‘Wat zijn we toch een ongelofelijk goed land’

Screenshot 3

(Door: trias politica)

Minister Timmermans wordt als eurocommissaris ‘de-regulator’ van de EU. Tja, en toen?

Gisteren werd bekend dat regelneef Timmermans de nieuwe functie van ‘Betere Regulatie’ krijgt in de nieuwe Commisie van Juncker. Een soort van ‘ere-baantje’, want nog nooit vertoond. Een manusje van alles, dus een manusje van niets, want het is vooralsnog volstrekt onhelder wat de bevoegdheden zullen zijn van de heer Timmermans.

Minister-president Rutte heeft -meermaals- aangegeven dat hij de regelgeving vanuit Brussel wil indammen; dat er alleen maar ‘grote’ zaken uit Brussel mogen komen en geen kleine. Maar gaat het niet juist óók om die grote zaken? Heeft het zin om het geluid van de grasmaaier te doen verstommen of de lengte van condooms op te rekken vanuit Brussel? Gaat het niet veel meer om fundamentele zaken als bewaking nationale soevereiniteit, borging parlementair budgetrecht of het vergroten van de stem van de burger bij de Europese besluitvorming?

Lees verder>>>
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurofielen, EUSSR, Frans Timmermans, Nederland, Socialisten. Bookmark de permalink .

20 reacties op ‘Wat zijn we toch een ongelofelijk goed land’

 1. Zilvermeeuw zegt:

  Aan die huichelende, toneelspelende leugenbrok, vriendje van alles was slecht is, wil ik verder geen woorden besteden.
  Helaas krijgen we voor hem in de plaats de gluiperige Koenders. De mooi-weer speler van ONS geld! Mag ik even een teiltje? Maat badkuip graag.

  Like

 2. rs zegt:

  Brede opdracht voor Timmermans in Brussel

  Frans Timmermans wordt ‘eerste vice-president en rechterhand’ van de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie. Dat heeft Jean-Claude Juncker zojuist bevestigd.

  De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken krijgt de verantwoordelijkheid voor ‘Betere Regulering’, maar ook voor de betrekkingen met het Europees Parlement en de EU-ministerraad. Ook wordt hij de ‘waakhond’ voor de beginselen van de rechtsstaat en fundamentele rechten in de activiteiten van de Commissie.

  Volgens Juncker moet Timmermans ‘ervoor zorgen dat ieder Commissievoorstel werkelijk nodig is en dat de doelstellingen ervan niet beter kunnen worden bereikt door de lidstaten zelf’. Juncker noemt de positie van Timmermans een ‘belangrijke vernieuwing’.

  ‘Frans Timmermans wordt mijn rechterhand en hij zal meer zijn dan een medewerker. Als ik er fysiek of mentaal niet ben, zal hij zorgen voor de coherentie van het beleid en de eeuwige opdracht van subsidiariteit’, aldus Juncker.

  De Europese Commissie, die op 1 november moet aantreden als het Europees Parlement ‘ja’ zegt tegen het voltallige college, bestaat uit 28 leden. Juncker heeft een nieuwe post gecreëerd voor ‘Economische en Financiële Zaken, Belastingen en Douane’. Die wordt bezet door de Franse oud-minister van financiën Pierre Moscovici.

  Voor de euro wordt de Finse oud-premier Jyrki Katainen als vice-president verantwoordelijk. Opvallend is ook dat de Britse EU-commissaris Lord Jonathan Hill alsnog de ‘City’-portefeulle voor ‘Financiële Stabiliteit, Financiële Diensten en Kapitaalmarkten krijgt. Eerder werd hij genoemd voor energie en klimaat.

  Ook is een nieuwe superportefeuille gecreeërd voor de Interne Markt, Industrie, ondernemerschap en midden- en kleinbedrijf. Die wordt opgenomen door de Poolse Elzbiete Bienkowska, ‘Het zal de motorkamer van de reële economie zijn’.

  http://fd.nl/economie-politiek/476442-1409/brede-opdracht-voor-timmermans-in-brussel

  Dus alleen maar baantjes KREE_EREN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  De president van de USA heeft genoeg aan één vicepresident, waarom moet één ongekozen technocraat als Juncker er dan zeven hebben?
  Grootheidswaanzin ten top.

  Like

 4. bobzelf zegt:

  In ieder geval :
  VOL GAS NAAR DE TOTALE ONDERGANG !!
  EN EIGENLIJK ???
  ZIJN WE AL VOLLEDIG NAAR DE KLOTEN !!!

  iK HOOP WEL NEURENBERG 2.0 NOG MEE TE MAKEN !!!

  JEZUS WAT ZULLEN ZE GILLEN

  GR. BOB

  Like

  • Helemaal mee eens!En Timmerfranz mag Juncker dus vervangen als die weer eens bezopen onder de tafel ligt!

   Like

   • Harry zegt:

    En geloof maar dat ie Juncker een oor aannaait als ie een uitgelezen kans krijgt .
    En op een hele geniepige pvda manier zal ie indien mogelijk de poten onder zijn stoel uitzagen als ie de ruimte krijgt .
    Hij is gepokt en gemazeld in die socialistische slangenkuil en aangezien hij dat overleefd heeft zal ie net zo gevaarlijk zijn als die pas ontsnapte cobra .

    Like

  • Willie zegt:

   Bob , zouden ze nog kunnen gillen als de strop hun strot dicht trekt ??? T enige dat ik denk is dat t dun hun langs de benen loopt

   Like

   • bobzelf zegt:

    ja, dat gebeurt automatisch !!!!
    en dan sturen we de foto’s op naar de familie :
    Kunnen die later altijd nog zeggen ,
    gelukkig hebben we de foto’s nog

    gr. bob

    Like

   • Willie zegt:

    Zouden we niet beter die families mee hangen ?? Degenen die bij de honden slapen ……

    Like

 5. Jean zegt:

  Voor onze eigen veiligheid en welvaart moeten wij dat EU krapuul uitschakelen, die lafaards zijn enkel bezig met persoonlijk gewin daarvoor verkopen ze hun ziel en geweten aan moslims, straks geven ze hun dochtersnog aan dat barbaars krapuul voor de postjes en de poen.
  Stel dat er een god zou bestaan, waarom vernietigd hij dan dat EU gedrocht niet? Die bende verwoest toch het leven van 500.000.000 Europeanen of is dat dan niet belangrijk genoeg?
  Straks doet alla het en alle stromen, rivieren en beken kleuren rood…
  Wat een troep vuile huichelaars zijn me dat in Brusselallabath.

  Like

 6. Sjaak zegt:

  Maar over één ding kan geen enkel misverstand bestaan:
  het salaris van Timmermans wordt wél top.
  Wat heet: hij ziet het bedrag op zijn loonstrookje bijna verdubbeld.
  PvdA’er gaat als vicevoorzitter van de Europese Commissie straks
  ruim 23.000 euro per maand verdienen, oftewel ruim 270.000 euro per jaar.
  Het jaarsalaris van een minister komt uit op 144.000 euro per jaar.
  Behalve op een salaris kan Timmermans in Europa ook rekenen op een
  toeslag voor het verblijf in het buitenland van 15 procent van het jaarsalaris.
  Daarbovenop komt een representatietoeslag, oftwel kleedgeld, van 911,38 euro per maand.
  —————————————————————————————————————————-
  MEER-MEER-MEER !
  Ook de rattenstaart met 3600
  meevreters in Brussel niet te vergeten !

  Like

 7. Tempelier. zegt:

  Hoe moet ik dit nu definiëren ? Dus Timmermans is nu officieel de loop hond van de baas.

  Like

 8. janfreak zegt:

  Denk dat hij deze functie voornamelijk zal uitbuiten om Israël regelmatig aan te vallen. Had dan ook liever gehad dat hij die functie niet gekregen had, als minister van Buitenlandse Zaken kon hij niet veel schade aanrichten want vrijwel niemand neemt hem serieus.

  Like

 9. Monalisa zegt:

  23.000 PER MAAND EN DAAR KOMEN DE DRANK KOSTEN NOG BIJ.


  Timmermans ZIJN BILLEN MAAT.
  Timmermans ziet salaris bijna verdubbelen

  BRUSSEL –
  De meningen zijn nog verdeeld of de nieuwe baan van Frans Timmermans in Europa nou wel of niet een topfunctie is. Maar over één ding kan geen enkel misverstand bestaan: het salaris van Timmermans wordt wél top. Wat heet: hij ziet het bedrag op zijn loonstrookje bijna verdubbeld. De PvdA’er gaat als vicevoorzitter van de Europese Commissie straks ruim 23.000 euro per maand verdienen, oftewel ruim 270.000 euro per jaar. Het jaarsalaris van een minister komt uit op 144.000 euro per jaar.


  Minister Frans Timmermans

  Behalve op een salaris kan Timmermans in Europa ook rekenen op een toeslag voor het verblijf in het buitenland van 15 procent van het jaarsalaris. Daarbovenop komt een representatietoeslag, oftwel kleedgeld, van 911,38 euro per maand.
  Verhuiskosten
  Verhuiskosten en reiskosten van en naar Brussel worden ook vergoed. Timmermans krijgt voordat hij daadwerkelijk aantreedt ook twee maanden salaris als „installatievergoeding”.
  Als minister van Buitenlandse Zaken krijgt Timmermans een vaste onkostenvergoeding van bijna 8000 euro per jaar. Daarnaast maakt een minister aanspraak op een aantal andere tegemoetkomingen voor bijvoorbeeld ziektekosten en voorzieningen zoals een dienstauto.
  De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Claude Juncker, strijkt maandelijks 25.554,58 euro op als salaris. De EU-buitenlandchef, de Italiaanse Federica Mogherini, krijgt maandelijks 24.073,15 euro gestort. ‘Gewone’ commissarissen krijgen maandelijks bijna 21.000 euro.
  Alle commissarissen betalen belastingen over hun salaris. Het belastingtarief loopt op van 8 tot maximaal 45 procent.Daarnaast is er een extra heffing (de zogeheten solidariteitsheffing) van 7 procent.

  OJA EN GRATIS EEN PENSIOEN WAAR WIJ VOOR MOETEN BETAALEN

  Like

  • BertG. zegt:

   Op zich niet zo’n vreemd hoog bedrag. Dat verdien je hier ook als je ergens in de zorg werkt en oude of zieke mensen een naar leven bezorgd.
   Je krijgt er zelf nog een gouden handdruk ook voor. Dan zullen ze ergens toch wel blij zijn met iemands wanprestaties. Anders betalen ze je dat niet.

   Like

 10. Republikein zegt:

  Ook dol op krokodillen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s