Salzburg: 72-jarige met minimaal pensioen moet plaats maken voor vluchtelingen

Screenshot 25

(Vertaling: E.J. Bron)

Mevrouw Waltraud Z. was niet weinig verbaasd toen er een brief van haar verhuurder op de deurmat lag. De 72-jarige gepensioneerde met een minimaal pensioen zou haar woning in Salzburg-Aigen tot 30 april 2015 moeten ontruimen om plaats te maken voor een groep vluchtelingen. Zijzelf had zelfs 20 jaar voor de verhuurder en woningstichting “Heimat Österreich” gewerkt en zou dan zomaar op straat worden gezet om plaats te maken voor asielzoekers.

Brutale verhuurderpraktijken

Concreet staat er in de brief: “Bij deze mogen wij aan u bekend maken dat uw huurcontract per 30 april 2015 niet verlengd kan worden, omdat deze woning dringend nodig is als wooneenheid voor vluchtelingen. De verdere gunning ressorteert onder de diaconie Salzburg.”

Daarop zette de zoon van de 72-jarige mevrouw Z. zich in voor de belangen van zijn moeder en vroeg aan de verhuurder waar mevrouw Z. nu naartoe moet en wat er zou gebeuren wanneer men de woning niet voor de genoemde datum ontruimd zou hebben.

Eindstation straat

“U zult wel zien wat er dan gebeurt”, was het dreigende en korte antwoord van de verantwoordelijken bij “Heimat Österreich”. Men dient begrip te hebben voor de situatie van de asielzoekers, wordt er door de verantwoordelijke diaconie gezegd.

Onder veel druk van de zoon van mevrouw Z. werd het huurcontract van de bejaarde dame nu verlengd en mag zij haar woning houden. De bedoelingen van de verhuurder moge duidelijk zijn: per vluchteling krijgt men € 19,- subsidie per dag. Bij een woning met vier tot vijf personen is dat toch mooi € 2.300,- tot € 3000,- in de maand.

In het verleden al moest een buurman in de Ferdinand-Raimund-Straße zijn woning ontruimen. Ui angst voor de politie en de dreiging met het openbaar ministerie verliet hij wanhopig zijn woning. Het bittere echter: de buren waren vluchtelingen uit Nepal, die nu plaats moesten maken voor andere vluchtelingen en opnieuw op straat stonden.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Immigratie, Oostenrijk, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

38 reacties op Salzburg: 72-jarige met minimaal pensioen moet plaats maken voor vluchtelingen

 1. Rien zegt:

  Onverstelbaar hoe ze met de eigen mensen om gaan , Dit kan toch niet zo door gaan dat laten de mensen zich toch echt niet lang gevallen,

  Like

 2. Willie zegt:

  Die klootzakken hebben absoluut GEEN schaamtegevoel meer

  Like

 3. Cathja zegt:

  Schandalig! Geen andere woorden voor.

  Like

 4. tjonge zegt:

  vind het een raar verhaal, een huurder heeft toch rechten, die kan je toch niet zomaar op straat zetten uit geldelijk gewin/meer huur inkomsten ?
  lijkt mij een broodje aap.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   @Tjonge, 15.41u.: Uiteindelijk heeft ze ook rechten, want het huurcontract ís verlengd -door tussenkomst van haar zoon, die flink heeft opgespeeld en kennelijk de weg naar de instanties wéét, Godzijdank voor haar. Het is niet zozeer dat mensen die rechten niet HEBBEN, maar dat dat soort organen het PROBEREN: Lopen ze tegen iemand aan, die zich gemakkelijker laat intimideren, en die bijvoorbeeld geen familie meer heeft, die hem of haar in deze kan steunen, dan is dat wat hen betreft mooi meegenomen. In dit geval moesten ze tenslotte waarschijnlijk constateren, dat de vlieger hier even niet op ging.
   Ze proberen mensen tegenwoordig weer veelvuldiger te overdónderen, zoals ook voor de oorlog het geval was. Kwalijke zaak; heeft volgens mij alles met die verdomde EU te maken!

   Like

  • Trucker zegt:

   U komt hier al langer dan vandaag lezen/schrijven…denkt u datBron één bericht zou plaatsen waar hij twijfels over heeft maar denkt ik plaats het toch?
   Niet bijster goed bij de les geweest tjonge want Bron’s vijanden liggen te wachten tot ze hem kunnen kielhalen of op zijn minst “pakken” omdat hij loze beweringen uit.
   Betreft dit relaas een huurder heeft alle rechten TOT het multikul beleid in gedrang komt want dan is het over and out of einde verhaal.

   Like

 5. joopklepzeiker zegt:

  Als u het nog niet wist , maar u bent niets anders dan een vervuiling en/of productie eenheid met een nummer, niets meer en niets minder, dat heb je zo met technocratische geleide gevangenissen die we ook wel samenlevingen noemen !

  Wees welkom in de fascistische corporatieve technocratische samenleving van de 21 eeuw.

  U was er zelf bij tijdens de constructie van uw gevangenis en u heeft zelf het constructie materiaal aangedragen.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  TJAKKA ! En dit eerst het begin van de emigratieziekte !
  En in in Duitsland is hij ook al aangekomen !

  Like

  • Sjaak zegt:

   Deutsche raus – Ausländer rein! Umsiedlungsaktion in Friedland – Kreistag soll 450.000 Euro für Asylantenheime bewilligen Die Bewohner der Jahnstraße in Friedland mochten ihren Augen kaum trauen, als ein Schreiben des Vermieters in die Briefkästen der verbliebenen Haushalte flatterte. Es ist eine Aufforderung, die Umzugskartons zu packen und die Wohnungen zu räumen. Raus! Der Neubaublock wird nun für Asylanten benötigt und den deutschen Mietern gekündigt. Diese sollen nun in andere Wohnungen ausweichen. Noch vor wenigen Wochen spuckten die politisch Verantwortlichen, allen voran der stellvertretende Landrat Siegfried Konieczny (LINKE), große Töne. Auf einer Einwohnerversammlung wurden die Mieter der Jahnstraße mit schönen Worten eingelullt. Alle könnten in ihren Wohnungen bleiben, niemand müsse ausziehen und am Ende sollten sogar notwendige Sanierungen übernommen werden. Die Realität spricht nun andere Worte und wartet mit knallharten Fakten auf. Dem Willen der Politik zufolge sollen die Bewohner schnellstmöglich den anrückenden Asylanten weichen. Die Versprechen von der Einwohnerversammlung sind keinen Pfifferling wert und obendrein bleiben die Mieter teilweise auch noch auf den Umzugskosten sitzen. „Jetzt bin ich Flüchtling.“

   Like

  • Sjaak zegt:

   En de rooie loper onbreekt natuurlijk ook niet !

   Like

 7. Tistochwat zegt:

  Is het geen idee om alle bejaarden die in verzorgingstehuizen zitten, allemaal tegelijk op straat te smijten en de ontruimde kamers te gebruiken voor ‘ebola-negers’ of ‘koppensnel-islamieten’?

  O jee, o jee, nu heb ik vast iets vreselijks gezegd?
  Nou ja: zachte wonden maken stinkende heelmeesters of zoiets, en wij westerlingen worden ook niet ontzien. Wij voelen ons de hele dag, iedere dag, bedreigd en verraden maar dat mag.

  Like

 8. Tempelier. zegt:

  72 en dan nog moeten verkassen voor een stel uitvreters ! lager dan dit kun het je toch niet meer verzinnen.

  Like

 9. koloth zegt:

  Als ik er uit moest dan was ik vergeten om de gaskraan dicht te draaien.
  Ja je moet wel hard zijn tegenwoordig anders lopen ze over je heen.

  Like

 10. tjonge zegt:

  “De bedoelingen van de verhuurder moge duidelijk zijn: per vluchteling krijgt men € 19,- subsidie per dag”

  is dat in heel duitsland zo ? want lijkt me goed zaken doen dan daar in duitsland, je koopt een toko, 5 kansenparels erin, en hop, 3000 euries pm.

  zo een rendement kom je niet gauw tegen.

  Like

  • tjonge zegt:

   is daar een betrouwbare bron van, van die 19 euro pd per persoon ?

   Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   Ik heb het artikel in de Kronenzeitung gelezen en het is inderdaad 19 euro per persoon per dag.
   Wat ik ook las: het huurcontract van deze mevrouw is slechts met 3 jaar verlengd! Dus zit het arme mens nu 3 jaar lang in de zenuwen. Wat een gajes daar zeg.

   Ik moest lachen om de reactie van Koloth op 18:02 maar in feite is het helemaal niet vreemd – en om te huilen – dat mensen zo gaan denken: “ik zorg ervoor dat wat mij dierbaar is van mijn inboedel, bij familie vrienden of kennissen is ondergebracht en op de ochtend van mijn gedwongen vertrek ben ik weg en vergeet ik de gaskraan dicht te draaien. Wellicht jammer voor de buren maar t is niet anders.

   Maar terwijl ik dit schrijf denk ik nee, kan niet. Je kunt niet (eventueel) een moordenaar van je buren worden omdat je je huis moet verlaten. Zelfs niet als die buren moslims zijn….hoewel….Moeilijk moeilijk. Dan is het beter om naar het kantoor van de woningverhuurder te gaan en daar eens flink in het rond gaan meppen, toch?

   En het meest laffe is natuurlijk dat ze een bejaarde op deze manier pakken. Bij een gezin waarvan de vader een flinke bouwvakker is durven ze vast niet. De jakhalzen.

   Like

 11. alidas1 zegt:

  Als ik er zo uit moest stak ik hem in de fik.
  Ik niets zij ook niet en de woningbouw ook niet

  Like

 12. cat zegt:

  Dit vraagd toch om oorlog mensen, of ben ik nou gek.
  Dit vraagd toch om geweld. Of niet soms?
  Dit vraagd toch om woede van het volk.??

  Like

 13. Trucker zegt:

  In Vlaanderen zijn er in de jaren negentig vakantiecentra door de overheid opgekocht voor ONGELOOFLIJK hoge bedragen (niet toevallig eigendommen van ziekenfondsen) die daarna nog werden grenoveerd voor islamietentuig in te proppen ,het SOORT die de media (met de openbare KRomroep BRT op kop) duid als Mensen Zonder Papieren (hun mantra als ze over illegalen en asieltoeristen leuteren)
  De Marines hun strijdkreet is KILL KILL KILL en dat ik het in deze context pen…ben terug aan het mijmeren

  Like

 14. Jade zegt:

  Het is een schande, het gaat van kwaad tot erger…
  Toch weet ik niet of mevrouw blij moet zijn met de contractverlenging,
  want tussen wat voor gajes kom je te zitten?
  Misschien wordt ze wel mishandeld, beroofd, of zelfs vermoord.

  Like

 15. Jade zegt:

  Maar de strekking is duidelijk, ze sluiten de bejaardentehuizen
  om zodoende de asielzoekers te kunnen herbergen.

  Like

 16. Avidia zegt:

  Cat, dit vraagt precies wat je aandraagt, ik haat het, ik heb vaak het gevoel van opstand, maar wij opstandelingen wegen niet op tegen de toegesnelde ja knikkers, die het maar al te fijn vinden om die mensen onderdak te geven in huizen van onze eigen inwoners, nou, mij geweer staat klaar!!!!
  Want zelfs mensen met een eigen huis worden al bedreigd heb ik ergens gelezen, We worden straks verplicht om ze in huis te nemen, ik stuur zo mijn grote rooie kater op hen af, die zal ze leren!!!! :-}

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s