Fraudeprof Diederik Stapel stort zich op fictie met collega-fantast

Screenshot 2

“Professor” Diederik Stapel

GRONINGEN – Fraudeprof Diederik Stapel heeft een nieuwe roeping gevonden: fictie! Of nou ja, achteraf bleek hij daar ook al mee bezig toen hij nog aan de Rijksuniversiteit Groningen verbonden was, maar nu is hij koninklijk uit de kast.

Samen met collega-fabulant A.H.J. Dautzenberg schreef hij De FictiefabriekDiederik Stapel ging door voor een briljant wetenschapper die opzien baarde met zeer bijzondere uitkomsten van sociologisch onderzoek. Zo zouden bijvoorbeeld vleeseters hufteriger zijn dan bloedarmoedige vegetariërs. Allemaal verzonnen.

Stapel vond zijn gelijke in de schrijver A.H.J. Dautzenberg. Ook iemand die ver gaat in zijn spel met de werkelijkheid. Hij maakte de wereld wijs dat hij een nier had gedoneerd. Apekool (denken wij) maar iedereen stonk er in. Met boter en suiker.

Lees verder>>>
(h/t Edwin Lauxen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Fraudeprof Diederik Stapel stort zich op fictie met collega-fantast

 1. Jan zegt:

  Dautzenberg geeft als argument dat hij het recht heeft om te liegen want dat doen politici ook: “…het [is] de taak is van een schrijver om te fabuleren (‘Waarom moet een schrijver de waarheid vertellen? Politici liegen de hele tijd en daar laten we ze mee wegkomen, maar schrijvers wordt het kwalijk genomen als ze liegen. Van schrijvers wordt duiding verwacht, maar ik maak het ambigu.’)
  http://www.hanta.nl/hanta/2014/01/17/h-j-dautzenberg-bekent-ik-heb-geen-nier-afgestaan/

  http://www.vpro.nl/speel.program.35620489.html

  Dit is dus wat de zogenaamde ‘nieuwe historici’ doen als het over de waarheid gaat betreffende de geschiedenis van Israël, weet je het niet dan fantaseer en lieg je er op los, zoals Benny Morris, Avi Schlaim (doet zijn naam eer aan) enz.

  Like

 2. Frans Brassens zegt:

  Foutje van ‘Dichtbij – Groningen’. Stapel was als sociaal-psycholoog verbonden aan de Universiteit van Tilburg (tegenwoordig meestal ‘Tilburg University’ geheten) en niet aan de RUG (Rijks Universiteit Groningen). Een beetje ‘fictie’ dus ook van díe kant.
  Dat ‘PR’ de Vries een voorwoordje schrijft in dat fictieboek van onze bedrieger geeft er een bijzonder sociaal-psychologisch tintje aan…..

  Like

 3. Anneke zegt:

  Deze zot is eveneens nog niet uitgerangeerd; TRIEST. Weer een bewijs dat de maatschappij bol staat van dwazen, verdwaalde mafketels. Mensen die zichzelf belachelijk maken, dit zelf totaal niet inzien. Helaas maken ze niet alleen zichzelf tot blaam, maar hun directe naasten idem. De IQ-waarde is enorm diep gezonken!!! Hoelang moet deze ellende nog worden ‘aangezien’??? Degenen die realistisch zijn worden heel bewust geweerd, aan de kant gezet. Hoe frustrerend het ook is, deze gedupeerden moeten over een ijzeren geduld beschikken. Het komt allemaal wel goed, maar WANNEER. “Dat is een verrassing….”.

  Like

 4. Als de Vries er zijn medewerking aan verleend,haak ik zowiezo af,leugens of niet!

  Like

 5. Jan zegt:

  Stapelgek.

  Diederik Stapel weer docent bij Fontys Tilburg

  De omstreden wetenschapper Diederik Stapel, die in 2011 werd geschorst voor grootschalige wetenschapsfraude, werkt weer als docent. Hij is sinds kort aan de slag bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg. Dat bevestigt Nick Welman van Fontys woensdag aan Omroep Brabant.
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3760298/2014/10/01/Diederik-Stapel-weer-docent-bij-Fontys-Tilburg.dhtml

  Like

 6. Tom Hendrix zegt:

  @Jan: 06.55. uur. Dat kan dus allemaal in Nederland/Absurdistan! Kots!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s