Al 140 jihadstrijders naar Midden-Oosten vertrokken

Screenshot 22

Khalid K., links, poseert op sociale media geregeld tussen medestrijders en met afgehakte hoofden

Vanuit Nederland zijn al 140 mensen naar Syrië en Irak vertrokken om zich daar te mengen in de strijd. Dat zei minister Plasterk van Binnenlandse Zaken vanmorgen bij WNL op zondag. Het is de laatste telling van de AIVD die liep tot 1 september.

Dertig van hen zijn teruggekeerd naar Nederland, vijftien zijn omgekomen in de strijd. Volgens Plasterk zijn dit bevestigde getallen, maar zijn het er ‘waarschijnlijk meer’.

De minister zei dat er in Nederland in tien gemeenten ‘pockets’ van jihad-aanhangers te vinden zijn. Daaronder de vier grote steden, maar ook gemeenten als Zoetermeer een Zeist. De diensten zijn meer Jihadisten op het spoor die vermoedelijk weg willen. Maar hoeveel dat er zijn, wilde de minister niet zeggen.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", Barbarisme, Irak, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, Moslims, Nederland, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

16 reacties op Al 140 jihadstrijders naar Midden-Oosten vertrokken

 1. jans zegt:

  Mooi, 140 minder, een klein begin, maar een goed begin.
  Dat er nog heel veel meer mogen volgen.
  Van mij mogen alle moslims vertrekken uit Nederland.

  Like

 2. BertG. zegt:

  De filosoof Hans Blumenberg schreef dat er tijdloze “trage vragen” bestaan waartoe iedere generatie zich opnieuw moet verhouden om houvast te vinden in het leven. Dit noemt men intellectuele bagage. Terwijl de Westerse cultuur steeds verder afzinkt in ridiculisering, trivialisering (plat massavermaak waarin alle belangrijke waarden en tradities worden bespot) en zelfrelativering (“Sinterklaas vieren met zwartgeschminkte mensen is racistisch”) kent de Islam een rotsvast zelfvertrouwen.
  http://politiek.thepostonline.nl/2014/09/07/uitingen-supporter-tonen-westers-verval/

  Like

  • vanhetgoor zegt:

   Een ‘rotsvast’ zelfvertrouwen is niet tot in het absurde blijven vasthouden aan dogma’s! Dat zogenaamde rotsvaste vertrouwen is niets anders dat een ellendige uitzichtloze manier van het geestelijk vast blijven zitten in de shit. Geen twijfel durven hebben is juist een bewijs dat men er zelf niets maar dan ook helemaal NIETS van gelooft.

   En als TPO iets beweert dan zal dat zoals gewoonlijk wel een half-afgemaakte mening zijn, iets wat niet goed uitgedacht is.

   Like

 3. GT zegt:

  zeg stelletje linkse kakkerlakken, nu doen je net of je oh oh het een in ander in kaart gebracht heb, zijn jullie nu werkelijk zo stom, hier is al jaren voor gewaarschuwd sukkels je hebben de rotzooi zelf binnen haald of wil je dat ook nog bestrijden,je zijn te laat en ik zal het u nog maar eens zeggen gematigde islam bestaat niet, het zit in hun genen meer dan 1400 jaar inteeld!
  Hoe is het mogelijk, op een uitkering mensen de bol gaan afsnijden en wie weet god wat voor smerige praktijken ze nog uit gehaald hebben, en als ze terug zijn op de hoek bij de bakker zeggen ze dan goeden dag uhhh?En natuurlijk op een uitkering ,want daar teren ze al jaren op.
  Dit kabinet is zo incompetent daar lusten de honden geen brood van, pak jullie biezen en donder op
  al moet ik er wel bij vertellen dat die domme Nederlanders er wel op gestemd hebben laf volk he linkse dimmies.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  DAT ZIJN ER EEN MILJOEN TE WEINIG !

  Like

  • Er lopen er hier al ruim 2 miljoen,maar dat willen ze in Den Haag niet weten!

   Like

   • Harry zegt:

    Ja precies , Yvonne , ze noemen allemaal het getal van een miljoen .
    Zouden ze degenen die hier geboren zijn gemakshalve niet meerekenen ?
    En degenen die wegens gezinshereniging gekomen zijn ook maar niet ?
    Nou al zijn ze hier 5 generaties of 10 , het blijven moslims !
    Het worden NOOIT Nederlanders , je zult eeuwig het verschil blijven zien , toch ?
    Ik ben bang dat als je ook de illegale geitenbeffers meerekent , dat 2.5 miljoen dichter bij de waarheid zit !
    Ik denk dat we ze dat steeds voor hun voeten moeten gooien .
    En 73% Isis medeplichtigen van 2.5 miljoen is ook veel meer dan 73% van één miljoen .
    Dat zijn 1.825.000 sympathisanten ! En geen 730.000 .
    Wie heeft er zo’n leger ?

    Like

 5. jan zegt:

  echt niet te geloven dit zyn moordenaars die hier vry rond lopen op kosten de gemeenschap en kunnen doen en laten wat ze willen hoe debiel moet je zyn als regering dat je er niets aan doet hoe lang nog voor dat de mensen het zelf op gaan lossen

  Like

 6. Breget zegt:

  Heb ik geen probleem mee, maar laat NL verschoont blijven van terugkeer.

  Like

 7. Tistochwat zegt:

  “Plasterk noemde de ontwikkeling ‘heel gevaarlijk’. Syrië-gangers kunnen getraumatiseerd terugkomen, maar ook kunnen zij afschrikwekkende dingen geleerd hebben die zij hier in de praktijk willen brengen.”

  Heey, rooie gek (sorry jongens, ik wilde het gewoon even kwijt), je moet die smeerlappen eruit trappen en NOOIT meer laten terugkomen in dit land!!!
  Hoe moeilijk kan het zijn, slappe zak (nogmaals sorry jongens)?!
  Laat jij en je linkse kameraadski’s ze er tóch weer in?
  Dan zou ik het helemaal niet erg vinden als ze hun ‘nieuwe vaardigheden’ op jullie gaan botvieren!

  Like

 8. Jan zegt:

  ISIS wit van schrik en angst: VN schrijft stevige brief waarin het geweld wordt afgekeurd

  The UN Security Council on Saturday strongly condemned the “heinous and cowardly” murder of American journalist Steven Sotloff by Islamists and declared that ISIL must be defeated.

  “The members of the Security Council stressed again that ISIL must be defeated and that the intolerance, violence and hatred it espouses must be stamped out,” said a unanimous statement from the 15-member council.

  Council members added that “such continued acts of barbarism perpetrated by ISIL do not intimidate them but rather stiffen their resolve that there has to be a common effort amongst governments and institutions, including those in the region most affected, to counter ISIL, Al-Nusra Front and all other individuals, groups, undertakings, and entities associated with Al-Qaeda.”
  “The members of the Security Council stressed again that ISIL must be defeated and that the intolerance, violence and hatred it espouses must be stamped out,” said a unanimous statement from the 15-member council.
  http://news.yahoo.com/un-security-council-condemns-heinous-sotloff-murder-190724469.html

  Dat hakt er stevig in.

  Like

 9. Auke zegt:

  In het verleden had het Westen en ook Rusland een stevige basis. Het christendom. 1.300 jaar lang heeft het christendom (in al zijn facetten) een gedegen intellectuele, morele en religieuze basis gehad om andere religies te bestrijden en indien nodig te bevechten. Het heeft Rusland, maar ook de Zuid-Europese landen, zoals Griekenland, Spanje, Servië eeuwen gekost om hun landen te bevrijden van de islamitische overheersing. Men had een Echte God die hun hielp. Na de 2e wo is dit veranderd, de zogenaamde securalisatie (of te wel het atheïstisch denken) nam de westerse wereld over. Alle religies zijn gelijk (behalve de christelijke religie, want die heeft nog nooit iets goed gedaan), evenals alle culturen (behalve de christelijke cultuur, want die is slecht), onderwijs zorgt er voor dat mensen vanzelf atheïst worden (of hele brave burgers die hun geloof belijden achter de voordeur(de jihadstrijders uit Nederland hebben blijkbaar heel erg slecht opgelet in de klas) en God is dood (want waar was God bij de slachtingen die de atheïst Hitler aanrichtte)(Stalin en de andere atheïsten worden liever niet genoemd, want die waren “links”). Al deze onzinnige aannames hebben er voor gezorgd dat het westen en in veel mindere mate Rusland (waarschijnlijk, omdat dit land door de atheïstische hel is gegaan) geen verdediging hebben tegen afgodendienaars die goed opgeleid en wel strijden voor een islamitisch kalifaat. Het westerse denken is failliet. En zal failliet blijven, totdat onze leiders, of toekomstige leiders zich bekeren tot de Enige Ware God. Dit geldt met name voor de christelijke leiders, die allen, geen 1 uitgezonderd, zich blindstaren op foute atheïstische aannames. Onze christelijke leiders belijden dat ze volkomen voor de Ene Ware God gaan, alleen laten hun geloofsgenoten in het MO in de steek. Onze christelijke leiders zeggen veel, maar doen niets. En zolang wij foute atheïstische aannames blijven steunen, zullen wij geen verdediging hebben tegen een zeer goed opgeleide imam of jihadstrijder.

  Like

  • BertG. zegt:

   Oh zeker, foute atheïstische aannames zijn er zeker, net zoveel als foute aannames van mensen die wel zweren bij een god.
   Laten we zeggen dat ze er allebei wel eens naast zitten. Aan wie ligt het nou?
   Of is er in jouw gedachtegang maar altijd en eeuwig 1 dader? Dat zou jammer zijn.
   Zo laat ik de rest, die meent wel de goede oplossing te hebben, net zo hard vallen als een baksteen. Maar dat maakt verder toch niet uit, gelovige hebben altijd nog “iets” achter de hand. En maar blijven wachten en hopen.
   Ik wens een ieder daar vooral veel succes mee. Wacht dan maar af uit welke hoek je nog weleens een helpen hand wordt toegestoken of niet.

   Like

   • BertG. zegt:

    Stond er niet ergens iets in de bijbel over een oordeel over een ander hebben zonder iemand te kennen? Daar ben jij vast wat beter in thuis om dat te weten.
    Het enigste waar ik me aan hou is, wat u niet wil dat uw geschied, flik dat ook een ander niet. Meer hoef je eigenlijk niet te weten of je aan te houden.

    Like

   • Zilvermeeuw zegt:

    Iedereen die van ONS Nederland houdt moet de islam als vijand zien. Dat MOET want anders zijn we verloren. Het mag daarbij niets uitmaken of iemand gelovig is of niet, we hebben EEN doodsvijand (zo mag ik dat toch wel noemen) en dat is de islam. Een koninkrijk dat tegen zichzelf verdeeld is kan niet (voort)bestaan. Tegen een gezamenlijke vijand moet je gezamenlijk in het verweer komen. Als iemand mij helpt is het totaal irrelevant of die persoon b.v. RK, Ned.Herv. of atheist is, ik zeg “hartelijk dank”.

    Like

 10. alidas1 zegt:

  30 zijn er teruggekeerd 30 teveel had er geen een terug moeten komen .
  En wat gebeurt er met die dertig hebben ze hun uitkering al terug

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s