Een volk dat voor tirannen zwicht

Screenshot 16

(Door: Bart Schut)

Een democratie die zich niet durft te beschermen tegen extremisten, zal haar vrijheden uiteindelijk aan hen verliezen.

“Zij die bereid zijn essentiële vrijheden op te geven, om een beetje tijdelijke veiligheid te krijgen, verdienen vrijheid noch veiligheid”, zei de grote Amerikaanse staatsman Benjamin Franklin ooit. Ik onderschrijf dit principe, zoals de meeste liberalen, maar de vraag is wat Franklin had gezegd als hij ooit de barbaren van de Islamitische Staat was tegengekomen.

De vraag wordt om de zoveel decennia relevant: hoeveel vrijheid zijn wij bereid op te geven om de veiligheid en daarmee op lange termijn de rechten van de burger te garanderen? Het logische antwoord hierop luidt dat naarmate de dreiging voor onze democratie groter is, een diepere de inbreuk op onze rechtsstatelijke vrijheden is gerechtvaardigd. Een voorbeeld: bij de strijd tegen drugs zijn minder zware middelen geoorloofd dan bij een invasie door een vijandig en misdadig regime.

Lees verder>>>
(h/t vederso)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, democratie, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Een volk dat voor tirannen zwicht

 1. Leo zegt:

  Rectificatie:

  Een volk dat voor korannen zwicht………enz.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Tot op heden lijkt Bart Schut’s groeiende oog voor de realiteit zich te handhaven. Maar kijk uit: Zijn objectiviteit spitst zich nog steeds toe op het extremisme!
  Tja, daar kan ook h i j niet langer omheen – weer een gevolg van het feit, dat IS het allemaal zo stompzinnig hoog van de toren zit te blazen- dús geeft hij dàt gevaar dan maar ruiterlijk toe.
  Ik vrees echter, dat hij intussen het sprookje van de twee islams, zoals zoveel “redelijke Nederlanders” nog steeds niet heeft losgelaten en dat de kans bestaat, dat hij vandaag of morgen weer eens met iets in die richting aan komt zetten. Of met de één of andere constatering, dat Wilders nog steeds te ver gaat. Geert of de PVV volmondig gelijk geven zal hij nooit, mark my words.
  Hij gáát vooruit in zeker opzicht, maar of hij nog eens dé beslissende drempel naar het gezonde verstand neemt, waag ik te betwijfelen.
  Overigens waardeer ik zijn citeren van Benjamin Franklin, inderdaad één van de grootste Amerikaanse politici uit de geschiedenis.

  Like

 3. Och,Halalsema moet zich er ook weer mee bemoeien,en,opkomen voor die arme,zielige,wannabee-terroristjes!Dat wijf moeten ze eens een maandje of zo opsluiten tussen 50 hitsige Arabieren;dan lult ze wel anders!Beseft dat kreng eigenlijk wel dat ze pleit voor een non-toekomst voor haar eigen kinderen?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Geen flauw idee. Intussen heeft ze haar kinderen toch maar wèl van de ‘zwarte’ school afgehaald. Wat ze dààr naar d’r hoofd kreeg, werd ‘r te gortig!
   Maar ja, ze zat ook in dat vod van een documentaire van d’r te geinen over het fenomeen Boerka, terwijl ze toch ook weer toegeeft, geen fan te zijn van hoofddoekies……
   Finaal in de puberteit blijven steken, dat wijf. En daarmee een even onmisbaar als typerend subject voor het rariteitenkabinet GroenLinks, m.a.w. ze doet het eer aan!

   Like

   • Harry zegt:

    Theresa , het viel me onlangs op toen het serpent bij de vara haar nieuwe programma zat te promoten , dat ze allerminst genezen is van haar islamofilie .
    Zoals je al opmerkte op je eerste draad op dit onderwerp , we moeten oppassen dat ze niet de islam als iets heel aanvaardbaars proberen te etaleren als de isis-crisis eventueel bedwongen is .
    Zo van : het kwaad is nu bedwongen en wat er nu nog rest is prima !
    Er zal zich steeds een nieuwe derivaat tot het ergste ontwikkelen .
    Alleen volledig elimineren kan de wereld redden .
    En wel snel , want ze groeien als kool op een mestvaalt .

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s