PVV gaat voor werkvloerbonus in langdurige zorg

PVV blauw

De langdurige zorg wordt geplaagd door managers met megasalarissen en dito vertrekbonussen. Dat geld komt niet op de werkvloer terecht en is de PVV een doorn in het oog. Verder is bekend dat een halvering van de overhead €1,8 miljard oplevert, ondervoeding €1,8 miljard euro kost en dat interne regelgeving, verspilling, fraude en een gebrekkige kwaliteit ook goed zijn voor de verspilling van miljarden euro’s zorggeld.

De PVV stelt voor dat als instellingen de overhead halveren en onder de 8% krijgen, zij een klein deel van de opbrengst als bonus kunnen krijgen. Hetzelfde geldt voor instellingen die ondervoeding, doorliggen en uitdroging verminderen van gemiddeld 20% naar minder dan 4% van de populatie. Maar ook het aanpakken van de interne regels en een hoge score op de kwaliteitsindex kan een kleine bonus opleveren.

“Op deze wijze drukken we op een positieve manier miljarden uit het zorgstelsel zonder dat iemand zijn zorg kwijt raakt of dat verzorgingshuizen sluiten. Het extra geld gaat naar de werkvloer”, aldus PVV-Kamerlid Fleur Agema.

De PVV daagt staatssecretaris Van Rijn uit deze amendementen over te nemen en de Kamerfracties om ze te steunen tijdens de behandeling van de Wet langdurige zorg (Wlz) vandaag en morgen.

PVV normale grootteGeplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Ton van Kesteren)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PVV. Bookmark de permalink .

10 reacties op PVV gaat voor werkvloerbonus in langdurige zorg

 1. Over verspilling van zorggeld gesproken;op Eunmask las ik een stuk dat de overheid miljarden en miljarden van de zorgpremies voor andere doelen heeft gejat!Terug met die poen,verdomme,en de premie en eigen bijdrage fors omlaag!En dan hebben ze ook nog het lef om premie en bijdrage te verhogen;kunnen ze nog meer jatten.Stelletje criminelen;die horen aangeklaagd te worden!Welke advocaat meldt zich?

  Like

 2. rinus zegt:

  Goed werk van altijd keihard werkende Fleur Agema. Ze heeft het hart op de goede plek. Nu zal het CDA het plan wel niet steunen, om het na wat kleine accentverschillen over een paar maanden zelf in te gaan dienen. Dat doet het CDA namelijk vaker bij de PVV.

  Like

  • Ik heb toch al gezegd:Cda=geniepig!

   Like

  • leefbarbaar zegt:

   Het CDA gaat niks steunen wat bedoeld kan zijn om het graaien in de zorg te stoppen. De meeste graaiers in de zorg zijn van het CDA. Walgelijk volk. En tegen alle regels in, vindt je veel van deze graaiers van het CDA ook in de politiek, ze geven zichzelf of hun vriendjes subsidie en verhinderen aanpak van het graaien.
   Blijkbaar zijn er geen gelovigen bij het CDA. Of geloven ze ergens anders in, dat kan natuurlijk ook.

   Like

 3. rob van marle zegt:

  Cda een regentenpartij die heel wat op haar geweten heeft denkt u maar aan onze ahu jankees balellende en de Jager geld komt terug met rente lang wachfen dus xoof die klote eu.

  Like

 4. Giny zegt:

  Het CDA speelt smerige spelletjes, kosten wat kost, zullen ze hun uiterste best doen, de PVV buiten boord te houden!
  Veel mensen roemen Pieter Omzigt, zijn uitgestreken gezicht spreekt voor mij boekdelen!!!

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Als ze in de zorg de vertrekbonussen afschaffen en de managers en directeuren met topsalarissen eruit trappen, is er genoeg geld voor een goede zorg en meer salaris voor het personeel !!

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Trouwens in voorgaande kabinetten heeft het CDA altijd met alle vuile spelletjes meegespeeld !!

  Like

 7. Avidia zegt:

  Ik haat CDA, gefrustreerde club, denken nog steeds een vuist in de regering te hebben, terwijl ze allang uit geschakeld zijn, weg met die CDA, onmogelijk volk.

  Like

 8. Avidia zegt:

  Ik zit altijd naar radio 1 te luisteren, het meest te beluisteren programma dat er is!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s