De anatomie van de “Islamitische Staat”

Screenshot 23

(Door: Harm Ede Botje & Abdou bouzerda)

Wie is Kalief Abu Bakr al-Baghdadi eigenlijk? En wie zijn de andere leiders van de Islamitische Staat? De Iraakse onderzoeker Hashim al-Hashimi schreef een onthullend boek over de terreurorganisatie.

Mosul, de grote moskee, 4 juli 2014. ‘Ik ben kalief Ibrahim, de leider die over u regeert,’ zei Abu Bakr Al Baghdadi tot de gelovigen die zich die eerste vrijdag van de ramadan voor het gebed hadden verzameld. ‘God heeft onze strijders overwinning op overwinning geschonken na lange jaren van jihad en geduld.’ Het was de eerste keer dat de wereld kennismaakte met de geheimzinnige leider van de organisatie Islamitische Staat in Irak en Syrië (ISIS), die net een duizelingwekkende opmars had gemaakt in Irak. De naam van de organisatie werd die dag trouwens omgevormd tot Islamitische Staat (IS).

Feit: Abu Bakr al-Baghdadi werd in 1971 geboren en groeide op in een arme familieboerderij vlakbij de stad Samarra. Hij claimt dat hij afstamt van de profeet

Tot dan toe waren er alleen twee onduidelijke foto’s in omloop van een onopvallende, baardloze man. Al-Baghdadi verscheen lange tijd ook voor zijn eigen mensen met een masker voor en werd dan ook ‘de onzichtbare sjeik’ genoemd. Die twee foto’s waren verspreid door de Amerikaanse autoriteiten, die een prijs van tien miljoen dollar op zijn hoofd zetten. In Mosul trad al-Baghdadi voor de eerste keer uit de schaduw, gehuld in een zwarte mantel en zwarte tulband, om zijn rechterpols een duur horloge. Een man met een breed gezicht en een grote donkere baard.

Lees verder>>>
(h/t Scarlatti Bombatti)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, ISIS, Islam. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s