Geen ommetje, douchebeurt of schone luier voor verpleeghuisbewoner

Screenshot 8

Fleur Agema

(Door: Fleur Agema)

PvdA zet ouderen in de kou

We schakelen even door naar de dag ná de eerstvolgende verkiezingen. Dikke kans dat de PvdA dan decimeert tot de 12 zetels die ze nu in de peilingen hebben. 26 Kamerleden staan dan op straat. Onder hen de woordvoerder langdurige zorg, Otwin van Dijk. De deur van zijn kantoor valt zachtjes achter hem in het slot, als hij zich voor de laatste keer richting de uitgang van het Kamergebouw begeeft.

In gedachte komen de acties waar hij verantwoordelijk voor was nog eens voorbij: 600.000 zieken en gehandicapten de AWBZ uit gewerkt, 120.000 zorgverleners hun baan kwijt, honderden verzorgingshuizen gesloopt en daardoor 120.000 hoogbejaarden die nergens meer naar toe kunnen. Het budget voor de huishoudelijk hulp gehalveerd, het budget voor de dagbesteding bijna helemaal weggevaagd en de inkomensondersteuning gehalveerd.

PVV normale grootteLees verder>>>
(h/t BertG.)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

44 reacties op Geen ommetje, douchebeurt of schone luier voor verpleeghuisbewoner

 1. rs zegt:

  Voor onze oudjes is geen geld meer, maar voor dit wel ???
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/23063512/___Te_streng_bij_gezinshereniging___.html
  MOET VEEL, VEEL, STRENGER WORDEN!!!!!!!!!!!!!

  maar ja, de verkiezingen in aantocht………..
  Het grote gajes , nooit een slag in de rondte gewerkt, wordt wel GEHOLPEN!!!!!!!!!!!!!!!!GVD!!

  Like

  • Rechten van de mens moet de naam maar veranderen in rechten van de afbraak;ons land barst uit zijn voegen,ons sociale stelsel is uitgeteerd en nog,moeten er nog meer uitvreters binnen gehaald worden?Schandalige organisatie!En ja,net wat Fleur zegt:iedere buitenlander en iedere gedetineerde heeft het heel wat beter dan de zorg-afhankelijke ouderen in dit verdomde pokkeland!

   Like

 2. Tistochwat zegt:

  Ik kan er eigenlijk alleen nog maar om huilen; woorden en argumenten hélpen niet meer…
  Bejaarde stakkers moeten zich ongeveer zo voelen:

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  En dat alles door het beste kabinet, sinds 1945, zegt onze MARX RUTTE. De beschaving van een land is af te meten, op de manier waarop de Overheid met bejaarden en gehandicapten omgaat. Nou, dan is de conclusie simpel genoeg, de smeerlappen en landverraders van deze regering hebben er geen boodschap aan! En dat alles met steun van D66,CU en SGP!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Tom! Welcome back, Tom!
   Alles goed met je? Ik miste je al!
   De laatste keer had je, dacht ik, wat gezondheidsklachten, niet? Gaat het nu weer?

   Like

   • Frerik zegt:

    Ja dat dacht ook al, want als Tom reageert leer ik daar altijd weer iets van, dat is een kwestie van mensen op leeftijd qua levenservaring.

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Theresa Geissler: 20.42. uur. Beste Theresa, ik ben inderdaad tijdelijk overbelast geweest. Ik doe nogal wat vrijwilligerswerk, en daar zie ik hoe het beleid van dit kabinet alles kapot maakt waarvoor onze ouderen geknokt hebben. Met name als voorzitter van een Cliëntenraad heb ik schrijnende gevallen gezien. Verder had ik het moeilijk met al het vreselijke nieuws, wat helaas dag aan ons voorbij gaat. Ik had even een time-out nodig, maar zal wel weer meedoen met de reacties en discussies. Misschien niet meer zo intensief als eerder, maar ik blijf jullie en onze voortreffelijke web-master trouw, TEGEN de ISLAMISERING, en TEGEN de vermaledijde EU! Bedankt Theresa!

    Like

  • Wachteres zegt:

   Fijn weer van je te horen, Tom. Je leest het, je wordt gemist. Doe maar kalm aan, je eigen gezondheid gaat voor de de islamellende.

   Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Hopelijk houden de bejaarden dan ook eens met het stemmen op de PvdA en houden ze ook op met het schenken van hun stempassen aan dezelfde verrotte PvdA.
  Hopelijk gaat dom Nederland ook eens inzien dat het eeuwige bashen van de PVV betekent dat verbeteringen voor bejaarden nog ver weg zijn. En dat deze verbeteringen geheel afhankelijk zijn geworden van de PVV en dat de oude politieke partijen, inclusief de Christelijke partijen, alleen maar graaien en uitknijpen.

  Like

  • Monalisa zegt:

   leefbarbaar 2,5 miljoen ouderen hoeveel zetels zijn dat, en Geert is op de goede weg helaas dat zit er niet in.

   In 2006 waren dat 65.591 geldige stemmen ,per 1 zetel delen door 2,5 miljoen = 38 zetels van die oudjes.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Inderdaad Monalisa, het gros van de mensen wil of kan niet begrijpen dat een stem op een reguliere partij een weggegooide stem is. Men heeft in september 2012 mee kunnen maken dat partij ideologieën inwisselbaar zijn. Alleen op de PVV stemmen dan is men op de goede weg, niet dat Geert Wilders ooit gaat regeren dat is uitgesloten mijns inziens, MAAR het is een duidelijk een blijk van wantrouwen tegen de reguliere politiek welke de autochtone Nederlander in de kou laat staan.

    Like

 5. Jade zegt:

  Goed artikel.
  Die Otwin moet je niet op andere gedachten brengen,
  maar gewoon ophangen aan de galg.

  Like

 6. Giny zegt:

  Fleur, lieve schat, over de tehuizen waar jij het nu over hebt, hebben ze nog mazzel!
  Ik heb ruim vier jaar voor een familielid gezorgd en daar gingen ze maar 1x per week onder de douche!!!! De manager was destijds “Eric van der Burg” die nu
  wethouder in Amsterdam is! (VVD)
  Er wordt altijd gesproken over de oudjes, helaas betreft het ook jonge mensen die getroffen zijn door een hersenbloeding e.d.
  Ook die zijn veroordeeld tot dit soort praktijken, hartverscheurend!!!
  Helaas is mijn familielid overleden, toch ga ik er elke week nog een dagje naar toe!!!

  Like

 7. Ahava zegt:

  Partij van de Afbraak

  Like

 8. koloth zegt:

  Nou ja als dit dan het laatste bezuinigingsprodukt is, vooruit dan maar.
  Maar nee de bezuinigingen blijven gewoon doorgaan, zolang die ouwetjes of wie dan ook niet in opstand komen zijn we er nog lang niet.
  Het scheelt ze helmaal niks, ja alleen hun eigen salaris wel natuurlijk.
  En de Ontwikkelinghulp/asielzoekers/multiculti ja, die moet wel doorgaan.
  U begrijpt nu wel dat deze regering met een mooi woord ,,ontoerekeningsvatbaar,, is.
  We zullen het zelf moeten oplossen voordat we zelf niet meer te eten hebben.
  Dusss. zandzakken voor de deur.

  Like

 9. Harry zegt:

  Ik probeer wel eens te snappen wat de pvda bezielt .
  Eerst hebben ze de arbeiders van zich vervreemd , doordat ze steeds partij kozen voor de moslims .
  Hun voormalige kiezers in de arbeidersbuurten werd het leven tot een hel en nog een gevaarlijke ook .
  Nu lopen de allahlikkers over naar D66 , de nieuwe nazi’s ; en nu focussen ze zich zeker op de jeugd , want de oudjes moeten inleveren en maar alles slikken .
  Mogelijk met het idee ; wie de jeugd heeft , heeft de toekomst .
  En in ouderdom zit weinig toekomst meer .
  Maar die jeugd , dat is nogal een volatiele groep , terwijl die arbeiders nogal een hardnekkig en hardleers soort socialisten waren , de onverbeterlijke hardcore , zeg maar .
  Maar die zijn niet stom genoeg om het niét te begrijpen .
  Het is maar de vraag wat de jeugd gaat doen als ze eenmaal snappen dat het de socialisten zijn die het onderwijs helemaal naar de bliksem geholpen hebben . En eigenlijk ons hele land !
  Onbegrijpelijk dat de woningen die voor hén waren liever aan asielsimulanten worden uitgedeeld .
  Dat moeten ze toch ook gaan snappen ?
  Kortom , het ziet er weinig hoopvol uit voor rubberface Samsom en lorrenboer Spekkie .
  12 Zetels vind ik nog optimistisch en zeker te veel voor wat ze waard zijn .
  Twee is meer dan verdiend ; en eigenlijk nog drie teveel .
  En laat niemand hoop hebben op de SP , want die zijn -ja echt waar – nóg erger !

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Ooit vonden de Duitsers dat zij het herrenvolk waren, terwijl de oost Europese volkeren alsmede de Joden door hen werden bestempeld als untermenschen. En wat zien we vandaag de dag ? De moslims worden door de E.U. alsmede onze regering beschouwd als het herrenvolk, terwijl de bejaarden, alsmede alweer de Joden, worden beschouwd als untermenschen. De bevrijding van 1945 is dus een nep bevrijding gebleken. Eentje waar miljoenen soldaten totaal zinloos hun leven gaven voor onze vrijheid. Om vervolgens te moeten constateren dat ons nu een nog veel grotere ellende te wachten staat. En raar maar waar, dit alles wordt gerealiseerd door wat onze volksvertegenwoordiging zou moeten zijn in de tweede kamer. Een volksvertegenwoordiging die zou moeten kiezen voor het eigen volk. Maar nee, zij kozen ervoor om de machtige rechterhand te zijn van moslim Nederland !

  Like

 11. Jaantje zegt:

  Schandalig vind het heel erg dat het uitstekende plan van de PVV:Meer handen aan een bed zo met de voeten word getreden.
  Sterker nog helemaal geen bed verzorgingstehuizen worden gesloten.
  Tevens word de thuiszorg afgebouwd of in handen gegeven van niet capabele bedrijven die het leeuwendeel van de budgets in beslag nemen.

  Like

 12. Jaantje zegt:

  Ps:Blij met de aandacht die de PVV heeft voor ouderenzorg met name Fleur Agema en Reinette van Klaveren zetten zich bevlogen en met kennis in.

  Like

 13. Tempelier. zegt:

  En wat komt er straks, 1 maaltijd per dag ? tja die oudjes ondernemen de hele dag toch niks, dus hoeven ze ook niet veel te eten .

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tempelier. dat wort anders de kinderen moeten straks langs komen met een maaltijd.

   Like

   • bigljohn zegt:

    Ja Monalisa, die vervloekte participatie gedachte. Het verwordt dan tot een taak voor de kinderen om in het verzorgingstehuis hun ouders met eigen geldelijke middelen te voeden, te wassen, medicatie toe te dienen, en te vermaken, alsmede de verplichting om het tehuis schoon te houden, ook weer met eigen middelen. Onderhoud, verwarming en andere kosten van het gebouw zullen ook door de participanten betaald dienen te worden. Personeel in het verzorgingstehuis zal er dan niet meer te vinden zijn, buiten de directeur met zijn vorstelijk salaris, en een toezichthouder die toezicht zal houden op de algehele gang van zaken. Ouderen zonder kinderen zullen maar moeten afwachten wie hun vooruit gaan helpen. Maar eerder komen de tijden van vroeger weer terug, dat de oudjes bij hun kinderen gaan intrekken, om aldaar verzorgd te gaan worden totdat magere Hein er aan komt. Daarom, als er een moment komt dat ik alleen kom te staan in het leven, en dat ik rijp ben voor het verzorgingstehuis, kies ik ervoor de pil van Drion te slikken !

    Like

   • Monalisa zegt:

    bigljohn dat doen wij nu al ik woon al met een zoon en kroost in 1 huis ruimte zat.Een familie haus


    Voorbeeld

    Like

 14. Tom Hendrix. zegt:

  @Frerik: 22.02. uur. Bedankt voor het compliment, Frerik!

  Like

  • Republikein zegt:

   Hou je taai Tom!!
   Valt niet mee in deze wereld.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ Republikein: 23.43. uur, op 10/9. Bedankt beste medereageerder. Ik kan jullie een klein voorbeeld geven, beste medescribenten, wat er nu gaande is. Mijn buurman is nu nog in een verpleeginstelling. De man, heeft nog maar een been, is zwaar hartpatiënt, en heeft diabetes 2. Tevens ook een zeer slechte longfunctie. Mijn buurman, zegt tegen de verpleging uit verkeerde motieven, dat hij zich best nog kan helpen. En zie daar, op korte termijn, wordt hij nu naar huis gestuurd. Zijn vrouw is op van de zenuwen, ze kan haar man niet helpen, want hij heeft ook een giga overgewicht. Zij heeft bij de verpleeginstelling gesmeekt haar man in de instelling te houden. Hij kan werkelijk niets! maar het ziet er naar uit, dat ze hem toch wegsturen. Mijn buurvrouw stond “in tranen”, ons – mijn vrouw en mij, te vertellen. En dan moet ik met pijn in mijn hart zeggen: ” Riek, ik kan je niet helpen”. En net als @ big John, ook al aangeeft, het eerste wat de instellingen en gemeenten nu blaten is: DE KINDEREN MOETEN HET MAAR MEE HELPEN OPLOSSEN! Ja, en hoe dan, veel kinderen hebben beiden een dagtaak en ook nog zelf kinderen. En die moeten nu het WANBELEID van onze ROVERHEID gaan oplossen. Maar beste scribenten voor de MOSLIMS en de ISLAMISERING, de EUSSR, en het ORANJESPROOKJE IS ER WEL GELD! Zo rolt dat hier in Nederland= ABSURDISTAN.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Tom Hendrix. 11 september 2014 om 08:26

   Beste Tom, ik had je hier ook al gemist.
   Wat een dieptrieste situatie voor je buren; ik kan me de wanhoop van jullie buurvrouw levendig voorstellen; die mensen staan met hun rug tegen de muur.
   Vreselijk! En dan te bedenken dat er geld genoeg zou zijn voor de eigen bevolking…
   Maar ‘eigen bevolking eerst’ mag je natuurlijk niet zeggen; dat is pure ‘discriminatie’!
   Wat in de ogen van de ‘heersers’ wél mag, is ONS belastinggeld verkwanselen aan o.a. de vreemdelingen die ons overspoelen en aan de vreemdelingen die (voorlopig) nog in hun eigen rimboe en zandwoestijnen zitten te broeden op een overtochtje naar het aardse paradijs dat zich voor de allochtoon in Nederland bevindt.

   Je schrijft:
   “voor de MOSLIMS en de ISLAMISERING, de EUSSR, en het ORANJESPROOKJE IS ER WEL GELD! Zo rolt dat hier in Nederland= ABSURDISTAN.”

   Over dit onrecht wind ik me ook veel te veel op en eigenlijk zou ik er meer afstand van moeten nemen, maar dat lukt niet omdat we elke dag met die eu EN die ‘bezuinigingen’ EN die islam worden geconfronteerd.
   Om maar te zwijgen over die poppenkast op ‘prinsjesdag’ waarbij de ‘oranjes’ weer komen opdraven met hun gouden koets om ons te vertellen dat we de broekriem nóg verder moeten aanhalen!!!
   Oh, wat zal ‘zijne majesteit’ weer plechtig kijken tijdens het voorlezen van z’n spreekbeurt.

   Onlangs droomde ik zelfs nog dat mijn vader, samen met een medebewoner van het verzorgingstehuis waarin hij verblijft, en Geert Wilders waren afgeslacht door islamtuig.
   Ik riep in mijn droom: “Wat nu? Wie moet er nu voor ons opkomen? Nu is de enige in dit land die ons wil beschermen, ook weg; nu zijn we verloren!”

   Misschien moet ik voorlopig maar helemaal niets meer lezen, maar dat zal waarschijnlijk niet lukken. Tv kijken doe ik allang niet meer; dat niet kijken lukt zonder moeite.

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @Tistochwat: 15.14. uur. Bedankt voor de reactie, Tistochwat. Ja, en ook deze jongen lijdt onder het grove onrecht wat onze OUDEREN wordt aangedaan, door het ROOFZUCHTIGE A-SOCIALE KABINET RUTTE II. Daarom wil ik mij ook wat meer beperken in mijn deelname aan de discussie, op dit voortreffelijke blog van onze onvolprezen web-master Bert. Hier word ik EERLIJK voorgelicht! De kranten, de media, het NOS KOREA JOURNAAL, ze heulen allemaal met de bandieten in Den Haag.
    Ik zal mijn bijdrage blijven leveren, alleen zal ik i.v.m. mijn emoties af en toe verstek laten gaan. Ik ben af en toe doodmoe van alles wat WIJ moeten ondergaan, door de landverkwanselaars in Den Haag. Dus ik blijf volgen, maar met wat meer afstand.

    Like

 15. Jan zegt:

  @Tom Hendrix. zegt:
  10 september 2014 om 22:42

  Like

 16. Jan zegt:

  Alles gebeurde wat Fleur Agema voorspelde

  Like

 17. jowitteroos zegt:

  Het versoberen van zorg in verpleegtehuizen, zorgcentra, bejaarden tehuizen is mijns inziens 34 jaar geleden begonnen, toen het fenomeen vrijwilliger zijn intrede deed en taken overnam van geschoold personeel. Dit veroorzaakte een kettingreactie bij zowel bewoners/cliënten als personeel. De menselijke verbinding tussen bewoner/cliënt en personeel verdween en daarmee de menselijke maat en de kundigheid ( ziekten herkennen en volgen in stadia en voorkomen door kennis en handelen). Ouderen zijn een ‘makkelijk’ groep voor de uitmelkende overheid. De maatstaf voor ethiek en moraal en welvaart in een land is te meten aan de zwaksten in dat land. Overheid: you suck!!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @jowitteroos: 09.15. uur. Beste Jo, je noemt een heel goed punt op. Men wil inderdaad de vrijwilliger(s) opzadelen met taken van professionele medewerkers in de Zorg. Als ex lid, en voorzitter van een Cliëntenraad in de Zorg, constateer en constateerden wij als Cliëntenraad hetzelfde. In het overleg met de Directeur van de betreffende Zorginstelling, hebben wij als regionale cliëntenraden, daar STELLING TEGEN GENOMEN! Maar ze trekken er zich NIETS VAN AAN. Ons wacht helaas een zorgelijke oudedag!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s