Zwitserland: SVP start platform tegen indoctrinatie op scholen

Screenshot 20

(Vertaling: E.J. Bron)

De jeugdorganisatie van de Zwitserse Volkspartij (SVP) is gestart met het internetproject “Vrije scholen. Stop de politieke indoctrinatie!” tegen ideologische eenzijdigheid op openbare scholen. Het interactieve platform moet scholieren helpen “zich te weren tegen politiek gekleurde indoctrinatie”, schrijft de jeugdafdeling van de SVP op haar website.

Behalve alternatieve kennis over de Zwitserse geschiedenis en omstreden onderwerpen zoals patriottisme, gender mainstreaming en vroegtijdige seksualisering kunnen de scholieren daar ook incidenten omtrent politieke beïnvloeding melden. Iedere binnengekomen melding wordt zorgvuldig onderzocht en anoniem gepubliceerd. Het is niet de bedoeling om leraren aan de kaak te stellen en de persoonsgegevens van alle deelnemers blijven geheim.

De jeugdorganisatie van de SVP motiveert haar actie met toenemende meldingen over eenzijdige lessen in projectweken, bij aardrijkskunde, geschiedenis en bij algemeen vormend onderwijs. De meldingen zijn af en toe schrikbarend: “Ze reiken van de oude bekende, afgezaagde SVP-bashing tot het bagatelliseren van communistische gruweldaden”, klagen de initiatiefnemers van het project. Leerkrachten zetten zich veel te vaak over “het principe van de neutrale kennisoverdracht heen”.

Bron:
http://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", Censuur, demoniseren, Desinformatie, hersenspoeling, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Zwitserland. Bookmark de permalink .

5 reacties op Zwitserland: SVP start platform tegen indoctrinatie op scholen

 1. Wachteres zegt:

  Juist, en de kinderen zelfstandig leren nadenken in plaats van ze op te voeden tot politiek correcte diertjes, Ook belangrijk.

  Ik ben bang dat zo’n initiatief hier ook nodig is.

  Like

 2. Furry zegt:

  Vaak meegemaakt hoe leraren en zelfs schoolleiding de linkse agenda, de anti wilders, die racisme en WOII erbij haalde. Multiculturism and Multiracism aanmoedigden.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Als we in Nederland aan zouden beginnen kan je 99 % van het onderwijs gevend personeel van lagere scholen tot en met universiteiten ontslaan.
  De Nederlandse jeugd wordt vanaf de lagere school door linkse en gutmenschen gehersenspoeld !!

  Like

 4. 4sjun zegt:

  Eens zien of die hersenspoeling Fitna 3 t/m 6 overleeft. Een cultuurshow opgevoerd vanuit Irak, Syrië, Pakistan, Afghanistan, Gaza, Libië, Nigeria, Somalië en de Chinese regio Xinjiang. Islam komt naar je toe deze zomer opdat niemand met droge ogen kan blijven beweren van niets geweten te hebben.

  Like

 5. Jaantje zegt:

  Zou hier ook niet misplaatst zijn zo een platform.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s