Duizenden mensen voor Boko Haram op de vlucht

Screenshot 2

(Vertaling: E.J. Bron)

Net zoals de islamitische terreurmilitie IS in Irak en Syrië breidt de groepering Boko Haram zich uit in Nigeria. Bij een offensief is nu de stad Bama gevallen. Ook het buurland Kameroen is intussen de dupe geworden van aanvallen.

De radicaalislamitische sekte Boko Haram heeft volgens ooggetuigen de strategisch belangrijke stad Bama in het noordoosten van Nigeria veroverd en het leger op de vlucht gejaagd. Duizenden burgers en alle militairen zijn sinds maandag voor de “islamisten” gevlucht en hebben de stad verlaten, berichtten inwoners dinsdag. Deskundigen vrezen nu dat de extremisten ook kunnen oprukken naar de 70 kilometer verderop gelegen stad Maiduguri en de hele deelstaat Borno en de naburige regio´s zullen onderwerpen.

Weliswaar ontkende het leger een nederlaag in Bama en sprak veelmeer van een “overwinning” op de opstandelingen, aan wie “zware verliezen” zouden zijn toegebracht. Ooggetuigen verzekerden echter het tegendeel. Een van hen vertelde zelfs dat een gevechtsvliegtuig per ongeluk de eigen troepen in het belegerde militaire steunpunt had gebombardeerd en de strijdkrachten zodoende beslissend had verzwakt.

“Nigeria raakt op dit moment de controle over de deelstaat Borno en diens hoofdstad Maiduguru kwijt”, staat er in een rapport van het Nigeria Security Network (NSN). “als Borno valt, kunnen de naburige deelstaten Yobe en Adamawa volgen.” NSN vergelijkt de ontwikkeling met het succesvolle bliksemsnelle offensief van de jihadistische groepering “Islamitische Staat” in Syrië en Irak. Ook de grensgebieden van het ten oosten van Nigeria gelegen Kameroen zijn inmiddels in gevaar.

Voor deze zienswijze spreekt een mededeling van het leger van Kameroen: dit doodde dinsdag naar eigen zeggen ongeveer 40 zwaarbewapende strijders van Boko Haram toen deze, komend uit Nigeria, de grens bij Fotokol wilden oversteken. De gevechten duurden volgens het ministerie van Defensie van Kameroen drie uur. Daarbij zou één regeringssoldaat gewond zijn geraakt. De Kameroenese grensplaats Fotokol en het door de radicale islamieten ingenomen Nigeriaanse dorp Gamboru Ngala worden slechts door een brug gescheiden.

Boko Haram strijdt met geweld voor een islamitische staat in het merendeels islamitische noorden van Nigeria. Sinds 2009 vermoordde de militie bij aanslagen en aanvallen op de politie, het leger, kerken en scholen meer dan 10.000 mensen. In april haalde Boko Haram de voorpagina´s met de ontvoering van 276 [webmaster: merendeels christelijke!] meisjes uit een school, van wie de meeste nog steeds vermist worden. Onlangs riep de sekte in de veroverde stad Gwoza een “islamitisch kalifaat” uit.

Screenshot 1
Bron:
www.neues-deutschland.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Boko Haram, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, Kameroen, koran, Krankzinnigheid, Moslims, nieuw fascisme, Nigeria, Rotzakken, Salafisten, sharia, Terrorisme, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

6 reacties op Duizenden mensen voor Boko Haram op de vlucht

 1. cat zegt:

  Je moet een “Bokito”nooit een wapen geven. Nooit !! Kijk maar wat er van komt.

  Like

 2. M.A.L. Sion zegt:

  Voor de wereldpers en ons ‘nieuwsconsumenten’ is IS veel meer in de picture dan Boko Haram. Dat is bedrieglijk want beide zijn ziekelijk, geïndoctrineerde islamitische moordbrigades. De onderliggende motivatie voor beide groeperingen is de islam en de koran.
  Deze geestelijke hersenspoeling is fataal voor de slachtoffers van deze bendes. Boko Haram en IS praktiseren de absoluut medogenloze strategie van alles doden wat hun voor de voeten komt. Deze ideologie-verdwaasden zijn niet met woorden te bestrijden. Ook niet met welke middelen dan ook. De enige methode is UITROEIEN.
  De regeringen in het westen zijn niet in staat en niet bereid om dit medogenloze gebroed met dezelfde medogenloosheid aan te pakken. Uit zelfbehoud zullen we het zelf moeten doen.

  Like

 3. GT zegt:

  En het zal gebeuren, reken maar alleen al om al die onschuldige slachtoffers waar we dagelijks de beelden van zien.Maar…….de verantwoordelijken die deze rotzooi binnen gehaald hebben komen hier niet mee weg! Of dachten de heren met stopverf in hun kop dat ze niets kan overkomen.
  Hoe naïef kan je zijn.

  Like

 4. Pingback: Boko Haram omsingelt grote stad Maiduguri | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s