor me verhuizing Janfreack hoe vind je deze situatie en als ik dan zie wat die hele kliek koninghuis al die gasten van het kabinet het niks doen als twitteren uit hun neus eten een maand loon hebben te eten hebben vakanties van her tot tokio en zie al boven al die miljoenen Janfreak wie heeft er geen Respect !!!!! en wie dit heeft geschreven die krijgt van mijn dikke Respect !!!!1!!! heel goed geschreven Fijne avond allemaal en ik ben niet konings gezind en sta niet met me vlaggetje omdat ik vind dat weer geld weg gooien rij is zelfde als prinsjedag hup de gouden koets word weer rijklaar gemaakt noem maar op kost ook weer geld en dan zie je een princes die zegt dat 5 min douche genoeg is sorry ik word gedoucht en echt geen 5 min en zo gaat het wel in de te huizen en het begind ook al in de ziekenhuizen van wegen dat ze andere werk moeten er bij doen en dan worden er fouten gemaakt ook met medicatie word op passen

  Like

 31. weg met die zakkenvullende arrogante famile waar we allemaal voor moeten betalen terwijl ze zo rijk zijn ,die lui die zonder scrupules geen belasting willen betalen.Ze hadden al lang geleden zelf het iniatief kunnen nemen om dit wel te doen,ben hun belerende uitspraken ook meer dan zat.Deze mensen onderscheiden zich omdat ze de zorgen en plichten van de gewone mensen niet kennen.Ze leven volgens mij ook niet in de realiteit maar in hun eigen belachelijke wereld met heel veel kontlikkers om zich heen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s