Ouderen moeten meer betalen

Screenshot 31

Ouderen moeten volgend jaar meer belasting en zorgpremie betalen. De ouderenkorting, een belastingvoordeel voor AOW’ers, gaat omlaag, wat de schatkist 195 miljoen euro moet opleveren. De ouderenkorting bij vermogen wordt helemaal geschrapt, wat 190 miljoen in het laatje brengt voor het Rijk. Verder gaat de inkomensafhankelijke zorgpremie voor mensen zonder werk omhoog. Zzp’ers worden worden hiervoor gecompenseerd, ouderen niet.

Het kabinet heeft hierover afspraken gemaakt in zijn begrotingsakkoord met de coalitie en de bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP. Ingewijden hebben een bericht van RTL Nieuws hierover woensdag bevestigd.

Lees verder>>>
(h/t Monalisa)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Overheid, Rotzakken. Bookmark de permalink .

49 reacties op Ouderen moeten meer betalen

 1. Als je op je spaarrekening 1,5% rente krijgt, betaal je daar 80% belasting over. De overheid zegt namelijk dat u 4% rente ontvangt op uw spaargeld. En dan hebben we het nog niet over de inflatie. Kortom een smiechterige manier van de roverheid om u te verarmen en zichzelf te verrijken. Ten koste van u en ten gunste van zichzelf, de parasiet en de buitenlander.

  Like

  • Premie omhoog voor mensen zonder werk?????Die kunnen dat al helemaal niet betalen!De waanzin heeft toegeslagen bij de Haagse maffia!

   Like

   • Leo zegt:

    Beetje eigen luie schuld ook……..
    Zo lang wij niet piepen blijven zij (uit ) KNIJPEN .

    Het zooitje volksverneukers in Den Haag denkt er zo over:

    “Het VOLK heeft ons belast te beslissen, .. dus hebben WIJ beslist dat volk te belasten “!

    Eigen schuld dikke bult.

    Like

 2. Joannes den Hollander zegt:

  Bedankt, ingangsdatum 2017. Dat jaar ga ik met pensioen. Heb dan 50 jaar gewerkt met een spaarcentje als aanvulling op mijn AOW. Ook zij die hun hele leven gelanterfanterd hebben worden dan wederom ontzien.

  Like

 3. Drs.P. zegt:

  Wat een gigantisch stelletje oppositie NSB-ers in dit gestoorde land. De zogenaamd gristelijke partijen SGP & CU lenen zich als genadeloze hoeren om iets gedaan te krijgen voor hun achterban met niet meer van deze tijd grote gezinnen van 5-15 kinderen. Dit tyfus land is niet meet te redden met dit soort machtsgeile honden!!!!

  Like

  • Monalisa zegt:

   En we blijven op ze stemmen we hebben 2,5 miljoen oudjes hoeveel zetels is dat. dat zou de PVV boven aan zetten aleen al van de oudjes, ( waar ik ook onder valt 51 jaar gewerkt + overuren om voor uit te komen en nu wort je gestraft. )

   Like

 4. koloth zegt:

  Gouden beloftes en er komt gewoon weer lastenverzwaring,
  maar de ontwikkelingshulp gaat met 1 miljaard omhoog dat kan wel.
  Ik ben er toch zo doodziek van dat ik gewoon geen zin meer heb om op al die talloze rotstreken nog te reageren.
  Het enigste wat ik nog wil is…..
  Tja vroeger was ik toch een aardige jongen.

  Like

 5. Ze kunnen beter de pil van Drion uitdelen;zijn ze menselijker dan nu!En dan nog met een stalen smoel verkondigen dat er lastenverlichting aankomt!Misschien voor de rijken en hen zelf?Een bom er op is nog te goed voor dat gewetenloze zooitje!En dan zie je Samsom en Pechtold lachend naar buiten komen;grrrrr!Maar voor ons valt er niks te lachen,integendeel!Als ze alle import die de hand op houdt of anderszins voor ellende zorgt,terug sturen,is er geld genoeg voor alles wat nodig is!Maar nee;janken om uitgeprocedeerden die al jaren voor overlast zorgen;op onze kosten ook nog eens,evenals al die stapelprocedures van die lui!Dit kabinet is duidelijk het slechtste kabinet ooit!

  Like

  • delamontagne zegt:

   U woont toch ook niet meer in NL ? Ik weet niet in-hoe-verre NL-ers in buitenland er ook door worden getroffen. Wij moesten dit jaar hier al een forse (0.4 % )meer inkomstenbelasting betalen. De uitslag van het ingestuurde formulier “WERELD-INKOMEN” voor NL-ers in buitenland, hebben we nog niet terugontvangen uit Heerlen. Bij dat woord “Wereld-Inkomen”, barst ik dikwijls inlachen uit, hoe verzinnen ze ,t. Gewone mensen, met gewone inkomsten………..het lijkt wel of we preferente aandelen en obligaties en andere waardepapieren bezitten. Maar goed, ik vul het altijd trouw en “ruim”-hartig in. Vooral dat ruim. ! !

   Like

   • Monalisa zegt:

    delamontagne, ook wij worden getroffen door die ambtelijke molen van Nederland denk even aan je berekening van je zorg (College voor zorgverzekeringen) waar u? op doelt zij maken een berekening die nooit kloppen dat is ons al meerdere keren voor gekomen, De belastingdienst in heerlen “WERELD-INKOMEN” deze wort doorgestuurd naar die cvz maar die zijn eerder met berekenen Of willen die “WERELD-INKOMEN” niet berekenen!, daarom moet je elk jaar in de pen klimmen om een protest in te vullen dat het niet klopt dan doe ik de berekening en er wel bij met de berekening met het “WERELD-INKOMEN” hoe het wel moet, en dan krijg je weer een hoop geld terug. en zo houden we een hoop domme amtenaaren aan het werk
    Als je als Nederlander in het buitenland gaat wonen dan wort je gepest door de nederlanse overheid ( dat heet nederlander pesten in het buitenland ) als je geld uit Nederland kreigt,(AOW en je pensioen) denk ook even aan die AWBZ die U en anderen in het buitenland betalen en dat U en die anderen geen aanspraak op kan maken, denk even aan een rolstoel die moet je dan zelf betalen, maar schaf dit systeem af van de zorg aan nederland die in het buitenland wonen wij kunnen waar wij wonen, veel goedkoper verzekeren voor de zorg zit nog meer in het paket, Waar wij wonen betaal ik belasting over mijn pensioen in het land waar ik woon over de AOW kan dat niet. dus je moet twee keer aangifte doen een in nederland en een in het land waar je woond.

    Like

 6. Monalisa zegt:

  we gaan er het volgend jaar allemaal 0,25% op vooruit, toch? Ze hebben het een week volgehouden

  Like

 7. Sjaak zegt:

  EN OOK DIT NOG !
  Meer belasting voor vervuilende auto’s

  Mensen met vervuilende auto’s gaan meer belasting betalen
  en het systeem van bijtelling voor auto’s van de zaak verandert.
  Dat meldt de NOS op basis van Haagse bronnen.
  De plannen zouden op Prinsjesdag bekend worden.
  De maatregelen moeten in 2016 ingaan.
  Er zou een veel strenger systeem komen voor bijtelling,
  met meer tarieven voor verschillende zuinige auto’s.
  In de praktijk zijn auto’s vaak een stuk minder zuinig
  dan de fabrikant belooft, terwijl bestuurders er
  wel belastingkorting voor krijgen.
  ————————————————————————————-
  DAAR HEBBEN DE VIEZE VUILE SMERIGE ROOD/GROENE
  ZAKGEZICHTEN UIT DEN HAAG NATUURLIJK NIKS MEE TE
  MAKEN WANT DIE RIJDEN ALTIJD MET DE NIEUWSTE AUTOS
  OP KOSTEN VAN DE BELASTING BETALER !

  Like

  • Monalisa zegt:

   Even een mededeling ik ben wat vroeg deze twee oudjes (ik en mijn vrouw) gaan op 12 september op vac en komt weer terug op 28 sept dan hebben we die lasten verzwaren ook achter de rug voor de oudjes,maar dat pakken ze ons niet meer af lekker verwennen in een mooi hotel. @ Monalisa

   Like

  • Leo zegt:

   Ik ken een groen-(s)linkser,wethouder, die, zo hij zegt, uit principe GEEN auto Rijdt.
   ” Rij altijd met mn vrouw mee in haar Audi ”

   ja, zo kun je het ook verkopen, toch ??

   Schorem !!

   Like

 8. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  Fijn he majesteit om dit op Prinsjesdag mee te delen, terwijl
  uw moeder een een HALF MILJOEN aow (excl. onkosten) per jaar krijgt?

  Like

 9. Thomasson zegt:

  Mensen die interesse hebben in het dierenrijk en het gedrag van dieren, zouden het gedrag van Regering Rutte I. en II. classificeren als een regering van Jakhalzen. De jakhals is fysiek een tamelijk zwak roofdier (in verhouding tot bijv. de hyena of de Leeuw). Hij is bewust van zijn lichamelijke tekortkomingen. Hij is erg laf en vooral vals. Hij pakt de alle zwakke diertjes als prooi. Bijvoorbeeld net geboren reekalfje of andere klein zwak diertje. Hij loopt snel weg, met de start tussen de poten, als er tekens zijn dat de tegenstander is niet van plan toe te geven. Regering Rutte en haar onzalige ‘matties’ van CU SGP, GL en D66, past precies in deze beschrijving. Ze heeft totaal gebrek aan empathie voor de zwakkeren in de samenleving. Ze probeert met een mokerslag de zwakkeren genadeloos te pakken. Bijvoorbeeld: de autochtone arme ouderen, de zieken, de gehandicapten enz. hard aan te pakken. Ze kan ze niet naar Hadamar sturen. Maar ze kan, via financiële maatregelen, het leven voor deze groepen flink zuur maken. Misschien gaan ze wat eerder dood. Aan de andere kant – net als de Jakhals – toont ze duidelijke tekens van angst als de tegenstander zich niet als prooi gedraagt. Ze is doodsbang voor de moslims en blijft een torenhoge tsunami-golven van “vluchtelingen” uit de Derde Wereld met open armen ontvangen. Al weet ze dat deze mensen gevaarlijk zijn voor de Nederlandse samenleving. Velen van hen zijn jihad strijders of Jihad-strijders in spe. Als ze geen Jihadisten zijn, zijn ze criminelen die hier in Nederland naar nieuwe kansen boren. Ze weet wat ze naar binnen haalt, maar haar schijtige angst voor de EU en de top bobo’s daar zoals de jakhals is bang voor de leeuw.

  Like

 10. Tempelier. zegt:

  Dus alleen verdieners met kinderen gaan er ook op achteruit, maar steuntrekkers met 6 kinderen gaan er niet op achteruit, hun kinderen zijn namelijk veel belangrijker. het enige wat ik hierop te zeggen heb, leve het onbelaste werk, en overheid duw diat maar waar de zon niet schijnt !

  Like

 11. Tempelier. zegt:

  diat= dat

  Like

 12. delamontagne zegt:

  Vroeger had het woordje “Zorg” een andere betekenis dan tegenwoordig””

  Like

 13. Republikein zegt:

  Veel oudjes kijken naar boer zoekt vrouw!
  Ieder zijn hobby.

  Like

 14. windwens zegt:

  Als ik terug kijk hoe de ouderen van nu zich in het verleden uit de naad hebben gewerkt onder meest rot omstandigheden. Ziet u nog de stratenmaker op zijn knieën zitten, hele ladingen stenen heen en weer slepen. Huizen bouwen steen voor steen. Deuren zien schilderen waar ze zelfs nog kans bij zagen het net te laten lijken of je een mooie houten deur had. In de haven balen sjorren die de aller daagse kneus niet eens kan op tillen, die deze mannen als of het zakjes suiker waren in het ruim gewoon heen en weer gooide. De boer die wel een ploeg had die automatisch ging maar die was dan wel hele dagen bezig met de klere ding. Ze hebben alles wat we nu hebben opgebouwd het is door alle nieuwkomers leeg geroofd. Dan gaan ze de groep waar wij dit aan te danken hebben gewoon afknijpen en het liefst uitmoorden door de zorg zo duur te maken dat ze niet meer naar de dokter gaan en zoiets krijgen van laat mij maar dood gaan. Want geld om leuke dingen te doen is er straks ook niet meer. Een dagje uit met de ouderen club is niet meer te betalen zo reisje doet al gauw zo 50 of 60 euro. Dat is voor hen niet meer haalbaar. Onze ouderen hadden niet allemaal top banen waardoor ze top pensioenen hebben dat wil deze overheid ons laten geloven maar de meest werkt in de fabriekt etc.
  Klein oproepje dus heb je een ouder die zorg of dokters behandeling nodig heeft sleep ze mee en sleur ze naar de dokter als ze dan moeten betalen dan zullen ze er ook van genieten. Als ze het niet kunnen betalen leg de rekening op de grote hoop zeker als iemand al 85 is ofzo maak je niet druk voor dat je het weet is het leven voorbij. Nee gewoon die rekening als ondergeschikt beschouwen het komt nog wel eens. De verzekeringen bulken van het geld, die hebben dat beetje minder echt niet nodig.

  Like

  • Monalisa zegt:

   windwens Onze regering mensen weten niet wat werken met je lichaam is, zoals u het beschrijft gaan deze mensen van na de oorlog gouw dood behalve die klaplopers die je toen ook al die lieten anderen voor zich werken, (handen in zijn zak) maar wat ik erger vind dat zijn onze kinderen van die babyboomgeneratie die toch even tegen je zegt ( he ouwe hoe oud ben je en als je antwoord 65 jaar (ben 70) en dat zij dan tegen je zeggen nou dan moet je maar gouw dood gaan want ik moet voor jou werken en dat wil ik niet) dus na 51 jaar werken + overuren maken om vooruit te komen en je kinderen te kunnen studeren want dat moest je als ouders wel zelf betalen .D wij hebben niet gewerkt volgens onze kinderen en kleinkinderen die in een weelde wereld leven, wat wij na de oorlog niet hadden.Maar gelukkig niet allen kinderen zeggen dit er is maar 50% van de kinderen die dat zeggen.er staat een stukje op wuz telegraaf over egoïstisch.

   Like

   • Monalisa zegt:

    d moet zijn dat

    Like

   • Monalisa zegt:

    http://www.telegraaf.nl/wuz/profiel/1437988/blogs/mijn-mening-over-ego%C3%AFsme-dezer-tijden

    mijn mening over egoïsme in dezer tijden

    Geplaatst door: kubax1

    Is het meer egoisme of meer altruïsme wat we meer in deze tijden zien.

    Mensen zijn geneig om alles naar zich toe te claimen

    Dit is egoïsme waarbij een persoon meer aan zijn eigen bevrediging denkt dan aan de bevrediging van anderen. Dit wordt algemeen als een negatieve eigenschap beschouwd.

    2 oorzaken:

    1):

    De persoon heeft in zijn jeugd te veel aandacht gehad en denkt dus dat hij/zij alles kan en mag. Daardoor is de persoon zich niet erg bewust van het feit dat anderen misschien ook wel gebruik van iets zouden maken. Het doet hem/haar niets als hij hierop wordt gewezen. De persoon heeft in zijn/haar jeugd te weinig aandacht gehad.

    2):

    De persoon heeft in zijn/haar jeugd te weinig aandacht gehad. Hierdoor schreeuwt de persoon meer om aandacht en wil bovendien zo weinig mogelijk delen. Ook kunnen zogenaamde gedragsstoornissen, zoals psychopathie, bijdragen tot egoïsme.

    Het tegenovergestelde van egoïsme is altruïsme.

    Dit soort gedrags factoren zien we steeds meer en meer.

    Like

 15. zrast zegt:

  En zo spuien we terecht ons ongenoegen over wat ze de mensen aandoen die dit prachtige land opgebouwd hebben. De regenten zijn wereldvreemd, maar zolang wij ons ongenoegen neertypen op een blog heeft de roverheid daar geen problemen mee. Het komt erop aan wanneer we de straat opgaan! Hoe lang zou dat nog duren…….laten we onze oudjes nog langer bestelen?

  Like

 16. koddebeier zegt:

  Dit kabinet en hun gedogers…..Smeerlappen zijn het, er zijn er zelfs bij die zich ‘christen’ durven te noemen, wat een laag gezonken schoften !!

  Like

 17. Dr.Kwast zegt:

  Break the System posters.

  De meeste mensen zijn de bezuinigen van de overheid meer dan zat, grote werkloosheid, afbraak van ons zorgstelsel, gedwongen te werken voor je uitkering. Er zijn onderhand meer voedselbanken dan financiële banken. Iedereen met nog een beetje geld, houdt het vast en dit is ook volkomen terecht.

  Zolang onze politici naar de pijpen van Brussel blijven dansen, hun ogen en oren gesloten houden voor hetgeen er werkelijk in onze samenleving gaande is, zal er niets veranderen.
  Geld over de balk gooien is namelijk prioriteit nummer 1 en niet ten gunste van inwoners van Nederland. Die € 1000,00 kunnen we allang naar fluiten. Zorg en banen voor de toekomst? Als er steeds meer bedrijven failliet gaan, er grandioos bezuinigd wordt op de zorg, mensen letterlijk massaal op straat komen te staan, waar denkt dit kabinet dan nog waar wij in vertrouwen?

  Lees verder →

  Like

 18. Dr.Kwast zegt:

  Meermaals neer geschreven. Maar de kleppen blijven voor de ogen en nu doet het zeer. Wij arm en zij die ontvangen rijk? niet zij die het nodig hadden maar zij die het ophaalden.
  Straks of over een par weken of een jaar of langer. Komt er weer een wereld wijde catastrofe. Dan wordt er weer een TeeVee geld ophaaldag georganiseerd. En weer worden er miljoenen opgehaald. En weer lacht de regering. Er zit nog steeds geld bij het volk PLUKKEN.

  Like

 19. Monalisa zegt:

  https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/10629579_1467899896812801_17914671906773829_n.jpg?oh=c461e749d64091c47c2d33f797aa27f9&oe=54808984&__gda__=1416092191_136cfe36aba2bc98a5d0e9d1ad9d093c

  Die spreuk vat Rutte wel erg persoonlijk op.Ik,ja ik alleen zal handhaven.Denk erom dat hij zich veel belangrijker vindt dan Nederland en z`n bevolking.Uitgezonderd de buitenlanders dan.

  Like

 20. Pieter zegt:

  eerlijk is eerlijk… dit heeft niets met de echte islam te maken!

  Like

 21. Republikein zegt:

  Dit gaat wel ten koste van de E1000,00.
  Dat jullie het weten, over een tijdje gaan we uiteindelijk echt betalen.

  Like

 22. Jan zegt:

  Werkenden ontzien, ouderen niet (meer)

  Het kabinet verdedigt deze keuze omdat ouderen in Nederland best geld hebben. ‘Ongeveer één op de drie huishoudens van zestig en ouder behoort tot de top twintig procent meest vermogende huishoudens’, schrijft minister Asscher in een kamerbrief over vermogensverdeling. Door het verschuiven van lastenverzwaringen werkt het kabinet aan twee pijlers uit het regeerakkoord: evenwichtige inkomensverhoudingen en het bevorderen van economische groei.
  http://tinyurl.com/np2kceq

  ‘2015 zwaar jaar voor niet-werkenden’, dus ook voor ons

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s