VIDEO Bill Warner: De Jihad in vergelijking met de Kruistochten

(Door: Bill Warner – Vertaling: E.J. Bron)

Altijd als je te maken krijgt met verdedigers van de islam of zelfs met een moslim en je noemt de Jihad, dan krijg je bijna automatisch als antwoord: “En hoe zit het dan met die vreselijke Kruistochten? Waarom zouden die als antwoord op de Jihad moreel gerechtvaardigd zijn? Wij zijn net zo slecht als zij. Dus laten we het niet over de Jihad hebben, oké? Laten we het eens over de Kruistochten hebben.”

Dus, waar ik het hier met u over wil hebben, zijn de feiten.

Ik heb een databank met meer dan 548 veldslagen gemaakt die de islam heeft uitgevochten; veldslagen in naam van de Jihad tegen de klassieke beschaving. En dit zijn nog niet eens alle veldslagen. Veldslagen in Afrika, India, Afghanistan of elders zijn hier nog niet eens bij opgeteld.

Het is in de eerste plaats een databank van veldslagen tegen de klassieke culturen van de Romeinen en Grieken.

548 veldslagen is een hoop – teveel om ze allemaal te kunnen begrijpen. Dus heb ik een bewegende kaart gemaakt, die de toename van de veldslagen in het Middellandse Zeegebied in stappen van 20 jaar voorstelt.  In de animatie betekent een witte stip een nieuwe veldslag gedurende een periode van 20 jaar.

Iedere keer als het beeld verandert naar de volgende periode van 20 jaar, worden de witte stippen rood en wordt er een nieuwe serie witte stippen getoond. Zo zie je de zich ontvouwende loop van de historie. Dat lijkt een beetje verwarrend, maar als je het filmpje bekijkt, zul je precies zien wat ik bedoel.

In het begin van de kaart breekt de islam uit het Arabisch schiereiland en begint direct het Midden-Oosten aan te vallen. Opmerkelijk is dat het niet lang duurt totdat er veldslagen in het Middellandse Zeegebied plaatsvinden en aanvallen op Zuid-Frankrijk en Spanje.

Let ook op het volgende: Als de meeste mensen aan de islam denken, denken ze aan Arabieren en woestijn. Hier echter zien we dat de islam zijn macht in het Middellandse Zeegebied uitbreidt. Let er op hoe er wordt in gehamerd op kleine eilanden in de Middellandse Zee. De islamitische vloot viel kustplaatsen aan, moordde, roofde, verkrachtte en nam slaven.

Gedurende het hele filmpje met veldslagen worden er door de islam slaven genomen. Vanuit Europa werden meer dan een miljoen slaven naar de islamitische wereld gedeporteerd. Iets waaraan je niet denkt, maar het is echt waar.

Alleen in Spanje vonden al 200 veldslagen plaats. Daarbij zien we aan de kusten van Turkije dat islamitische krachten proberen Europa binnen te vallen. Wat er in Spanje gedurende deze 400 jaar aanhoudende gevechten gebeurt, is dat de christenen de moslims terugdringen. In het oosten echter valt Constantinopel en daarna richt de islam zich op Oost-Europa.

De Jihad komt naar Oost-Europa. Hij wordt uit Spanje verdrongen, maar Noord-Afrika wordt volledig islamitisch en het Midden-Oosten is al helemaal islamitisch.

Dit is allemaal Jihad, onverbiddelijke Jihad. En waarom is hij zo onverbiddelijk? Omdat Mohammed tijdens zijn Jihad onverbiddelijk was en deze mensen zijn goede leerlingen van de islam.

En zo vindt de Jihad tegen de ongelovigen plaats, onophoudelijk.

Voor een nieuw aan de macht gekomen sultan was het traditie om onmiddellijk nieuwe oorlogen te beginnen. Want hij werd in de islamitische geschiedenis gerangschikt naar zijn succes dat hij had bij de bestrijding van de ongelovigen.

Zo zag de Jihad er in deze periode dus uit: 548 veldslagen. Maar vergeet niet dat als je de Jihad noemt, de mensen meteen met de Kruistochten op de proppen komen. Dus heb ik ook een kaart gemaakt met alle offensieve aanvallen van de kruisridders. Bekijk en vergelijk de beide kaarten maar eens met elkaar.

In het begin komen de Kruistochten in Turkije en het Midden-Oosten en er volgen veldslagen. Maar veel minder dan men over het algemeen denkt. En korte tijd later eindigt de kaart. De laatste veldslagen zijn gevochten en de Kruistochten zijn voorbij.

Nu kunnen we het over feiten hebben! Ja, er hebben Kruistochten plaatsgevonden. Maar let wel, deze eindigden eeuwen geleden en de Jihad wordt nu nog steeds uitgeoefend. De Jihad begeleidt ons al 1400 jaar. Je kunt de Kruistochten en de Jihad niet met elkaar vergelijken – en al helemaal niet moreel met elkaar vergelijken. Want als je kijkt naar de Kruistochten, moet je er aan denken dat de Kruistochten in zekere zin defensieve oorlogen waren. Waarom? Zoals we op de eerste Jihad-kaart gezien hebben, was het de islam die uit Arabië kwam en het Nabije Oosten veroverde, en wel een christelijke Nabije Oosten. De kruisridders probeerden hun christelijke broeders en zusters van de Jihad te bevrijden. Daarom is hier op geen enkele wijze een morele vergelijking van toepassing. Het was de motivering van de kruisridders om christenen te bevrijden; het was de bedoeling van de Jihad, en is dat nog steeds, om de ongelovigen te onderwerpen.

Als je een volgende keer dus iemand hoort praten over deze “verschrikkelijke Kruistochten”, sla hem dan om zijn oren met de feiten over deze zaak! Sta op en zeg tegen deze persoon: “Je kent de feiten helemaal niet!”

Bron:
http://counterjihadreport.com
Auteur: Bill Warner

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Christendom, Islam, Islamisering, Jihad, Kruistochten. Bookmark de permalink .

12 reacties op VIDEO Bill Warner: De Jihad in vergelijking met de Kruistochten

 1. Trucker zegt:

  Goed en nu wachten op de “ruimdenke” o zo tollerante “met begrip voor het Katholieke Geloof” comments van de atheist die van onder de stenen zal kruipen om de zijn gal te spuwen want wij zijn tollerant maar zij…no way.

  Like

 2. rinus zegt:

  Jammer dat er geen ondertitel is.. Er werd in mijn schooltijd (ben nu ruim in de vijftig) niet zo veel aandacht aan de Engelse taal gegeven als nu. Ik kan het een beetje volgen, maar bepaalde dingen/woorden/zinnen gaan dan te snel. Zelfde geldt voor Jihadwatch van Robert Spencer. Zo interessant, maar niet altijd te begrijpen. Echt jammer. Onlangs kwam ik een debat tegen van hem met moslims. Het ging over het ontstaan en geschiedenis van de Islam en of Mo echt had geleefd. Steeds spoel ik terug om het proberen (beter) te begrijpen. Datgene wat ik er na enkele keren luistern uit begreep vond ik erg interessant. Zoals de door ”de Islam” veroverde volkeren in de begintijd van de Islam die in geen enkel geschrift uit die tijd sschrijven over een ”nieuwe religie” of een ”nieuwe profeet”, Die Koran is hoogstwaarschijnlijk pas veel later ”bedacht” of verzonnen. Maar er wordt nog zó veel meer in die debatten gezegd…….

  Like

 3. rinus zegt:

  @webmaster. Vraag me niet hoe ik het voor elkaar gekregen heb, maar ik had het niet gezien/gelezen. Mijn dank, en complimenten voor alles wat jij (jullie) voor de lezers brengen.

  Like

 4. cat zegt:

  Ik ken het werk van Bill Warren, een aanrader voor iedereen.

  Like

 5. Furry zegt:

  Deze film kende is al onder de youtube titel : why we are afraid: the 1400 year old war, of zoiets.
  Helder, duidelijk en vooral inzichtelijk.

  Like

 6. windwens zegt:

  Fijn dat deze meneer zich zo verdiept heeft in de feiten. Zo is er weer een argument dan deze animals onderuit te trekken. Want zoals ik geleerd heb macht is kennis. Bron erg bedankt voor het informeren van ons en de feitelijkheden waar geen goede hond om heen kan.
  Namaste;)

  Like

 7. Pingback: Islamitische vrouwenonteerders versus naïeve meisjes | Fubar

 8. Pingback: Islamitische vrouwenonteerders versus naïeve meisjes | De Vrije Chroniqueurs

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s