‘Oekraïne heeft strijd in oosten volgens NAVO al verloren’

Screenshot 57

Het Oekraïense leger heeft de strijd in het oosten van het land tegen de pro-Russische rebellen volgens de NAVO op papier al verloren.

Dat heeft een hooggeplaatste generaal van NAVO gezegd tegen het Duitse blad Der Spiegel. “Militair gezien heeft de regering in Kiev de strijd verloren”, aldus de anonieme generaal. “Het beste wat president Petro Porosjenko kan doen is zijn troepen levend uit de greep van de Russen halen.”

Uit nieuwe gegevens van de NAVO blijkt dat de Russische bemoeienis sinds kort sterk is opgeschaald. Door het nieuw geopende front bij de stad Marioepol is Oekraïne de controle over de grens met Rusland vrijwel volledig verloren.

Volgens een woordvoerder van de Oekraïense nationale Veiligheidsraad zijn er Russische troepen gezien bij de grote steden in het oosten van het land die in handen zijn van de rebellen.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, NAVO, Oekraïne, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

26 reacties op ‘Oekraïne heeft strijd in oosten volgens NAVO al verloren’

 1. BertG. zegt:

  NAVO-lidmaatschap Oekraïne is rode lijn voor het Kremlin – Inlichtingenanalisten roepen het Westen op Rusland niet uit te dagen tot een preventieve verrassingsaanval
  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/09/Oud-vicedirecteur-NSA-waarschuwt-kanselier-Merkel-voor-totale-oorlog-om-Oekrane

  Like

  • bobzelf zegt:

   inderdaad dat is de rode lijn !!
   Dus doen ze alles in brussel en USA dus express !!!
   Weet U nog hoe USA reageerde, toen de russen een paar rotjes op Cuba neer wilden zetten ??
   Gooh, ze stonden in de brand !
   En Nu ??

   allemaal normaal , Usa 200 jaar 220 oorlogen, dus wat zeikt u nou ,
   Het land van “”binnen zonder kloppen ” , krijgt na Syrie , voor de 2e keer van Putin het deksel op zijn neus !!

   wat een kanjer die Putin , goeie schaker ,

   gr. bob

   Like

 2. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En WEER laat Rusland zien wie de baas is! En de EU blijft Rusland als een kip zonder kop uitdagen…

  Like

 3. bobzelf zegt:

  komt tie weer :
  VOLGENS EEN WOORDVOERDER VAN DE UKRAINSE VEILIGSHEIDRAAD ,?????????
  weer geen enkel bewijs,!!!!! foto’s , ????? videobeelden ?????
  helemaal niks !!!
  Ik vertel al dagen , dat de seperatisten een ontsnappings=omsingelingsaktie hebben gedaan en 5000 = 7000 ukrainese soldaten gevangen genomen .

  Ja, ze krijgen volop op hun flikker , daar de USA en EU ,
  komt tie
  whahahahahahahahahahahahahahahahahahhaaa

  dus met een beetje vooruit denken , krijgt Islambombama, voor de 2e keer in korte tijd

  dus in Syrie en Ukraine, het deksel op zijn zwarte muil , heerlijk !!!

  nou nog effe eind van de week nog wat extra sancties , en zit U allen in west europa zonder gas , !!!!

  HET IS KOUD ZONDER JOUUWWWWWWW, WAAROM BLEEF JIJ NIET TROUW ????
  ( A Hazes )

  GOD. IK HEB GEEN echte FAN, MAAR JEZUS WAT EEN KANJER DIE PUTIN !!

  WAT EEN STRATEEG, WAT EEN 6 ZETTEN VOORUITDENKER !!

  HEERLIJK !!!!

  MAAR WIJ HEBBEN PINOKKIO , EN DE TRANENTREKKENDE LEUGENAAR

  FRANSKE TIMMERMANS ,

  OOK MOOI WHAHAHAHAHAHAHAHA

  iemand trouwens de laatste weken nog wat van “””Onze Hansie van baalen gehoord , en die

  tandenfee Verhoffstadt ???

  goooohhh, wat raar er ligt toch een terrein braak aan goede dingen te doen ??

  zoals op je knieen naar Putin toe ? b.v.

  gr. bob

  Like

   • bobzelf zegt:

    Ja, mijn beste ,
    ze zitten zonder centen , whahahahahahaha
    zelfs de kinderen die voor het eerst naar school gaan , die nemen altijd een bos bloemen mee voor de lereressen / de juffrouwen , whahaha
    Nu werd aan de ouders gevraagd om 100 UHV, dus euro 6,- mee te nemen voor het leger !!!!
    En maar een grote muil op blijven zetten
    Het sprookje EU en USA dreigt net als in Syrie als een kaars uit te gaan
    bedankt voor de humor !!
    whahahaha

    gr. bob

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Hi Bob dit tenenkrommende artikel uit de volkskrant.

    Het zit de VS erg hoog dat het fascistische regiem in Kiev , bijna met de staart tussen de benen Oost-Oekraïne moet verlaten. Amerika en de EU sturen op een gewapend confict/oorlog aan met de Russische Federatie mijns inziens.

    Obama: NAVO moet Oekraïens leger versterken

    De Amerikaanse president Barack Obama heeft er bij de NAVO op aangedrongen Kiev te helpen zijn militaire apparaat te versterken. Ook zei hij tijdens zijn toespraak in Tallinn, waar hij op werkbezoek is, dat de deur openstaat voor nieuwe NAVO-leden. Obama reageert daarmee indirect op de aankondiging van Oekraïne van vorige week om aansluiting bij de alliantie te zoeken.
    Ook verzekerde Obama zijn bondgenoten dat de NAVO zal bijspringen als Rusland een bedreiging vormt voor de grenzen in Europa.

    De president hield zijn toespraak voor Amerikaanse en Estse militairen in de hoofdstad Tallinn. Obama zei dat de Baltische naties al eens eerder hun onafhankelijkheid verloren zijn. Onder toezicht van de NAVO zal dit niet meer gebeuren, verzekerde hij.

    Directe bedreiging
    Obama, die in zijn thuisland scherpe kritiek heeft gekregen vanwege zijn afwachtende houding richting de Russische president Poetin, haalde nu scherp uit naar Rusland. Hij ziet ‘de Russische agressie’ als een directe bedreiging voor de vrede in Europa. Hij veroordeelt de ‘provocaties’ van Moskou en de Russische claims dat hun troepen alleen maar humanitaire hulp bieden in het oosten van Oekraïne. ‘Het zijn Russische strijdkrachten met Russische wapens in Russische tanks’, aldus Obama.

    Ook haalde de president een van Poetins belangrijkste argumenten onderuit, namelijk dat hij de Russischtalige bevolking in de post-Sovjet-landen wil beschermen. De Baltische staten hebben, net als Oekraïne, een omvangrijke populatie van etnische Russen. ‘We ontkennen de leugen dat mensen niet samen kunnen leven en gedijen, alleen omdat ze verschillende achtergronden hebben en een andere taal spreken’, aldus Obama.

    Nieuwe sancties
    De Amerikaanse president onderzoekt, net als de Europese Unie, nieuwe mogelijkheden om Rusland te bestraffen met sancties. De Europese Commissie in Brussel overweegt strafmaatregelen in verscheidene sectoren, waaronder defensie, financiën en goederen die ook voor militaire doeleinden kunnen worden gebruikt. Vrijdag wordt hierover beslist.

    De uitspraken van Obama komen aan het begin van zijn driedaagse tour door Europa. Later vandaag reist hij af naar Wales, waar de NAVO-top de komende dagen plaatsvindt. >>>

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/30323/Onrust-in-Oekraine/article/detail/3735751/2014/09/03/Obama-NAVO-moet-Oekraiens-leger-versterken.dhtml

    Like

   • peterselie1 zegt:

    Oekraïne heeft meer IMF-geld nodig door conflict met Rusland

    Oekraïne kan zijn economische doelstellingen niet waarmaken binnen het huidige programma van 17 miljard dollar (13 miljard euro) krediet van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Dit komt door het gasconflict van Oekraïne met Rusland en door de gevechten in het oosten van het land.

    Het land zou op termijn meer krediet nodig hebben om het voorgenomen beleid uit te voeren, waarschuwde het IMF maandag. Het huidige programma van het IMF voor Oekraïne is toereikend als de gevechten afnemen in de komende maanden. Maar als de strijd in 2015 verder voortwoekert, dreigen donors met 19 miljard dollar (14,4 miljard euro) extra over de brug te moeten komen. >>>

    http://www.trouw.nl/tr/nl/4504/Economie/article/detail/3734445/2014/09/02/Oekraine-heeft-meer-IMF-geld-nodig-door-conflict-met-Rusland.dhtml

    Like

 4. koloth zegt:

  Waardeloos verhaal, allemaal onzin.
  Als er iemand telkens zijn grondgebied wil uitbreiden is het de EU en idd. dat gaat niet, dan krijg je problemen.

  Like

 5. Benesha zegt:

  Ach ja, de Oekraiëners dachten de vrijheidsgedachte van de etnisch Russische minderheid eens met geweld te onderdrukken. Onderhandelen of praten stond niet in hun woordenboek. Horden fanatieke neonazi’s aangevuld met tienduizenden ongemotiveerde en bange dienstplichtigen moesten het opnemen tegen een handvol supergemotiveerde bakkers en slagers, aangevuld met supergemotiveerde vrijwilligers uit alle Europese landen. Porosjenko’s genocidale leger krijgt nu overal klappen terwijl ze volgens onze desinfo media zo goed als gewonnen hadden een paar weken terug. Als criticus wat betreft het neo imperialisme van dictatoriale organisaties als de VS, de EUSSR en hun knokploeg de NATO, kan ik dat alleen maar toejuichen. Nu moet Rusland verder aandringen om opheldering van het MH17 vraagstuk tot wanneer de doofpot opengaat of tot wanneer de mondiale publieke opinie het wanhopig trachten verzwijgen van de ware toedracht door onze leiders beu wordt en dit gaat beschouwen als een niet uitgesproken doch feitelijke schuldbekentenis.

  Like

 6. Tempelier. zegt:

  De Uni en de VS hebben niets te zoeken in de Oekraïne .

  Like

  • fleckie zegt:

   Is de fa.MCCAIN, niet een AMERIKAANSE AARDAPPEL-CHIPS-PRODUCENT( Als men Amerikaanse films bekijkt, ziet man dan geen UITGEMERGELDE landbouwgronden?………………….tja, tegenovergesteld: en IN DE OEKRAINE : zeer vruchtbare landbouwgronden.( hebben is hebben, MAAR ja,…….KRIJGEN IS DE KUNST).

   Like

 7. Jaantje zegt:

  Zat vanaf het begin fout dat stiekeme gedoe landje pik en het omsingelen van Rusland.
  Dankzij de uiterst vijandige manier waarop de EU bezig is zie ik het somber in.
  Hoopte nog zo dat door goede betrekkingen met Rusland we een blok konden vormen tegen de warmongers en wurgcontracteurs en de oprukkende Islam.

  Like

 8. Republikein zegt:

  Eeuwig zonde!

  Like

 9. Wij moeten Poetin en Rusland koesteren. Een broedervolk van blanke christenen. Wij hebben hun steun nodig om de VS en de EU te bestrijden en de waanzinnige multicultuur te vernietigen.
  Een oorspronkelijke Nederlander steunt dus #teamPoetin.

  Like

   • bobzelf zegt:

    kan bij die andere reacties niet antwoorden , maar
    Zag Putin met een hele grote flitsende glimlach
    zijn handtekening zetten op het grootste bouwwerk van 40 miljard,
    om good-bye te zeggen tegen de EU en USA

    en hallo BRICS , HERE WE ARE !!!

    die islamnombama, gaat nog een zware pijp roken ,
    de komende maanden

    en Putin valt echt ukraine niet binnen , whahahahahaha

    dus al die grote muilen hebben weinig zin ,

    En het lied , wie zal dat betalen ??

    Ik denk zoetelievegerritje

    kan van stal gehaald worden !!!

    mocht ik uit de lucht vallen , dan zitten we ook zonder stroom

    gelukkig nog een hoop kaarsen te koop , dan gekocht

    whahahaha, veel sex , ja toch ???

    whahahahahahahaha

    Like

 10. Jan zegt:

  Ukrainian Jewish Philanthropist Shot Dead

  Garik Zylberbord was killed in Donetsk while trying to stop pro-Russian rebels from robbing his neighbor’s home.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/184756#.VAqfe8a-1b0

  Like

  • bobzelf zegt:

   iemand liegt hier,
   wie ik heb geen idee , ik kan niet het hele land in de gaten houden
   maar deze zegt dus wat anders :

   OSCE Confirms Obama is a Liar Using Fake NATO Evidence: No Russian Troops, No Tanks, Have Crossed The Russia-Ukraine Border.
   September 4, 2014 by TheVolubrjotr . in barack obama, government, mccain, new world order, nwo, obama, political, politics, President Putin, putin, rothschild, rothschildism, russia, soetoro, subversion, treason, Ukraine, World News, zionism and tagged coup, european union, Khazar, kiev, mccain, new world order, nwo, obama, Organization for Security and Co-operation in Europe, OSCE, putin, refugees, rothschild, russia, soviet, Ukraine, zionism

   Observers from the Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) “have registered no troops, ammunition or weapons crossing the Russian-Ukrainian border over the past two weeks, the OSCE report said on Wednesday. September 3, 2014

   OSCE – Organization For Security And Co-operation In Europe

   The following report is a slap in the face to pResident Obama and his [Rothschild] NATO partners meeting today in Newport Wales.

   Observers from the Organization for Security and Cooperation in Europe (OSCE) “have registered no troops, ammunition or weapons crossing the Russian-Ukrainian border over the past two weeks, the OSCE report said on Wednesday.” (Itar-Tass)

   “Throughout the week, the Observer Teams noticed a net increase of young people (both men and women) wearing military-style dress crossing the border in both directions but did not observe any weapons among these groups,” the OSCE Special Monitoring Mission’s report covering a period from August 20 to September 3 said.

   The observers said they had regular interactions with supporters of the self-proclaimed republics. “Some discussed openly with the OSCE while others expressed their total mistrust toward the OSCE. At both Border Crossing Points, some supporters of the self-proclaimed republics explained that they are not allowed to cross the border with weapons,” the report said.

   groeten bob

   Like

 11. Jan zegt:

  Hussein (Waschington) laat zien wat zijn ‘rode lijn’ voorstelt zei Estland te zullen verdedigen
  Binnen 24 uur, nadat Hussein (Waschington) ontvoeren Russische huurlingen een Estlandse politieman.

  Less than 48 hours after President Obama vowed to “defend Estonia,” Russian goons kidnapped an Estonian cop to demonstrate just what U.S. red lines are worth. Any questions as to the nature of the threat?
  The abduction of Internal Security Service officer Eston Kohver from Estonia was no ordinary criminal act.
  The Russians who took him jammed police radios, tossed a smoke grenade, seized Kohver and marched him into Russia at gunpoint. They then falsely claimed that he was caught spying on Russian soil.
  It was nonsense. Estonia’s leaders have said it was clearly a targeted attack and very serious, coming as it did two days after Obama made his strongest-worded speech ever on U.S. commitment to the NATO alliance.
  “The defense of Tallinn and Riga and Vilnius is just as important as the defense of Berlin and Paris and London,” Obama said.
  http://news.investors.com/ibd-editorials/090514-716330-russian-aggression-in-estonia-the-result-of-obama-weakness.htm

  Like

  • bobzelf zegt:

   goed zo uitstekend ,
   laat die islambobbama maar goed op zijn muil gaan
   ziek die zwarte etterbak maar lekker terug !!\\
   Is er tenminste iemand op deze wereld , die dat durft tegen die Islamklootzak .
   die man valt overal ” binnen zonder kloppen ”
   heeft de taliban bewapend om Rusland te zieken in Afghanistan
   en werd daarna met zijn eigen wapens door de Taliban het land uit gepleurd !
   wilde assad bombarderen , WANT DIE HAD GIFGAS GEBRUIKT !!! en de “”toen nog geen ISIS hetende ” islamieten bewapenen , EN NU LOOPT DE TERINGLUL MET ASSAD MEE TE DOEN en hoopt dat Putin ook effe mee komt vechten
   nOU HIJ BELT DIE SCHOOTHONDENPOEDEL VAN CAMERON MAAR !!
   de waardeloze klootzak, waar de hele fucking EU als een schoothondje achteraan loopt , !
   Dus Afghanistan ?? mislukt
   Irak ? mislukt
   Lybie ?? mislukt
   egypte ?? mislukt
   Syrie ?? mislukt
   Ukraine ?? mislukt

   JA, mijn GOD HEEFT OOK ZIJN GOEIE DAGEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   WHAHAHAHAHAHA

   groeten , god wat haat ik die door de mand gevallen klootzak !

   bob

   Like

 12. Jan zegt:

  Russian Nuclear Bombers Buzz Alaska, N. Europe

  Russian strategic nuclear bombers carried out air defense zone incursions near Alaska and across Northern Europe this week in the latest nuclear saber rattling by Moscow.

  Six Russian aircraft, including two Bear H nuclear bombers, two MiG-31 fighter jets and two IL-78 refueling tankers were intercepted by F-22 fighters on Wednesday west and north of Alaska in air defense identification zones, said Navy Capt. Jeff A. Davis, a spokesman for the U.S. Northern Command and North American Aerospace Defense Command. Two other Bears were intercepted by Canadian jets on Thursday.

  Over Europe on Tuesday, two Bear H bombers conducted practice strategic bombing runs on Tuesday and were met by interceptor jets from Norway, Denmark, Britain, and Netherlands, defense officials told the Free Beacon.
  http://freebeacon.com/national-security/russian-nuclear-bombers-buzz-northern-europe/

  Like

 13. Jan zegt:

  Beeld van de Russische Lenin in Charkov tegen de vlakte

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s