Gekochte journalisten

Screenshot 25

(Boekbespreking van het nieuwe boek van Udo Ulfkotte)

Journalisten manipuleren ons in het belang van de machtigen

Hebt u ook het gevoel vaak gemanipuleerd en door de media bedrogen te worden? Dan gaar het u net zoals de meerderheid van de Duitsers. Tot nu toe gold het als “samenzweringstheorie” dat toonaangevende media ons burgers doelbewust met propagandatechnieken manipuleren. Nu onthult een insider wat er werkelijk achter de schermen gebeurt.

De journalist Udo Ulfkotte schaamt zich er nu voor dat hij 17 jaar lang voor de “Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ) heeft gewerkt. Voordat de auteur de geheime netwerken van de macht onthult, oefent hij consequent zelfkritiek. Hij documenteert voor het eerst hoe hij voor zijn verslaggeving in de FAZ omgekocht en hoe corruptie bevorderd werd. En hij onthult waarom toonaangevende bepalers van de publieke opinie tendentieus berichten  en hoe de verlengde arm van de NAVO-persafdeling mediaal oorlogen voorbereidt. Als vanzelfsprekend werd ook de schrijver in de netwerken van de Amerikaanse eliteorganisaties opgenomen en kreeg als tegenprestatie voor positieve verslaggeving zelfs het ereburgerschap in de VS.

In dit boek komt u te weten in welke lobbyorganisaties welke journalisten vertegenwoordigd zijn. De schrijver noemt honderden namen en kijkt ook achter de schermen van die organisaties die onze media propagandistisch eenzijdig beïnvloeden, zoals: Atlantische Brug, Trilaterale Commissie, German Marshall Fund, American Council on Germany, American Academy, Aspen Institute en het Instituut voor Europese Politiek. Bovendien worden de geheime dienst achtergronden omtrent lobbygroepen onthuld, de propagandaformulieren en de documenten waarmee men bijvoorbeeld bij de Amerikaanse ambassade subsidies kan aanvragen voor projecten om doelbewust de publieke opinie in Duitsland te beïnvloeden.

Als de CIA bepaalt wat er geschreven wordt

Kunt u zich voorstellen dat medewerkers van geheime diensten op redacties teksten schrijven die daarna in het redactionele deel onder de naam van bekende journalisten worden gepubliceerd? Weet u welke journalisten van welke media voor hun verslaggeving werden omgekocht? En hebt u er enig idee van hoe gerenommeerde “journalistieke prijzen” worden toegekend? Daarbij gaat het op de achtergrond toe als bij de voormalige huldigingen van de “Helden van de Arbeid” in de voormalige DDR – daar wordt propagandawerk eervol onderscheiden. Van journalist naar propagandist is niet ver. Als u dit boek hebt gelezen, zult u onze kranten met heel andere ogen bekijken, de tv vaker uitdoen en ook weten wat u nog kunt geloven van de radio: bijna niets. Want Ulfkotte schrijft ook penibel op welke zender bij welke partij hoort en welke journalisten op welke manier beïnvloed worden. U herkent hoe ze gemanipuleerd worden – en u weet door wie en waarom. Uiteindelijk wordt duidelijk: meningsverscheidenheid wordt nu alleen nog maar gesimuleerd. Want ons “nieuws” is vaak pure hersenspoeling.

Bron:
www.kopp-verlag.de

Het boek is hier te bestellen voor € 22,95

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t Henk V.

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Censuur, Desinformatie, Duitsland, Graaien, mainstream-media, propaganda, Rotzakken. Bookmark de permalink .

20 reacties op Gekochte journalisten

 1. Jean zegt:

  Ik lees die bullshit van de kranten niet en bespaar daardoor massa leugens en 400 euro, omdat we alles vinden op het internet willen die EU misdadigers dat medium graag onder controle krijgen kwestie van de bevolking te kunnen belazeren en te besodemieteren.

  Like

 2. OphEUffen zegt:

  Hoewel het geen nieuws is voor mijn alu-hoedje juich ik van harte toe dat een insider dit eens duidelijk uitlegt. Jammer dat 80 procent van de bevolking liever GTST of Utopia kijkt. Daar wordt door politici gruwelijk misbruik van gemaakt. Daardoor zijn politici nooit ergens voor hoofdelijk aansprakelijk en komt men altijd klaar met glas, plas en was.

  Like

 3. Sjaak zegt:

  Die Webseite AKTE ISLAM ist vom Netz.
  Gestartet wurde die Seite einst von Udo Ulfkotte !
  ——————————————————————-
  DE SITE ,,AKTE ISLAM ” DIE VAN ULFKOTTE
  OP INTERNET VERSCHEEN, BRACHT DAGELIJKS
  HET NIEUWSTE WAT DE SMERIGE IMPORTBERIJKERS
  AAN MOORDEN AFLEVERDEN IN DUITSLAND !
  NIET EEN DAG ZONDER MOORD ERENMOORD
  INBRAAK AANRANDING !
  DE TELLER EN DE SITE WERT VAN DE LINKSE
  KERK NAAR MAANDENLANGE BELAGERING
  VAN NET GENOMEN !
  EN WAT HIJ HIER BESCHRIJFT IS DAT WAAR
  WE MIDDEN ERIN ZITTEN !
  LINKSE CENSUUR EN MONDDOOD MAKEN
  EN KONSPERATIV DE MOSLIM MEE HELPEN
  HET MES AAN DE KEEL TE ZETTEN VAN DE
  NEDERLANDSE DEMOKRATIE !
  MAAR HET JONGSTE GERECHT ZAL KOMEN
  EN JULLIE VIEZE VUILE VADERLANDSVERRADERS
  BESTRAFFEN !

  Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  Waarom verbaast mij dat nou niet. Dat hele journaille gespuis wordt aangestuurd, hetzij door de RODEN van Brussel, de oppermoslim OBAMA met zijn kliek, de BILDERBERGCLAN en alles uiteraard met de volledige medewerking van de MACHT op de achtergrond, de NWO. Niets is meer toevallig, het wordt geregisseerd!

  Like

  • fleckie zegt:

   ……….PETER d’HAMECOURT ‘ RUSLAND In OORLOG– Met zichzelf en met de wereld’, NIW 12.9.2014. …De RAMP met de MH-17 op donderdag 17 juli zorgde voor verontwaardigde reacties wereldwijd:zat president Vladimir Poetin achter het neergeschoten toestel door wapens ter beschikking te stellenaan de pro-Russische separatisten? Peter d’Hamecourt hield vanafseptember 2013 en met juli 2014 een maandbloeding bij, niet wetende welke ramp de wereld zou treffen:het werd RUSLAND in OORLOG- Met zichzelf en de wereld.
   Oud minister Ben Bot vanBuiten.andse Zaken nam het eerste exemplaar op 1 september in ontvangst, toen was de eerste druk al uitverkocht binnen een paar dagen na verschijnen, de tweede druk inmiddels ook, gevolgd door een derde druk.
   320 pagina’s, isbn 978.90.5429.372.9. EU-199,99. …in de boekhandel of portvrij te bestellen via
   Info@conserve.nl. .www.conserve.nl

   Like

 5. Jade zegt:

  Dit verbaast mij helemaal niets…
  Ik zeg al langer dat circa 13 families de hele wereld in gijzeling hebben genomen.
  Deze families zijn zelf voor God gaan spelen omdat God zichzelf nooit eens laat zien.
  Deze families hebben nu 3/4 deel van alle bezit, maar ze willen alles.
  Alles draait om geld, olie, grondstoffen en macht.
  Helaas hebben deze lieden van oorsprong Joodse namen,
  en wordt je al snel van antisemitisme beticht, als je er hier wat van zegt.
  Maar dit zijn enkel gewoon misdadigers. Zij hebben in WOII Hitler gefinancierd,
  en zij zijn in eerste instantie verantwoordelijk voor de moord van 6 miljoen
  onschuldige mensen, notabene hun eigen volk.
  Dus verbreek a.u.b. meteen de verbinding van deze lieden met Israel
  en het joodse volk.
  Het Nederlands koningshuis en de regering zijn helaas door de knieën gegaan
  voor deze lui. (Dat moet ook wel. anders wordt je gewoon kapot gemaakt.
  Google maar hoe Standard-oil ooit groot is geworden.)
  Maar als dank horen zij straks bij de 500 miljoen overlevenden.
  Het normale volk moet echter verdwijnen/dood.
  Google maar eens de Georgia guidestones
  Deze elite heeft daarvoor meerdere ijzers in het vuur…
  WOIII, pandemie (ebola), chemtrails, genetische manipulatie van voedsel,
  vergiftiging van drinkwater, islam, Martial law &Fema-camps, enz.
  Met andere woorden…
  Als deze lieden niet gestopt worden, ziet het er niet best voor ons uit.

  Like

 6. cat zegt:

  Lees al jaren geen kranten, geen tijdschriften. Geen reclame in mijn brievenbus.
  Kijk de uitzendingen heel kritisch.
  Ik ben altijd kritisch en zoek alles op, verschillende bronnen.
  is het boek ook in het Engels verkrijgbaar?
  Mijn Duits is wel okey, maar…Engels heeft mijn voorkeur.

  Like

 7. Yvonne van Cleef zegt:

  Ik lees Ulfkotte vaak!En ik vind het grandioos dat hij in de openbaarheid brengt hoe het werkt!We worden overspoeld met propaganda in plaats van met feiten,maar nu weten we tenminste ook hoe het werkt!

  Like

 8. dgneree zegt:

  Gooi de televisie het raam uit. het is puur gif.

  Like

 9. dgneree zegt:

  o nee, bij het chemisch afval.

  Like

 10. Jaantje zegt:

  Zijn allemaal op een enkele uitzondering na staats/partij journalisten.
  Wanneer het eens ter sprake komt hoor ik vaak over onze pers vrijheid en dat er geen censuur is dan grijp ik steevast in en geef het repliek Klopt er is geen censuur omdat dat niet nodig is men schrijft wat men voorgeschreven krijgt(men is in dienst en heeft belangen).

  Like

 11. windwens zegt:

  Ik werd/wordt vaak voor gek verklaard als ik zeg dat ik een hele grote leugendoos in huis heb. Dat er propaganda gepleegd wordt als een gek. Nooit geweten dat deze meneer zoveel moois heeft opgetekend in een boek. Zou het toevallig ook voor een e reader gemaakt zijn? Dat lees wat makkelijker. Doe al een jaar over een stukje dus zou wel zo welkom zijn.

  Like

 12. jan zegt:

  simpel voorbeeld neem de telegraaf site hoe je daar met de duimpjes word verneukt

  Like

  • Jantje Beton zegt:

   Jan schijf je daar dan! klopt van die duimen als duim omhoog drukt gaat de duim naar beneden harder dan stijgen,heb die AT en van der Elst en die Arjan ook zien schrijven daar, dat zijn de leugenaars van de telegraaf.die denken dat ze alles weten aan Arjan vraag ik al meer dan 4 jaar het woord CS ZAANDAM,dat is de mislukte slager van AH ( een leugenaar een trol eerste klas) en mijn stalker die mij dreigmails stuurt,tja die leggen bij de politie, zijn echte naam is Jetze van dijk uit Arnhem.

   Like

 13. Thomasson zegt:

  Hier, op de website van E.J: Bron, wordt door commentaargevers al lang suggesties gemaakt dat beroemde journalisten, hoofdredacteuren, TV programmamakers, (EU)politici en andere bobo’s worden structureel omgekocht.
  Kijk maar naar de drek journaal van de NOS, of actualiteitsprogramma zoals ‘Een vandaag’. Andere goede voorbeelden zijn de programma’s van ‘Pauw & Witteman’ en “Knevel en Van den Brink’ (inmiddels passé composé) die dropen van politiek-correctheid. Belangrijk nieuws wordt achtergelaten of verdraaid. Het ziekelijke geknuffel van de islam en vooral de Palestijnen (de top stakkers van de wereld). Het systematische verdraaiing van de werkelijkheid m.b.t. de islam in Nederland en Europa. Iedereen die er naar deze programma’s kijkt, begrijpt dat iets hier niet klopt. Ze lijken op Sovjet programma’s in de Nederlandse taal. Soms lijkt de NOS zelfs een filiaal te zijn van Al Jazeera of de Hezbollan TV Al Manaar. Zelfs met het Jeugdjournaal wordt geknoeid. Spreekt men over een vredige school, dan komt direct een klas vol islamitische kinderen en Afrikaanse negers in beeld waar iedereen leert netjes met elkaar om te gaan en lief te zijn. Zelfs tegen Dhimmies. Spreekt men over een “vriendelijke” en vreedzame wijk, dan komt een wijk in beeld met mannen met jurken en lange baarden en een eindeloze parade van hoofddoeken met kinderwagens. Ze hebben allemaal geleerd met elkaar EN MET ONS vredig om te gaan. De journalistiek biedt ons een politiek-correcte parel in het gedaante van de kotsmisselijke opinieartikelen van Herrn Thomas Heinrich Von den Dunk in de Volkskrant enz. Dit wordt ALLEMAAL door iemand betaald!. Ze doen het niet voor ‘Gott und die Welt’. VOOR NIKS GAAT DE ZON OP VOOR DE REST VISA MASTERCARD en BAHNHOFSTRASSE ZURICH.

  Like

 14. Igor zegt:

  Kijk , dan weet je met Putin tenminste waar je aan toe bent. Hij heeft de Russische media onder zijn controle gebracht en daar door niks niet meer Westerse propaganda van de Eenheidspartijen, Putin had het vieze vunzige politiek correcte spelletje door en voordat deze NWO p.c. partijen het in Rusland voor het zeggen zouden krijgen, heeft hij die valse grootmuilen geëlimineerd.
  Putin had en heeft het door mij ondersteunde en gewaardeerde principe “Eigen volk eerst”.
  Wij zitten hier helaas met de wijd vertakte linkse landverraders opgescheept.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s