Wilde-dierenverbod circus nog maar het begin

Screenshot 16

(Door: A. Nanninga)

Wilde dieren verbieden in het circus is een beschaafd plan. Wie op een zompig parkeerterrein kan genieten van narrige tijgers die met stomme tettermuziek in hun oren door een hoepel springen moet niet naar een circus, maar naar een psychiater. Fietsende beren en jonglerende zeeleeuwen zijn snuff entertainment omlijst met vrolijke kleurtjes en MOE-landers in glitterkostuums, en over olifanten gaan we het niet eens hebben. Sowieso moeten we al bijna huilen als we aan olifanten denken omdat het een soort wandelende depressies zijn: groot, traag, grijs en iedereen is ongemakkelijk als er een in de kamer staat. Maar dat plus een bovenmaats komies hoedje op zijn kop, log door de voorpoten knielend om een of andere Sletlana in turnpakje op zijn moede hoofd te laten balanceren, waarna er weer 23 uur opsluiting in een roestige kooi volgt, hou OP met ons hoor.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
GeenStijl

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Wilde-dierenverbod circus nog maar het begin

 1. jitskesez zegt:

  Aan de ene kant heb ik ook wel een circus gezien, waar ik medelijden had met de dieren. Het leek nl. alsof de dompteur het met de zweep deed maar ik zat hoger en zag dat het ging met electrische schokken via waar ze zaten. Aan de andere kant zijn circusdieren over het algemeen, vooral in de grote zoals bv. Barnum en Bailey, heel goed verzorgd en hebben ook een soort pension voor als ze te oud zijn om op te treden. Het africhten van dieren is een kunst en bijv. Dolfinarium Harderwijk doet het ook — ik vind het zo overdreven om het dan maar gelijjk allemaal af te doen als mishandeling en het te verbieden. Daar gaat weer een stukje Westerse cultuur en kunst. Multiculturele cultuur nog wel, met invloeden van de hele wereld. De circusolifant en de optocht door je straat dat ze achterelkaar lopen, staart in slurf. Zal het missen en hoop heel, heel hard dat Zwarte Piet niet mee gaat…..

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Natuurlijk is het gewoon de waarheid dat circusMENSEN vaak evenzeer worden uitgebuit als circusDIEREN. Daar wordt weliswaar nog minder bij stilgestaan -zeg maar gerust: helemaal niet- maar het is wèl zo.
  Als, pak weg, 12 of 13-jarige voelde ik dat al aan, niet zozeer door circusvoorstellingen, maar door bijvoorbeeld Duitse familie-dramaseries op TV, zoals “Salto Mortale” over een familie van trapezewerkers.
  Zonder direct te kunnen benoemen waaróm -want in het verhaal werd het allemaal als volkomen normaal en aanvaardbaar voorgesteld- voelde ik hevige verontwaardiging, dat Familiepatriarch Carlo Doria (Gustav Knuth, herinner ik me) telkens weer contracten afsloot voor zijn schare aan -volwassen!- kinderen èn schoonkinderen, waarbij hij voor de vorm dan nog wel vroeg of die ermee instemden, maar het antwoord eigenlijk al vaststond. Zeker als de meerderheid er wel voor voelde, capituleerde de uitzondering schoorvoetend. Heel erg vond ik het, dat dan ook even en passant werd beslist, welke van de kleinkinderen er mee konden en welke niet en dat dit tegenover de aarzelende moeders nonchalant werd afgedaan met de quasi-bemoedigende verzekering dat die-en-die immers heel goed voor ze zou zorgen……
  Ook kwam het bij mij benauwend over, dat het niet uitmaakte of die mensen de hele wereld te zien kregen: Ze waren en bleven altijd met onzichtbare banden geketend aan dat kleine circus-wereldje en wat daarbuiten lag, ging vrijwel langs ze heen. Als ze trouwden of relaties aangingen,was dat met een mede-artiest en de gesprekken tussen de partners gingen meestal over hun circus-acts.
  Gevangenen van het circus en de circustraditie, dat zijn circus-artiesten volgens mij en als je het mij vraagt is dat evenzeer een kwalijke zaak als met die circusdieren.

  Like

 3. “Geen islam-immigratie-Israël-topic, maar zóóó schitterend geschreven dat ik bijna moest schreien.”

  Like

 4. BertG. zegt:

  Vijftig jaar lang was het leven voor olifant Raju een hel. Geketend in messcherpe kettingen moest het dier bedelen voor zijn bazen. Een kleine twee maanden geleden werd het dier bevrijd uit zijn benarde positie en mocht hij van een rustig leven tussen soortgenoten gaan genieten in een opvang voor olifanten, honderden kilometers verwijderd van de plaats waar hij gruwelijk werd mishandeld.
  http://www.ad.nl/ad/nl/5596/Planet/article/detail/3734355/2014/09/02/Sadistische-eigenaren-eisen-huilende-olifant-terug.dhtml

  Like

  • Cathja zegt:

   Deze olifant mag NOOIT meer terug naar zijn oude eigenaar! Dit prachtige dier moet zijn leven verder met soortgenoten kunnen doorbrengen. Mensen horen geen wilde dieren te houden. Ook niet in een circus, ook al zegt men ‘goed’ voor de dieren te zorgen.
   Het is tegennatuurlijk.

   Like

 5. Sylvia Groot zegt:

  De meeste dieren hebben het over het algemeen zowiezo zwaar in de wrede mensenwereld.
  Vivisectie, varkensstallen, bonthandel, kippenfarms, circussen, turkse slachthuizen, veevervoer, jachtpartijen zelfs op beschermde dieren (olifanten staan op uitsterven als het in dit tempo doorgaat).
  In Frankrijk wordt het dier tot nu te als een roerend goed beschreven, in Nederland is het een bezit.
  Ik heb nog nooit gehoord dat die dierenpartij zich hard maakt om de wettelijke status van het dier te wijzigen in die van levende wezens met gevoelens, zoals men dat nu in Frankrijk poogt te doen.

  Ooit komt er een moment dat de mensheid zich diep geneert vanwege de schaamteloze benadering en behandeling van anderssoortige medebewoners op onze planeet in onze tijd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s