Italië: vluchtelingen weigeren deegwaren te eten en eisen voedsel uit hun thuislanden

Screenshot 4

(Door: Mylène Vandecasteele – Vertaling: delamontagne)

Een groep van 40 asielzoekers in het vluchtelingenkamp in de provincie Bellumo in de regio Venetië in Italië, heeft protestmarsen georganiseerd voor 2 dagen om zich te beklagen over de eentonigheid van het voedsel dat hen wordt voorgeschoteld en de leefomstandigheden in het kamp.

Volgens het dagblad “Libero Quotidiano” hebben deze vluchtelingen niet alleen geweigerd om de maaltijden, die bestaan uit deegwaren, brood en eieren, te eten, maar gooiden ze ook met de zakken kleding die hen verstrekt werden en met de maaltijden over de vloer. Ze dreigden bovendien het vluchtelingenkamp te verlaten. Ook hebben ze van enkele personeelsleden de autobanden lek gestoken. De politie heeft de demonstranten verspreid. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt: ze hebben al eerder geklaagd omtrent hun leefomstandigheden. Volgens de krant is het grotendeels te wijten aan verveling.

“Wij willen het voedsel uit ons land”, aldus  Sam, een vluchteling uit Gambia, die al meer dan een jaar in een kamp zit in de buurt van Rome. Hij zei tegen de krant dat het voedsel, dat hoofdzakelijk bestaat uit deegwaren, niet goed is en dat sommige in het kamp hun eigen voedsel bereiden.

Antonio De Lieto, die voorzitter is van de politiebond, uitte ook zijn verontwaardiging: “Het is niet te geloven dat, terwijl honderdduizenden arme Italiaanse families in de rij staan om een bord deegwaren te bemachtigen, de immigranten hetgeen dit land hen genereus verschaft, minachten. Duizenden Italianen leven in armoede en hebben nauwelijks geld voor een maaltijd per dag. De immigranten klagen niet dat het eten slecht is, maar dat het niet is wat ze thuis eten. Maar als u bij iemand logeert, dan eet U wat de pot schaft, is het niet? Ik moest talloze keren in Engeland zijn, maar ik verwachtte daar ook geen Italiaans eten.”

Bron:
www.express.be
Auteur: Mylène Vandecasteele

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Immigratie, Italië, Krankzinnigheid. Bookmark de permalink .

60 reacties op Italië: vluchtelingen weigeren deegwaren te eten en eisen voedsel uit hun thuislanden

 1. Cathja zegt:

  Je zou ze toch met hun harses door het eten heen halen! Stelletje onuitgenodigde onbeschofte criminelen!! Niemand heeft ze gevraagd te komen, ze veroorzaken een heleboel ellende, en dan ook nog eten eisen uit hun thuisland! Mieter dan op naar je thuisland, dan kun je elke dag het eten eten wat je bent gewend!

  Like

 2. Jade zegt:

  Ok, dan adviseren wij u Chateaubriand, of anders carpaccio
  van de ossenhaas in honing tijmsaus.
  Gvd, mix er rattengif doorheen…

  Like

 3. cat zegt:

  Message is : SEEK & DESTROY
  KILL’M ALL !!

  (Metallica : pro Israel rockband)

  Like

 4. jantjeuitnl zegt:

  Stuur ze terug naar waar ze vandaan komen. Kennelijk is het daar beter.

  Like

 5. Driek zegt:

  Hieruit blijkt dus wel dat het geen echte vluchtelingen zijn, want indien je leven op het spel staat, je alles achter moet laten, dan ben je al blij met een hap eten. Die lui kijken gewoon hoever ze kunnen gaan. Ongelooflijk, op de vlucht, en dan klagen over voedsel, wat ze niet lusten. En nog steeds trappen onze regeringsleider erin. De Joodse vluchtelingen, in de jaren dertig, eisten ook niet dat ze koosjere kost moesten hebben, ze aten gewoon wat voorhanden was, en dat was soms bitter weinig. Wat worden we toch op een ongelooflijke manier in de zeik genomen.

  Like

  • delamontagne zegt:

   Dat waren ECHTE vluchtelingen EN U zult ook wel weten, dat velen al bij de NL / Duitse grens werden terug-gestuurd.

   Like

   • Driek zegt:

    delamontagne zegt: Dat waren ECHTE vluchtelingen EN U zult ook wel weten, dat velen al bij de NL / Duitse grens werden terug-gestuurd.

    Ja, delamontagne, dat hoeft u mij niet te vertellen, ik ben nog niet seniel. Ik heb die tijd namelijk meegemaakt.

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Logisch, Driek: Die Joden waren westerlingen en dit zijn Afrikanen, waarvan je ook al niet raar moet opkijken als er een leeuwendeel aan móslims onder zit…..
   We zitten hier elkaar regelmatig duidelijk te maken, dat de Zuid-Afrikaanse Apartheid ook wel haar gegronde kant had, omdat de zwarten over zo ’n eigenaardige mentaliteit beschikten, nietwaar? (Zelf zet ik er nog steeds mijn kanttekeningen bij vanwege het uitgesproken bigottische karakter ervan, maar oké….)Nu, dat zie je hier dus weer overduidelijk terug.
   En laten we vooral niet vergeten, dat Italië deze tsunami in belangrijke mate te danken heeft aan die zwarte minister, Cecile Kyenge, die het zo ongeveer tot haar levenswerk gemaakt heeft om het halve Afrikaanse continent op Italiaanse bodem te krijgen! Klaar zijn ze ermee!
   Lega Nord heeft bedenkingen tegen haar. Wordt weer racistisch genoemd, natuurlijk. Maar in dít geval…….

   Like

   • delamontagne zegt:

    van die Mevr. Cecile Kyenge
    heb ik inderdaad ergens op ,n buitenlandse site gelezen dat dat wel haar doelstelling was. Maar weet niet meer waar gelezen, ben nogal “onordelijk” op de comp.
    Waar zij oorspronkelijk vandaan komt weet ik niet .Italie heeft nauwelijks ooit colonieen gehad.

    Like

 6. johannes zegt:

  heel simpel als je het niet wil dan vreet je maar niet

  Like

 7. Claudia M. zegt:

  Q; “Wij willen het voedsel uit ons land”

  Dat moet geen enkel probleem zijn, we brengen jullie graag terug!

  Like

 8. Um Shmum zegt:

  Allemaal economische vluchtelingen
  Meneer Sam uit ongevaarlijke Gambia moet onmiddellijk terug. Zijn ze nu helemaal gek geworden na
  Op nee, wij zijn de gekke Henkies

  Like

 9. janfreak zegt:

  Ze dachten zeker meteen in het Paradijs terecht gekomen te zijn, kan toch? Vergeet niet dat het maar simpele zielen zijn.

  Like

 10. windwens zegt:

  De arrogantie en maar roepen dat het van die zielige Afrikaandertjes zijn, die niets hebben. Niets te eten niets om het lijf. Uit deze opmerkingen is toch wel op te maken dat deze lui gewoon komen om in Europa de boel te destabiliseren en verder niets anders komen doen. De boel oplichten uitvreten en als het klaar is rotten ze op naar hun eigen kalifaatje. Dat er zoveel mensen nu nog steeds niet wakker zijn vindt ik bijna onbegrijpelijk. Bootje terug zenden op zee retourtje land van herkomst. Steken ze het in de fik jammer dan.

  Like

 11. Trucker zegt:

  We weten allen dat de linkse multikulle islamofiele Italiaanse regering niet zal aarzelen om hun te geven wat ze eisen.
  Was pakweg Legia Nord of Forza Italia de vetste brok in het politeke lanschap kreeg de islamieten lekker varkenslees a volonté.
  Wat moet gebeuren is de islamieten HORDEN onder dwang afvoeren naar eender waar dus beginnen met eten en andere zaken die ze niet wensen zo veel als mogelijk in hun strot te rammen.
  Teringzooi, verder schepen uitrusten met bemanning die wat aktie wil voozien van bewapening en de islamieten horden die op gammele scheepjes voeren naar de zeebodem sturen.
  Tyfus kankerlijers gewoon naar de haaien helpen.

  Like

 12. joopklepzeiker zegt:

  Ongeveer 10 minuten koken totdat ze al dente zijn en dan aan de haaien voeren .

  Like

 13. Thomasson zegt:

  Trouwens, wie heeft ze uitgenodigd? Ze komen naar Italië als dieven in de nacht. Ze beroepen zich op de mededogen gevoelens van de lokale bevolking. Ze zien het als een plicht om hen te verzorgen …Omdat zij het zijn!. Het alle beste wat de Italianen kunnen doen, is het hele afvalberg op een vliegdekschip laden en zonder vreten terug naar Noord Afrika te sturen. De bootjes die op de zee dobberen lekker torpederen. OPGERUIMT STAAT NETJES. Deze mensen worden naar Europa als rekruten van Allah gestuurd . Voor hen is de oorlog tegen ons al begonnen.

  Like

 14. marie zegt:

  Djeezes sukkels, ga die rotzakken dan ook niet uit de zee vissen. Luister even naar P.M. Abbott van Australië die de bootjes terugsleept naar Indonesië. Vette pech voor de mensensmokkelaars. Kwaaie klanten en massa´s rottende bootjes zonder emplooi. Maar wij moeten weer zo nodig mensenlievend onze eigen bevolking terroriseren en de mond snoeren over al die ongewenste toevloed van primitieven. Lampedusa zou in illegalenkringen bekend moeten worden als ” The Island of return “. Zoniet, dan moet een onwillige bevolking van Europa nog miljoenen oninpasbaren tolereren tot het hele circus ontploft.

  Like

 15. treintrien zegt:

  Slecht voor mijn bloeddruk dit soort berichten.
  Wat een lijers, die asieligerts.

  Like

 16. Joost Visser zegt:

  Leve de EU. Vergeet u niet te betalen?

  Like

 17. dutchess43 zegt:

  Zij doen dit omdat ze wéten dat ze het kunnen en mogen in het vrije westen. Arrogantie ten top.
  Willen ze geen deegwaren vreten, nou dan vreten ze maar niet !
  Praatjes hebben? In een stray jacket op het vliegtuigtuig zetten, terug naar Gambia, rood kruis door zijn paspoort, en er nooit meer in.
  Er worden onder deze gelukszoekers veel te veel eitjes gelegd, dat maakt hen alleen maar veeleisender, en het maakt ons westerlingen alleen maar woedender en afkerender .

  Like

 18. Jan zegt:

  Prima actie, ten slotte vormen zij toch het geestelijke kapitaal van Europa met zijn afnemende geboorten. Zij zullen dus goed gevoed moeten worden en met respect behandeld om hun aandacht bij hun werk te moeten houden.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Jan welk werk bedoel je deze.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Ik bedoelde het nog netjes met die foto hier boven maar de VVD zegt het al.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Dit heeft niks te maken met die vlugtelingen in italie maar wel te maken met de hand op houden, daarom plaats ik het toch maar.@ Monalisa.

    Handen uit de mouwen in plaats van handen ophouden.’ Het is één van de vele one-liners van de VVD. De Volkspartij die een deel van het volk ziet als uitvreters. Als bedelaars. Mensen die het leuk vinden van de steun te leven. Die de staat graag geld kosten zonder daar iets voor te hoeven doen. Uitschot dat nergens goed voor is. Dus wordt de bijstandswet maar weer eens aangescherpt. Want als je uitkeringsgerechtigden maar behandelt als de criminelen die je denkt dat ze zijn, dan komen ze ineens wel aan een baan. Want die hebben ze alleen maar niet omdat ze niet willen. Dus moet je ze dwingen. Want dat werkt. Heus. Net als het verhogen van de arbeidskorting voor hogere inkomens – dat creëert werkgelegenheid, want daardoor komen er ineens heel veel banen met hoge inkomens bij. As if.

    Verreweg de meeste mensen met een uitkering willen helemaal geen uitkering. Die willen dolgraag aan het werk. Die willen financieel zelfredzaam zijn. Willen helemaal geen toeslagen hoeven aanvragen, willen hun hand niet ophouden bij de staat. Maar al te vaak moeten ze dat wel. Omdat er geen werkgelegenheid is, omdat ze de benodigde ervaring missen voor de vacatures die er zijn, omdat ze te oud zijn, omdat… De redenen zijn talloos. Veel van de voormalig werknemers van Aldel zullen niet meer aan het werk komen. Die hebben jarenlang bij Aldel gewerkt, wonen in de omgeving van Delfzijl waar nauwelijks werkgelegenheid is en zijn voor de werkgevers die daar nog zijn te oud. Mensen van 50, die tot de AOW-leeftijd in de bijstand zullen zitten. Werken willen ze, zoals ze altijd gedaan hebben. Maar kansen daartoe krijgen ze niet of nauwelijks. Het wegzetten van die groep als luie uitvreters die graag op de staatskas teren doet ze meer dan onrecht.

    Bovendien zijn de grootste handophouders niet de mensen met een uitkering. Degenen die het meest van de staat profiteren, zijn de mensen met de hoogste inkomens. Die groep die over het hoogste inkomen 52% belasting betaalt. Die krijgen namelijk ook 52% terug van de hypotheekrente die ze betalen. Die teruggaaf is hoger naarmate je inkomen hoger is – en dus naarmate je het minder nodig hebt omdat je voldoende eigen inkomen hebt om je rekeningen zelf te betalen. De groep ook die het hardste gaat steigeren als er gemorreld dreigt te worden aan de hypotheekrenteaftrek, de kinderopvangtoeslag of als er, o horror, een inkomensafhankelijke zorgpremie dreigt te komen. Want dat nivelleren, dat is maar niks. Stel je voor dat mensen die toch al niks hebben iets meer krijgen. Nou ben ik helemaal niet voor compleet nivelleren. Maar het korten van mensen die toch al niks overhouden, leidt er niet toe dat die ‘ineens’ gaan werken. Zorg dat ze rond kunnen komen zolang ze (nog) geen baan hebben. Zorg dat ze daadwerkelijk netto meer overhouden dan van hun uitkering zodra ze wel een baan hebben. Begeleid ze in het vinden van een baan, in plaats van ze te straffen als ze er geen kunnen vinden.

    Opvoeders weten al jaren dat als je kinderen gewenst gedrag wil laten vertonen, dat je dan beter kan belonen in plaats van bestraffen. Dat merk ik in de dagelijkse praktijk ook. Zeggen: ‘ik wil graag dat jij nu je autootjes in de mand doet’ en vervolgens, als hij braaf doet wat hem gezegd wordt, opmerken dat je het echt heel knap vindt hoe goed hij op kan ruimen werkt veel beter dan direct zeggen: ‘als jij nu die autootjes niet in de mand doet word ik boos’. Dan gooit het peutertje zijn kont tegen de krib en doet hij niks. Dat wij met zijn allen volwassen zijn, wil niet zeggen dat we ineens niet vatbaar zijn voor complimentjes en beloningen. Het is ontzettend frusterend als je uit alle macht probeert te doen wat van je verlangd wordt om vervolgens bestraft te worden als het je niet lukt. Als je echt probeert een baan te vinden, je suf solliciteert, keer op keer wordt afgewezen en dan te horen krijgt dat je uitkering gekort wordt omdat je nog steeds werkloos bent. Het omgekeerde zou – uiteraard – veel beter werken.

    Mijn schoonvader merkte laatst op dat het soms lijkt of socialisten gaan steigeren zodra mensen met een goed inkomen meer krijgen. Dat kan zo zijn. Het omgekeerde is echter ook waar: liberalen gaan steigeren zodra mensen met een laag inkomen meer krijgen. Alsof ze daar zelf minder van worden. Alsof zij er persoonlijk onder te lijden hebben als er eens niet op de armsten in deze maatschappij bezuinigd wordt. Toch krijgen liberalen steeds hun zin. Keer op keer. Er moet bezuinigd worden (zeggen ze), maar het kost de VVD hun kiezers als ze aan de hypotheekrenteaftrek morrelen. Dus morrelen ze aan de uitkeringen. Maken ze de bijstandswet strenger. Duwen ze mensen nog verder de afgrond in, zonder zich echt te realiseren wat de gevolgen daarvan zijn voor mensen zelf. Zonder zich ook te realiseren dat het het omgekeerde effect heeft van wat ze willen bereiken. Hou op mensen weg te zetten als handophouders, zeker als je zelf maar al te graag je handje ophoudt voor de helft van je hypotheekrente. Hou op mensen weg te zetten als subsidieslurpers, als je jezelf maar al te graag laat subsidiëren voor die paar uurtjes buitenschoolse opvang die je moet betalen. Stop met te zeggen dat mensen maar moeten werken voor hun geld als ze dat, buiten hun schuld, niet kunnen. En zorg dat die mensen een menswaardig bestaan kunnen leiden, zonder dat ze elk dubbeltje moeten omdraaien om in elk geval nog genoeg eten te kunnen kopen.

    Like

   • BertG. zegt:

    volgens mij staat hij gewoon de duiven te voeren.

    Like

   • Jan zegt:

    ‘k Lig er nachten van wakker van zoveel leed, de beelden spoken door mijn dromen en vaak wordt ik wenend wakker.

    Like

   • BertG. zegt:

    Monalisa, ik kwam er een paar jaar geleden achter dat me kleine neefje van 3 á 4 jaar, maandelijks een hogere uitkering/dagopvangkosten kreeg dan ik waar ik een hele maand van moet leven en alles van moet betalen.
    Daar had hij recht op vonden z’n werkende ouders, en ik niet. Daar betaalde ze belasting voor. En ik, deed toch maar niks de hele dag verder.

    Like

   • Monalisa zegt:

    Bert dat klopt ik hou het ook netjes, je kan ook deze plaatsen.

    Like

   • Monalisa zegt:

    BertG. ik had een Buurman in Adam die zij tegen mij hoe oud word je ik zij word over 1 jaar 65 jaar, waarop hij een antwoord gaf, hij zij tegen mij en mijn vrouw we zijn van het zelfde bouwjaar, dan hoop ik dat jullie gouw dood gaan want ik moet dan voor jullie werken. en dit was een snotneus van een babyboomer, dus niet ouder dan 36 jaar, maar de man vergeet dat wij voor zijn grootouders hebben gewerkt, die nog nooit een stuiver voor de AOW heeft betaald, (hebben wij met liefde gedaan).

    Like

 19. Monalisa zegt:

  https://ejbron.files.wordpress.com/2013/03/screenshot_1115.png?w=640&h=517

  zelf hier wort mijn naam aan gegeven dat pik ik niet @ Monalisa

  Like

 20. Monalisa zegt:

  Dit is toch een pragtig maaltijd in de oorlog hadden we dit niet.

  Like

 21. Bob Fleumer zegt:

  Italie zal ook wel van die mooie landingsboten hebben, inladen en aan de overkant kunnen zo dan zo het strand oplopen en zijn ze eindelijk weer thuis en bij hun heerlijk homeland grub.
  En dit alles is de schuld van onze eigen regeringen en de EU maar onze regeringen als eerste die hebben al die ellende laten gebeuren en doen dat nog steeds!
  Het lijkt wel of het woord NEE in Brussel niet kan worden uitgesproken.

  Like

 22. koddebeier zegt:

  Laten deze zogenaamde ‘vluchtelingen’ dan maar in thuis land gaan eten !!!!

  Like

 23. Och,die arme bloedjes zijn zooooo dankbaar;maar dat wisten we al,he?Ik begrijp ook het beleid niet:ze blijven ze maar naar binnen helpen in plaats van terug te begeleiden.En het enige dat we er voor terug krijgen is ellende,meer ellende,heel veel ellende,eindeloze ellende!

  Like

 24. Pingback: maar dan de andere kant van ’t verhaal: | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 25. Rick zegt:

  En gelijk hebben ze.
  Al die gekookte meelspijzen leiden enkel tot een zwakke maag.
  Enne…geef ze gelijk ook maar een Lamborghini of zo 😉

  Like

 26. delamontagne zegt:

  Driek zegt:
  6 september 2014 om 09:45
  ………………..
  Ook ik ben (nog) niet seniel en was er al in die tijd, maar niet bewust meegemaakt. Ten 1e was ik te jong en 2-dens bij begin oorlog woonde ik met m,n ouders op Curacao. Ik herinner me vagelijk dat ze het hadden over de (gevluchte) Duitse Joden en de Nazi-Duitsers, die gezamenlijk werden geinterneerd op de eilanden. Daar werd dus schande van gesproken.

  Like

 27. Tempelier. zegt:

  Nou die Italianen moeten maar snel die Costa Concordia wat waterdicht maken, uiteraard zonder motor, die gelukszoeker inladen en naar volle zee slepen met de boeg richting Afrika, zwaaien mag !!

  Like

 28. Shana zegt:

  Geef ze dan maar sprinkhanen, wormen ect…. zo duur is dat nu toch ook niet. En de pasta gerechten geef je aan de arme Italiaanse mensen.

  Like

 29. fleckie zegt:

  ……….ITALIE KOOPT HELFT MINDERJSF-straaljagers………..PROCES-NIEUWS SEPT.2014
  De Italiaanse regering zet flink het mes in de aanschaf van Amerikaanse F-35’s ,de Joint StrikeFighter(JSF) . Volgens een geheim planvan het kabinet-Renzi wordt de helft minder toestellen gekocht, 45in plaats van NEGENTIG. Dat moet een miljardenbesparing opleveren. De regering in Rome wil de Amerikanen voorzichtig v.h.plan op de hoogte stellen, meldt de Italiaanse krantRublica gisteren. Het kabinet vreest dat er minder compensatieorders komen als Italië minder JSF’s koopt. Dan zou een grote fabriek die speciaal voor de JSF voor meer dan ACHTHONDERD MILJOEN EURO IS GEBOUD in het Noord-Italiaanse CAMERI, ONRENDABEL kunnen worden. Italië hoopte dat daar de Italiaanse en de NEDERLANDSE JSF’s zouden worden gebouwd.Nederland heeft tot nu toe twee testtoestellen gekocht:de contracten voor de aanschaf v.d.beoogde 37. Toestellen zijn nog niet getekend. Italië wil niet alleen dat de Nederlandse JSF’sin CAMERI worden gebouwd: het wil ook dat ALLE EUROPESE NAVO-LANDEN en ISRAEL hun JSF’s in Italië laten onderhouden. De Amerikaanse president OBAMA noemde het onlangs…’onaanvaardbaar ‘ dat de Europeanen zo veel minder aan defensie besteden dan deVS.#################… FRIESCHDAGBLAD, 23.4.2014…..#####################

  Like

 30. Tistochwat zegt:

  Ze kunnen toch meelwormen vreten?
  Doen ze in de ‘hogere kringen’ ook, kijk maar:

  http://nos.nl/koningshuis/artikel/363230-maxima-ontvangt-insectenkookboek.html

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, ik weet het nog.
   Ik weet zelfs nog zo ’n beetje, hoe ik daar toen op reageerde:
   “Laat ze die meelwormen zelf vreten, of er een voorraad van naar Argentinië sturen; Ik hoop dat haar vader er stíkt!” Zoiets.
   Sommige dingen onthoud je zomaar. Gek, hé? (LOL!)

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s