COMMENTAAR: Israël bouwt een nederzetting in de buurt van Betlehem

Screenshot 47

(Door: Martin van Vliet)

“Israël wil nieuwe nederzetting”, kopt de NOS-teletekst vandaag, maandag 1 september 2014. Israël wil een nieuwe nederzetting bouwen in de buurt van Bethlehem. Er wordt 400 hectare grond geconfisqueerd op de Westelijke Jordaanoever. De Verenigde Staten noemen de plannen contraproductief. Peace Now zegt dat het de grootste confiscatie in 30 jaar is. Volgens haar gaat het om een stuk land waar nu al tien Joodse families wonen. Dat stuk land staat bekend als Gevaot en zou een permanente nederzetting moeten worden. 

Israël wil dat al sinds 2000. De regering beschouwt Gevaot niet als een nieuwe nederzetting, maar als een uitbreiding van een al bestaande nederzetting die enkele kilometers verderop ligt. De woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken roept Israël op de plannen in te trekken. “We hebben al lang geleden duidelijk gemaakt dat we tegen verdere uitbreiding van nederzettingen zijn”, zei de woordvoerder. “Dit werkt de twee-staten-oplossing tegen.”

Men heeft op de site van Salom Achsav (Peace Now) een uitspraak gevonden dat dit de grootse confiscatie zou zijn van de laatste dertig jaar. Nu moet u weten dat Shalom Achav een verwaarloosbaar groepje is in Israël, een soort EAJG.(Een Ander Joods Geluid) en als dit het grootse confiscatie van de laatste 30 jaar zou zijn, dan valt het mee met de nederzettingen op de West Bank.

De VS zijn er als de kippen bij om Israël te veroordelen en de EU zal snel volgen. Israël bashen is gemakkelijker dan ISIS een halt toeroepen. Maar er is een andere aspect in deze zaak. Er wonen in de West Bank 2,4 miljoen Palestijnen en 500.000 Joden. In Israël zelf wonen 1,5 miljoen Israelische moslims of zoals zij door de mainstream media worden genoemd, “Palestijnen”. Nu is mijn vraag: Waarom zou het feit dat er Joden zouden wonen in de toekomstige Palestijnse staat een belemmering zijn voor de vrede? Dat wordt beweerd door de Europese politici en ook door de VS.

Ja, ik weet dat alle islamistische landen praktisch “JUDENFREI” zijn. En ondertussen ook christenvrij, yezidivrij enz. enz. ISIS neemt grote lappen  grond over van Irk en Syrië. Men bouwt er niets, maar vernietigt mensen, steden en culturen. Israël doet niemand kwaad en bouwt op dor en leeg gebied. De joodse aanwezigheid is goed voor de Palestijnse economie. Het toekomstige Palestina wordt dus multiculti  FransTimmermans! Hoe kun je daarop tegen zijn? Stop de boycot van Israëlische producten onmiddellijk!

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", EUSSR, Hypocrisie, Irak, ISIS, Israël, Israël-vijandigheid, Joden, Moslims, Rotzakken, Syrië, Verenigde Staten. Bookmark de permalink .

15 reacties op COMMENTAAR: Israël bouwt een nederzetting in de buurt van Betlehem

 1. Driek zegt:

  Goed geschreven, mooi en duidelijk. Fransje moet die boycot van Israëlische onmiddellijk producten stoppen, maar ja, hij wil het uitverkoren volk dwars zitten. Liever is hij vriendjes met dat Palestijnse geteisem. Gelukkig trekken die Israëliërs zich geen pest aan van Fransje de Joden pester.

  Like

 2. Clara Klein zegt:

  heerlijk, wat een juist en ontspannen stuk. het is zoals u zegt, meneer Van Vliet en na het tv nieuws weer een verademing.

  Like

 3. Peter van Schie zegt:

  Martin, je slaat de spijker op de kop! Waarom lees ik nou nooit eens zo’n soort artikel in een mainstream krant…?

  Like

 4. Een transfer van de Arabieren is een veel betere oplossing. Schoonvegen, zowel gaza als de westbank.

  Like

 5. Driek zegt:

  Zojuist gelezen op de site van de Telegraaf:
  Oud-PvdA-minister Bert Koenders zal zijn partijgenoot minister Frans Timmermans van Buitenlandse Zaken waarschijnlijk opvolgen als die eurocommissaris wordt. Een goed ingevoerde bron heeft dat maandagavond gezegd naar aanleiding van een bericht van RTL Nieuws.
  Koenders (1958) was in het vierde kabinet-Balkenende minister voor Ontwikkelingssamenwerking en daarvoor jarenlang lid van de Tweede Kamer. Hij is nu hoofd van de VN-vredesmacht in Mali. Naar verluidt was Koenders in 2012 bij de formatie van het huidige kabinet ook in beeld voor Buitenlandse Zaken, maar de keus viel toen op Timmermans.

  Volgens bronnen spreekt Timmermans dinsdag in Brussel met voorzitter Jean-Claude Juncker over zijn eventuele benoeming tot eurocommissaris. Een betrokkene wijst erop dat het nog niet helemaal zeker is dat Timmermans de baan krijgt. Juncker zou eigenlijk de voorkeur geven aan een vrouw, omdat hij nog maar weinig vrouwelijke kandidaten heeft voor zijn nieuwe ploeg. Mocht Timmermans alsnog afvallen, dan zou minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) hoge ogen gooien. Ook zij is PvdA-lid.

  Het zijn dus allemaal leden van de PVDA. Nou, het wordt nu alleen maar beroerder, voorlopig moeten we pas op de plaats maken.

  Like

 6. Jade zegt:

  Goed artikel, het is een mogelijkheid, die multiculti-oplossing,
  maar natuurlijk ook weer een groot risico. Ik moet zeggen
  dat ik het dan ook niet snap, dat er zoveel arabieren
  in Israël zelf wonen. Iets met uithollen van binnen, enzo.
  Want inmiddels kennen we toch de ware aard van het beest.

  Like

 7. jans zegt:

  Mooi verder ontwikkelen, al het land voor Israel. Jodenhatend islam tuig terug de woestijn in.

  Like

 8. windwens zegt:

  Laat ik nu net een aantal dagen geleden nog even Timmerdoos onder de wieken zijn geschoten en lekker een bedragje te hebben gedoneerd aan de jeugd van het door hem zo verachtelijke Israel.

  Misschien zijn er meer die een duit in het zakje willen doen, even paypallen en het is zo gebeurd.

  https://ayalim.org/

  Like

 9. Rimon zegt:

  De tweet van Leon de Winter:

  Breaking news! Worse than 200.000 killed in Syria: Israel wants to build houses on 4 sq. kilometers of WestBank! World in shock.

  Like

 10. Avidia zegt:

  Jade zegt:
  1 september 2014 om 22:10

  Jade, ik heb ergens gelezen dat de arabieren die in Israël zelf wonen geen probleem vormen, het zijn juist de arabieren buiten Israël, dat is juist het rare er van. In Israël wonen ze met elkaar in vrede, dat moet ook wel anders hadden de Joden ze er allemaal uitgegooid.

  Like

 11. luckybee zegt:

  Je mag op je land bouwen waar je zin in heb.

  Like

 12. haggai44 zegt:

  Goed artikel . nog even dit in 1870 woonde er 140.000 mensen in dit gebied wat men toen Palestina noemden Joden moslims druzen christenen beduiden . allemaal Palestijnen! dus 4 voetbal stadions vol dat was de helen bevolking ! daarna kwamen de gast arbeiders wat wij nu Palestijnen noemen na 1917 had iedere Engelsman een schoenpoetser nodig . De toevloed van de gast arbeiders uit het helen midden oosten zijn de Palestijnen van nu . Het Palestijnse vluchtelingen volk een beter woord hier voor is het UNRWA volk gecreëerd door de VN wat van af 1948 onderhouden word met uitkeringen van de VN . Nu Israel een nieuwe stad gaat bouwen zou men heel blij moeten zijn zo dicht bij huis werk te kunnen vinden en niet meer afhankelijk te hoeven zijn van een uitkering van de VN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s