Franse komiek noemt onthoofding Foley ‘teken van beschaving’

Screenshot 22

Dieudonné M’Bala M’Bala

De omstreden Franse komiek Dieudonné M’Bala M’Bala is opnieuw in opspraak geraakt. Het Openbaar Ministerie in Parijs heeft een onderzoek naar hem geopend wegens een YouTube-video waarin hij de onthoofding van de Amerikaanse journalist James Foley vergelijkt met de manier waarop de Iraakse dictator Saddam Hussein en de Libische leider Muammar Kaddafi aan hun einde kwamen.

Dieudonné zegt dat de onthoofding van Foley ‘boven alles vooruitgang symboliseert, een toegang tot de beschaving’. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de komiek van het goedpraten van een terreurdaad. Hij zou vijf jaar cel kunnen krijgen.

Lees verder>>>
(h/t Marc Bouwman)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Franse komiek noemt onthoofding Foley ‘teken van beschaving’

 1. cat zegt:

  Hahaa…een Afrikaanse man die het zegt. Kan je toch niet echt serieus nemen. Hij is vaak in opspraak geweest in Fr., vanwege zijn grote haat tegen de joden. Meneer mag blij zijn dat hij in Frankrijk mag wonen. (Nog)

  Like

 2. Sjoe! zegt:

  1 Sinds wanneer is een zwarte Kaffer “Frans”?
  2 Hebben we geen vrijheid van meningsuiting in Europa?

  Like

 3. Cathja zegt:

  Wat is er simpeler dan deze hufter de Franse nationaliteit te ontnemen en hem het land uit te schoppen? Meteen voor eeuwig tot ongewenste vreemdeling verklaren, en je bent in Frankrijk in ieder geval van hem af.

  Like

 4. Willie zegt:

  Zou ie een 9mm tussen zn lelijke ogen ook komisch vinden ?????

  Like

 5. Sjaak zegt:

  Zijn naam is program ! BALLA BALLA !

  Like

 6. Claudia M. zegt:

  Laten we hier nu toch alsjeblieft Dieuoublier van maken…..

  Like

 7. vanhetgoor zegt:

  Persoonlijk vind ik het niet zo heel erg interessant wat M’Balla M’Balla zegt. De doopnaam Dieudonné is natuurlijk een gotspe, hij is alles behalve een godsgeschenk! Zijn vergelijking gaat mank, Sadam Hussein en Mohamour Gadaffi hadden elk een ongekend aantal doden op hun geweten, en dat zij door hun eigen volk veroordeeld zijn en terechtgesteld dat maakt een groot verschil. Of er nu wel of niet een rechtbank aan te pas is gekomen. Die journalist is niet terecht gesteld voor misdaden tegen de menselijkheid, maar terwille van de terreur. Tevens is hij niet door zijn eigen volk terecht gesteld maar hij is vermoord door dat moslim tuig.

  Het is niet zo heel erg belangrijk wat een Franse komiek zegt, hij maakt gebruik van scherts en omdraaiing, daardoor is het niet duidelijk wat hij direct bedoelt, dat is komieken eigen. Ik begrijp te weinig van de Franse taal om grappen te doorgronden, maar de woordgrap die hij maakte door de shoa te koppelen aan ananas is gewoon niet grappig. Als dat het niveau is dan is elke aandacht aan dat ‘godsgeschenk’ verspilde moeite!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s