Homoseksuelen in Jordanië vrezen extremisme IS

Screenshot 19

(Door: Charles Roffey)

Nu het Midden-Oosten geteisterd wordt door radicale groepen zoals de Islamitische Staat (IS), is de homogemeenschap in Jordanië bang dat nieuwe instabiliteit leidt tot meer intolerantie.

Het district Jabal Amman met zijn schilderachtige straatjes, cafés en kunstgalerieën, is een belangrijke plek voor de homogemeenschap in Jordanië. ‘Jordanië heeft geen wetten tegen homoseksualiteit. Maar mensen die op grond van hun seksuele voorkeur worden gediscrimineerd, worden ook niet beschermd’, zegt Madian, een plaatselijke activist.

Ondanks de afwezigheid van wetsartikelen die homoseksualiteit expliciet verbieden, heeft de gemeenschap geregeld te maken met aanvallen. ‘Die zijn niet systematisch, maar het gebeurt af en toe’, zegt George Azzi, hoofd van de Arabische Stichting voor Vrijheid en Gelijkheid.

In oktober 2008 ‘lanceerde de politie in Amman een campagne tegen homoseksuelen’, nadat ontdekt was dat er een ontmoetingsplek zou zijn naast een particulier ziekenhuis in Amman, meldt een studie door Walid Ferchichit voor de Global Commission on HIV and the Law.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, homofobie, ISIS, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Jordanië. Bookmark de permalink .

3 reacties op Homoseksuelen in Jordanië vrezen extremisme IS

 1. Maar ik heb toch liever 100 homo,s om me heen,dan 1 mohammedaan!Weet ik zeker dat mijn hoofd op mijn lijf blijft zitten!

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  Tja, deze heren zijn wat mij betreft nu weer wel van harte welkom; de echte dan hè. Dames met eenzelfde gevoelens overigens ook. Het is toch te zot voor woorden; je vraagt hier niet om het overkomt je. Het is geen ziekte, het is ook niet besmettelijk, je bent niet behekst en het is ook geen straf van een of andere z.g. “heilig hemelfiguur”.

  Maar ja, maak ze dat in die achterlijke (sorry; ik kan er echt niets anders van maken) landen maar wijs… Mijn hele leven maak ik nu het z.g. Ontwikkelingswerk mee en wat heeft het overgeleverd, bar weinig? We zijn er geen ene moer mee opgeschoten, behalve dat men een bevolkingsgroei heeft weten te bewerkstelligen, waar je u tegen zegt en daar hebben we op dit moment een boel last van.

  Mensen stellen wel eens voor condooms te sturen, maar ik wil graag de prikpil voorstellen. Word je ook niet meer ongesteld en kun je mooi gewoon doorwerken!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s