Brief van een Belg met gevoel voor humor

Screenshot 21

Ik richt mij tot de moslims van Frankrijk en België. Mijn familie en ikzelf willen ons graag in Marokko of Algerije vestigen. Mijn buren en vrienden, die erg aan ons gehecht zijn, zouden ons het liefst willen volgen, maar ook hun familie en de vrienden daarvan en ook weer de vrienden van hen en… We zullen dus met heel velen in Uw land zijn; en omdat we allemaal Katholiek zijn, ziet het er naar uit dat er kerken gebouwd moeten worden, en natuurlijk  moeten er ook  zo nu en dan straten worden afgesloten voor onze processies (maar wees gerust, bij ons is dit slechts een keer per jaar voor de Heilige Maagd Maria, en niet….5  keer per  dag).

Wij willen bovendien dat Uw feesten verboden zullen worden, want dit zou de christelijke gemeenschap die we nu eenmaal zijn, kunnen beledigen. We eisen ook dat onze kinderen op schoolreis kunnen gaan met een kruisje om hun nek en ook willen we onze sandwich met ham kunnen nuttigen op school of op het werk. Voor het geval dit verboden wordt, kunt U ons dan het dichtstbijzijnde politiebureau aanwijzen waar we onze klacht betreffende discriminatie kunnen deponeren ?

Ik dank U  bij  voorbaat  voor  Uw  begrip. Wacht, ik vergeet nog iets.  Als mijn dochter Uw vlag in de fik steekt wanneer een sportteam uit België een wedstrijd wint, wilt U dan net zo vergevingsgezind zijn zoals wij dat ook zijn? Goed  gemaakt, dan ik zal er voor vloeken…bedankt.

Getekend,

Jan (met-de-korte-achternaam)

Bron:
http://voixdupeuple.wordpress.com

Vertaald uit het Frans door:
delamontagne
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algerije, België, Islam, Marokko, Moslims. Bookmark de permalink .

40 reacties op Brief van een Belg met gevoel voor humor

 1. Fred zegt:

  Niet verwonderlijk is hij vergeten het belangrijkste te vragen: gratis geld. Die naïeve westerlingen verkeren ofwel in de waan dat ze hun eigen broek zullen kunnen ophouden, ofwel hebben ze allemaal ergens een ezel staan die geld schijt.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Tja, dàt zien moslims als ze een spiegel voorgehouden wordt; dat klopt……
  Maar de “humor” ervan dringt niet erg tot me door, vrees ik……

  Like

 3. Henk.V zegt:

  Erg geestig!

  Jaren geleden had ik een korte correspondentie met een medewerkster van de Tweede Kamerfractie van Groen Links, een moslima.

  Om weer te geven in welke situatie wij gebracht worden door de politiek correcte koers die de overheid en de media voeren, draaide ik de gang van zaken in ons land om en liet – in overeenstemming met het veronderstelde, universele wensdenken van het westerse denken- massa’s mensen uit Nederland naar Marokko emigreren, met behoud van hun identiteit en gewoontes.
  Ik gaf aan dat in dit linkse scenario, het voor de hand zou liggen dat de Marokkaanse overheid de binnenkomers volledig van dienst zou zijn en dat de Marokkaanse bevolking de migranten hartelijk zou verwelkomen.

  Die situatie wordt door Jan op een humoristische manier weergegeven.

  Het antwoord van de medewerkster was heel interessant. Zij vond dat ik een heel oneerlijke vergelijking maakte, omdat iedereen kon weten dat Marokko nooit akkoord zou gaan met zo’n situatie. Daarmee bevestigde zij wat wij allang weten: er bestaat geen overleg met moslims of moslim landen op basis van gelijkwaardigheid en wederkerigheid.

  Zij die zo graag bruggen naar de islam willen slaan zullen -als ze eerlijk genoeg zijn- ontdekken dat de verkeersstroom die dan over die brug op gang komt zich slechts in één richting verplaatst : altijd in het voordeel van de islam.ALTIJD!! De ene partij zal ALTIJD geven, de andere ALTIJD iets nemen.
  De gedachten uitwisseling met de medewerkster kwam na het ”experiment- in- Marokko- thema” abrupt tot een einde.

  Like

  • Charlotte zegt:

   Ik hoop dat je dit echt als grap bedoelt. Graag wil ik wat context en verduidelijking scheppen.
   De eerste generaties Marokkanen zijn naar België gekomen als gastarbeiders. België was blij met hun komst! Er was namelijk een tekort aan arbeiders en Marokkaanse vaders hoopten door hier te werken hun gezin goed te kunnen onderhouden en hen een beter leven te geven.
   Er is in België ook jammer genoeg te weinig onderzoek gedaan naar de Marokkaanse geschiedenis en de context waarin de migratie (sinds 1955) plaatsvond.
   De eerste Marokkaanse migranten werkten in olieraffinaderijen, koolmijnen,… en veel van hen stierven door dit vuile en zware werk op jonge leeftijd. De jobs betaalden ook slecht en zo kwam de eerste generatie meteen in een lagere sociale klasse. Zoals jullie wel weten is de vicieuze cirkel van armoede zeer moeilijk te doorbreken (de gevolgen hiervan leven voort in latere generaties). De meeste Marokkaanse gezinnen hebben het nu nog slecht omdat ze deze vicieuze cirkel nog steeds niet hebben kunnen doorbreken. Meer dan de helft van de gezinnen met Marokkaanse gezinnen leeft in armoede. Veel van de kleinkinderen van de eerste generatie voelt zich in de steek gelaten.
   België heeft jammer genoeg bitter weinig moeite en investeringen gedaan (en fouten gemaakt) bij de integratie van Marokkaanse gezinnen.
   Als u, uw familie en nazaten in deze omstandigheden wilt leven in Marokko (zoals Marokkanse gezinnen in België moeten en moesten leven). Mij best! Ik za u komen uitwaaien als u vertrekt! 🙂 (Brief van een jonge Belgische met gevoel voor humor die wel graag een beetje CONTEXT schept)

   Like

   • Charlotte zegt:

    Henk dit was niet de reactie op wat jij geschreven hebt maar voor Jan met de korte achternaam. Plaatste het op de verkeerde plek. Mijn excuses.

    Like

   • Elke zegt:

    Dus enkel volgens u zijn het enkel de Marokkaanse gezinne die geholpen moeten worden. Door de discriminatie die hier heerst volgens de illegalen, moeten wij meer belastingen betalen, en wie helpt er mij, de Belg die hier geboren is en werkt maar nog steeds in armoede verkeerd?!

    Like

   • frank winter zegt:

    U benoemt het juist gastarbeiders,is het niet zo dat die terugkren naar land van herkomst als het werk gedaan is. Bij mijn weten zijn de koolmijnen al lang gesloten.

    Like

   • Démarest zegt:

    ik weet niet hoe oud u bent maar, vorige jaar was de viering van 50 jaar dat de eerste turken kwaam in gent er is een reportage over gewest op vrt en daar werd mensen van de turkse gemeeschap geinterview wel mevrouw er zijn nog altijd mensen van toen die geen nederlands sprekken dat is toch een schande, ik zelf kom uit frankrijk en ik vindt dat het minsten dat wij moeten doen is wel de taal leren . Het probleem is dat ze naar hier komen om te leven zoals ginder en daar is het kernpunt, voor informatie ik ben al lang Belg en daar ben ik fier op

    Like

   • Ingrid zegt:

    Klopt en die idioten die toen de overheid draaiende hielden vergaten een belangrijke clausule namelijk als de mijnen toegingen ze terug naar hun land moesten keren ipv heel Marokko naar hier

    Like

   • De Neve Maria zegt:

    het waren wel Italianen die na de oorlog komen werken zijn in de mijnen en niet marokkanen .

    Like

   • Anja zegt:

    Het verschil van de immigratie destijds en nu is niet te vergelijken. Ze hadden het waarschijnlijk nog slechter in hun eigen land gezien je uitspraak “Marokkaanse vaders hoopten door hier te werken hun gezin goed te kunnen onderhouden en hen een beter leven te geven” dit betekend dus maw dat ze volgens hun normen in België het dan goed hadden/hebben want ze moesten er voor werken. Ze kregen het NIET in hun schootje geworpen. Vandaar dat ze veel meer respect hebben voor onze waarden en normen en zich NIET opdringen/opdrongen. Daarenboven gezien ze het idd beter hadden dan in hun eigen land waren deze mensen dankbaar.
    De huidige generatie die immigreert is vaak (en dat zijn ze dus niet allemaal) NIET dankbaar gezien ze alles in hun schootje geworpen worden nu. Ze krijgen een dak boven hun hoofd, eten, drinken, kledij, gratis ziekteverzekering, kindergeld en daarbovenop nog geld (maandinkomen). Dat is nl wat verkeerd is. Ze krijgen TEVEEL. Als wij willen immigreren naar een ander land moeten we met geld aankomen om te investeren of genoeg geld hebben om er van te leven of er voor gaan werken, want bijstand krijgt men NIET.

    Like

   • Freija zegt:

    Charlotte, moslims kwamen hier naartoe omdat onze overheden het verdrag van Straatsburg hadden getekend. Olie voor immigratie.

    Arbeiders hadden we hier zat, toen werkgevers Nederlanders te duur vonden, trokken ze Spanjaarden en Italianen aan. In tegenstelling tot de islam, pasten deze mensen prima in onze cultuur, en waren ook werkelijk een verrijking.

    Dat marokkanen in Nederland in armoe leven is een fabel, met alle toeslagen en subsidies die zij ontvangen zijn zij dikwijls financieel veel beter af dan autochtone Nederlanders, En dan hebben we het nog niet over wat erbij gestolen wordt. Marokkanen zijn met stip de meest criminele bevolkingsgroep.

    http://joostniemoller.nl/2015/10/ontspoorde-marokkanen-een-ontnuchterend-onderzoek/

    http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1391

    Like

 4. Jean zegt:

  Jan, naar Noorwegen ja dan ga ik mee maar naar een land waar pedofielen en dergelijk tuig aan de touwtjes trekken mij niet gezien..
  Stuur het ook naar E.T. van dat EU gedrocht misschien snapt hij het alhoewel….

  Like

 5. Trucker zegt:

  BLOGVERVUILING door een —>pelg ga een eind elders zeiken

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Ik kan deze brief wel waarderen.

  Like

 7. Yvonne van Cleef zegt:

  In deze brief wordt op een nette manier de vinger op de zere plek gelegd!Met moslims is het ALTIJD eenrichtingverkeer!Nu die ezels in Den Haag dat nog in laten zien!

  Like

 8. jantjeuitnl zegt:

  Het moslim humorboek is een stuk dunner dan het Duitse humorboek.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Ondertussen, bij de buren!

  Like

 10. LEOPOLD DE RIDDER zegt:

  weet u dat er in de autofabriek van Audi in Vilvoorde geen croque-monsieurs meer te krijgen zijn met ham en kaas? Alleen nog met kaas;. ZOVER IS HET AL GEKOMEN DAT DE MINDERHEID HET HAALT OP DE MEERDERHEID .

  Like

  • Republikein zegt:

   Dat vindt meneer Jambon vast niet fris.

   Like

  • Anny zegt:

   Het zal nog erger worden,ik hoop niet dat het eindigd,dat wij ,belgen,op de vlucht moeten.
   Anny

   Like

   • Davy zegt:

    Dat willen ze nu eenmaal bereiken

    Like

   • Freija zegt:

    Zover zal het zeker niet komen, we kunnen namelijk nergens heen. Ik denk dat er van de mensen die nu leven, heel weinig een natuurlijke dood zullen sterven. Het is afwachten welke ramp ons eerder treft, een door EU en USA uitgelokte oorlog met Rusland, een door de banken veroorzaakte instortende economie met bijbehorende chaos, een burgeroorlog, of een islamitische genocide op de autochtone Europese bevolking.

    Like

 11. De Rasta zegt:

  De brief lijkt wel ingekort te zijn, hier het origineel (vermoed ik)….

  Brief van toekomstige uitwijkeling
  (mogen wij de rollen eens omkeren ???)
  De anatomie van de “Islamitische Staat” → Brief van een Belg met gevoel voor humor
  Ik richt mij tot alle moslims van Frankrijk, België en heel Europa.
  Mijn familie en ikzelf willen ons graag in Marokko of Algerije of Turkije vestigen.
  Mijn buren en vrienden, die aan ons gehecht zijn, zouden ons het liefst volgen,
  natuurlijk ook hun familie en de vrienden, daarvan zijn ook weer de vrienden van hen en…
  We zullen dus met heel velen in Uw land zijn; en omdat we allemaal Katholiek zijn,
  moeten er kerken gebouwd worden, en MOETEN wij subsidies krijgen vd Marokkaanse en de Algerijnse Staat,
  daarom moeten er straten worden afgesloten voor onze processies
  (maar wees gerust, bij ons is dit slechts een keer per jaar voor de Heilige Maagd Maria, en niet….5 keer per dag).
  Wij willen dat Uw feesten verboden worden, want dit zou de christelijke gemeenschap die we zijn, beledigen.
  We eisen dat onze kinderen op schoolreis kunnen gaan met een kruisje om hun nek en
  we willen onze sandwich met ham kunnen nuttigen op school of op het werk.
  We eisen varkensvlees, en als we de bak zouden in moeten (best niet) eisen wij, mooie cellen, goeie verwarming, sport accommodatie, kleuren-tv,
  én, én, én dat we ‘s avonds kunnen kiezen uit DRIE verschillende menu’s !
  Wij eisen dat onze katholieke vrouwen in hun bikini op het strand mogen en dat we samen met jullie (mannen + vrouwen)
  samen in één zwembad mogen zwemmen.
  Voor het geval dit verboden wordt, kunt U ons dan het dichtstbijzijnde politiebureau aanwijzen
  waar we onze klacht betreffende discriminatie kunnen deponeren ?
  Ik dank U bij voorbaat voor Uw begrip. Wacht, ik vergeet nog iets……..
  Als mijn dochter Uw vlag in de fik steekt wanneer een sportteam uit België een wedstrijd wint,
  wilt U dan net zo vergevingsgezind zijn zoals wij ? Goed, dan zal ik er voor vloeken…bedankt.
  Getekend,
  Miljoenen normale Europeanen met en zonder geloof !

  Like

 12. De Beul Chantal zegt:

  spijtig genoeg is dit een waarheid. en wat betreft de eerste buitenlandse imigranten, dat klopt die hebben wij zelf naar hier gehaald, om hier te werken. Let wel : De EERSTEN en ook op WERKEN. van diegene die de laatste jaren hier binnen komen, zijn er weinig die werken, en nog minder die het willen, waarom zou je, als je het zo in je hand gegooid wordt.

  Like

 13. Bren zegt:

  Niks humor aan, snap niet wat mensen tegen moslims hebben, vergeten we de joden niet, die eigenlijk begonnen zijn hier?? Ronduit kinderachtig en vertegenwoordigt allesbehalve het kruisje rond dochters’ nek…

  Like

 14. Marleen zegt:

  Ik heb ook al zo zitten denken : als we ze nu eens allemaal naar hier laten komen, en ze laten tekenen nooit meer terug te gaan, dan kunnen wij met een groep gelijkgezinden naar ginds. Ze mogen hier dan alles houden, ons sociaal stelsel nemen we mee, net als onze waarden. Voor ons is er geen verschil eigenlijk , hier moeten we toch werken tot 85, dus kunnen we dat evengoed ginds, we hebben weer hoop, we bouwen daar snel alles terug op, genieten dan nog van de zon. En een muur errond; jaaaa tuurlijk, laat ons geen tweede keer dezelfde fout maken. Eens benieuwd hoe Europa er binnen x-tijd zou uitzien …………………..

  Like

 15. Stefaan zegt:

  Ja wat moet ik daarop zeggen ben Belg Vlaming op eerste plaats 1oplosing sluit de grenzen terug zoals vroeger of laat hitler terug bestaan he he hy was meschien niet altyd recht maar zyn die Marco en Turk rechtvaardig met al hun bommen en al die onschuldigen worden vermoord he want ne Marco en Turk erger dan hitler alleen he

  Like

 16. Doornroosje zegt:

  Kan de humor er wel van inzien. Een mooie reactie van Henk.V.

  Like

 17. Guinée L zegt:

  Wat zijn er veel kortzichtige mensen onder deze zon , op deze plaats. Toen ik naar het eerste leerjaar ging (dat is nu toch al 75 jaren geleden!) wist ik reeds dat in ons landje “GASTARBEIDERS” waren om, in mijn geboorte, streek in de koolmijnen te komen werken. Polen, Italianen, mensen uit het oosten van Europa…NOOIT HEBBEN DIE MENSEN EISEN GESTELD ZOALS DIEGENEN DIE VANDAAG ONS LAND OVERSPOELEN!!! Ik wil in dezelfde mate respect opbrengen voor hen en hun geloof als zij voor mij tonen.
  Een christenhond

  Like

 18. Duiveltje zegt:

  Ja, we kunnen er even mee lachen maar in de grond is het voor ons eerder zeer triestig want de daad bij het woord voeren kunnen wij niet want op ons staan ze niet te wachten met open armen.

  Like

 19. Carl Lenaerts zegt:

  Carolus de echte
  Maar ik vind het toch erg dat zo een bende echte belgische politiekers het onverdoofde schaapkensspel blijft meespelen – BOEAAAH!! denk aan hen bij de eerst volgende verkiezing.

  Like

  • Marleen zegt:

   Inderdaad Carolus, ook hier weer twee maten, twee gewichten ….Alle wetten die ze uitbrengen dienen gevolgd als t op betalen komt voor eigen volk tenminste, maar hier weer een toegeving naar de moslimgemeenschap. en het rare van al ; ze hoeven er niet eens voor te staken !!!

   Like

 20. glenn zegt:

  eigelijk nagel op de kop maar nog zacht uitgedrukt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s