De president van de republiek Niger, Mahamadou Issoufou, heeft zichzelf een nieuw presidentieel vliegtuig cadeau gedaan ter waarde van ongeveer 30.5 miljoen Euro

Screenshot 13

(Door: Jean Dupont – Vertaling: delamontagne)

Een luxe voor dit land dat tot een van  de armste ter wereld behoort. Op de 187e plaats geklasseerd en volgens de VN het laatste land wat ontwikkeling betreft. Een situatie die nog ongelofelijker is, omdat Niger elk jaar  zeer veel buitenlandse hulp ontvangt, o.a. ook uit Frankrijk.

Het land bezit veel natuurlijke bodemschatten, vooral uranium en aardolie. De desastreuze economische situatie belet het president Hollande niet om diep in de buidel te tasten. De Boeing 737-700 werd met volledige medewerking van onze illustere Republiek  aangekocht, zo schepte de minister van Defensie, Karidjo Mahamadou (leider van de “socialistische partij voor democratie en socialisme” – PNDS) op.

Het bedrag aan hulp dat Frankrijk aan Niger geeft, is elk jaar groter dan de 30.5 miljoen Euro die dit toestel heeft gekost. De Fransen weten nu waar zij aan toe zijn, het geld is van de republiek gestolen  en door het zgn. “Franse Agentschap voor ontwikkelingshulp” verkwanseld.

Bovendien verspild geld, omdat het toestel dat werd verkozen een Amerikaans vliegtuig is.

Bron:
http://jeune-nation.com
Auteur: Jean Dupont

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Afrika, Frankrijk, Hypocrisie, Krankzinnigheid, Niger, Ontwikkelingshulp, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op De president van de republiek Niger, Mahamadou Issoufou, heeft zichzelf een nieuw presidentieel vliegtuig cadeau gedaan ter waarde van ongeveer 30.5 miljoen Euro

 1. Vederso zegt:

  Die allerlaatste zin begrijp ik niet zo goed. Als je dan toch een vliegtuig wilt, dan koop je natuurlijk geen Russisch toestel, want die dingen vallen de hele tijd uit de lucht.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Een schaamteloze daad van deze president! Zou het nooit eens in hem opgekomen zijn dat de bevolking in armoede leeft, en dat het daarom ongepast is om zichzelf een duur vliegtuig cadeau te geven? Laat Frankrijk kleine projecten financieren waar de bevolking direct bij betrokken is en houd toezicht op hoe het geld besteed wordt. Als geld voor ontwikkelingshulp niets doet voor de arme bevolking, maar in de verkeerde zakken terecht komt, kun je er net zo goed mee stoppen!

  Like

  • BertG. zegt:

   Zou het weleens bij willem de overbodige opgekomen zijn?
   Dat het ongepast is wat hij zichzelf allemaal schenkt?

   Like

   • Cathja zegt:

    Nee @ BertG., Willem is de schaamte al lang voorbij. Hij piekert er zelfs niet over om ook maar één eurocent belasting te betalen. Zijn moe deed dat trouwens ook niet! Ze barsten van het geld, maar de overheid -dus wij, belastingbetalers!- mogen de renovatie (geschatte kosten: 1 miljoen euro) van het optrekje in Den Haag betalen, terwijl zij in Lage Vuursche woont! Willem en zijn wederhelft laten ook hun toekomstig paleis grondig aanpassen, voor de lieve som van -geschat- 20 miljoen euri’s. Daar mogen u en ik ook aan meebetalen.
    Wat is dat toch met mensen, overal ter wereld, die zich verheven voelen boven een ander?

    Like

 3. Sjaak zegt:

  Tjakka ! Ontwikkelingshulp omhoog schroeven AUB !
  Ze hebben nog dringend geld nodig om met Rolex
  horlogearmbanden de broeken van hun biafra-kinderen
  hoog te houden !

  Like

 4. BertG. zegt:

  Gefeliciteerd dan maar, namens alle belasting betalers in NL. Zal ik dan maar zeggen.
  Het is uw gegund. Anders deden we dit natuurlijk allang niet meer en waren we er allang mee opgehouden met het storten van geld op uw rekening.
  Ach zo gunnen we ieder ze pleziertje in de wereld. Wat zijn wij toch ook een ontzettend goed volk.

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Krijgen zij ook geld uit de pot van ontwikkeling zaken van Nederland, kunnen ze meteen stoppen. het geld komt altijd bij de verkeerde mensen dat gaat al zo’n 71 jaar zo,we hadden in de tijd van de jaren 60 een man die tegen over de bullenkerk woonden die samen met zijn vrouw expedities deet naar Afrika ik zie die twee landrovers nog staan in de westzijde daar gaven we toen al spullen aan mee wat niet bederven kon. De naam ben ik even kwijt hij gaf ook lezingen op school zeer intersand. Misschien weet peterselie de naam !!!!

  Like

 6. Harry zegt:

  Met dank aan ontwikkelingshulp !
  Wat moet zo’n neger zich wel ONTZETTEND rijk voelen , waarschijnlijk is ie geboren in een hut met een golfplaten dak , als ie ergens heen wilde liep ie op z’n blote hoeven door de modder te banjeren : en nu een state of the art vliegtuig .
  Geen wonder dat die mensen in de war raken .
  Die is niet over het paard getild maar over een hele kudde gedonderd !

  Like

 7. john zegt:

  De tijd van het negertje op de toog ligt al geruime tijd achter ons. Het werd vervangen door ….vul zelf maar in.

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Laten we die man nog wat ontwikkelingseuro-tjes sturen tenslotte moet hij ook kunnen tanken met z’n nieuwe speeltje.

  Like

 9. En hier jankt links dat er nog wel een schepje boven op kan!Je zou ze toch!Incidentje zeker?

  Like

 10. vanhetgoor zegt:

  Die 30.5 miljoen Euro valt reuze mee, er zijn veel Afrikaanse landen waar de president in een veel duurder vliegtuig zit. En daar komt ook bij dat er feitelijk natuurlijk geen arme Afrikaanse landen bestaan. Elk land in Afrika is onschatbaar rijk. De grondstoffen en de mogelijkheden maken dat elk land in Afrika een onmogelijk groot potentieel heeft. Gooi alles plat en leg er zonnecellen neer, gooi de houtzaag er tegenaan en begin met cashen! Ik heb niet zoveel medelijden met Afrikaanse presidenten, het leven is er makkelijk en soms kan zelfs de stomste klootzak president worden. Er is in het verleden een grote rij van geestelijke dwergen voorbij gegaan. En daar komt bij, het is overal op de wereld het zelfde, in Nederland is er ook een regering met een eigen vliegtuig en ik vermoed dat het in de lucht houden van dat oude kreng ook wel eens dat zelfde bedrag kan kosten, PER JAAR! En zeg nu zelf, waar moet Mark Rutte feitelijk heen waar geen lijndiens-tvliegtuigen heen gaan? Of zitten wij hier in Nederland soms ook in een bananen-republiek?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s