Frankrijk: Marine Le Pen staat voor het eerst boven François Hollande

Screenshot 19

Marine Le Pen

(Vertaling: E.J. Bron)

Als er zondag gekozen zou kunnen worden tussen Marine Le Pen en François Hollande, zou Le Pen de nieuwe Franse president worden – en wel duidelijk. Dat ziet er anders uit met de conservatieven. Maar hun kansen om überhaupt aan de definitieve verkiezingen mee te doen, zijn gering.

Een peiling van “Le Figaro” zorgt voor opwinding in politiek Parijs: voor het eerst staat de topkandidate van het Front National, Marine Le Pen, voor op François Hollande. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou 54% van de Fransen op Le Pen stemmen en 46% op Hollande.

Wanneer echter de conservatief François Fillon het tegen Marine Le Pen zou opnemen, zou hij van haar winnen – net zoals de andere mogelijke kandidaten Alain Juppé of Nicholas Sarkozy. Het probleem echter van een door een financieel schandaal geteisterde conservatieve partij UMP: zij komt in de eerste verkiezingsronde slechts op 17% met Fillon – en heeft volgens de peiling in “Le Figaro” alleen maar een kans om in de eerste verkiezingsronde op de tweede plaats te komen als Juppé of Sarkozy meedoet. In ieder geval komt Marine Le Pen bij de peiling in de eerste verkiezingsronde als winnares te voorschijn, onafhankelijk van het feit wie de UMP laat meedoen.

De ster van de Franse socialisten schijnt echter volledig zijn glans kwijt te raken. Dat ligt aan Marine Le Pen, maar ook aan de linkse kandidaat Jean-Luc Mélenchon, die op 10%van de stemmen komt en daarmee de socialisten duidelijk onder de 20% drukt.

Hollande doet echter nog steeds alles om de daling te bespoedigen. Zijn populariteit daalde naar 13% – zo weinig vertrouwen in een staatschef is nog nooit voorgekomen bij een politieke barometer.

De reden is een catastrofale politiek: slechts negen dagen na de vorming van de tweede regering van minister-president Manuel Valls moest een staatssecretaris zijn zetel al afstaan. Ook dat is een record, zoals Franse media vrijdag vaststelden. De voor buitenlandse handel verantwoordelijke Thomas Thévenoud werd verdacht van belastingontduiking en moest donderdagavond aftreden. Hij gaf daarna onregelmatigheden toe.

De afgelopen dagen stonden in het teken van onthullingen, die Hollandes voormalige partner Valérie Trierweiler over haar leven met de president had gepubliceerd. Volgens een peiling van het Institute TNS Sofres nam het vertrouwen van de Fransen in Hollande de afgelopen twee maanden nog eens met 5% af. Ook Valls bevindt zich in een neerwaartse vlucht: hij stond 14% af, met als resultaat dat nog slechts 30% van de geënquêteerden hem vertrouwt.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Front National, Marine Le Pen, Socialisten. Bookmark de permalink .

6 reacties op Frankrijk: Marine Le Pen staat voor het eerst boven François Hollande

 1. Jaantje zegt:

  Alhoewel ik alleen in de grote lijnen op de hoogte ben van het politieke spectrum in France ben ik zeer content met Marine Le Pen en de samenwerking met de PVV.

  Like

 2. Jan zegt:

  Ik las iets andere cijfers op The Telegraph:

  But she would also take a comfortable lead over centre right figures, including former prime ministers Alain Juppé or François Fillon.
  She would even beat Nicolas Sarkozy, the ex-president, taking 28 per cent to his 25 per cent, according to the poll.

  In an interview with Le Monde, Miss Le Pen called for parliament to be dissolved and said she would be willing to become prime minister, “cohabiting” with Mr Hollande.
  “Hollande will inaugurate the flower pots and do the commemorations,” she said.

  http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11078493/Boost-for-far-right-Le-Pen-as-poll-finds-she-would-triumph-in-presidential-election.html

  Like

 3. Breget zegt:

  Dat zou dan een geweldige resultaat zijn voor het behouden en weer op bouwen van onze EU landen met ONZE cultuur als Marine Le Pen President zou zijnis het beginpunt gestart,alleen al de gedachten weer trots op ons land te kunnen zijn met G.Wilders aan de leiding

  Like

 4. Bijna iedereen spuugt Hollande uit,dus het kan haast niet anders dan dat Marine wint.Zeker gezien de vele Fransen die gebukt gaan onder dat geteisem!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s