Tijd om dit kabinet uit zijn lijden te verlossen

Screenshot 13

(Door: Syp Wynia)

Rutte en Samsom doen na halve kabinetsperiode alsof hun taak er al opzit. Belastinghervormingen zijn ver weg.

Terwijl het in de wereld onrustig is, heerst in Den Haag windstilte. Het uitruilkabinet dat VVD-leider Mark Rutte en PvdA-leider Diederik Samsom twee jaar terug in elkaar zetten, oogt uitgeregeerd. De coalitie kijkt als een konijn in de koplamp naar de provinciale verkiezingen die over een half jaar het einde kunnen inluiden.

Er is enige verbeelding voor nodig om het beeld van twee jaar geleden in herinnering te roepen. De Kamerverkiezingen waren verrassend uitgelopen op een tweestrijd tussen Rutte en Samsom, die daarvan beiden profiteerden. Ze presenteerden vervolgens hun Regeerakkoord als betrof het een verloving.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in PvdA, VVD. Bookmark de permalink .

17 reacties op Tijd om dit kabinet uit zijn lijden te verlossen

 1. Monalisa zegt:

  De provinciale verkiezingen die over een half jaar het einde kunnen inluiden. Dat zou mooi zijn dus flink zakken met die mensen op de posten,maar EJ je weet hoe de nederlander in elkaar steekt ze stemmen toch weer op die stome geld verslingerende hap


  Hakkelende premier zegt dat we er samen
  wel uitkomen als we rustig blijven.
  Maar dat is het hem juist we zijn niet rustig eigen bijdragen met 10 euro per persoon omhoog eigen risico met 15 euro naar 375 euro per jaar, maar voor de vlugteling is er weer miljoenen voor uitgetrokken hoe durft hij het te zeggen.

  Like

 2. Sjaak zegt:

  Wanneer ik deze Harry Pottersmoel al zie, komen
  de braakneigingen ! Italien heeft de poorten voor
  de vluchtelingen helemaal open getrokken om de
  kosten op andere landen te pleuren !
  De sluizerbenden vieren hoogtij !
  En Nederlands linkse hielen likkers, geen angst !
  Naar jullie zijn ook al duizenden vluchtelingen onderweg !
  Wanneer de PVV niet in een hoogtempo aan het
  roer komt, komen we uit die strontput niet meer uit !

  Like

   • Sjaak zegt:

    Jammer genoeg gaat het gestolen geld van de rijke
    direkt naar de belastingparadijzen Jersy, Karibik
    en op ondoorzichtigen obligaties met tovernamen !
    Ergo ! Het geld van de armen is voor altijd weg !
    En de rijke kijken na hun verhuizing in de karibik
    hoe het land waar ze de winst hebben opgestreken,
    naar de kloten gaat !

    Like

 3. Leo zegt:

  Jeetje mn reetje wat lees en zie ik nu weer op http://www.itccs.org
  Dutch Roalty, Notables, accuses of child killing.

  Poeehhhhh…….hee……

  Like

 4. helletocht zegt:

  Deze coalitie is de ergste die we ooit gehad hebben. Een combinatie van links en rechts onbenul, en een beleid dat gericht is op het beroven van de burger. Dit is erger dan de Balkan bendes. De Nederlandse burger wordt bestolen. De gelukszoekers en moslimbinnendringers worden gefaciliteerd. Waar blijft het massale verzet, waar is de weerbare Nederlander? Kijkt hij liever naar “Nederland bakt”, dan dat hij oog heeft voor zijn vernietiging? Ja!. Hij wordt gekopt voordat hij het in de gaten heeft.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Bijna 16 miljoen grauw grijze gehaktballen die liever naar onbenullige tv programma’s kijken…………………………Nederland wordt steeds dommer !!

   Like

 5. luckybee zegt:

  Geef je stem aan de PVV en Wilders, het kan alleen maar beter worden.Dan zijn wij weer met God en zijn Tien Geboden.EXODUS 20 vers 1-26.

  Like

 6. Anneke zegt:

  De autochtonen MOETEN zo arm worden als Job. Opdracht van de NWO-maffia en hun handlangers. De duisteren achter de politieke – en business-schermen !!! Wij autochie’s mogen géén €urocent in bezit hebben!!! Alles wordt ons (al tijden) ONTNOMEN. Buiten onze eigen wil om, doelloos thuis en (weg)terende met een NL-uitkering. Héél bewust GEWEERD op de arbeidsmarkt!!! Velen oud-WAO’ers zijn zo’n jaar of zes geleden totaal ten onrechte goedgekeurd….”Ja; een Bijstandsuitkering is natuurlijk goedkoper / voordeliger voor de NL-staat, dan een WIA-uitkering”. En dan volop blijven zeuren/zeveren dat de burger zelf verantwoordelijk is voor de ontstane ONLEEFBARE situatie. Alsof wij burgers het voor ’t zeggen hebben in deze satanische wereld. “Was dit maar zo, menig burger is intellectueler dan de mafketels uit Brussel en Den Haag”. De burger heeft nog meer puurheid in zich…………….

  Like

 7. Avidia zegt:

  Lieve Anneke, dit beweer ik al jaren, heb zelfs brieven geschreven aan het ministerie , ik wil geen belasting betalen aan al die rendabelen die jullie maar binnen halen, daar werk ik niet voor, geen bericht terug.

  Like

 8. Monalisa zegt:

  Prinsjesdag: wat verandert er in uw portemonnee?

  Hoewel het nog een paar dagen duurt voordat het Prinsjesdag is, lekken de eerste kabinetsplannen voor volgend jaar al uit. Wat verandert er in uw portemonnee?
  Belastingen
  Een meevaller voor iedere belastingbetaler: het tarief in de eerste schijf gaat met 0,25 procentpunt omlaag. Over de eerste 16.645 euro die u volgend jaar verdient, hoeft u dus minder belasting te betalen.
  Dat lijkt gunstig, maar per saldo gaat de belasting omhoog. Dit jaar werd het belastingtarief in de eerste schijf namelijk met 0,75 procentpunt verlaagd. Die maatregel loopt dit jaar af, en het kabinet heeft te weinig geld beschikbaar om dat tarief nog eens met een zelfde percentage omlaag te schroeven. Kruimelwerk, vinden economen.
  In april was al afgesproken dat de arbeidskorting omhoog gaat. Dat is een korting op belasting voor iedereen die werkt. Voor hogere inkomens wordt die korting minder snel afgebouwd dan eerder afgesproken. Mensen die tussen de 40.000 en 100.000 euro per jaar verdienen, gaan er op vooruit.
  Koopkracht
  Gemiddeld gaan Nederlanders er volgens uitgelekte Prinsjesdagstukken er met 0,5 procent op vooruit. De afgelopen jaren is de koopkracht alleen maar gedaald.
  Autorijden
  Het mes gaat in belastingvoordelen voor zuinige auto’s. Er komen meer tarieven voor verschillende typen auto’s en de bijtelling voor lease-auto’s gaat op de schop. Zo verdwijnt naar verluidt de regeling van 14 procent bijtelling voor auto’s die weinig co2 uitstoten.
  Senioren
  Een tegenvaller voor senioren. De belastingen voor ouderen gaan vanaf 2016 omhoog. Ook stijgt hun zorgpremie dan met 1 procent.
  Huis
  Goed nieuws voor mensen die hun huis willen uitbreiden of opknappen. Het lage btw-tarief op een verbouwing of renovatie, in maart 2013 ingevoerd om de mensen aan te moedigen in hun huis te investeren, blijft gelden tot juli volgend jaar.
  Schenken
  Gulle rijken hoeven niet te rekenen op nog een jaar belastingvrij 100.000 euro schenken, die in een huis gestoken moet worden. Volgens Staatssecretaris Wiebes zou het verlengen van de maatregel de woningmarkt verstoren.
  De grens voor belastingvrij schenken gaat dus weer omlaag naar 2.092 euro per jaar. Als u aan uw kind schenkt, is die grens normaal gesproken 5.229 euro per jaar. Tenzij uw kind tussen de 18 en 40 is, dan mag u éénmalig 25.096 euro belastingvrij schenken. Die grens is opgehoogd tot 52.281 voor kinderen tussen de 18 en 40 jaar, als zij daarvan een dure studie betalen of het geld in hun huis steken.
  Zorgpremie
  Zorg wordt duurder. De zorgpremie gaat naar verwachting met meer dan 100 euro per jaar omhoog. Volwassenen betalen dan 1215 euro per jaar voor hun zorgverzekering. Dit bedrag kan overigens per zorgverzekeraar hoger of lager uitpakken, het kabinet geeft alleen een richtlijn.
  Enkele verzekeraars hebben al beloofd dat een deel van hun winst naar een lagere premie voor volgend jaar gaat. Naar verwachting gaat ook het eigen risico omhoog.
  Gerelateerd

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s