Landelijke demonstratie in Nederland op 18 oktober

Screenshot 5


Facebook-pagina haalt 40.000 handtekeningen op tegen huidige zorgstelsel. De pagina ‘Regeringswaanzin‘ op Facebook heeft in korte tijd 40.000 handtekeningen opgehaald als protest tegen het huidige zorgstelsel. Als speerpunt werd vooral gemikt op de steeds maar hoger wordende verzekeringspremies en bijdrages eigen risico. De pagina beweert dat het beleid van het kabinet getuigt van complete verwaarlozing van de zorg en ten goede komt aan de staatskas en eigen portemonnee.

Verzekeraars maken miljarden winsten op de zorg en aan de patiënten die maandelijks hun premie betalen. Veel mensen begrijpen niet hoe achteloos de regering omgaat met de schreeuw van vele burgers om het systeem aan te passen naar een meer realistisch plan.

Aanbieden petitie gekoppeld aan landelijke actiedag.

Op zaterdag 18 oktober wil “Regeringswaanzin” een landelijke actie/protestdag houden. Via verschillende pagina’s op Facebook worden mensen opgeroepen zich te melden op verschillende locaties door het land om te demonstreren tegen het huidige kabinetsbeleid. De petitie is een van de speerpunten in het programma, maar tegelijkertijd zullen de demonstraties ook gericht worden op vooral de ouderenzorg en de stijgende werkloosheid in Nederland.

Burgerinitiatief vaak op grote stapel gegooid. De organisatoren van de acties vinden dat dergelijke burgerinitiatieven te vaak op de grote hoop worden gegooid en hebben aangekondigd vaker acties te willen gaan organiseren. Petities tegen het huidige zorgstelsel worden vaak vergeten en dus bloedt het onderwerp in de kamer ook dood. “Het kan nooit goed zijn om een burgerinitiatief te negeren, dus we zullen blijven vechten tot we uiteindelijk gehoord worden”, aldus “Regeringswaanzin”.

Meer info? Kijk op:

http://breakthesystem.nl/ en http://breakthesystem.nl/event-map

Door:
anoniem (bekend bij webmaster)

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

34 reacties op Landelijke demonstratie in Nederland op 18 oktober

 1. Monalisa zegt:

  helaas ik ben er deze keer niet bij

  Like

 2. Zilvermeeuw zegt:

  Goed plan. Ik ga naar Losser om te demonstreren !

  Like

 3. rob van marle zegt:

  Fantastastisch dat eindelijk den haag mores geleerd.

  Like

 4. koloth zegt:

  O ….. er gaat einderlijk wat gebeuren.
  Ik dacht al, licht het nou aan mij of ben ik gek.

  Like

  • Willie zegt:

   Jawel koloth,er gaat wat gebeuren , bv al de demonstanten stiekem gefilmd-fotografeerd , opgeslagen bij de klabakken en aivd , kunnen ze later jullie makkelijker vinden en uit je bed komen lichten

   Like

   • Zilvermeeuw zegt:

    Beetje bang? pfffff Nou laat maar komen hoor. Mijn tasje staat klaar.
    Koloth en ik waren ook op de Koekamp vorig jaar en kijk, we zitten nog steeds niet achter de tralies.

    Like

   • Willie zegt:

    Meeuw, beetje bang ?? Nee hoor , alleen heb ik ze alle 5 nog wel op een rijtje ,en weet wat de overheid allemaal met ons van plan is , niets goed dus,
    Maar ik zie alleen een betoging zitten waar je met gelijke wapens kan strijden ,dus niet direct kansloos met lege handen staat tov onze brotherhood of love(SIC!) Die je desnoods in t ziekenhuis of de morgue laten belanden ZONDER dat je 1 kansje had om hen een pak ransel te bezorgen , snap je t nu ??
    Ik ben geen kamikaze (zelfmoordpiloot) hoor
    Nog nooit beelden gezien van mensen die door de flikken rot gestampt/geslagen zijn ??? kijk hier maar eens naar, Fair Play dacht je ????
    http://roarmag.org/2012/02/spain-valencia-students-protest-brutality-violence/

    Like

 5. Prima initiatief!Laten ze eerst al die miljarden maar terug geven die ze gejat hebben van de zorgpremies,en voor alles behalve de zorg hebben gebruikt!Roverheid is nog nooit zoooo toepasselijk geweest.Ik wil de betaalbare ziekenfonds terug!

  Like

 6. cat zegt:

  Mijn grootste boosheid is mog steeds op nr. 1:
  ISLAM.
  Nr.2 hele linkse liberale regering
  Nr.3 Gutmenshen
  Nr.4. NL’ders die Islam/moslims goedpraten en nog steeds weinig/niets eten over de Islam.
  Nr.5 De ergste zin die ik kan horen is:”ach…er zij ook wel aardige moslims, ” mijn buren zijn moslims, noooit problemen mee gehad” zucht…
  Waar is mijn knuppel!! Om ze te meppen !!!.

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   En MIJN grootste boosheid is de Nederlandse kiezer op nr. 1
   Op gelijke hoogte staan de diverse media, op nr. 1a

   Like

   • Monalisa zegt:

    Koopkracht stijgt gemiddeld 0,5 procent en we leven in 2,5% -0,5 = 2 %

    De koopkracht van de gemiddelde Nederlander stijgt volgend jaar met 0,5 procent. Dat blijkt uit cijfers die officieel pas dinsdag bij Prinsjesdag bekend worden, maar vrijdag uitlekten bij RTL Nieuws. Goed ingewijde bronnen bevestigen de cijfers.


    Huichelaar
    .
    De stijging van 0,5 procent valt iets hoger uit dan waar de afgelopen weken rekening mee werd gehouden. Het gemiddelde kent wel flinke pieken en dalen van tussen de plus 10 procent en bijna minus 3 procent. Bij de ouderen (65plus) gaat 55 procent erop vooruit. De koopkracht van de Nederlander daalde de afgelopen jaren alleen maar.
    Werkenden en uitkeringsgerechtigden gaan er gemiddeld 0,5 procent op vooruit, gepensioneerden blijven op nul. Tweeverdieners zien hun koopkracht met 0,25 procent stijgen en alleenstaanden met 0,5 procent. De koopkracht bij gezinnen met kinderen stijgt met 0,75 procent, die bij kinderloze gezinnen met 0,5 procent.
    Mensen met een inkomen tot 2600 euro per maand gaan er gemiddeld een half procent op vooruit en mensen met een inkomen tussen 2600 en 5200 gaan er gemiddeld een kwart procent op vooruit. Inkomens boven de 5200 euro kunnen een plus van 0,75 procent tegemoet zien.
    De Tweede Kamer heeft de begrotingsstukken vrijdagmiddag op een aantal speciaal beveiligde USB-sticks gekregen.
    Donderdagavond lekten belangrijke nieuwe ramingen van het Centraal Planbureau (CPB) al uit. Het begrotingstekort komt volgend jaar uit op 2,2 procent van het bruto binnenlands product. Dat is lager dan de 2,7 procent dit jaar, maar ietsje hoger dan de CPB-raming van half augustus. Nederland voldoet daarmee overigens beide jaren, net als in 2013, ruim aan de Europese begrotingsnorm van een maximaal tekort van 3 procent.
    De andere belangrijke cijfers zijn ongewijzigd ten opzichte van de raming van vorige maand: de werkloosheid daalt volgend jaar van 650.000 naar 605.000 mensen en de economische groei wordt geraamd op 1,25 procent.

    Like

 7. Jade zegt:

  Vraagje: waarom de Dam???
  De ruiten van het Binnenhof moeten eruit…

  Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   Jade, het is onder andere op de Dam. Maar ook in Enschede, Losser, Zwolle enz. Even op de 2e link bij het artikel klikken dan zie je een kaartje met plaatsen waar gedemonstreerd gaat worden. Eigenlijk is dat een prachtig idee, hoeven we niet het hele land door te reizen. Losser is voor mij het dichtste bij dus daar ben ik heel blij om want in Amsterdam wil ik nog niet dood gevonden worden.

   En laat die ruiten op het Binnenhof nog maar even zitten 🙂

   Like

 8. Sjaak zegt:

  Cijfers Prinsjesdag gelekt
  DEN HAAG –
  De belangrijkste cijfers voor Prinsjesdag lijken
  ook dit jaar weer te zijn uitgelekt.
  De NOS zegt de hand te hebben gelegd op de
  informatie uit de Macro Economische Verkenning
  van het Centraal Planbureau.
  Volgens de gelekte cijfers zou de economische
  groei in 2015 uitkomen op 1,25 procent.
  De meeste Nederlanders gaan er een beetje op
  vooruit na vijf jaar koopkrachtverlies.
  De werkloosheid daalt van 650.000 naar 605.000 mensen
  —————————————————————————–
  WOHAAAA! DEZE VIEZE VUILE GORE SMEERLAPPEN
  DENKEN WANNEER ZE IN HUN HUIS-LEUGENS-KRANT
  TELEVAAG WAT FLUTLEUGENS NAAR BUITEN LATEN
  LEKKEN DIE IN OPDRACHT VAN LINKSE KLOOTZAKKEN
  KANT NOG WAL RAKEN KOMT ALLES WEL IN ORDE !
  ROT EN SODEMIETER EINDELIJK OP VUILE OPLICHTERS
  EN VADERLANDSVERRADERS !

  Like

  • koloth zegt:

   En waardoor daalt de werkloosheid ?
   Nou omdat ze doorschuiven naar de bijstand en daar zitten ook ongeveer 500.000 mensen in, zover ik weet.
   Bijmekaar ruim 1,1 miljoen werklozen.

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Sjaak: 23.18. uur, op 11/9. Helemaal waar, Sjaak! Ik had gisteren van de site van de ING al gelezen, waar deze ROVERS en LANDVERRADERS van het kabinet RUTTE II, op uit zijn. ONS NAAR DE AFGROND BRENGEN, beste Sjaak, dat willen ze. En zo’n kliek van hypocrieten de PvdA, stemt in met de grootste ROOFTOCHT tegen de geboren NEDERLANDERS vanaf 1945! KOTS!

   Like

 9. Zilvermeeuw zegt:

  De NOS en Televaag zijn 4 handen op de vette pens van deze FLUT-regering (laat ik het netjes houden). In de oorlog was “de grootste (ochtend)krant van Nederland” al FOUT en dat gaat er nooit meer uit, zit gewoon in de genen.
  Ze blijven daar bij de Telegraaf gewoon KLINKKLARE LEUGENS VERKONDIGEN, NET ZOALS HUN OPDRACHTGEVERS, DE REGERING.

  Meer banen:HOEZO? Komen er TIG nieuwe bedrijven bij volgend jaar? Natuurlijk NIET.
  Wat wèl zal gebeuren: nog meer ontslagen, nog meer bedrijven failliet, nog meer mensen naar de voedselbank, enz. enz.

  Ik zie de volstrekte LEUGENS die dit kabinet verspreidt, als MISDADIG. Maar de enige advocaat/procureur die de Staat had KUNNEN aanklagen wegens MISDADIGE MISLEIDING VAN HET VOLK DOOR DE OVERHEID, is “kalt gestellt”. Omdat hij Geert Wilders (MET GROOT SUCCES !) verdedigde! Zó lopen de hazen in dit land!

  Enne, gaan we nu in maart volgend jaar wéér op dat Haagse gajes stemmen dat ons land over levert aan de islam en de EU OF gaan we eindelijk eens met zn ALLEN PVV stemmen?

  Als VVD/PvdA/met hun meelopertjes de CU, SPG (Van der Staay, dat jij je niet ROT SCHAAMT!!) en de landverraders van D66 niet gedecimeerd worden, is ons land NIET meer te redden.

  De Provinciale Verkiezingen zijn onze LAATSTE KANs !

  Like

  • koloth zegt:

   Nou Zilvermeeuw ,,onze laatste kans,, ja als je het volgens hun regels speelt wel ja.
   Maar dat was ik niet van plan.
   Als wij belazerd worden door onze zgn. regering en overheid, dan kunnen wij dat ook.
   Gewoon de vlam in de pan, het is klaar zo.
   Als hun niets met ons op hebben, dan hebben wij niets meer net hun op.
   OPSODEMIETEREN, de botte bijl er in/ de fik in die gebouwen.
   Ik wil helemaal niets meer met hun bedachte (oplichters)systemen te maken hebben.
   Dat is de enigste oplossing, hoe eerder hoe beter.

   Like

 10. Monalisa zegt:

  Olie 97,14 dollar waarom blijft de diesel en beziene zo hoog staan aan de pomp, behalve al hij straks gaat stijgen dan gaat de prijs hart omhoog. van daag in nederland aan de witte pomp 1.69 en de diesel 1.39 stel je voor dat je bij de shell tankt dan betaal je nog meer.

  Like

  • Henk zegt:

   Dat vroeg ik mij ook al af, als de olie prijs stijgt gaat hij direct omhoog, en als de olie daalt kan je er weken op wachten, koningshuis shel.?, we worden gewoon genaaid door DEN HAAG, MAAR DAT WORDEN WE DAGELIJKS.

   Like

 11. ruud beijer zegt:

  Beste mensen demonstreren helpt niet,PVV stemmen wel!

  Like

  • Harry zegt:

   We doen het allebei , Ruud .
   Kan zeker geen kwaad , het tij moet toch eens keren ?
   Kom op , doe mee !

   Like

   • Henk zegt:

    IK GA NIET MEER, HET INTRESEERD NIEMAND WAT ER GEBEURD, ZE ZEGGEN BREDA AL AF, RAAR VOLK DIE NEDERLANDERS, OP NAAR DE ONDERGANG VAN NEDERLAND, WE ZIJN AL EEN HEEL EIND OP WEG!

    Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  @ ruud beijer: 20.10. uur, op 12/9. Daar stem ik al op, meneer Beijer! Maar zolang de “domme Nederlandse KIESSCHAPEN”, blijven stemmen op de VVD, het CDA, de PvdA en D66, gaat de ELLENDE gewoon door!

  Like

 13. Helena zegt:

  Hoezo koopkracht ouderen er op vooruit ze pikken van mij 200 per maand terwijl ik een minimum inkomen heb

  Like

 14. hok zegt:

  Waarom zo enirm verspreid? Je niet Den Haag gewoon lam leggen. Net zoals ze in hongkong doen.

  (sorry telefoon deed lastig met typen)

  Like

 15. Henk zegt:

  Waarom weer niet in Eindhoven, of in Denbosch.!

  Like

 16. Henk zegt:

  Pensioenen hebben dit jaar 11% winst, maar niemand krijgt er wat bij, om dat de rente laag staat,
  ze hebben toch 11% winst, of ben ik nou zo dom.!

  Like

  • Zelfs de eerste 10 jaar kunnen ze de pensioenen niet verhogen……zeggen ze!Maar ook voor ons blijven de huren stijgen en alle andere prijzen omhoog gaan.Mag hun pret niet drukken;des te eerder zijn ze van pensioengerechtigden af,en laat dat nou net de bedoeling zijn!Daar heb je dan je hele werkzame leven voor mogen dokken,en nu gaat het naar gelukszoekers toe,die niet eens weten wat het woord “werken”betekent!

   Like

   • Henk zegt:

    Dat klopt Yvonnen, gemiddeld betaald iemand 750,000 euro pensioen, en maak daar gemiddeld 350,000 van op tot zijn dood, hoezo komen ze te kort, dit zijn gegevens van een onderzoek.!

    Like

 17. rob van marle zegt:

  Wij hebben ook een rot regering en en verotte eu.

  Like

 18. paulhabich zegt:

  Als iedereen zo van hun land houd en hun op wil komen voor hun rechten moeten we niet te lang wachten iedere dag stromen de vluchtelingen NEDERLAND binnen dat kunnen wij niet aan WILDERS heeft daar gelijk in…we zitten op een zinkend schip…WE MOETEN NU IN ACTIE KOMEN die bobo s in BRUSSEL doen er niks aan…EN HUFTERS van de LINKSE KERK jullie zijn toch zo voor het behoud van de natuur? is het land vol proppen met de halve wereld geen vervuiling dan?Hoe meer mensen hoe meer vervuiling..buiten om dat er geen genoeg werk geld huizen zijn voor al die mensen…of moet het beetje groen dat er nog is ook maar volgebouwd worden..?Geen gezonde ontwikkeling wat er nu gaande is!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s