ISIS-ideologie in opmars in Israël

Screenshot 28

(Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl de terreurorganisatie ISIS, die zichzelf “Islamitische Staat” (IS) noemt, in Irak en Syrië tekeergaat en bedreigend dichtbij de grenzen van Israël komt, stijgt de directe bedreiging midden in het hart van de joodse staat toe: het aantal aanhangers van de extremistische beweging schijnt ook steeds meer toe te nemen in het Heilige Land.

Uit een actueel rapport van de Israëlische regering blijkt dat ettelijke Israëlische moslims en Palestijnen uit het land vertrokken om zich aan te sluiten bij ISIS. En er zijn signalen dat steeds meer moslims in Israël de ideologie van de extremisten in hun vaandels schrijven. “ISIS is op de goede weg”, predikte een imam vorige week in een moskee in het noorden van Israël. In een andere moskee in de buurt verklaarde een radicale islamiet openlijk: “De Islamitische Staat (ISIS) is de enige die een islamitische staat kan oprichten, en het is goed dat zij mensen bestraft. Ik hoop dat ze ook naar Israël komt.”

De Israëlische nieuwssite Ynet berichtte dat er in beide gevallen ook sprake was geweest van tegenstemmen. Enkele verbale ruzies zouden zelfs ontaard zijn in vechtpartijen tussen moslims voor en tegen ISIS. Veel Israëlische moslims zien in ISIS een gevaar. Men vreest dat deze gematigde stemmen echter ten ondergaan wanneer de stemmen van de terreurondersteuners luider worden. “Als de situatie duidelijker wordt, zal het voor iedereen duidelijk zijn dat de Islamitische Staat de enige oplossing voor iedereen is. Joden zouden de Islamitische Staat ook moeten ondersteunen en zich tot de islam moeten bekeren”, zei een andere imam tegen Ynet.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Israël. Bookmark de permalink .

9 reacties op ISIS-ideologie in opmars in Israël

 1. Cathja zegt:

  Dit bericht had ik liever niet willen lezen! Begint die IS-ellende nu ook al IN Israël? En wat is het antwoord van de Israëlische regering hierop? Gaan ze die jihadstrijders de toegang tot het land weigeren als ze terug willen keren?
  Ik vrees dat extremisten serieus zullen proberen om Israël van binnenuit te verwoesten, en het is hoog tijd dat de regering keihard ingrijpt. Het kwaad moet je zo snel mogelijk verwijderen! Het beste is om moslims de toegang tot het land te ontzeggen, vanwege veiligheidsredenen.
  Je kunt niet genoeg op je hoede zijn!

  Like

 2. Willie zegt:

  Indien gekend ; TRAP ZE BUITEN , per direct !

  Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   Helemaal met u eens.

   Want: : “Joden zouden de Islamitische Staat ook moeten ondersteunen en zich tot de islam moeten bekeren”, zei een andere imam tegen Ynet”

   Wat houdt de Israëlische regering tegen om alle moslims het land uit te trappen? Israël is toch al de pispaal van de wereld dus van commentaar hoeven ze zich niets aan te trekken.

   De islam moet worden ontmoedigd dus een flnke bom op Mekka en Medina zou daarvoor een goed begin zijn.
   President Poetin heeft daarmee gedreigd toen een Saoedische “prins” zei dat SA aanslagen wilde gaan plegen tijdens de Sotchi spelen en ik denk dat er niemand anders iin de hele wereld is dan Poetin die dat dreigement kan waarmaken. Ik HOOP dat ik het nog mag beleven, mijn zegen heeft hij.

   Want àls dat gebeurt zul je overal ter wereld, ook in Nederland, het WARE gezicht van de islam te zien krijgen en is er geen spoor meer van taqqya. Aan de ene kant geen prettig vooruitzicht maar NU zijn WIJ nog in de meerderheid!

   Like

 3. Jade zegt:

  Ik schreef al eerder dat ik niet snapte dat er
  zoveel Arabieren in Israël zitten.
  Een moslim blijft een moslim, gewoon niet te vertrouwen…
  Ook al zeggen ze dat ze ex-moslim zijn, dan kan
  dat nog Takiyya zijn…

  Like

  • windwens zegt:

   Als je dat stuk lees dan lijkt het erop dat dit het start signaal is voor WOIII, want welk land is er niet betrokken of wil zich er in betrekken. Samen optrekken met Islamitische landen nou ik zie het niet zitten, dat is zoiets als het Stalin/Hitler pact en iedereen weet hoe dat af liep. Dan hebben deze landen straks voor hun gevoel een slagkracht zo gebundeld dat het straks tegen ons zelf gebruikt wordt. De moslim kennende gaat dat dan ook gebeuren. Dan maar piepen dat Geert zegt laat ze het zelf uitzoeken. Ga als het westen aan de zijlijn staan en afwachten ingrijpen kan altijd nog. Zo salvo over de IS heen is nuttig als er mensen kompleet in gevaar zijn en worden afgemaakt als de processierups. Maar deze oorlog beginnen ik weet het zo net nog niet.

   Like

   • Zilvermeeuw zegt:

    Nou dat die (verenigde) landen zich gaan keren tegen het Westen (dat elke moslim uit de grond van zijn hart háát) is 100% zeker. M.i. gaat het de Amerikanen slechts om twee zaken: Assad moet weg en oorlog met Rusland. (Het getreiter van VS/EU met hun sancties zie ik als een opmaat daartoe. Enige tijd geleden wilde Obama immers Syrië bombarderen maar daar heeft Poetin een flinke stok voor gestoken door zijn oorlogsbodems richting Syrië te sturen. Waarna Obama bakzeil moest halen. Dat plan van Obama is zéker nog niet van tafel en nu wil hij “het zogenaamde bestrijden van” ISIS gebruiken om toch door te zetten en alsnog Syrië te gaan bombarderen. Rusland heeft al gezegd dat zonder een mandaat van de VN, het die actie(s) als illegaal zal beschouwen. Die resolutie zal er niet komen omdat in de VN Rusland en China beiden vetorecht hebben. Dus de grote vraag is; wat gaat president Poetin doen als de VS tòch doorzet. Hij is een bondgenoot van president Assad dus m.i. speelt de VS met vuur.
    Zó zie ik het.

    Like

  • fleckie zegt:

   ……………SILICON WADI……………NW.ISR.WEEKBLAD, 12.9.2014, door Jan Franke.
   ‘GEHEIME HANDEL’…………….De afgelopen vijf jaar exporteerde Israel jaarlijks gemiddeld voor zo’n 7 miljard dollar aan wapens en defensiesystemen. Daarmee staat het land in de wereldwijde top-5 van wapenexporteurs. In diezelfde vijf jaar vocht de Joodse staat drie oorlogen uit, met Hamas in de GAZASTROOK, waarbij telkens nieuwe systemen werden ingezet. Het bekendste ..is..natuurlijk het raketafweersysteem IRON DOME, dat in 2012 ..voor..het..eerst..grootschalig werd ingezet, en afgelopen zomer indruk maakte door de grote precisie en effectiviteit. Van de ruim zeventig Israelische doden tijdens deze laatste oorlog ,kwam slechts een handvol burgers om door RAKETVUUR uit GAZA, ondanks de DUIZENDEN RAKETTEN en MORTIERGRANATEN ..die..werden..afgevuurd. Toch betekent dat niet dat de IRON DOME ..automatisch een doorslaand succes wordt op de internationale wapenmarkt, waar JAARLIJKS HONDERDEN MILJARDEN DOLLARS in omgaan. .Immers,Israel is het enige land ter wereld dat te maken heeft ..met..de..voortdurende..dreiging.van..KORTEAFSTANDSRAKETTEN, waarvoor de IRON DOME is ontwikkeld en zo effectief tegen optreedt. Ander nieuw wapentuig dat de IDF deze zomer in GAZA inzette, zoals bommen ..die..gewapende..muren..kunnen..penetreren..zonder..het gebouw zelf met de grond gelijk te maken..en..geavanceerde raketafweerschilden voor tanks, kunnen in potentie op meer kopers rekenen. Ze hebben zichzelf immers al bewezen in een echte oorlog–een groot pluspunt in deze sector– en bieden oplossingen voor meer gangbare oorlogssituaties. Maar zo makkelijk is die verkoop niet. …..DE ARABISCHE GOLFSTATEN, EEN VAN DE BELANGRIJKSTE MARKTEN VOOR WAPENEXPORTEURS, KOPEN OFFICIEEL GEEN ISRAELISCHE PRODUKTEN OM POLITIEKE REDENEN. En de export naar andere grote spelers als RUSLAND en CHINA ligt aan banden onder druk van de VERENIGDE STATEN, die zelf jaarlijks veel geld pompen in de Israelische WAPENINDUSTRIE.Dus blijven Europa en Zuid-Amerika en andere Aziatische landen over.INDIA IS AL MAREN EEN VAN ISRAELS BELANGRIJKSTE KLANTEN……………Maar dat ..is..slechts..de..officiele..lezing. In de praktijk kopen heel wat van de. ARABISCHE ..LANDEN..WAARMEE..DE..JOODSE..STAAT..OFFICIEEL..GEEN..RELATIES..ONDERHOUDT..ISRAELISCH. DEFENSIEMATERIAAL. ..Ik heb dat met ..eigen..ogen..gezien…toen..ik..in..maart..van..dit..jaar….SOFEX…bezocht, een BELANGRIJKE..WAPENBEURS…VOOR….ELITE-EENHEDEN…nabij de Jordaanse hoofdstad …AMMAN. Daar had het bedrijf DRAGON ACE, dat vooral SPIONAGEAPPARATUUR ..verkoopt..en..officieel gevestigd is ..in HONGKONG, een stand. Het aanwezige personeel, met de nogal Israel.ksche namen Hadat,Aviad en Tomer, wilden niet vertellen aan wie zij hun spullen verkopen, maar hun buurman op de beurs–de Jordaanse tussenhandelaar SUFIAN AL SOUSE– was er open over.” Ik slijt voortdurend Israelische produkten aan klanten in de ARABISCHE WERELD. wat..en..aan..wie..precies ..mag..ik..niet..zeggen.”.Net als veel andere Jordaanse bedrijven…treedt..Al. ..SOUSE
   ..op..als..stroman voor WESTERSE BEDRIJVEN die zelf moeilijk toegang krijgen tot de ..LUCRATIEVE…ARABISCHE…GOLFSTATEN. .En als hij zegt produkten van het Hongkongse bedrijf ..DRAGON..ACE..in de aanbieding ..te..hebben, blijft het politiek beladen Israel uit het zicht’.##########################################################################

   Like

 4. Thomasson zegt:

  Welke terreurbeweging ook stijgt in aanhang onder de Arabieren in Israël of de PA, maakt weinig uit. Ze zijn allemaal een pot nat. Voor de Israëliërs worden Arabieren beschouwd als gevaarlijk. De naam van hun terreurorganisatie is een kwestie van mode. Paar decennia geleden was het PLO, Volksfront voor Palestina, daarna Hamas, dan weer Hezbollah, ietsje meer modern Al Quida en nu ISIS. De outfit veranderd, maar de wezenlijke inhoud is blijvend: ze waren moordenaars, ze zijn moordenaars en ze zullen wel altijd moordenaars blijven. Israël heeft een pluspunt boven het westen: een vijand wordt beschouwd als een vijand. Je houdt hem in de gaten. Als hij te gevaarlijk wordt, dan krijgt hij de behandeling die een vijand verdiend. De veiligheid van de bevolking staat voorop en pas daarna de politiek-correctheid van de “Gutmenschen”. Daar hebben ze geen tijd en ook weinig geduld. In het westen heeft de “Schijtelite van de Gutmenschen”, die Wilders noemt “De Struisvogel Brigade” voor het zeggen. Ze zijn bereid de terugkerende moordenaartjes van ISIS met open armen te ontvangen. De arme jongens zouden psychologische behandeling krijgen voor hun PTST’tjes of andere zielige trauma’s die ze uit Syrië of Irak meebrachten. Als ze met een druiper of syfilis terugkeren die ze tijdens de vele verkrachtingen in de naam van Allah ‘de barmhartige’ opliepen, gaan ze natuurlijk naar de NVSH voor advies en medische zorg. Nee! Zij hoeven geen € 350,- Eurie voor AWBZ en ook geen € 350.— eigen bijdrage te betalen. Dat doen de belastingbetalers wel. Cadeautje van de staat. Minister Schipper en haar scheepsmaat Martin van Rijn, hebben met deze jonge moordtalenten meer empathie dan voor hen eigen voetvolk. Die knijpen ze het liefst half dood. Verder zouden ze een uitkering krijgen en natuurlijk studiefinanciering om hun sneller in de samenleving te integreren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s