Palestijnse staat in de Sinaï

Screenshot 4

(Door: Aviel Schneider – Vertaling: E.J. Bron)

De Egyptische president As-Sisi heeft de chef van de Palestijnse Autoriteit, Mahmoud Abbas, voorgesteld om de toekomstige Palestijnse staat op het Egyptische Sinaï-schiereiland te vestigen. Generaal As-Sisi is bereid om 1.600 km² land naast de huidige Gazastrook te geven, wat de strook vijfmaal groter maakt. Als tegenprestatie moeten de Palestijnen m.b.t. de zogenaamde Groene Zone van 1967 rondom Judea en Samaria (de zogenaamde “Westbank” of “Westelijke Jordaanoever”) bereid zijn compromissen te sluiten. Volgens Arabische en Israëlische bronnen werd het plan de afgelopen vijf weken uitgewerkt en enkele dagen geleden in Caïro aan Abbas voorgelegd.

De Palestijnse vluchtelingen kunnen allemaal in de nieuwe Palestijnse staat immigreren. In Judea en Samaria zou dan nog steeds maar één Palestijnse Autoriteit aan de zijde van Palestina in de Sinaï heersen. Washington en Jeruzalem waren betrokken bij de geheime onderhandelingen en hebben groen licht aan Caïro gegeven. Maar tot nu toe heeft Abbas het Egyptische voorstel afgewezen. Het verrassende voorstel uit Egypte is eigenlijk geen nieuw idee, maar werd 8 jaar geleden al door Israëlische academici en de Israëlische Nationale Veiligheidsraad gecreëerd.

Achter deze royale geste uit Egypte schuilt ook een politieke reden: Egypte wil af van de hele streek tussen het Sinaï-schiereiland bij de Gazastrook. In de omgeving tussen Gaza en El Arisch hebben zich radicaalislamitische terreurbewegingen genesteld. Met een Palestijnse staat is Al-Sisi van de hele streek af en is de controle voor de Palestijnse staat. Of de Palestijnen dit aanbod aannemen en daar een nieuw leven zullen beginnen, wordt betwijfeld. Uit ervaring zullen de Palestijnen ook dit idee afwijzen, omdat Oost-Jeruzalem geen deel uitmaakt van het plan.

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Aviel Schneider

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", "Westelijke Jordaanoever", Egypte, Gazastrook, Israël, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op Palestijnse staat in de Sinaï

 1. Jan Van zegt:

  Mooie ideeën zat!!
  De Palies wijzen ze toch af…, en volkomen logisch.
  Wanneer je vanaf je zuigelingentijd hebt geleerd dat er maar één doel in je leven is, nl “Israeli’s uitmoorden”, dan stop je dat niet zomaar……

  Like

 2. joopklepzeiker zegt:

  ’’
  El-Sisi says it was his Muslim Brotherhood-backed predecessor who made the offer — not him.

  Egypt’s Foreign Ministry says President Abdel Fattah el-Sisi never offered the Palestinian Authority a chance to establish a new state in the Sinai Peninsula, according to i24 News.

  On Monday morning, Israel Army Radio had reported the Egyptian president had made the suggestion to to Palestine Liberation Organization (PLO) chairman and Fatah leader Mahmoud Abbas earlier this week in Cairo.

  http://www.jewishpress.com/news/breaking-news/egypt-denies-offering-land-for-sinai-state-of-palestine/2014/09/08/

  Like

 3. Jan zegt:

  Nee, dat willen die moslims niet. Als je een volledig ingericht huis van een ander kunt stelen dan ga je natuurlijk niet zelf aan de slag; zelf de handen uit de mouwen steken. O help!

  Abu Bluff and Egypt’s foreign ministry both deny Sinai land offer

  The ministry added that the proposal was actually made in the past by ousted President Mohammed Morsi.
  http://israelmatzav.blogspot.nl/2014/09/abu-bluff-and-egypts-foreign-ministry.html

  Like

 4. janfreak zegt:

  Abbas heeft inderdaad dit plan naar de prullenbak verwezen. Hetgeen te verwachten was, hij wil niet een stuk woestijn maar het vruchtbare Israël. Ook Jordanië zou een stuk aan de Palestijnen kunnen geven, dat is een relatief groot land vergeleken met Israël. Maar ook dat zullen ze wel weigeren, is ook grotendeels woestijn.

  Like

 5. Marc Bouwman zegt:

  Genereus van die Egyptenaren. Het land is oorspronkelijk natuurlijk wel van de Kopten!

  Like

 6. windwens zegt:

  Een van de redenen waarom As-Sisi moest aftreden van Amerika de oplossing is te makkelijk tevens was/is As Sissi dus van het Sjieeten houtje wat dus niet kan. Ik zit toch niet zo ver van met mijn denk kronkel van deze waanzin af. Dit was dus ook een van de redenen waarom Iran stiller werd. En wat heeft Oboema gedaan As Sisi moest aftreden en de volgende president vaart weer de Amerikaanse koers. Terwijl Israel aan alle kanten onderdruk wordt gezet men kan geen kant op. Zonder een bontgenoot kan het zelf niet. Net zoals meneer Carter eindelijk naar vele jaren zijn ware gezicht laat zien. Kortom elk volk wordt voor gelogen en we zijn er nog lang niet ten aanzien van het moslim vraagstuk. Want dat is een heeeeeeel groot vraag teken.

  Like

 7. Jade zegt:

  Ben ook bang dat het niet doorgaat, of er moeten van ons
  geld voor iedereen een paleis gebouwd gaan worden.

  Like

 8. dgneree zegt:

  janfreak, Ook Israël was grotendeels woestijn tot de Joden massaal terugkwamen ‘en de dorre vlakten der woestijnen’ bloeide als een roos.
  Is het niemand opgevallen, dat overal waar de islam heerst het letterlijk een woestenij is? Als dat in Nederland de macht overneemt, dan is de helft van NL over 50 jaar weer teruggenomen door de zee, het IJsselmeer is weer zuiderzee en de het zuidwesten weer een moerasdelta. De duingebieden en bossen die er nog zijn zullen worden verwaarloosd en geplunderd, zodat daar ook woestijn ontstaat.

  Of denkt men dat er in de Koran instructies staan om de dijken en duinen te onderhouden en de polders te bemalen?

  Allahs water zal over Allahs akker vallen en alles wegspoelen.

  Like

  • Tempelier. zegt:

   Hihi het is dan ook geen KENNISBOEK, het is het handboek van de beul.

   Like

  • janfreak zegt:

   @dgneree,
   Ik kan je geruststellen, ik heb het land Israël al gevolgd vanaf het moment dat de staat Israël uitgeroepen werd en weet dus redelijk hoe het land er toen bij lag. Vandaar dat de Palestijnen nu hun zinnen er op gezet hebben het in te pikken. Ook is het niet waar dat overal waar de islam heerst het een woestenij is. Tijdens mijn vaartijd ben ik wel eens in Dubai geweest, dat was toen een grote zandvlakte met hier en daar wat bebouwing. Nu ken ik het niet meer terug, Het is een enorme stad geworden met een prachtige skyline, het heeft de grootste fontein van de wereld, een enorm aquarium en zelfs een IJshockeybaan.

   Like

   • Harry zegt:

    Je blijft een verdwaasde oliebol , Janfreak .
    Ook ik ben in Dubai geweest alsmede in Abu Dhabi , Sharjah , Umm al Quwain , Bahrain en Kuweit .
    Als je ergens vierkante betonnen gebouwen laat neerzetten heeft dat toch niks te maken met het vruchtbaar maken van het land ? Of zie je dat als een prestatie ?
    Of vind je die enorme moskeeën zo mooi ?
    Al die gebouwen worden door buitenlanders gemaakt . Zelf kunnen ze NIKS !
    Ook geen aquarium bouwen . Zelfs het glas maken niet .
    Het enige dat ze doen is alles opsouperen !
    Vaak waren de havenautoriteiten in Engelse handen omdat ze zelfs dát niet zelf kunnen .
    Maar waar is er enig groen te vinden in die landen behalve wat palmbomen die ze dagelijks met een tankauto water moeten geven omdat ze anders nét zo dor worden als de rest van het land ?
    Er is niks dan zand en nog van een misselijk soort ook , eigenlijk is het niet veel meer dan stof .
    Voorbij het laatste huis begint de woestijn weer .
    Zand , zo ver als je kunt kijken , overal zand !
    Je kunt daar uren rondvliegen en alleen maar woestijn zien .
    En een prachtige skyline ?
    Alleen dankzij die gigantische stroom oliedollars en euro’s hebben sommige bouwers er nog een beetje wat van weten te bakken .
    En ze hebben een fontein ? Een betonnen bak met een waterpomp ?
    Wereldprestatie ?
    Beetje onnozel , niet ?
    Heb je er wel eens een arab zien werken , daar ?
    Als er geen olie zat was er níks !
    Behalve zand , dan .

    Like

   • delamontagne zegt:

    In de jaren 70 en ervoor, ben ik ook in zowel Israel als Dubai geweest. (Zoals nog enkele anderen hier op dit blog ) In die jaren 70 was daar [ Dubai ],………. NIETS. Een grote zand-bende.
    Nadat begin jaren 70 er die olie-voorraden werden gevonden, had alles razendsnel plaats, MAAR door westerse technici, ingenieurs etc. Elke keer als ik die foto,s zie hoe het daar nu is, kan ik mijn ogen niet geloven.
    Maar als je dit vergelijkt met Israel, ook een land oorspronkelijk ( zuidelijkst ) toch half-woestijn, zij ( de Israëliërs ) dit allemaal ZELF hebben ontwikkeld.
    Daar heb ik meer bewondering voor dan voor die golfstaten.

    Like

  • Jan zegt:

   Dat zal GL en de Dierenpartij wel aanspreken, overal wilde plantjes en beestjes

   Like

 9. Hans zegt:

  Ik vind het land er te groen en te vruchtbaar uit zien. Niet doen.

  Like

 10. delamontagne zegt:

  Harry zegt:
  8 september 2014 om 23:31
  Kun jij je dan indenken dat daar mensen heen gaan voor vakantie.?
  Na het laatste gebouw is er dan nog…………………………zand.
  Ontmoet weleens mensen en zeggen dit dan nog trots ook dat ze er heen gaan.

  Like

 11. Chaim N zegt:

  Dan Is het dus duidelijk waar het de zogenaamde “” pallies” om gaat : niet om een eigen staat maar om de vernietiging van Israël. Egypte heeft inmiddels grotere problemen dan Israel zoals ISIS. Nu Is het dan ook duidelijk dat Abbas en zijn vieze makkers geen deel van de oplossing zijn maar van het probleem. Fatah en Hamas zijn dus hetzelfde, ze moeten beiden vernietigd worden. Maar zelfs hier in Israël heeft niet iedereen dat door. Het wordt tijd dat het politieke establishment dit begrijpt en alle samenwerking met Fatah uitsluit en begint ze kapot te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s