Britse Jihadisten: ” Ik wil geen jihadistje meer spelen! Ik wil naar huis! Mammie, help!”

Screenshot 6

Veel “Britse” Jihad-strijders willen graag terugkeren naar GB

(Door: Trein Trien)

Oké, akkoord, even eerlijk zijn voor de lezers. Dit is niet helemaal de letterlijke vertaling van de titel van het stuk in de Daily Express. Die klinkt iets meer van: “We willen naar huis”: Berouwvolle Britten die geen jihadi meer willen zijn. Maar de mijne is veel leuker, toch? En hij dekt de lading vrij aardig. Vind ik zelf. In de commentaren op het stuk kwam ik twee spreuken heel regelmatig tegen.

Mooie spreekwoorden vond ik het:

– “They have sown the seeds. Now let them reap the whirlwind”. (Zij hebben het zaad gezaaid. Laat ze nu de storm oogsten. )
– “They made their beds let them lie in them.”(Ze hebben hun bed zelf opgemaakt, laat ze er dan ook in liggen)

In het stuk weer een dolgedraaide professor in de weetnietkunde. Deze keer is het een jongetje geworden en we noemen hem: Professor Peter Neumann.(*) Verdient een flinke boterham aan het onderzoeken van radicalisering en politiek geweld. En dan aan het eind nog, zomaar onverwacht, ferme taal van de regering: schieten gaan we!

Dan nu de (verder wel zo accuraat mogelijke) vertaling van dit stuk, “We willen naar huis”: Berouwvolle Britten die geen Jihadist meer willen zijn.

Professor Peter Neumann van het King’s College heeft gemeld dat zij contact hebben gehad met een aantal Britse Jihad-strijders dat terug wil komen naar het Verenigd Koninkrijk. Zij durven dit niet omdat ze bang zijn om in de gevangenis terecht te komen. Hij zegt dat de regering een programma op zou moeten zetten om deze jongeren te de-radicaliseren. Hij schaart zich hiermee achter Labourleider Ed Milliband. Die stelde voor om zo’n programma verplicht te stellen voor terugkerende IS-gangers.

De professor, die werkt aan het Internationale Centrum voor Studie naar Radicalisering en Politiek Geweld, zegt: “De mensen met wie we praten…ze willen wel stoppen, maar ze voelen zich in het nauw gedreven door het voortdurende gepraat over gevangenisstraffen van wel dertig jaar. ” Een Jihadist nam contact op met de universiteit, volgens hemzelf ook namens dertig anderen, om te vertellen dat ze zich gedesillusioneerd voelen. Sommigen van hen wilden vechten tegen het regime van de Syrische president Bashar al-Assad, maar werden gedwongen deel te nemen aan interne gevechten binnen rebellengroepen.

Volgens het vandaag uitgebrachte rapport wil minstens 20% van de Britten die vechten in Irak en Syrië naar huis terugkeren, omdat zij erg teleurgesteld zijn in IS. Hij vertelde de onderzoekers: “Dit is niet waar we voor gekomen zijn, maar als we teruggaan naar Engeland dan worden we in de bak gegooid. We worden nu gedwongen om te vechten. We hebben geen andere keuze.”

Professor Neumann zegt dat als de juiste therapie wordt losgelaten op deze jongens zij dan erg belangrijke voorbeeldfiguren kunnen worden. Zo kun je potentiële strijders laten zien dat de realiteit van de strijd niet helemaal is wat zij zich er bij voorstellen door de IS-propaganda.

Ondertussen heeft de regering verklaard dat de luchtaanvallen tegen IS niet zullen worden tegengehouden door de bedreiging van Britse gijzelaars. Philip Hammond, minister van Buitenlandse Zaken, verklaarde dat dit hem niet zou tegenhouden om actie te ondernemen tegen zo´n regime met zulke pathologische trekken en zo’n grote dreiging voor het VK. Militanten van IS (ook bekend als Isil of Isis) hebben Britse gijzelaars bedreigd. Waarschijnlijk worden zij in Syrië gevangengehouden. Ze hebben al twee Amerikaanse journalisten vermoord. Ze plaatsten het bewijs op internet: gruwelijke filmpjes met in de hoofdrol een gemaskerde Jihadist met een Brits accent.

“We zullen alles doen wat we kunnen om deze persoon te beschermen, maar we moeten helder zijn over de missie en het doel daarvan”, zegt Mr. Hammond. “Ze zijn verschrikkelijk barbaars, ideologisch gedreven, bijna pathologisch in hun gedrag. We mogen onze strategie niet door hen laten bepalen. Wij moeten het belang voor ons land laten voorgaan: het beschermen van onze burgers en onze veiligheid tegen de bedreigingen daarvan door IS. Dit kan gaan van buitenlandse strijders tot werkelijke aanvallen op ons grondgebied en destabilisatie van de regio. We zullen niet worden afgehouden van onze doelen door bedreigingen van deze organisatie.”

David Cameron heeft aangegeven dat Engeland zou kunnen deelnemen aan de luchtaanvallen tegen IS in Noord-Irak, waar ze een groot gebied onder controle heeft.

(*) ja, ik weet het… Ik verzin ze écht heus niet ter plekke, die namen, maar Bordewijk kan er soms een puntje aan zuigen, aan die realiteit. Neumann, nieuwe man met Duitse trekjes, om van dat Peter nog maar niet te spreken, iets met een wolf. 😉 … en hadden jullie mijn ‘Els- Borst-grapje’ opgemerkt? Die is trouwens ook al weer een tijdje dood. Er zou laatst nieuws over haar dood zijn, maar toen werd de MH17 uit de lucht geschoten en ging dat een beetje voor qua nieuwswaarde. Wel logisch, maar ik ben toch benieuwd. Stiekum. Maar dit geheel ter zijde.

Door:
Trein Trien
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Bron:
www.express.co.uk
Auteur: Max Evans

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Desinformatie, Eurabië, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Irak, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Justitie, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Mohammed, Moslims, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Salafisten, Socialisten, Syrië, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

27 reacties op Britse Jihadisten: ” Ik wil geen jihadistje meer spelen! Ik wil naar huis! Mammie, help!”

 1. Monalisa zegt:

  Niks naar huis blijf daar maar.

  Like

 2. Vederso zegt:

  Mailonline (Daily Mail) spreekt van 500 jihadi’s die zgn. spijtoptanten zouden zijn. Niet laten terugkeren. Opgeruimd staat netjes. Ooit lag hun loyaliteit bij de jihad, niets was er goed aan onze samenleving en daar moet je ook de consequentie van nemen. Weg ermee.

  Like

  • Wachteres zegt:

   Precies Vederso: van tevoren duidelijk maken, als je er heen gaat: prima! Maar de consequenties zijn dat je je paspoort kwijtraakt en als je stilletjes terugkomt krijg je een fikse gevangenisstraf of nog beter: je wordt over de grens gezet

   Het is toch zo simpel!

   Like

   • Vederso zegt:

    Bijkomend argument: Alle rehabilitatie- of de-radicaliserings programma’s voor jihadisten zijn faliekant mislukt en als gevolg zijn er door nieuwe aanslagen werkelijk mensen bij omgekomen. Als je als minister besluit zo’n programma van “sleutelfiguren” (lees theedrinken) begint, dan neem je wel een groot risico en een grote verantwoordelijkheid op je tegenover de gewone burger van dit land. Dus niet doen.

    Like

   • Vederso zegt:

    begint = te beginnen

    Like

 3. Bas Koning zegt:

  De juiste therapie voor die jongens is een hoge boom en een stuk touw.

  Like

 4. Martha N zegt:

  Ze wilden gaan, laat ze blijven.
  We kunnen zonder. Jihad strijders die berouw tonen en bang zijn terug te keren..?
  In de Koran staat dat liegen en bedriegen tegen anders-denkende/ofwel gelovigen dan het moslim geloof toegestaan is, ofwel een must is. In de bak zitten is een medaille waard en daardoor stijg je in aanzien.
  Ach wat, eruit met de moslim koppensnellers en nooit meer erin. Dat gepamper.

  Like

 5. BertG. zegt:

  Pleur toch op zeg, een beetje piepen achteraf dat het toch wel een beetje tegenvalt.
  Hadden ze hun hersens maar moeten gebruiken. Ze hadden het kunnen weten als ze dat dikke boek zelf eens hadden gelezen i.p.v. het laten opdreunen in een mierzoete suiker islam door zo’n moskeet baasje.

  Like

 6. BertG. zegt:

  Mooi, weer een heel gezin weg. Opgeruimd staat netjes, en nooit meer terug komen of klagen.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/09/jihadgezin-vertrokken-naar-syri

  Like

 7. Dr.Kwast zegt:

  Spijt om daar te zijn? Nu ze weten hoe het smaakt om te moorden, willen ze terug. Dat is logies. In het westen is het makkelijker te moorden als strak de aanval begint. Veel makke schapen en geen tegenstand.

  Like

 8. Jan zegt:

  Niet toelaten maar direct bij aankomst je van dit volk op halalle wijze ontdoen.

  Like

 9. jitskesez zegt:

  Oh, je wilt terug? Best, toegangsprijs 10 afgehakte hoofden van topmannen in de Jihad. Per strijder die graag weer terug wil naar het Westen.

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Wie zegt trouwens, dat het geen deel uitmaakt van Het Project?
  In die zin,dat ze bepaalde types, die in de strijd dààr minder btuikbaar blijken, worden uitgeselecteerd om naar het gastland-van-herkomst terug te keren met de opdracht, zich daar nuttig te maken, bijvoorbeeld door het voorbereiden van aanslagen.
  En die als instructie meekrijgen: Doe je voor als spijtoptant, dan kom je er zó weer in. -Want sluw zijn ze heus wel, althans de kopstukken!
  Niet intrappen, poorten dichthouden! (Maar ja, die suffe Cameron…..)

  Like

  • Tempelier. zegt:

   Ja, Theresa dit denk ik ook, waarschijnlijk moeten ze de slapende, stille cellen wakker gaan maken. sorry hoor maar laat ze maar lekker wegrotten in hun kalifaat

   Like

 11. Vederso zegt:

  Verborgen dreigement: Neem ze hun paspoort af en er komt meer terrorisme. ISIS heeft één voordeel: Het dwingt “gematigde” moslims zich uit te spreken.

  Like

 12. Daiyu-ninja zegt:

  Het was niet wat ze verwacht hadden????!!!!!!!!!!!!!!!
  Wat een lulkoek. Er wordt hun heel duidelijk door IS en andere terreurgroepen uitgelegd hoe ze bommen moeten maken, hoe ze mensen moeten onthoofden en vrouwen en kinderen moeten verkrachten. Ze wisten donders goed waaraan ze begonnen en nu lopen piepen???????!!!!!!!!!!!!!

  Ze hebben mensen op de meest gruwelijke manier vermoord. Het blijven moordenaars.
  Dit zijn mensen wiens ziel al bij de geboorte vernietigd wordt. Ze hebben geen geweten en voelen geen empathie.
  Gevoelens die kapot zijn gemaakt, zijn niet meer te repareren.

  Like

 13. Jaantje zegt:

  Krijgen binnenkort bommen op hun pan en dat is wat anders dan dorpen met ongewapende over de kling jagen ja ja ze zien de bui hangen.

  Like

 14. Harry zegt:

  De Engelsen hebben voor een heleboel dingen een schitterende uitdrukking .
  ” One way ticket ” , lijkt me hier heel gepast .
  ” To hell ” , voor mijn part !

  Like

 15. Jan zegt:

  Schieten lukt soms ook niet goed

  Like

 16. oud-marinier zegt:

  Die etters wisten verdomd goed waar ze aan begonnen…..Als “man” /”vrouw” nam je een besluit , wees dan ook mans/vrouw genoeg om de conquenties er van te dragen. Jullie zijn nu in het door jullie oh zo aanbeden Kalifaat …? Geniet er ook maar van …. Hopelijk zullie jullie nu begrijpen , dat de Islam NIET dat is wat ze zegt te zijn. De gezichten van al die mensen die ze hebben VERMOORD , VERKRACHT , VERMINKT enz enz zullen hen nu wel parten spelen ….Hadden meerdere mensen jullie wel kunnen vertellen ….Maar vooral luisteren naar die haatimams en jullie vaders ,…die gegarandeerd ook nog allen “trots” op jullie zijn …. Fantastisch …!!! En wat hebben jullie nu bereikt….Dat jullie de U.K. niet meer in mogen en dus je vader , moeder , broers , zussen , en alle andere familie moeilijk meer zult kunnen ontmoeten …misschien wel NOOIT meer …. Laat dit een les voor jullie zijn ….En laat het “soldaatje spelen” aan de BEROEPS over die hier ook terdege voor worden opgeleid ….en zelfs MET gedegen fysieke en geestelijke opvang , hebben deze mensen het enorm moeilijk mee om na HUN missies , weer deel te nemen aan het dagelijks leven.

  Like

 17. Willie zegt:

  Zo deed Generaal Pershing het met die moslimzwijnen :
  General John ‘Black Jack’ Pershing on Dealing with Islamic Terrorism Although the indigenous uprising following American victory in the Philippine Islands (conducted by our former allies in the fight against the Spanish) ended formally in July 1902, various insurgent groups were determined to fight on. A great number of these were Moro terrorists, ancestors of today’s MNLF (Moro National Liberation Front), a bloodthirsty group of Islamic seperatists funded by nice people like Iran and -until recently- Moammar Gaddafi. The legend goes that after continued terrorist attacks on US troops and installations -in addition to the massacre of captured American soldiers- General Pershing sent a mission out to round-up 50 adult male perps. Back at the base, they were promptly strapped to wooden poles, execution-style. As the firing squad had been ordered -and to the resolute horror of the Moro captives- a couple pigs were freshly slaughtered right in front of them. They then soaked their bullets in the blood and fat prior to loading. After executing the first 49 -who according to the Koran were automatically barred from Paradise (even while dying a martyr) due to porcine ‘contamination’- Pershing had the bodies unceremoniously tossed into a mass grave with the residual pig carcasses/entrails piled-high on top, a yummy snack for the confounded jihadis to enjoy on the way to Hell. The 50th Islamist was then cut loose to go tell everybody back at the encampment exactly what he’d just witnessed… and for 42 years, there was not a single Muslim terrorist attack anywhere in the world… how bout that.

  Like

 18. Sylvia Groot zegt:

  Kent die britse regerling en hun nep-onderzoekers het begrip taqqya niet?
  Die immorele jihaddisten willen na hun smerige moordpartijen zelf veilig kunnen terugkeren en hun maandelijkse gratis uitkeringen weer kunnen te ontvangen.
  Het enig juiste antwoord moet zijn: britse nationaliteit afpakken. Welke gek heeft behoefte aan een stel terugkerende sadistische moordenaars?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s