Waarom de “zigeunerschnitzel” belangrijk is

Screenshot 10

(Door: Marco Trauten – Vertaling: E.J. Bron)

Tijdens mijn verblijf in Hongarije sprak ik met mijn goede vriend, die ik al bijna tien jaar ken, over de huidige situatie in Duitsland met betrekking tot de political correctness. Tijdens een etentje noemde ik terloops dat in Duitsland al langere tijd de woorden “zigeunerschnitzel”, “zigeunersaus”, evenals het woord “zigeuner”, op de index van verboden woorden staan en alleen nog maar stiekem fluisterend uitgesproken mogen worden. Er moeten placebo´s zoals “Balkan-schnitzel” gebruikt worden. Eerst dacht hij dat ik een grapje maakte. Waarom zouden verstandige mensen het woord “zigeuner” willen verbieden?

Toen ik hem uitlegde dat er in Duitsland groeperingen bestaan die quasi onder iedere steen een nieuwe discriminatie vermoeden, zeer veel invloed hebben en daarmee de mogelijkheid om zulke obscure eisen ook door te drukken, schudde hij alleen maar zijn hoofd.

Zijn vraag was waarom wij Duitsers onszelf eigenlijk zulke onzin aandoen? Hijzelf en zijn hele familie zouden per slot van rekening “zigeuners” zijn, hier trots op zijn en er geen probleem mee hebben zichzelf ook zo te noemen en dat hij zich niet in het minst gediscrimineerd zou voelen als men hem een “zigeuner” noemt. Dit maakt deel uit van zijn identiteit, wordt niet als scheldwoord gebruikt en benoemt slechts een etnische verbondenheid. Omdat hij, net als veel Hongaren, politiek en historisch zeer ontwikkeld is, sprak hij de volgende zorg uit, die ik zeer bedenkelijk vind: in het nationaalsocialisme werden de “zigeuners” genadeloos vervolgd, opgepakt, moesten zelfs uitgeroeid worden. Dat is destijds gelukkig niet gelukt. Als nu de benaming “zigeuner” verboden wordt, dat zelfs het woord uit het taalgebruik wordt weggestreept, wordt een eeuwenoud volk uit het bewustzijn verbannen. Hij is er juist trots op wanneer hij tijdens bezoeken aan Duitsland op de menukaart het woord “zigeunerschnitzel” ziet staan en hij kan absoluut niet begrijpen wat daaraan verwerpelijk of discriminerend moet zijn. Volgens hem hebben wij Duitsers vermoedelijk veel grotere problemen met onze politici dan hij had gedacht. Zulke verworvenheden moeten wel het product van een grote verveeldheid zijn als men hieraan zoveel aandacht besteedt en dat zelfs het parlement zich ermee bezighoudt, dat eigenlijk wetten moet uitvaardigen. Blijkbaar wil men daarmee de aandacht afleiden van de werkelijke problemen.

Misschien was het beter geweest om eerst aan de “zigeuners” zelf te vragen of zij het in orde vinden om hen volledig uit de Duitse taal te schrappen. Behalve hoofdschudden en onbegrip heb ik bij de betrokkenen geen andere uitspraak gekregen.

Bron:
http://journalistenwatch.com
Auteur: Marco Trauten

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, political correctness. Bookmark de permalink .

12 reacties op Waarom de “zigeunerschnitzel” belangrijk is

 1. Jean zegt:

  Wat is het toch lachen geblazen met die idioten, ha ha ha
  Voor ons en zigeuner een zigeuner en blijft een zigeuner.
  Voor ons is een moslim een levensgevaarlijke crimineel en blijft dus en levensgevaarlijke crimineel.
  Voor ons is een allochtoon een allochtoon en blijft een allochtoon.
  En…..voor ons een politieker gespuis van de laagste richel en blijft dus krapuul dat bekeken wrdt als drek, in de volksmond dus stront.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Tja, ik meen toch ooit ergens vernomen te hebben, dat de Zigeuners-zelf liever van ‘Roma” spreken.
  Net als de Eskimo’s zich liever als ‘Inuït’ benoemd zien.
  Doet er verder ook niet toe: Zigeuners of Roma, het blijft een slag volk om in de regel bij uit de weg te blijven, jammer maar helaas….. (What is in a name?)

  Like

 3. Jade zegt:

  Mijn favo-menu als ik over de grens ga eten…
  Maar waar maken ze zich toch druk om, de halve wereld staat
  in brand, maar dit woord schrappen heeft de prioriteit…

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  Het is gewoon een pc manier van ‘ausradieren’; idem is aan de gang in België: Vlamingen heten daar nu Nederlandstalige Belgen.

  Like

  • tjonge zegt:

   “Vlamingen heten daar nu Nederlandstalige Belgen”

   willen ze dat ff heel gauw terug draaien, ik wil niet met een belg geassocieerd worden !!

   geintjuhhhh..

   btw, hoe gaan we nou een “vlaamse reus” (is een konijnensoort) noemen?

   man, man, wat hebben we toch “grote” problemen in deze gekke wereld.

   Like

 5. koloth zegt:

  Het is duidelijk dat elke streekgebonden identiteit en saamhorigheid van bevolkingsgroepen moet verdwijnen, we mogen alleen nog maar europeaan zijn en ons niet gebonden voelen met elkaar.
  Dit is om ons straks als de slavernij aan breekt beter onder de duim te kunnen houden, zodat er geen verzetsgroepen komen.
  Allemaal volgens NWO plannen.

  Like

 6. J. C. Th. Köhler zegt:

  Theresa Geissler:

  “Tja, ik meen toch ooit ergens vernomen te hebben, dat de Zigeuners-zelf liever van ‘Roma” spreken.”

  Dat klopt, Theresa, dat wil zeggen voor de Roma. Sinti zijn absoluut niet blij als je ze Roma noemt. Die willen Sinti genoemd worden. Sinti en Roma zijn twee groepen van wat wij onder de verzamelnaam zigeuners kennen. Wie het dus over zigeuners heeft, bedoelt daarmee Roma én Sinti. Dat is duidelijk, logisch en volkomen verantwoord. Zigeuners dus!

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 7. guusvelraeds zegt:

  Gelukkig liggen de Jodenkoeken op de banket afdelingen nog volop te koop.

  http://www.bakkersinbedrijf.nl/artikelen/jodenkoeken/

  Like

 8. Wim zegt:

  Bij het Schnitzelparadies in Moordorf hebben ze in ieder geval nog echte Zigeunerschnitzels.

  Like

 9. Monalisa zegt:

  http://www.schnitzel-welt.de/176.html
  Ze hebben gewoon de zigeuner er af gehaald en het nu Schnitzel, en lekker eten daar, voor weinig geld als je een schnitzel besteld kan je met tweee man van eten. Prima kom er vaak.

  Like

 10. Monalisa zegt:

  Das pas een schnitzel.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  Het is de laatste jaren wel bijzonder ingeraakt in Nederland en Europa dat allerlei groepen gaan kwetteren dat hun afkomst opeens discriminerend is zodra hun naam het in voedsel is verwerkt! Die lui zijn gewoon hartstikke kleinzielig want het was toch aanvankelijk de bedoeling dat zij zich aan ons aanpassen en niet omgekeerd? Als de naam zigeunersaus discriminerend zou zijn dan zijn natuurlijk negerzoenen, moorkoppen, Turks fruit, Duitse biefstuk, blanke vla, Zwarte Piet etc. dat zeker ook weer?
  Ooit waren er een paar jaar geleden zelfs een aantal negers en Turken in Nederland die hun benamingen uit woordenboeken van Van Dale verwijderd wilden zien en als dat niet gebeurde dan wilden zij die boeken in het openbaar verbranden! Maar zoals de Duitse (én joodse) filosoof Heinrich Heine in de 19de eeuw al voorspelde: “Waar men boeken zal gaan verbranden zullen later ook mensen worden verbrand!” En die voorspelling werd in Nazi-Duitsland inderdaad waargemaakt nadat daar “on-Duitse” boeken in 1933 openlijk werden verbrand en tien jaar later in Polen en Rusland de lichamen van miljoenen vergaste joden e.v.a. “Untermenschen”!
  Want het is toch namelijk niét de bedoeling dat die “gediscrimineerde” zigeuners, negers, allochtonen e.d. dadelijk het plan willen ontwilkkelen om miljoenen autochtonen te gaan vergassen en verbranden? Ze discrimineren de autochtonen juist net zo goed met hun dwaze ideeën en gedachten!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s