Pieter Grienwis en The Post Online beginnen héél langzaam de islam te begrijpen

bertbrussen

Bert Brussen is géén homo en géén poseur

(Door: Martien Pennings)

“Tsja, een pc-brein in de war: al dat bloed dat iets over de bron zegt, maar waaruit je jezelf tegelijk ‘een hoog normen- en waardenbesef’ kunt drinken. De echte bewustwording kan niet lang meer uitblijven. Het laatste pc-korstje staat op breken.”

The Post Online van Bert Brussen voert als motto “voorbij het eigen gelijk”, een variant op “weg met ons” zou je kunnen zeggen. Helemaal jaren tachtig: “het persoonlijke is politiek”. The Post Online van Bert Brussen weigert mijn commentaren te plaatsen en antwoordt niet op mails die daarover om opheldering vragen. U begrijpt dat ik die commentaren zakelijk en netjes houd om zeker te weten dat het gewone rancuneuze censuur is. The Post Online van Bert Brussen had een interview over ISIS met Pieter Grienwis en Anil Kumar van de ChristenUnie afdeling Den Haag-Schilderswijk. Er staat niks in dat nieuw voor mij was. Oh ja, toch wel: één ding namelijk “dat veel van de teruggekeerde jihadgangers minderjarige meiden zijn”.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op Pieter Grienwis en The Post Online beginnen héél langzaam de islam te begrijpen

 1. BertG. zegt:

  Martien, dan zal je hier wel helemaal blij van worden.

  Ooit was het anders. De Arabische cultuur is vele eeuwen lang leidend geweest in de wereld. Als er toen Nobelprijzen hadden bestaan, waren er honderden naar moslims gegaan.
  http://www.elsevier.nl/Cultuur–Televisie/achtergrond/2014/9/Worden-Arabische-landen-ooit-weer-leidend-in-wetenschap-1592760W/?masterpageid=158493

  Like

  • BertG. zegt:

   De Arabieren hebben het principe van de camera obscura ontdekt (waarop alle camera’s zijn gebaseerd), de krukas en nokkenas in uw auto komen van een Arabische ingenieur, ze bouwden de eerste papierfabrieken.

   Met andere woorden, zonder de Arabieren hadden we nou geen auto’s gehad en geen boek om te lezen.

   Like

   • jitskesez zegt:

    Kun je nagaan wat ze nog allemaal meer hadden kunnen presteren, als Mohammed daar het licht niet uit had gedaan.

    Like

   • Harry zegt:

    Laat ik nou van één van die twee dingen een beetje verstand hebben , Bert ; en ik geloof er NIKS van !
    Wil je wel een beetje serieus blijven ?
    Een kamelenzweepje gemaakt van de penis van een overleden soortgenoot ( van diezelfde kameel , dan ) dat kan ik me nog voorstellen , maar vérder ……………….???
    En vroeger zouden ze van alles uitgevonden hebben …………..?
    Wanneer zijn ze dan zo stom geworden ?
    Toen ik daar werkte , zag ik arabieren in auto’s rijden die in Amerika of Europa gemaakt zijn , rijdend over wegen die door Europeanen ( vaak Duitsers ) aangelegd zijn , vergeten te stoppen voor stoplichten die erg op de onze leken .
    Al wat “eigen” was daar was een soepjurk die wezenloos naast een kameel door het zand liep te sloffen en onder een verzameling lorren op een stok thee ging zitten lurken .

    Al het andere was geïmporteerd !
    Er zijn al Arabische landen waar ze subsidie geven op het houden van een kameel , omdat die anders ook opraken .

    Like

   • BertG. zegt:

    Harry, dat zijn niet mijn woorden maar die van de schrijver van dat elsevier stukje.
    Die gasten hebben alles bij elkaar gestolen wat hier als belangrijke Arabische uitvindingen wordt beweerd.

    Like

   • peterselie1 zegt:

    In Nederland werd de krukas verder door ontwikkeld.

    In Nederland is de krukas omstreeks 1594 door Cornelis Corneliszoon van Uitgeest voor het eerst toegepast in een houtzaagmolen; daarvan zijn de tekeningen bewaard gebleven. Op 15 december 1593 is er octrooi voor verleend en op 6 december 1597 is octrooi verleend voor een verbeterde versie. Door de krukas toe te passen in een windmolen verliep het zagen 30 keer sneller dan het handzagen.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Krukas

    Like

   • vanhetgoor zegt:

    Het papier is niet door de Arabieren uitgevonden, nog de nokkenas. Het papier is waarschijnlijk Chinees. In Arabië zijn a) geen boek uitgeverijen, toen niet en nu ook bijna niet. b) geen schrijvers, toen niet en nu ook niet, c) er is niet veel cultuur, d) er zijn te weinig grondstoffen voor een grootschalige papierproductie. Anders is het met Egypte en de Nijl, daar was wel papier, maar niet in Arabië.

    Die zogenaamde Arabische uitvindingen zijn elders gezien en overgebracht naar andere plaatsen op de wereld, daar maakt men de sier. Maar het stelt niets voor. Als we echt afhankelijk zouden zijn geweest van de Arabieren om iets uit te vinden dan hadden we beter die stap kunnen overslaan, een iPad heeft geen papier nodig, heet kan ook verpakt worden in plastic. Auto’s hebben geen nokkenas nodig, er is een Wankel-motor die geen nokkenas heeft, elektrische auto’s ook niet, en de Sterling motor heeft werkt op een andere manier met kleppen dan een verbrandingsmotor. Als die uitvindingen niet gedaan waren dan konden wij een stap overslaan, uiteindelijk komen we daar toch wel.

    Die zogenaamde uitvindingen zijn dus niet gedaan door de Arabieren, wel is de vliegtuigkaping door de Arabieren bedacht, en de bomgordel en de anusbom, maar dat vind ik geen Nobelprijs waard.

    Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Nou, Martien, je sluit zo hoopvol af, dat het laatste korstje op breken staat, en ik help het je hopen, uiteraard, maar ik weet het nog zo net niet:
  De Linkse Kerk hééft terrein moeten prijsgeven, dat is waar. Dat komt onder meer doordat IS haar wandaden zo stompzinnig zit te etaleren, dat zelfs Links er niet meer omheen kan. Maar juist daarom vrees ik dat ze dat laatste korstje zó zorgvuldig gaan bewaken, voeden en verzorgen dat het nog wel eens een héle tijd zou kunnen standhouden. Lóslaten zullen ze het in geen geval.
  Dat merk je nu al: Het is toch zeker te gek voor woorden, dat mensen geen hekel zouden mogen krijgen aan iets wat ze angst inboezemt! Met welk recht niet? Dan m o e t je wel per sé willen vasthouden aan de mythe, dat de islam in wezen iets goeds is.Hoe je dàt weet te rijmen met al die feiten, die zich niet langer laten verloochenen is jouw zaak, maar zie het te rijmen, lijken ze elkaar paniekerig aan te praten. Ergo zul je zien, dat ze dat ook blijven doen tot het bittere einde. En dat kan nog een tijd duren!
  Ja, het lachje van Ahlam Tamini, daar zeg je wat! Enerzijds krijg je met die meid op je netvlies de aanvechting om de meest onherstelbare dingen te doen -bij gebrek aan haar persoonlijke aanwezigheid om haar……..te verzuipen in de kokende olie, bijvoorbeeld- maar anderzijds is het gewoon een zíelig geval: Een gedrocht, dat gruweldaden begaat teneinde zich op te trekken aan het Palestijnse macho-terreurwereldje en, behalve de achting van Allah, tevens die van de kopstukken te innen. Het zal haar nooit lukken: Weib bleibt Weib in die wereld en dat weet niemand daar beter dan de mànnen! Maar ze staat niet alleen, inderdaad: Stockholmsyndroom kàn beide sexen treffen, maar het staat vast, dat vooral vróuwen er ontvankelijk voor zijn; heeft uiteraard weer alles met dat ‘optrekken’ te maken …….

  Like

 3. @BertG.
  Nieuw insteek voor je nare, rancuneuze gezuig gevonden?
  Misschien zijn er wel Arabieren die ooit iets uitgevonden hebben, maar dat was dan ondanks de islam.
  De islam heeft altijd geparasiteerd op de culturen die ze onderwierpen en dat kon een paar honderd jaar duren, maar tenslotte als de “ulema” (“de wetenden”) overal hun zuignappen lang genoeg hadden vast gezet, dan bleef er alleen verschroeide aarde over,

  Like

  • BertG. zegt:

   Nieuw insteek voor je nare, rancuneuze gezuig gevonden?

   Waar haal je dit nou weer vandaan? Graag een reactie.
   Dit is geen zins op geen enkele wijze de bedoeling van mij.
   Ik denk dat jij meer iets tegen mij hebt dan ik tegen jou. Ik heb namelijk helemaal nergens met wie dan ook een probleem.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik wilde enkel de waanzin aantonen die er bij sommige mensen heerst in hun gedachte ergens over.

    Like

   • BertG. zegt:

    Maar heel eerlijk gezegd verwacht ik geen enkele reactie meer van jou wanneer jij niet je eigen gelijk kan halen.
    Daar voel jij jezelf als “intellectueel” waarschijnlijk veel te veel voor verheven boven al die paupers die op deze site zich bevinden.
    Je zou eens een goed gesprek met je huisarts moeten aangaan, want ergens is er iets behoorlijk mis gegaan met jou wat je waarschijnlijk nog niet helemaal goed verwerkt hebt.

    Like

 4. louis-portugal zegt:

  Goed gedaan Martien.
  Ik zit een beetje te zoeken naar de ironie van Rozendaal, maar ik krijg de indruk dat hij een week te zwaar geleefd heeft.
  Van hem had ik niet zoveel onzin verwacht.

  Like

 5. @Bert G.

  Je hebt de afgelopen tijd elke gelegenheid te baat genomen, ook de allerkleinste, om iets zuurs of vervelends in mijn richting te roepen.
  Dus ik heb je aanvankelijke comment in die richting geïnterpreteerd
  Je bent ook direct al weer bezig – nog voor ik kan reageren – om van alles vervelends te roepen:

  “Maar heel eerlijk gezegd verwacht ik geen enkele reactie meer van jou wanneer jij niet je eigen gelijk kan halen. Daar voel jij jezelf als ‘intellectueel’ waarschijnlijk veel te veel voor verheven boven al die paupers die op deze site zich bevinden. Je zou eens een goed gesprek met je huisarts moeten aangaan, want ergens is er iets behoorlijk mis gegaan met jou wat je waarschijnlijk nog niet helemaal goed verwerkt hebt.”

  Ik heb me dus inderdaad vergist in de aard van je comments die hier helemaal bovenaan staan.
  Pardon, pardon, pardon.
  Vergeving, excuus, genade!

  Hier is trouwens een meesterlijke video van David Wood die uitlegt hoe dat zat met al die islamitische uitvindingen:

  Like

  • BertG. zegt:

   En ik lees trouwens zo goed als alles van je.
   Ik wil alles weten. Ondanks dat ik weleens gezegd heb dat ik dat nooit meer zou doen.
   Soms ben ik ’t met je eens, niet altijd. Maar dat moet kunnen. Meningen veranderen weleens. En ik ben de 1ste om dat toe te geven, geen enkel probleem, nergens mee.

   Like

 6. vanhetgoor zegt:

  The Post Online heeft mijn aandacht reeds lang geleden verloren. Bakken vol met geld van een louche financier die van gekkigheid niet weet waar hij met zijn geld heen moet. En toch geen behoorlijk product neerzetten. Zogenaamd onafhankelijk, maar ondertussen!!! In een vorig leven was TPO ooit bedoeld als tegenhanger van De Joop, maar dat is nooit echt van de grond gekomen. De vormgeving lijkt nergens op en de artikelen zijn gezien naar het geld wat er tegenaan wordt gegooid ook niet echt klasse. Kortom de aandacht niet waard.

  Bert Brusse blijft ook steeds maar de hoop voor de toekomst, helaas wordt die verwachting nooit ingelost. Overal heeft hij al gezeten en nergens blinkt hij uit. Hoe lang kan iemand de jeune premier blijven spelen? Als TPO een operette was dan werd de rol van Bert Brusse gespeeld door Marco Bakker (1938) als jonge prins.

  Like

  • leefbarbaar zegt:

   De TPO is een advertentiesite geworden en zodoende opgekocht door de elite. Verder doen ze er alles aan om een “ander” geluid te laten horen en mogen alle linxe columnisten hun bagger er plempen. De Azijnbode-light.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s