COMMENTAAR: De empathie van Von der Dunk voor de Jihad- gangers (+ naschrift)

Screenshot 17

(Door: Martin van Vliet)

Thomas von der Dunk is een van de meest irritante mensen die ik ken. Hij is een ijdele narcist met een vreselijk stem. Je wordt misselijk als je hem hoort praten . Hij noemt zich een historicus en schrijft alleen maar onzin.

Achtergronden

Thomas Heinrich von der Dunk (Soestdijk, 2 juli 1961) is een Nederlands cultuurhistoricus en publicist. Hij is de zoon van historicus Hermann von der Dunk en Goverdina Schuurmans-Stekhoven.

Von der Dunk groeide op in Bilthoven, deed in 1979 eindexamen vwo aan het Nieuwe Lyceum aldaar en studeerde van 1979 tot 1988 kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam (afstudeerrichting architectuur). Van 1989 tot 1993 was hij als assistent-in-opleiding verbonden aan de vakgroep geschiedenis van de Universiteit Leiden, waar hij in 1994 promoveerde op een tweedelig proefschrift over de politieke en ideologische aspecten van de monumentencultus in het Heilige Roomse Rijk in de veertiende tot de achttiende eeuw (handelseditie 1999). Van 1994 tot 1999 was hij als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan de vakgroep geschiedenis van de Universiteit Utrecht, van 1999 tot 2002 in dezelfde functie aan de Universiteit in Leiden. Sinds 2002 is hij werkzaam als freelance publicist en politiek commentator. Hij was kortstondig (oktober 2010 tot april 2011) columnist bij HP/De Tijd, maar moest deze baan opgeven ten behoeve van zijn columns in de Volkskrant.  Anno 2011 is hij internetcolumnist van de Volkskrant en columnist bij de Gelderlander. Vanwege zijn confronterende schrijfstijl roept hij vaak controverses op.

Von der Dunk noemt Israël consequent een schurkenstaat en hij heeft veel begrip voor Iran. Dan weet u al ongeveer wat voor figuur het is. Twee weken geleden was hij te gast op tv in de uitzending “De slimste mens “. Hij droeg een cowboyhoed en was niet te stuiten. Hij etaleerde voortdurend zijn zgn. kennis en je zag aan hem dat hij dolgelukkig was met al die aandacht.

Vandaag, 3 september 2014, heeft Thomas het pas echt bont gemaakt. Hij schrijf dat IS aantrekkelijk is, omdat die het Westen vernedert. Hij toont empathie voor de Jihadjongeren in dit zgn. opiniestuk in de Volkskrant. Nu heeft een narcist nog minder empathie dan een psychopaat, dus hij slaat de plank volledig mis. Thomas von der Dunk noemt drie punten die moslimjongeren irriteren:

 1. De Gaza oorlog, waarna noch de VS noch Nederland vanwege het aantal Palestijnse doden het woord disproportioneel in de mond durfden te nemen.
 2. Egypte;de militairen coup maakte een eind aan het democratisch experiment van de Moslimbroederschap. Het Westen zweeg weer.
 3. Syrië. Daar heeft het Westen uiteindelijk Assad laten begaan.

En hij trekt de conclusie dat het niet zo gek is dat moslimjongeren concluderen dat het Westen de moslims vijandig gezind is en dat het niet zo gek is dat zij de IS aantrekkelijk vinden, omdat die met haar publieke onthoofdingen erin slaagt om het Westen te veranderen. Hij adviseert vervolgens ons eigen slechte rol in te zien anders is het “dweilen met de kraan open.”

Wat moeten we hiervan vinden ? Welnu. Thomas vindt weer dat het onze eigen schuld is. Hij bestrijdt de onvolprezen Martin Sommer, die vorige week zaterdag beweerde dat er gewoon heel veel slechte mensen zijn die geen democratie willen. Ik schreef zelf over deze kwestie het volgende: “Donkere tijden voor Joden.”

“Alle goede Nederlandse opvoeding en scholing ten spijt legt de democratie het af tegen de leer van de islam. De kostbare moderniteit en de bekende tolerantie van de Nederlanders spreekt de Nederlandse moslims niet aan. Wel de barbaarse leer uit de 7e eeuw. In tegenstelling tot vele anderen reken ik dit Mohammed niet aan. Wel dat zijn tegenwoordige volgers zijn leer niet willen aanpassen aan de moderne tijden. Hierdoor krijgen wij een botsing tussen culturen, zoals Samuel Huntington al voorspelde.

De democratische, moderne mens kan niet begrijpen wat er gebeurt in de moslimwereld. Tienduizenden christenen zijn weggejaagd uit Mosul door ISIS, die trots de onthoofdingen en massamoorden toont. En de meeste soennitische moslims hebben daar eigenlijk geen enkele moeite mee. Integendeel, zij vinden het prachtig. Andere volkeren overwinnen en de sharia implementeren is mooi.”

Duidelijk is dat Thomas geen empathie toont voor niemand, maar hij probeert zijn zieke agenda voor het voetlicht te brengen. En hij fulmineert opnieuw tegen Israël en tegen het Egypte van El Sissi, de twee enige steunpilaren van het Westen tegen het moslimextremisme . Kortom, een zieke en enge man die Thomas von der Dunk.

Naschrift door Martin van Vliet:

Door sommige reageerders werd gesuggereerd dat Thomas foute voorouders zou hebben. Welnu, dat is niet zo. Hij heeft een joodse oma! En zijn vader was een verdienstelijke wetenschapper. De uiteenzetting hieronder gaat over de vader van Thomas.

Hermann Walther von der Dunk (Bonn, 9 oktober 1928) is een invloedrijke Nederlandse historicus van Duitse komaf. Hij is emeritus-hoogleraar contemporaine geschiedenis aan de Universiteit Utrecht.

Von der Dunk is een zoon van Heinrich M. von der Dunk en Ilse Loeb. Het gezin-Von der Dunk ontvluchtte in 1937 nazi-Duitsland. Von der Dunk sr. kon daar geen werk meer krijgen, omdat hij getrouwd was met een Joodse vrouw. In Nederland kreeg hij een baan als leraar aan de Werkplaats Kindergemeenschap inBilthoven, de school van de onderwijsvernieuwer Kees Boeke. Hermann von der Dunk ging ook naar deze school, waar kunst en handenarbeid gelijk worden gewaardeerd met taal en rekenen. Hij behaalde het diploma gymnasium-α aan Het Nieuwe Lyceum in dezelfde plaats. Ondanks zijn grote interesse in muziek ging hij geschiedenis studeren bij de vermaarde historicus Pieter Geyl.

Na zijn afstuderen verrichtte hij promotieonderzoek aan het Institut für Europäische Geschichte in Mainz. Tussendoor werkte ook hij als docent aan De Werkplaats. In 1966 promoveerde hij te Utrecht met de dissertatie Der Deutsche Vormärz und Belgien, 1830-1848. Een jaar later werd hij aan dezelfde universiteit tot hoogleraar benoemd in de geschiedenis van na 1870. In 1990 trad hij vervroegd uit.

Nu u dit weet, weet u ook dat deze man net zo gek is als Hajo Meijer. Dat wil zeggen dat een Jood vanwege een identificatie met de agressor (een onbewust psychodynamisch mechanisme) het doel van de agressor wil verwezenlijken. Dus de onbewuste wens van Thomas en Hajo is het doel van de nazi´s: het uitroeien van alle Joden.

Martin van Vliet

Door:
Martin van Vliet
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, Hypocrisie, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op COMMENTAAR: De empathie van Von der Dunk voor de Jihad- gangers (+ naschrift)

 1. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Dan noem je jezelf geschiedkundige en hebt nog nooit en nimmer een boek opengeslagen over de geschiedenis van de veroveringen van de Islam, hoe ze vanaf het begin niets anders gedaan hebben dan wat ISIS en Boko Haram etc. vandaag de dag doen. Joden moorden. Christenen onthoofden. Verkrachten. Stelen. Afpersen. Liegen. Het is gewoon een internationale Mafia!! Ons antwoord op ISIS zou moeten zijn, genoeg is Genoeg! Iedereen die ISIS steunt, er onmiddellijk heen, met inlevering van alles wat ze hier hebben en het paspoort; en als ze er eenmaal allemaal zitten, KABOOM. Het Westen moet de oorlog aangaan met Islam, uit en thuis.

  Like

 2. Hij geeft in ieder geval toe dat moslims het westen willen veranderen!Terwijl iedere regering dat ontkend!En wij willen die verandering niet,dus:oppleuren!

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Yvonne van Cleef. Misschien moeten wij deze psychopaat dankbaar zijn voor zijn openhartigheid m.b.t. de moslims. Wij weten dat de moslims willen hardhandig het Westen veranderen, maar onze leiders willen dat niet horen. Ze dromen in hun LSD-trips nog steeds over “Lucy in the Sky of Diamons” en hopen dat de boel zal eindigen in een psychedelische feest.

   Like

 3. Bas Koning zegt:

  Ik heb Thomas von der Dunk eens gevraagd waarom hij, als homo, een organisatie (de islam) steunt, die zijn dood predikt.

  Ik wacht nog steeds op antwoord.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  ERGO ! UNBENUL – BOERENLUL !

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Tja, je zou gaan wensen, dat die zieke en enge man zich op reen gegeven moment geroepen zou voelen om zich, met het één of andere idealistische doel voor ogen, binnen de IS-gelederen te scharen.
  Binnen het jaar was hij dan onthoofd, net als James Foley, waren wij hier van hem verlost en kregen het met een beetje “geluk” nog op video te zien óók. (LOL!)
  Maar waarschijnlijk heeft die praatjesmaker dáár nu weer net niet de ballen voor…..

  Like

  • BertG. zegt:

   Als ie aan komt lopen met ze eeuwige leren broek aan en ze cowboy hoed dan is het al meteen afgelopen met ‘m. Meteen zodra ze ‘m zien. Die overleeft geen 5 min. daar.

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Theresa Geissler, Wees maar niet bang dat zo iets zo hem gebeuren. Hij heeft niet de moed van James Foley. Thomas Von den Dunk is wat de Amerikanen noemen “An Armchair Quarter back”. Op het moment dat zijn “islamitische relaties” hier de boel zouden overnemen, is hij zo weg!.
   P.S. Kijk bekijk de video https://www.youtube.com/watch?v=as0PTAkg5PQ Ik denk dat u het leuk zult vinden. .

   Like

 6. Thomasson zegt:

  Om het amorfe, pathologische verschijnsel genaamd Thomas Heinrich (Adolf?) Von den Dunk te begrijpen, moet men (denk ik) zijn achtergrond natrekken. Een v.d. vragen die wij mogen stellen, is: Hoeveel SS’ers en/of gewone nazi’s was zijn familie rijk, tijdens de 13 jaar v.d. Derde Rijk? Ik neem aan meer dan zat!. Misschien hebben sommigen v.d. Von den Dunken deelgenomen aan massa-executies aan de oostfront of hadden een leuke baan in plezierige plekken zoals Treblinka of Majdanek? Net als veel van de nazi nageslacht heeft Thomas Heinrich wat problemen met de geschiedenis van zijn familie. Hij besloot de andere kant te gaan…Die van de ‘Gutmenschen’. Men moet ook niet vergeten dat hij eindexamen deed in 1979. Dat was de bloeitijd van het ‘nieuwe onderwijs’. Een hersenspoeling product van de KGB die eind jaren ’60 in het Westen werd geïntroduceerd. Over dit thema kunt u lezen in de artikelen van de Brit Paul Weston “How to destroy a country” zie : http://gatesofvienna.blogspot.nl/2012/01/how-to-destroy-country-part-1.html
  Von den Dunk hoort bij de generatie die niet in staat is de realiteit met gezond verstand te analyseren. De USSR heeft met dit psychologische product een daverend succes geboekt. De Sovjet Unie is meer dan 20 passé, maar de angstaanjagende werking van deze wapen tegen het westen is nog steeds actief en kan ons, op gegeven moment, ook naar onze einde leiden. (DEEL 2) .

  Like

 7. Tempelier. zegt:

  Ik ken die man niet en ook zijn werk niet, en zo te zien heb daar dan ook niets aan gemist.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  De Volkskrant moet natuurlijk de boodschap van de PvdA uitdragen. Vroeger was dat het socialisme, tegenwoordig gaat het om hebzucht. Daarom ook moest Fortuyn dood en werd hij honderd keer kapot geschreven door de VK. Nu is de boodschap; weg met ons, leve de islam en dat levert heel veel vieze stukjes op van dit soort figuren. En nu is de haatjeugd weer zielig, achtergesteld door autochtonen. Ondanks dat er tien keer meer is geïnvesteerd in allochtone jeugd dan in Nederlandse jeugd. Maar goed, de PvdA wil dat iedereen die troep leest, dus wordt het geschreven en soms nog geloofd ook.
  Voor mij zijn criminele jongeren strijders van de islam. Niks meer en niks minder. Mogen van mij allemaal het land uit, met al die linxe broodschrijvers.

  Like

 9. Thomasson zegt:

  DEEL 2.
  Martin van Vliet schrijft in zijn artikel: “Nu heeft een narcist nog minder empathie dan een psychopaat”. Thomas Von den Dunk is geen gewone narcist. Hij is een psychopaat pur sang, voor wie de normatieve normen en waarden en normale denkwijze vreemd zijn:
  a) Hij heeft veel begrip voor Iran: 1) een land waar mensen worden gedwongen op strikt islamitische wijze te leven en geen recht beschikken op persoonlijke vrijheid, 2) waar vrouwen hebben minder rechten dan een gemiddelde geit. Hij heeft waarschijnlijk niet het boek “Niet zonder mijn dochter” van Betty Mahmudi gelezen. 3) Iran is bezig met het bouwen van een islamitische kernbom en lange afstands-raketten (de Shi’haab’s ) beide bedoeld voor meer dan het bestoken van Israël. Als de “Schurken Staat Israël” zou in 2006 niet gedwongen zijn in oorlog te gaan met de Libanese Hezbollah, had Iran haar “Maginot Liijn” langs de grens met Israël al lang gereed gehad en klaar voor gebruik. Vanuit deze bunkers zouden lange afstands-raketten gericht zijn op Europa. De raketten zouden met hun kern- chemisch- of biologische koppen zelfs Straatsburg kunnen bereiken. MENSEN DIE VOOR ZULKE STATEN BEGRIP TONEN, HOREN IN EEN PSYCHIATRISCHE INRICHTING.
  b) Von den Dunk schreef vandaag in de Volkskrant dat IS aantrekkelijk is, omdat het Westen het vernederd. Hij toont empathie voor de Jihad-jongeren. Hij noemt drie punten waar de moslimjongeren zich aan irriteren. Noemt hij ook punten die normale mensen angst aanjagen? Bijvoorbeeld: a) kannibalisme bij de aardige moslimjongeren die in Syrië strijden? Ze sluiten de strijd tegen de ‘ongelovigen met een hapje uit het lichaam van een Syrische soldaat of een klein kindje van de tegenpartij? b) het afslachten van hele dorpen omdat ze niet genoeg van Allah houden? c) massaverkrachtingen in Syrië en Irak en het massa verkoop voor een paar tientjes van meisjes beneden de 10 jaar oud en wat oudere meiden als seksslavinnen?
  Van Vliet schrijft : “Duidelijk is dat Thomas geen empathie toont voor niemand, maar hij probeert zijn zieke agenda voor het voetlicht te brengen”. Dat is niet helemaal correct: Ik denk dat Thomas Von den Dunk heeft veel empathie voor zijn bankrekening ergens op een mooie besneeuwde berg. Hij doet zijn best de zieke agenda van zijn islamitische zakenrelaties te promoten. Iedere scheet in het Midden Oosten laat zijn kassa rinkelen. Misschien moet deze man door twee instanties worden onderzocht : door de Pieter Baan Centrum of door de fiscus; (of door beide!).

  Like

 10. BertG. zegt:

  Helemaal niets is er meer over w.b. de vrijheid van meningsuiting.
  80 uur werkstraf voor een mening enkel en alleen omdat het op beeld stond.
  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/80_uur_werkstraf_voor_nico_uit.html

  Like

 11. Pingback: ‘n holle blaaskaak, op de grens van het fanate… | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 12. .
  Hij heet dus Thomas…Thomas von der Dunk

  en gedraagt zich als 1 puberale junk

  nu was dat best nog wel te tolereren,

  maar hij ziet kans U en zelfs mij steeds te schofferen

  dus dáár gaat Thomas onvergeef’lijk in de fout

  want blijkt te zijn, waar je ‘m al lang voor houd:

  ‘n holle blaaskaak, op de grens van het fanate…

  met zo’n hansworst wil ‘k nog geen 5 minuten praten !

  dus hij verdient de plek, die hij àl zwetsend heeft bereikt…

  een NAZI-vlagdrager zoals hier duidelijk blijkt !
  .

  Like

 13. Republikein zegt:

  Vulgaire vent.

  Like

 14. Thomasson zegt:

  @ Republikain. Wel wat vulgaire, maar hartstikke leuk!!!. Dat herinnert mij een verhaal uit mijn oude Haagse buurt. Op een dag heeft de dochter van een Marokkaanse buurman “Allah Akhbar op de muur geschreven. Om de Dhimmie-buren tekst en uitleg te geven, schreef ze: Allah is Groot. Een van de jongens in het portiek vond het erg leuk. Hij tekende op de muur een gigantische lul (zag er ongeveer net zo uit als die van Republikein, maar veel groter) en schreef er naast: DEZE IS VEEL GROTER!.

  Like

 15. b. gast zegt:

  Eén ding is duidelijk, hij heeft nog nooit een woord van de islamitische geschriften gelezen. Hij heeft geen idee wat de Islam inhoudt. Dat IS zich in de eerste plaats door religie laat inspireren, is hem totaal ontgaan. Als martelaar naar hun 72 maagden in het beloofde hemelse bordeel. En Von der Dunk maar dunken dat het om discriminatie gaat. Ja om discriminatie van de “ongelovigen” en homo’s. Deze man is duidelijk besmet met de infectueuze lobotomie van de linkse politieke correcte hypocriete mafketels.

  Like

 16. Pingback: Commentaar: Inzage in een zieke geest. Over Thomas von der Dunk | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s