Goede terreur, slechte terreur

Screenshot 39

Matthias Küntzel

(Door: Matthias Küntzel – Vertaling: E.J. Bron)

Matthias Küntzel bekritiseert het meten met twee maten bij de omgang van het Westen met Hamas en IS.

Beelden,die de wereld doen schokken: voor een draaiende camera onthoofdt een in het zwart geklede en gemaskerde man van de Islamitische Staat (IS) de journalist James Foley. Militanten van Hamas executeren in het openbaar meer dan 20 Palestijnen. In beide gevallen zijn het fanatieke “islamisten” die andersdenkenden uitschakelen. Ze willen Israël uitroeien en het Westen in de Jihad overwinnen.

In plaats van echter in de strijd tegen de terreur één lijn te trekken, hanteren westerse regeringen en media verschillende maatstaven. Zo eist de wereld van Israël wat niemand bij IS eist: met de terroristen van Hamas te praten, hen zelfs als deel van een eenheidsregering te erkennen. Alleen in het Midden-Oostenconflict wordt gesproken van “schuld aan beide kanten”. Koerden krijgen om goede redenen wapens, hoewel niemand hun eindverbruik kent, terwijl men vraagtekens plaatst bij wapenleveranties aan het democratisch gelegitimeerde Israël.

Partner

Menigeen wil zelfs in Iran een potentiële partner in de strijd tegen de IS-terreur zien. Dit zou echter de kat op het spek binden betekenen. Teheran heeft de ontwikkeling van IS al jarenlang verborgen gestimuleerd. Het moedigt de terreur van de Hamas-brigades luidkeels aan. En het deelt het radicaalislamitische doel. In de grondwet van Iran is nu al vastgelegd wat IS wereldwijd eist: de “enige wetgeving van Allah” – inclusief stenigingen, meisjeshuwelijken en terechtstellingen aan de galg; volgens informatie van de VN waren het vorig jaar 687.

Hamas en Hezbollah, Iran en IS, Boko Haram en Taliban verbindt een totalitaire wereldbeschouwing, die moslims terroriseert en liberale samenlevingen bedreigt. Iraanse atoomwapens zouden beide – terreur en bedreiging – onmetelijk doen toenemen. Zolang het Westen niet één lijn trekt, zet de radicaalislamitische Internationale haar opmars voort. Natuurlijk wil Berlijn met de “Islamitische Staat” geen speciale handelsbetrekkingen onderhouden. Maar waarom dan met Iran?

Bron:
www.juedische-allgemeine.de
Auteur: Matthias Küntzel

Vertaald uit het Duits:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)
h/t Martien Pennings

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hamas, Hezbollah, Hypocrisie, Iran, ISIS, Islam, Israël, Taliban, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Goede terreur, slechte terreur

 1. cathari a zegt:

  Eindelijk. Steeds meer mensen worden wakker. Behalve de lui die in de wereld aan de touwtjes trekken. Die geloven nog steeds in ju eigen antsemitische sosjaale sprookje. De nachtmerrie is voor t plebs.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Ja, het IS belachelijk. En funest. Natuurlijk zou het westen maar één ding te doen staan: Alle landen/groeperingen in de islamitische hoek afwijzen en zeker geen pact met het ene overwegen, teneinde het andere te bestrijden, want het ligt voor de hand dat de ‘bondgenoot’ zich vroeg of laat tegen ons keert. (Wat héét: niets wat islamitisch is, kan überhaupt een bondgenoot van het Westen ZIJN.) Het ware het beste, dat het voltallige Westen gezamenlijk één front vormde tegen alles wat islam is -waarbij, vanzelfsprekend, dan ook Israël volledig betrokken zou moeten zijn: Dan konden we ze vrijwel zeker op de knieën krijgen. Maar juist dat kan nooit van de grond komen met de waandenkbeelden die er onder te veel westerlingen nog steeds leven betreffende de ‘vredelievende’ islam en het “foute” Israël. En met een stiekeme moslim in het Witte Huis schiet het vanzelfsprekend ook niet op…..

  Like

 3. cat zegt:

  We moeten eerst beginnen met onze “eigen straat” schoon te vegen! 5e kollone ontmantelen, ontmaskeren. Beginnen bij de defencie. Hiervoor nodig: een capabele regeri g en die hebben we nog niet.
  wij weten dit allemaal. Maar nu nog de rest.
  Ik heb nog steeds het geloof, dat Islam hier niet gaat winnen.

  Like

 4. cat zegt:

  Bovendien: Koerden zijn ook moslims en hebben eigen belang: eigen staat, Koudistan.

  Like

 5. leon van duren zegt:

  onze Nederlandse regering wordt bemand door een stel onnozele sukkels die het liegen en bedriegen bewust of onbewust hoog in het vaandel heeft staan!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s