Sancties: Stopt Slowakije de krankzinnigen in Brussel?

Screenshot 12

De Slowaakse minister-president Robert Fico

(Vertaling: E.J. Bron)

Slowakije zou zijn veto kunnen uitspreken tegen nieuwe EU-sancties, zei de Slowaakse minister-president Robert Fico na de EU-topontmoeting van vandaag. “Ik denk dat de sancties zinloos en contraproductief geworden zijn. Slowakije kan gebruikmaken van haar vetorecht”, zei Fico. “Dat zullen we doen als we vaststellen dat de nieuwe anti-Russische sancties de economische groei ondermijnen.”

De Slowaakse minister-president zei dat het opleggen van nieuwe sancties geen zin heeft, totdat niet de volledige resultaten van de al uitgevaardigde sancties bekend zijn.

Maja Kocijanic, woordvoerster van de hoge vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken en Veiligheidsbeleid van de Europese Unie – Catherine Ashton –, verklaarde afgelopen vrijdag dat de Europese Commissie eerst nog de gevolgen van de al aan Rusland opgelegde sancties moest analyseren.

De Europese Commissie dient voorstellen tot meer sancties te doen, zei de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, vanochtend vroeg na beëindiging van de EU-topontmoeting in Brussel. “Het is iedereen heel duidelijk dat we snel moeten handelen.” De EU zou bereid zijn om in het licht van de ontwikkeling in de Oekraïne meer “belangrijke stappen” te ondernemen, aldus Van Rompuy.

Bron:
www.schweizmagazin.ch

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Brussel, Europese Commissie, EUSSR, Oekraïne, Rotzakken, Rusland. Bookmark de permalink .

15 reacties op Sancties: Stopt Slowakije de krankzinnigen in Brussel?

 1. reageerbuis zegt:

  Verstandige man lijkt me.

  Like

  • Sjaak zegt:

   Ja ! En precies het tegendeel van de EU klootzakken en
   de oorlogsaandrijvers Rasmussen en bom-bom Obama !

   ——————————————————————————-
   Poetin zaait verwarring

   MOSKOU –
   President Poetin liet de wereld gisteren in verwarring met
   zijn uitspraak dat de regering in Kiev zo snel mogelijk moet
   onderhandelen met de pro-Russische rebellen over de
   toekomstige staatkundige status van Oekraïne.
   Op de staats-tv vertelde hij dat hij niet langer kan
   toekijken hoe burgers in Oekraïne zonder genade
   zomaar worden neergeschoten.

   Like

 2. Th.M. van Baarle zegt:

  Robert, gebruik dat vetorecht voordat de schade onherroepelijk is.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  De Slowaakse minister-president Robert Fico is wakker geworden, nu maar hopen dat hij van zijn ‘veto recht’ gebruik maakt. Niemand zit te wachten op zwaardere economische sancties tegen de Russische Federatie, welke tevens inhouden dat óók Nederland zwaarder getroffen wordt en de voorspelde economische groei van Nederland teniet wordt gedaan. Dit allemaal om het failliet van de VS en de Euro crisis te maskeren en zeker voor Frankrijk welke een nieuwe Franse recessie de euro verzwakt en niet in staat is gebleken om het begrotingstekort onder 3% te brengen ondanks een mega bezuiniging van 50 miljard.

  Like

 4. Cathja zegt:

  “Het is iedereen heel duidelijk dat we snel moeten handelen”, aldus Van Rompuy. Deze man speelt met vuur! Haastige spoed is zelden goed! Nog steeds is niet duidelijk wie dat vliegtuig naar beneden heeft geschoten, maar van meet af aan is Rusland de gebeten hond, en al snel werden er sancties opgelegd.
  Waarom wil Van Rompuy alles zo snel afhandelen? Komt dat omdat zijn termijn eind van dit jaar erop zit, en hij dan niks meer te vertellen heeft?
  Ik hoop dat Slowakije de voet dwars zet, en dat er voorlopig geen nieuwe sancties tegen Rusland komen. Niemand hoor je nog over de schuldvraag praten, alleen maar over nóg strengere maatregelen tegen Rusland. Waarom zúlke verstandelozen denken Europa te kunnen ‘leiden’, is me een heel groot raadsel!
  Brussel is alleen maar uit op enorme chaos, want dan kunnen ze keihard ingrijpen. Zo maskeren ze de desolate toestand waarin Europa zich bevindt, en is Obama ook weer tevreden.
  Schoftig stelletje vet overbetaalde niksnutten!
  Stop eens met die waanzin!!

  Like

 5. john zegt:

  Zwaardere sancties ? Is die Van Rompuy, de slangenmens, die straks het zinkend schip verlaat, helemaal zot geworden of wil hij ons nog een vergiftigd geschenk nalaten ? Hopelijk belet Robert Fico die dwazen hun plan uit te voeren.

  Like

 6. Benesha zegt:

  Altijd maar sancties maar geen enkele van die verdorven westerse (ik schrijf alles wat westers is bewust zonder hoofdletter) politici geeft nu eens een plausibel argument ‘waarom?’. Wegens de bevolking van de Krim die zich via de puurste vorm van democratie bij het moederland geeft aangehecht? Wegens het neerschieten van de MH17 waarvoor geen enkel bewijs is tegen pro Russische rebellen laat staan Rusland? En waar de echte schuldigen nu via massale westerse damage control buiten schot worden gehouden? Een werkelijk hallucinante doofpot. Wegens de gefantaseerde Russische inval in de Oekraiëne, waar in de huidige tijden van smartphones, youtube en fora geen enkel fotografisch bewijs is voor geleverd?

  Like

 7. Jaantje zegt:

  Gauw doen Robert Fico gebruik u vetorecht voordat ze de duimschroeven aandraaien denk erom dat er druk zal worden uitgeoefend.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Gelukkig nog iemand die zijn hersens gebruikt, daar kan de rest van de sukkels een voorbeeld aannemen.

  Like

 9. Robert Foco blijkt de enige met verstand te zijn,van die hele kliek!Doen!

  Like

 10. joopklepzeiker zegt:

  Ik geef hem nog een jaartje !

  Like

 11. bobzelf zegt:

  de laatste die , dit lef toonde in brussel , was de oude president van Greece
  die toen de eisen kwamen van brussel ( dus het totale uitkleden , en leegstelen van GREECE )
  EN zei dat hij dat eerst aan de griekse burgers wilde vragen !!!
  met een referendum !

  WAARNA HIJ APART GENOMEN WERD, EN MET DE DOOD BEDREIGD !!!

  ja, bij de EU in Brussel kan je lachen hoor, goed volk !!
  Dat ze levend gevild worden, en hun hart op rug wordt gebonden , zodat de honden er net bij kunnen !!

  ja, bob verzint ze ter plekke , tevens een aardige oplossing mocht u wat landverraders in uw regering kennen .

  whahahaha

  bob

  Like

 12. breget zegt:

  Deze M/P gebruikt zijn verstand (dat kunnen de NL helaas niet zeggen van hun M/P )en kunnen we nog hoop hebben voor verstandige besluiten als Ashton haar domme gezwets stopt.

  Like

 13. dgneree zegt:

  ach, als de sancties niets uithalen staat Diederik Samsom al klaar om de Russische beer met blote handen aan te vallen.

  Like

 14. Jan zegt:

  Dit zal hard aankomen: Rusland overweegt gehele Russische luchtruim voor vliegtuigen

  Russia threatens to shut its skies to the West

  Hundreds of flights to Asia every week from Britain and other European countries face disruption following a threat by Russia to close its airspace to Western carriers in response to new European Union sanctions over the Ukraine crisis.

  The move, which would increase costs for passengers by forcing airlines to revert to more circuitous routes used during the Cold War, was signalled by Dmitry Medvedev, Russia’s prime minister, as the EU prepared to publish a detailed list of companies and individuals to face restrictions on their dealings with Europe.
  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/11083114/Russia-threatens-to-shut-its-skies-to-the-West.html

  De idioten in het westen gedragen zich als de Britten en de Fransen enkele jaren voor WOI: agressie tegen Duitsland en overstelpen met leugens omtrent de Duitse politiek. Hoofdstuk 4, De vele stemmen van de Europese buitenlandse politiek, is een eye opener

  The Sleepwalkers: How Europe Went to War in 1914
  Christopher Munro Clark

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s