PVV: kabinet moet ouderen ontzien of aftreden

PVV anders

Als ouderen volgend jaar opnieuw koopkrachtverlies lijden, moet het kabinet aftreden. PVV-leider Geert Wilders heeft dat dinsdag gezegd. Hij presenteerde een vijfpuntenplan dat moet voorkomen dat ouderen opnieuw inleveren in 2015.

Zo moet het kabinet afzien van de verlaging van de fiscale ouderenkorting, een maatregel die het op Prinsjesdag zal presenteren. Ook moeten ouderen niet worden geconfronteerd met een hogere zorgpremie of een hoger eigen risico. Wilders wil verder dat het plan voor strengere pensioenspelregels van tafel gaat, zodat de pensioenfondsen hun uitkeringen kunnen verhogen.

Wilders eist verder dat er geen verzorgingstehuizen worden gesloten en dat het kabinet het welzijn van ouderen stelt ,,boven extra miljarden voor asielzoekers, ontwikkelingshulp en de EU”.

,,We zullen het volgende week zien bij de miljoenennota 2015”, zegt de PVV-leider. ,,Maar ik zeg: handen af van onze ouderen. Genoeg is genoeg.”

Click hier voor het artikel in de Telegraaf

Bron:
PVV
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Geert Wilders, Graaien, Nederland, Overheid, PvdA, PVV, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

24 reacties op PVV: kabinet moet ouderen ontzien of aftreden

 1. BertG. zegt:

  Uit een onderzoek van SEO blijkt, dat maar liefst één vijfde van alle ziekenhuispatiënten en mensen in verzorgingstehuizen ondervoed is.
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/09/aftakeling-van-nederland-deel-2

  Like

 2. BertG. zegt:

  Alwéér?, hoor ik u vragen. Het ging toch beter met ‘de economie’? Althans, dat willen onze ‘leiders’ in Brussel en Den Haag ons toch doen geloven? Waarom horen we nu dan dat we er wéér op achteruit gegaan zijn? Niet geheel toevallig vraagt onze oudgediende bij de Finance-sectie zich ook al af waar onze koopkracht blijft. Die verdwijnt als sneeuw voor de zon. En niet vier jaar, maar al twintig jaar, volgens DNB (De Nederlandsche Bank). Maar wat zegt ons statistiekbureau ervan?
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2014/09/nederlandse-burger-wordt-ongenadig-bestolen

  Like

 3. sir Colin de Jong zegt:

  Schande ten top om onze oudjes die deze welvaart staat hebben opgebouwd met keihard werken en vaak 6 dagen per week voor een schamel loontje,nu ook nog eens te pakken. Schaam je diep PVDA en hoe haal je het in je hoofd.

  Like

 4. Monalisa zegt:

  Dit staat in de telegraaf.
  ‘Verhogen AOW-leeftijd in 2024 niet nodig’

  UTRECHT –
  Nieuwe prognoses van de levensverwachting laten zien dat een verdere verhoging van de AOW-leeftijd in 2024 niet nodig is. Dat stelt het Koninklijk Actuarieel Genootschap, de Nederlandse beroepsvereniging van verzekeringswiskundigen, in zijn tweejaarlijkse raming.
  Nederlanders worden naar verwachting weliswaar steeds ouder, zegt voorzitter Jan Kars. Maar de stijging van de gemiddelde levensverwachting verloopt vooralsnog zoals eerder voorspeld. „Er zijn geen nieuwe tegenslagen.”
  Jongetjes die dit jaar worden geboren, worden naar verwachting 89,9 jaar. Meisjes zelfs 92,2 jaar. Bij de vorige prognose van 2 jaar geleden was de levensverwachting van pasgeborenen respectievelijk 86,5 en 87,1 jaar.

  Steeds hogere AOW-leeftijd
  De pensioengerechtigde leeftijd wordt vanaf 2024 gekoppeld aan de levensverwachting. Nu hebben mensen 2 maanden na hun 65e verjaardag recht op AOW. Die grens wordt komende jaren stapsgewijs verhoogd naar 67 jaar in 2023. Het kabinet heeft een wetsvoorstel klaar liggen om dat nog proces te versnellen, waardoor de AOW-leeftijd al in 2021 op 67 jaar uitkomt.
  Pensioenfondsen en verzekeraars gebruiken de voorspellingen van het genootschap bij het vaststellen van hun premies en dekkingsgraden. Voorzitter Kars verwacht op basis van zijn nieuwe prognose geen grote aanpassingen in de voorzieningen van de meest pensioenfondsen en verzekeraars.

  een citaat

  jleget
  Wat ben ik gelukkig (74 jaar)er zijn geen nieuwe tegenslagen met betrekking de AOW uitkeringen in 2025,maar ze maken de mensen eerst gek met hun prognoses en onderzoeken van deskundigen die met subsidiegelden in stand worden gehouden en de ene na de andere mening openbaar maken.Al die semi wetenschappers moeten ze de laan uitsturen kunnen ze de uitkeringen verhogen en oude mensen met rust laten.Nog wat gehoord van die wetenschappers die plagiaat hebben gepleegd nee hè (?) hebben zeker weer een ander object waar ze ons mee lastig vallen.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Het voer dat in verzorgingstehuizen aan bejaarden wordt verstrekt, verdient de benaming ‘voer’ niet eens. Het is natuurlijk altijd beter dan je voedsel uit een vuilnisbak schrapen zoals dat in de ‘hongerwinter’ gebeurde, maar het zou zo veel beter kunnen.
  Schaf die ‘asielzoekers’-kliek, ‘ontwikkelingshulp’ voor zwarte en bruine negers, en die schurftige eu met haar gewetenloze zakkenvullers af en onze arme oude mensen kunnen een kwalitatief veel en veel betere verzorging krijgen; MET MENSELIJKE WARME AANDACHT, die niet wordt afgeteld in een bepaald aantal beschikbare kille, gehaaste minuten per bejaarde…

  Wat zou Bea eigenlijk nuttigen in haar kasteeltje in het bos?
  Een blikje bruine bonen en gemalen slachtafval met de smaak van een goedkoop bouillonblokje?
  Of zou het reerug met kastanjepuree zijn?

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tistochwat je mag zelf soppen ze houd hier geld genoeg over van die maaltijden.
   https://www.lekker-thuis.nl/index.php?route=common/home

   Like

  • Monalisa zegt:

   Tistochwat kost maar 5,95

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Is het nou nóg zo beroerd gesteld met het eten van je ouders? Geen enkele verbetering, nu, in dit nieuwe tehuis?
   Goeie God, hoe heeft het zo ver kunnen komen?!
   Zo rond 1995 at mijn moeder uitstekend in Verpleeghuis Lauwershof in Oudorp, dat zei ze zelf. Later kon ze nog een paar jaar in een regulier bejaardentehuis bij ons in Alkmaar-De Hoef wonen (waar ze een eigen eenkamer-appartement had) en daar was ze ook heel tevreden over de maaltijden, maar, hield ze zelf vol, in Lauwershof was het eten eigenlijk precies, zoals eten zou moeten zijn.
   Dat geloof ik best, want ik heb er ooit een kerstdiner meegemaakt, wat heerlijk was en uitstekend verzorgd. Heel persoonlijk ook, met tafeltjes van hooguit 4 èn live-muziek (“Puttin’ in the Ritz etc.”) Tóen deden ze nog hun best voor bejaarden, óók in Verpleegtehuizen.
   Wanneer is het in Godsnaam zo veranderd? Ze overleed in 2001. Daarna, denk ik…..

   Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 9 september 2014 om 19:39

    Helaas, het eten blijft ‘instellingsvoer’ en mijn vader vindt het walgelijk.
    Het is ook letterlijk volkomen kleurloos.
    Mijn moeder heeft geen smaak meer maar zij zegt eveneens dat er niets aan is.

    Een verpleegkundige die ik in de lift over het eten sprak, zei dat ze begreep waarom mijn vader het niet lekker vindt. verder ging ze er niet op in.

    Like

  • koloth zegt:

   Je hebt gelijk Tistochwat.
   Een grote schande is het, maar ze zijn bunkerhart en een dooie meer of minder scheelt ze hemaal niets.
   Ja behalve voor de show dan kunnen ze zelfs huilen voor de camera.

   Like

 6. Jean zegt:

  Man man wat missen wij in Vlaanderen een man zoals Geert Wilders, die man moet 90% halen bij de eersvolgende verkiezingen en dat huidig tuig 20 jaar opsluiting.

  Like

 7. Wachteres zegt:

  Ik heb een kort berichtje naar Geert gestuurd:

  Heel goed meneer Wilders: “Charity begins at home” en wat mij betreft eindigt het daar ook.

  Weg met alle liefdadigheid naar landen waar het geld of in de zakken van criminele leiders komt of naar de oorlogszuchtige Hamas gaat

  Eerst de Nederlanders en als die het allemaal goed hebben, dan kunnen we, met beleid, geld ergens anders heen sturen waar het echt nodig is en waar het goed terecht komt.. Met beleid, niet alleen maar rond smijten omdat het ons zo’n goed gevoel geeft.

  Like

 8. Ik vind het grandioos wat Geert doet,daar niet van,maar het moet geen 1punt-beleid worden,want er is nog veel meer mis aan die nota van prinsjesdag!Neem alleen al maar de zorgverzekering,die dadelijk voor niemand meer betaalbaar is.En verder heb ik me blauw zitten lullen bij de vorige verkiezingen in de bejaardenflat waar ik vaak kom.Iedereen was het met me eens en ze zouden allemaal[in ieder geval de meesten]op Wilders gaan stemmen!Na de verkiezing was het,de een na de ander,:ik had geen zin,of,ik heb het stembiljet verscheurd,of,het helpt toch niks,dus ben ik niet gegaan!!!Terwijl ze om de hoek hadden kunnen stemmen!En ja,kijk,dan denk ik op een gegeven moment ook:zoek het zelf maar uit!

  Like

 9. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  100% mee eens! Het wordt tijd dat wij wat doen tegen dit soort Volksgenocide!

  Like

 10. Monalisa zegt:

  RSS OverGeld
  Enschede: eerst pensioen opeten, dan bijstandEnschede: eerst pensioen opeten, dan…
  ABU: korter doorbetalen bij ziekteABU: korter doorbetalen bij ziekte
  Meer schadeclaims auto’sMeer schadeclaims auto’s
  ‘Pinautomaat in elk dorp”Pinautomaat in elk dorp’
  Erfenis voor aanstaande?Erfenis voor aanstaande?
  Senioren drukken op zorgSenioren drukken op zorg
  Alleenstaande ouders spekkoperAlleenstaande ouders spekkoper
  Bijna helft consumenten ervaart problemen…Bijna helft consumenten ervaart…
  Nog geen nieuw stelselNog geen nieuw stelsel
  ‘Verhogen AOW-leeftijd in 2024 niet nodig”Verhogen AOW-leeftijd in 2024 niet…
  Nederlands kind krijgt weinig zakgeldNederlands kind krijgt weinig zakgeld
  Kerstpakket kleurt ‘groen’Kerstpakket kleurt ‘groen’
  Een op zeven wil andere zorgpolisEen op zeven wil andere zorgpolis
  Pensioenpremie niet omlaagPensioenpremie niet omlaag
  Mijn kasboek: Tomasz vertelt over hoe hij…Mijn kasboek: Tomasz vertelt over hoe…
  Home » OverGeld » Werk & Inkomen

  Deel op FB4 Share on Facebook

  wo 10 sep 2014, 10:02 | 16 reacties
  Enschede: eerst pensioen opeten, dan bijstand

  ENSCHEDE –
  Inwoners van Enschede die in aanmerking willen komen voor een uitkering, zullen eerst hun pensioen moeten opeten. Dat heeft de Enschedese wethouder Sociale Zaken Patrick Welman voorgesteld.


  Deskundigen noemen het plan van Welman in De Volkskrant kansrijk. Bijna iedereen met een aanvullend pensioen kan ervoor kiezen om dat eerder te laten uitbetalen. Op basis van jurisprudentie kan mensen die dit niet doen, een uitkering geweigerd worden. Het is al zo dat mensen eerst hun spaargeld en de overwaarde op hun huis moeten opmaken, voordat ze recht hebben op een uitkering.
  ‘Tegen de muur’
  Wethouder Welman zegt in De Volkskrant dat hij min of meer door het Kabinet is gedwongen om deze maatregel te nemen. ,,De rijksoverheid legt ons bezuinigingen op, we staan met de rug tegen de muur.” De vakbonden zijn het niet eens met het plan. Het CNV noemt het ‘principieel onjuist’ en de FNV vindt het ‘schandalig’.

  Dus als je maar 200 euro vangt dan moet je hier ook maar van leven!!!!! het lijkt Afrika wel te worden oja daar gaat weer 1 miljard extra naar toe.daar is alle maal geld voor.

  Like

 11. Jaantje zegt:

  Fleur is een kei op het gebied van ouderenzorg zo jammer dat men toen dat zorgplan van de PVV in de prullenmand heeft gegooid: Meer handen aan een bed.
  Nu komen er helemaal geen handen aan een bed in de toekomst sterker nog de bedden worden dus opgeheven en de ouderen worden overgeleverd aan Goodwill van deze of gene.
  Was dan ook blij te zien dat Fleur niet de enige is die zich sterk maakt voor de ouderen onder ons.
  Reinette Klever doet het goed imop gisteren gekeken:Minister stop met sjoemelen in de zorg.
  Tevens 15-01-2014 Fraude met toeslagen 2014.
  Ook 5-02-2014 Gaswinning in Groningen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s