De Islamitische Staat

Screenshot 37

(Door: Paul de Blot)

De wereld is in opschudding door de opkomst van het islamitisch kalifaat. Het werkt aanstekelijk om ook in andere landen een islamitische staat uit te roepen. Een kalifaat hoeft geen ramp te zijn, want in de zestiende eeuw was er in Europa ook een islamitisch kalifaat in Spanje met als hoofdstad Cordoba. Cordoba was toen een bloeiend cultureel en economisch centrum. De IS in Irak is heel anders gericht en terecht vrezen veel landen, waaronder ook islamitische, het ergste. Hoe is het mogelijk dat deze fanatieke beweging zo plotseling tot leven kwam?

Ik denk niet dat het puur om de islam gaat, want in andere islamitische landen doet zich dit verschijnsel niet voor. Tijdens de kruistochten waren het de christenen die fel tegen de islam streden.  Het gaat vaak het om een cultureel conflict, maar de belangrijkste reden is wellicht het verzet tegen macht en rijkdom.

Lees verder>>>
(h/t Lis)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Krankzinnigheid, Naïviteit. Bookmark de permalink .

58 reacties op De Islamitische Staat

 1. E.J. Bron zegt:

  Oh My God! Ik zeg verder niks meer . . . 😦

  Like

  • BertG. zegt:

   Zo iets wou ik ook al zeggen, daar gaan we weer.
   “Daarom is het belangrijk om de spanning tussen rijk en arm, tussen macht en onmacht te verzachten”
   Die gasten daar kunnen nog geen wasknijper in elkaar zetten. Hopeloos.

   Like

  • Senior zegt:

   Kalm beste E.J., trek een blikje bier open en drink op de gezondheid van brave Paul – voor het geval dat hij het in zijn hoofd haalt een moslim-barbaar te gaan knuffelen ; het zal hem slecht bekomen – eens en NOOIT meer! …

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Worden we verondersteld hiermee te moeten lachen, of zo ?

   EN wollig in elke vezel van zijn lijf EN bejaard EN pseudo-intellectueel EN geboren in een tijd dat mensen nog werden opgevoed met stichtende sprookjes om moraliteit op kinderen over te dragen.

   Wow ! Veel fouter dan dat kan het niet ! En toch maar weigeren op pensioen te gaan omdat hij waarschijnlijk vindt dat hij op zijn leeftijd nog wat belangrijks te zeggen heeft over een onderwerp waar hij zich mee op de borst wil kloppen en waar hij niets van afweet.

   Wat een rare ziekte toch, zo in de tijd blijven steken met je hoofd !

   Like

  • C.M.Suijkerbuijk zegt:

   Wel, als iemand een column begint met een onnoemelijke fout, dan hoeft de rest van dat schrijfsel voor mij ook niet meer. Het Kalifaat van Cordoba heeft bestaan van 921 tot 1031 (Daarvoor was het een emiraat) en dat is dus láng niet de “16e eeuw”.
   Bijgevolge: Stuk van nul en gener waarde en vooringenomenheid van een linkse auteur die per sé niet in wil zien wat de Islam voor ons in petto heeft!

   Like

 2. cathari a zegt:

  Dat ze nog bestaan!!

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  Nou Paul de Blot val dood!

  Like

  • Luchtpint zegt:

   Ik krijg het gevoel dat hij zijn einde voelt naderen, dus moet hij dringend nog een blijde boodschap de wereld insturen, of zoiets. Anders zou zijn leven wel eens zinloos hebben kunnen lijken, of iets dergelijks.

   Ik lees trouwens op zijn on-site profiel:

   “In 1948 werd hij Jezuïet met bestemming Japan en hij bereidde zich voor op de opbouw van het door de oorlog en de atoombom geruïneerde Japan. Door politieke omstandigheden verliep alles anders. Er gingen in zijn plaats twee andere Jezuïeten naar Japan en hij werd bestemd voor de opbouw van het onderwijs in Indonesië.”

   http://pauldeblot.nl/about/

   (ex-)Jezuïeten, dat zijn de ergste. Zie ook Etienne Vermeersch, e.d.

   Like

 4. peterselie1 zegt:

  ‘BIS-bank Basel fungeert als wereldregering’; ‘Europese superstaat in 2016’

  ‘Op zijn laatst in 2016 een euro-staatsschuldencrisis, waarna de ECB de EU-landen tot een financiële en politieke unie zal dwingen’

  Een wereldregering is niet langer een complot, maar een feit. Althans, dat stelt Janne Kipp, auteur van het geruchtmakende boek ‘BIS – De Torenbouw te Basel’. Tegenover het gerenommeerde economische en beleggingsmagazine Smart Investor legde Kipp uit dat de BIS (Bank of International Settlements) de facto alle centrale banken, waaronder de Fed en de ECB, bevelen geeft, en zelf door niemand wordt gecontroleerd. Regeringen en parlementen hebben geen enkele grip op de BIS, die daardoor reeds functioneert als een financiële wereldregering.

  Formeel heeft de BIS slechts indirecte invloed op de Centrale Banken. De realiteit is dat de BIS de geldschepping van de belangrijkste Centrale Banken op elkaar afstemt. Rentebesluiten berusten dan ook voor een groot deel op afspraken die met de BIS zijn gemaakt.

  Kipp: ‘Buiten deze informele macht is de BIS als Centrale Bank der Centrale Banken zelfs een essentiële bouwsteen van het wereldwijde financiële socialisme, zoals dit systeem kan worden genoemd. Ze heeft beslissende invloed op het permanent maken van nieuwe schulden en de dreigende inflatie.’

  Geen enkele controle op ‘bank der banken’

  ‘Niemand controleert deze feitelijke wereld-geldregering,’ vervolgt Kipp. De politiek heeft hoogstens invloed op wie de Centrale Banken leiden, maar die invloed stopt bij de voordeuren van de BIS. ‘Wat daar achter gebeurt, weet niemand… Afspraken hoeven nergens parlementair bekrachtigd te worden. De beide wezenlijke controleorganen van de moderne democratie, parlementen en media, zijn de facto uitgeschakeld.’

  Zwitserland is de perfecte locatie voor de ‘bank der banken’, omdat banken nergens beter worden beschermd, en daarom zo goed als zonder toezicht totaal hun eigen gang kunnen gaan. De BIS wordt beïnvloed en bestuurd door een machtige bankenlobby. De Basel-I, -II en –III afspraken zijn dientengevolge een democratische farce, want deze besluiten werden op EU-niveau genomen en vervolgens aan de nationale regeringen medegedeeld. ‘Geruisloos en nauwelijks te controleren,’ aldus Kipp.

  Nazi’s en bankiers wilden verenigd Europa en eenheidsmunt

  Tijdens de Tweede Wereldoorlog behartigde de BIS de financiële belangen van de Nazi’s, zoals het beheren van al het geroofde goud. Ondanks dit gegeven lukte het de bank om na de oorlog een grote rol te krijgen bij de –oorspronkelijk door de Nazi’s opgestelde- plannen voor een verenigd Europa en een gezamenlijke Europese munt.

  Die eenheidsmunt, de euro, was van meet af aan een grote wens van de bankiers, omdat één munt veel makkelijker is te controleren en manipuleren dan een vrije markt met verschillende valuta. De politici werkten mee aan de invoering van de euro omdat het hen in staat stelde om nog hogere schulden te maken, wat dan ook precies gebeurd is. Een ‘win win’ situatie dus, maar alleen voor hen, en niet voor de gewone man.

  BIS stimuleert nieuwe schulden

  Het door de BIS besloten lage rentebeleid stimuleert het maken van nieuwe schulden. ‘Vroeg of laat zal dit systeem bij gebrek aan kapitaal in elkaar storten,’ zegt Kipp. ‘Dat is voor iedereen een publiek geheim, maar bijna niemand spreekt erover.’ Zodra deze crash komt, heeft de BIS ook al een ‘oplossing’ in gedachten in de vorm van het simpelweg schrappen van een groot deel van de schuldenlast, en/of een radicale valutahervorming. Deze zal op kosten van de samenleving worden uitgevoerd.

  Omdat vrijwel alle landen onderling nauw met elkaar verbonden zijn door middel van supranationale instellingen zoals de BIS, het IMF en de Wereldbank, is het uitgesloten dat een belangrijke munt zoals de Amerikaanse dollar of de Europese euro geruisloos ‘hervormd’ kan worden, omdat dit het vertrouwen van de markten volledig weg zou slaan. Bovendien zijn de grootste schuldeisers tegen zo’n dramatische stap.

  Nieuw geldsysteem; ‘Geld is niets waard’

  De BIS is in tegenstelling tot het IMF en de Wereldbank niet door de politiek te controleren, en is daarom de enige instelling die ervoor kan zorgen dat de Centrale Banken en valuta’s in een nieuw internationaal geldsysteem worden opgenomen. Deze wereldmunt zou gebaseerd kunnen zijn op de ‘Special Drawing Rights’ van het IMF, die op de rekeningen van de Centrale Banken bij de BIS gestort zouden kunnen worden. Ook een weer (deels) op goud gebaseerde reservemunt zou op deze wijze kunnen worden ingevoerd.

  ‘Geld is in het (huidige) fiat-geldsysteem niets waard,’ besluit Kipp. ‘Koop (en beleg in) goederen. Vastgoed is interessant als u er zelf gebruik van maakt; daarnaast eigen land, aandelen en edelmetalen in een gezonde mix. Persoonlijk zou ik zaken zoals kunstobjecten vermijden.’

  Europese superstaat in 2016

  Achter de schermen is ECB-president Mario Draghi druk bezig de bank te positioneren als een boven iedereen staande Centrale Bank, die tegelijkertijd als overkoepelende planningscommissie zal functioneren. Stap voor stap wordt de ECB een ‘staat binnen een staat’. De nationale regeringen kijken enkel toe en doen niets, omdat ze hopen dat de ECB met een magische oplossing komt voor de enorme en almaar groeiende Europese schuldenberg.

  Volgens Bernd Lüthje, o.a. voormalig leider van het Bondsvereniging van Duitse Publieke Banken, zal er in uiterlijk 2016 een euro-staatsschuldencrisis uitbreken, die alle eurolanden zal treffen. Die crisis zal door de ECB worden aangegrepen voor de al geruime tijd in voorbereiding zijnde ‘oplossing’: de EU zal in snel tempo tot een financiële en politieke eenheid worden gedwongen, kortom: een Europese superstaat annex Verenigde Staten van Europa.

  Lüthje: ‘Met de groeten van Napoleon Bonaparte (die als eerste probeerde een Europese superstaat op te richten). Hier gaat het bij het nieuwe kredietprogramma van de ECB om. Niemand kan zeggen niet te hebben geweten op welk einddoel deze tussenstap aanstuurt.’ (2) >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/09/BIS-bank-Basel-fungeert-als-wereldregering-Europese-superstaat-in-2016

  Like

 5. Johan zegt:

  Kan dit artikel asap worden verwijderd?

  Echt diep triest wat hier geschreven wordt

  Erg in tegenspraak met de meeste andere artikelen bovendien.

  Webmaster: wakker worden!

  Like

 6. paulzwueste zegt:

  Ja wat wil je, met zo’n overhemd?

  Like

 7. Elke regel is geheel vervuld van onwetendheid over de islam, over de menselijke aard, over de feitelijk geschiedenis, over álles!
  Dit is een totale gek en hij is hoogleraar, verdient waarschijnlijk rond de 8000 euro per maand netto.
  Mooi uithangbord voor Nyenrode!

  Like

 8. cat zegt:

  Nicht zum glauben!! Zucht…

  Like

 9. Jelle R zegt:

  Welke meerwaarde heeft dit artikel?

  Like

 10. Driek zegt:

  Meneer Paul de Blot zegt: Een godsdienststrijd kan zich snel als vuur verspreiden, maar menselijkheid en begrip kan dat ook.

  Ongelooflijk. Voor vandaag heb ik het eventjes gehad met de site van E.J. Bron.

  Like

  • Senior zegt:

   – Eventjes gehad met de site in het algemeen of met brave Paul in het bijzonder?
   E.J. heeft met het plaatsen van bovenstaand artikel een contrast neer willen zetten ; de brave luitjes die geloven dat we in een nette democratie leven en alles keurig volgens de regels gaat en meer van die wanen, en de mensen hier die wakker worden en zich rot schrikken.

   Like

   • Driek zegt:

    Senior zegt:- Eventjes gehad met de site in het algemeen of met brave Paul in het bijzonder? E.J. heeft met het plaatsen van bovenstaand artikel een contrast neer willen zetten ……..

    Ja, kom zeg, meneer of mevrouw Senior, ik ben niet van de achterlijke. De bedoeling van meneer Bron is mij duidelijk.

    Like

   • Trucker zegt:

    Senior beter even wat acclimatiseren op Bron’s blog (best in town), voor je (gewaardeerde) regaeerders meent te moeten wijzen op iets wat hier al lang is geweten.
    Hier wordt er ook niet zo vlug geschrokken van iets…enne tis hier geen Nageltjes hé 😉

    Like

  • Johan zegt:

   Twee observaties van mijn kant:
   1. E.J.Bron is nogal snel en inaccuraat in zijn conclusies over wat lezers wel of niet zouden denken
   2. E.J.Bron is niet nauwkeurig genoeg in zijn selectie van artikelen

   Als ik dit soort artikelen blijf tegenkomen dan denk ik als lezer: ik gooi het bijltje er maar bij neer.

   Hopelijk snel beterschap, anders zal het snel bergafwaarts gaan met deze blog.

   Wat mij betreft beter te laat dan nooit: gooi dat artikel van het blog af, want het is een draak van een mening die van geen kanten deugt. Lees bijvoorbeeld ook eens de reacites op oorspronkelijke artikel.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Jammer Johan, maar je hebt het blijkbaar nog steeds niet begrepen… 😦 Wellicht is dat voor u de meest verstandige optie. Gooit u het bijltje er maar bij neer op “E.J. Bron”. Met zulke reacties bent u niet meer te redden helaas.

    Webmaster

    Like

   • Driek zegt:

    Beste meneer John, u schrijft: anders zal het snel bergafwaarts gaan met deze blog.

    Ik constateer juist dat deze site steeds meer bezoekers en reacties krijgt, maar ik kan mij vergissen natuurlijk. Maar, ik vind het onverstandig van u om het bijltje erbij neer te gooien, want u wijst nu de mogelijk af uw kennis te vermeerderen. Terwijl u dat juist zo nodig hebt. Op deze site van veel onderwerpen wat opgestoken. Ik denk aan Leon de Winter, de arabist Hans Jansen, Marien Pennings en nog vele anderen.

    Maar ja, het spreekwoord: “Dom geboren dom gewiegd” doet nog altijd opgeld.

    Like

   • Trucker zegt:

    Op basis van die twee “observaties” euh ik blijf beleefd en geef die …euh obser…euh…vatiedinges nul op rekest wegens…precies inaccuraat en (te) snel geobserveerd.
    Mijn mening :op het terrein deug je voor geen millimeter als observator wegens onkunde als u op een blog nog geen doorzicht hebt.
    Bron’s blog is één van de weinige waar er een constante stroom aan nieuwe reageerders bijkomen, il faut le faire zou Delamontange (gewaardeerd) reageerder zeggen) dus die nauwkeurigheid (u suggereert net het tegenovergestelde) zit wel snot peins ik zo.
    Meerwaarde bied u niet (ik ook niet volgens sommige reageerders 🙂 LOL , u demoraliseert met uw defaitische (heb dit vlug opgezocht in de woordenboek) zever veel mensen die het goed menen op deze fijne blog dus ik zal eens een brul geven
    GET LOST met uw CRAP.

    Like

 11. meneertje zegt:

  In 1492 werd de laatste stad in Spanje, Granada, op de moslims veroverd.
  Er was dus in de zestiende eeuw geen kalifaat in Spanje.
  Een artikel dat met zulke in mijn ogen: enorme historische blunders begint, lees ik verder met grote argwaan.
  Volgens mij was die argwaan terecht.
  Het is een prutsstuk.
  Wie er zin in heeft, mag het fileren. Ik vind dat te veel eer voor dit stuk.

  Like

 12. Drs.P. zegt:

  FF allemaal reageren op de site van deze wereldvreemde eikel zoals ik al heb gedaan!!!!!

  Like

 13. oud-marinier zegt:

  Zeg meneer Paul de Blot ….weet u wel dat in de 2 eeuwen VOOR dat de kruistochten begonnen , de Islamieten eerst even lekker huis hebben gehoudn ondr de Joden en Christenen in het Midden Oosten …en dat DAAROM juist de kruistochten zijn begonnen …?

  Like

 14. Bauernschmaus. zegt:

  Prof.dr.Paul de Blot,een naam om zo snel mogelijk weer te vergeten.

  Like

 15. Jol zegt:

  Hoogleraar Business Spiritualiteit, Nyenrode Business Universiteit………..zegt voldoende denk ik zo…..

  Citaat: 1) Ik denk niet dat het puur om de islam gaat, want in andere islamitische landen doet zich dit verschijnsel ( islamitische Staat, kalifaat) niet voor.
  2) Deze fanatiek religieuze groeperingen zijn niet te bestrijden met gewapend geweld, want dat versterkt juist hun strijdlust. Elke dode medestrijder motiveert hen om nog feller tekeer te gaan. Armen en rechtelozen ervaren dat ze toch niets meer te verliezen hebben. Ze offeren zich daarom op voor een goed doel, dat is de eer van hun God. einde citaat

  Dus daarom moeten we gaan knuffelen……………………………………ondersteunen met geld en begrip tonen……………………………….

  Ik weet niet wat die man in het Jappenkamp heeft mee gemaakt, maar tot enig inzicht is het helaas niet gekomen. Ook zijn studies mochten helaas niet helpen……………http://pauldeblot.nl/about/

  Like

 16. Trucker zegt:

  KNETTERGEK van GOD los en lobotomiseren lukt in geen geval wegens hersenloos.

  Like

 17. vigilante zegt:

  Ik ben om,ik ga morgen een moskee bezoeken.

  Like

 18. Doornroosje zegt:

  Dat is nu precies, wat Jet wil.

  Like

 19. Theresa Geissler zegt:

  Maak je nou niet druk, mensen: Ik kreeg dit geval daarnet pas onder ogen, maar bij de eerste woorden wist ik het al:
  Business Spiritueel. SPIRITUEEL!
  Dan weet je immers al, hoe laat het is!
  Trouwens: De hemelse glimlach van die vent spreekt eveneens boekdelen: Ik voelde me ter plekke onpasselijk worden!
  Erg leuk om zo ’n artikel eens onder ogen te krijgen als lichtend voorbeeld van hoe het NIET moet, maar laat het in het vervolg maar liever aan deze site voorbij “zweven……”
  Hier kan niemand iets mee, totaal onwezenlijk……

  Like

  • Trucker zegt:

   Het gevaar schuilt wel in het gegeven dat dit soort lieden aast op zij die tussen de mazen van het maatschappelijke net vallen lees kansloos, doelloos of zoekend naar “iets” en deze gemakkelijk ompraten (lullen is in feite een beter definitie) en zo hun in hun macht krijgen.
   In feite een soortvan Jehova of hoe al die obscure secten heten die ook hetzelfde publiek opzoeken en vervolgens bewerken, hij is duizendmaal gevaarlijker met zijn islam is onschadelijk geleuter, persoonlijke mening Dame Geissler ronde opening tegen het hoofd en … want dit is geen onschuldige “spiritualist”, o nee.

   Like

  • Luchtpint zegt:

   Een christelijk annex New Age geïnspireerde “bruggenbouwer” van de ouwe school, dat is wel duidelijk, met een muurtje rond zijn brein gebouwd.

   Zoiets wordt ook wel eens een “syncretische godsdienst” genoemd, voor zover ik weet.

   Like

 20. Vederso zegt:

  Deze dame heeft op het einde van de video een ietwat andere benadering. Laten we zeggen: bullet in the head, then they will understand it. Nee, de dame in kwestie (Tarantos) is niet van plan excuses te maken.

  Like

 21. Anneke zegt:

  De oude koninkrijken / – machten proberen ‘gezellig’ met z’n allen weer uit de duistere aarde te herrijzen. Kijk naar het huidige Ottomaanse Rijk, ‘de herbouw’ is al jàren geleden van start gegaan. Goed te vergelijken met het moderne Romeinse Rijk (EU). Het oude Rijk in een nieuw jasje…niet Rome, maar Brussel is nu de ‘hoofdstad’. Oude wensen die opnieuw en opnieuw (na tijden van argwekkende stilte) vervuld willen worden. Oude wensen niet van ons burgermensen, maar specifiek van de duvelse gehaaide gekken die deze wereld nog steeds in een wurggreep vasthouden. “De strotteklep van onze planeet is vrijwel dichtgeknepen, zuurstof gebrek is het gevolg. Zowel in figuurlijke zin, als in bittere werkelijkheid”. Blijf Israel nauwlettend in het oog houden, wat dáár gaande is…Is van belang voor de gehele mensheid!!! ! !!! Dat kleine landje aan de Grote (Middellandse) Zee is een veel belangrijker territorium, dan wij mensen beseffen. Dàt gebied zal met succes uitbreiden en uiteindelijk véél groter zijn, dan ’t nu op de wereld-atlas staat ‘gedrukt’.

  Like

 22. Anneke zegt:

  En prof. dr. Paul de Blot, legt zijn ware ziel bloot!!! ! !!! “De zoveelste verdwaasde ‘wijsheer’ met veel te veel zeer”. Universitairen weten zich totaal geen raad met de ware harde realiteit van de wereld. De gewone man is merendeels véél wijzer / realistischer dan de rijk beloonde bull-houders. Een tijdenlang kei-hard feit!!! ! !!! “Het rijke loon van de gewone man is nog géén waarheid, maar ligt in ’t verschiet”. HOOP DOET LEVEN….Shalom!!! ! !!!

  Like

 23. We hadden ooit prof.GBJ van Frikschoten in ons midden, weliswaar Jaap met nickname, geen “echte ” professor, maar wat een nivoverschil met deze Nijenrodeprofesseor !
  Ontelbare malen meer nivo en actueel inzicht bij onze GBJ van Frikschoten, bedankt Jaap, op momenten als deze denk ik aan je.
  Shalom,
  Ben

  Like

 24. Wachteres zegt:

  http://www.mo.be/interview/ervin-staub-over-de-link-tussen-extreem-fundamentalisme-en-extreem-kapitalisme

  Net vandaag had ik dit artikel rondgestuurd: “Een links-intellectuele visie op het islam gebeuren”.

  Sluit hier aardig bij aan.

  Like

 25. Dr.Kwast zegt:

  De tweede voetwasser.

  Like

 26. Wat een zeldzaam dom gezwam van deze Paul de Blot. En deze idioot moet jonge menen iets bijbrengen? Dit soort halfzachte linkse eieren moeten ze boven ISIS inteelthordes uit het vliegtuig flikkeren. Levensgevaarlijke linkse gekken, vooral door hun lafheid en zwakheid.

  Like

 27. tjonge zegt:

  mensen, we worden geregeerd door “denkers”als die blot !
  tis niet voor niets zo zooitje op onze aardbol…

  Like

 28. Ik ben de naam van deze idioot vaker tegengekomen.Hopenlijk was dat de laatse keer.

  Like

 29. windwens zegt:

  Het zit op Nijenrode en is de spirituele weg kwijt, wat een ziel.
  Maar zo te zien en nu wordt ik grof heeft deze man niet door dat hij al in zijn kist ligt en dat alleen de deksel nog maar dicht hoeft.

  Like

 30. Jaantje zegt:

  Enge man op de een of andere manier lijkt hij (uiterlijk)op Hans Wiegel en moest ik denken aan de nacht van Wiegel die toen het ingediende wetsvoorstel over het correctief referendum tegenhield.

  Like

 31. koddebeier zegt:

  Linkse ‘mensen’………leuker kunnen we het niet maken, toch ??
  Het voorbeeld van een links dwaallicht en dat ‘werkt’ ook nog op een universiteit, wat bedoel je met studenten worden gehersenspoeld door links.
  Die meneer is een gevaar voor de samenleving !!!

  Like

 32. Eline. zegt:

  @Luchtpint 1 sept,2014 17:34 ” EN bejaard “.
  Wat is er verkeerd aan bejaard zijn ??
  Dat deze Blot uit zijn nek zwetst heeft niets met zijn leeftijd te maken,maar alles met zijn blijkbaar onverwoestbaar linkse gedachtengoed. .
  Nou ja, Nijenrode…. ..

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s