Sinterklaasliedjes op de schop: ‘zwart’ en ‘knecht’ geschrapt

Screenshot 14

Zwarte Piet en Sinterklaas gaan met hun tijd mee en doen hier zelfs de Ice Bucket Challenge

(Door: Servaas van der Laan)

Kinderliedjesschrijver Paul Passchier herschreef de ons allen bekende Sinterklaasliedjes. Wat gaat er allemaal veranderen?

Het liedje ‘Zie ginds komt de stoomboot’ kennen wij allemaal. Wie zong het niet mee in zijn kindertijd als de Goedheiligman ons land weer met een bezoek vereerde.

Maar wie zijn (kleine)kind, neef of nicht deze winter het liedje hoort zingen, zal even met de oren staan te klapperen. In het nieuwe standaardwerk voor basisschoolleerlingen zijn de teksten van de Sinterklaasliedjes aangepast aan de huidige tijd. ‘Zijn knecht staat te lachen en roept ons reeds toe, wie zoet is krijgt lekkers, wie stout is de roe,’ wordt nu ‘Kijk, Piet staat te lachen en roept naar de kant: ”Ik heb genoeg lekkers voor heel Nederland!’.”

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", discriminatie, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, political correctness, Racisme. Bookmark de permalink .

39 reacties op Sinterklaasliedjes op de schop: ‘zwart’ en ‘knecht’ geschrapt

 1. bobzelf zegt:

  Nou je kunt zingen wat je wilt zonder PIet ,

  maar van mij kunnen jullie de pleuris krijgen , dus dat zing ik dus never nooit niet !!!!

  Ik gaat godgloeiende, gloeiende ook wat liedjes schrijven !!

  deze rijmt al perfect !!!

  HET MOT TOCH NIET GEKKER WORDEN WAT JOU NEL ??

  BOB

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik zal deze nieuwe teksten niet zingen met mijn kleinkinderen. Alleen al vanwege de manier waarop die hele zwarte Pieten-hysterie is verlopen. Een hele kleine minderheid heeft een zeer grote meerderheid op de knieën gedwongen, en allerlei bedrijven zullen vroeg of laat volgen. De eerste tekenen daarvan zijn al zichtbaar.
  Bah, wat voor een land is dit?!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 16.47. uur. En dat alles door het GEKLIER van een SURINEGER, ik geloof dat die KOEKWAUS Quario heet of zoiets! En natuurlijk de RODEN/SOCIALISTEN en de GROENE ZWATELAARS en uiteraard de grootste landverraders van Demonen66! Geloof maar dat deze partijen er volop aan meewerken om ONS NEDERLANDERS alles af te nemen. Eerst St. Nicolaas, dan Kerstmis, dan Carneval en dan Pasen. Moe, doodmoe word ik van deze rotzooi dag aan dag. Ik ben droef gestemd over de toestand van ons eens zo rustige christelijke en liberale landje!

   Like

   • Cathja zegt:

    @Tom, 12/9 19:18 uur

    Ja Tom, ons eens zo vriendelijk landje komt me nu regelmatig vijandig over. Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik niet meer blij mag zijn met de dingen die altijd zo leuk en waardevol waren! Waarom moet alles omver gegooid worden? Ik ben geboren in begin jaren ’50, en ik heb het al dikwijls gezegd: niet alles van toen was goed, maar als ik zie in welke tijd we nú leven, zou ik graag naar die jaren terug willen! Men leefde simpeler, maar puur, en er was meer tijd en aandacht/liefde voor elkaar. Je kende je buren en wijkbewoners meestal vrij goed, maar tegenwoordig hoor je in sommige wijken de meest vreemde talen spreken.
    Voel je je dan nog Nederlander? Het stemt ook mij droevig!

    Like

 3. janfreak zegt:

  In mijn ogen is die Paul Passchier niets meer of minder dan een landverrader, hij werkt er namelijk aan mee onze cultuur naar de klote te helpen. En dat alleen vanwege een paar gefrustreerde kleurlingen die zich niet weten aan te passen aan onze cultuur en het ook niet eens willen, wij moeten ons maar naar hun gewoonten aanpassen. Eigenlijk zouden alle uitgevers het moeten vertikken de nieuwe liedjesboeken te drukken. Maar die zullen wel denken Pecunia Non Olet.
  Rest ons één mogelijkheid, er niet een van kopen.

  Like

 4. Jade zegt:

  Man man man, het wordt hoe langer hoe zieker.
  Een onschuldig kinderfeest om zeep geholpen,
  door een stel gefrustreerde ge-importeerden.
  Donder dan op naar je eigen land, zou ik zeggen.

  Like

 5. Tistochwat zegt:

  Ik plaats hem hier ook nog maar een keer:

  Knettergekke idioten! Hebben ze niks belangrijkers te doen? Het was toch een hartstikke leuk fenomeen, dat in de zak meegaan naar Spanje?!!! MET ZWARTE PIET?!!!
  En van die roe heb ik ook nog nooit last gehad; het hoort er gewoon allemaal bij!
  Net zoals onverdoofd met een roestig scheermesje dames ‘besnijden’, koppensnellen en ‘halal’ slachten bij de moslims hoort, maar dan veel minder wreed, meedogenloos en pijnlijk.
  Bij deze wat tekstballonnen van mij in cartoontjes van Toon van Driel over die zak:

  Deze van Hein de Kort is briljant:

  En die met die stropdas is de allergrootste zak:

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Die zwarte en/of islamitische zeikerds willen verdorie onze hele cultuur naar hun hand zetten!!!
  En het ergste is dat ze hun zin nog krijgen ook van die slappe hap in Den Haag!

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Dat van het schrappen van roe, zak en wat dies meer zij vind ik ergens nog zo gek niet: Je hoort kinderen niet bang te maken en in deze tijd is het ronduit verkeerd om slaan, zeker met iets anders dan met de hand, nog voor te stellen als normaal en aanvaardbaar. Ik verwed er trouwens wat onder dat dàt soort aanpassingen nu eens niet uit de koker van Quinsy Gario c.s. komen, want toevallig weet ik, dat het in de Caraïbische cultuur wèl als tamelijk normaal geldt. Dit is eigenlijk een combinatie van Caraïbische modernisering èn Nederlandse modernisering.
  De Pietje Bell-boeken werden omstreeks ca. de jaren ’80 óók aangepast en niet zonder reden: Het mag niet langer als normaal voorgesteld worden, dat onderwijzers en politie-agenten zomaar oorvijgen en pakken slaag uitdelen aan kinderen die niet eens de hunne zijn! Het is al erg genoeg, dat dit soort dingen tot om en nabij de jaren ’60 door de vingers werden gezien zonder dat de ouders ingrepen: Dat was al veel te lang voor zoiets schandaligs!

  Like

  • Harry zegt:

   Nou , T ‘tje , ik zit iedere avond in het gekrijs van een zwerm zwaar christelijke kinderen , met 5 centimeter oplopend qua lengte , van een kudde godsvruchtige en extreem vruchtbare buurvrouwen .
   Behalve op zondag , dan mogen ze niet naar buiten .
   Afgelopen zaterdagavond was het helemaal te dol , ben ik naar buiten gestierd en heb het hele zootje verteerd gevloekt !
   Klimmen ze in mijn tuin in een kastanjeboom , breken de takken af en krijsen zó hard dat de kraaien 300 meter verder op de vlucht slaan .
   Een van een jaar of zes bestak het zelfs om op z’n voorhoofd te wijzen , had hem met plezier met z’n kop onder water gehouden in de rivier .
   Het heeft wél geholpen ! Het is al dagen rustig .
   Ik ben vóór ouderwetse discipline , desnoods met een eikenhouten paal .
   Ik ben niet zo van die Halsema doctrine , dat je ze moet trachten te doorgronden en begrijpen , die mini terroristen , de micro moslims van gereformeerde snit !
   En dan moet je die verbaasde verongelijkte smoelen zien als ik op zondag de taxus een beetje aan het bijpunten ben ! Jézus wat een zondaar . kijken ze je met hun bakkes wijd open aan , alsof ze een incestpleger op heterdaad betrappen !

   De ouders hebben blijkbaar geen benul meer wat opvoeden inhoudt .
   En met gedogen heb ik ook al niet veel op in het algemeen .
   Gewoon meppen , anders leren ze het nooit .
   Ik werd vroeger ook flink gemept , heeft me geen kwaad gedaan , integendeel , het heeft me tot de vriendelijke, aardige, hulpvaardige, vergevingsgezinde burger gemaakt die ik nú ben .
   Alleen er zijn grenzen !

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Ik vind dat men kinderen best streng mag aanpakken; als je hen hun gang maar laat gaan en als ze denken dat ze alles mogen, is er vaak geen land meer mee te bezeilen
    (net zoals met moslims en klaagnegers die steeds meer hun zin krijgen).
    Ik heb bij het onderwijs gewerkt en toen het allemaal ‘losser’ werd, ontstonden er orde-problemen. Kinderen hebben grenzen nodig, anders worden ze te ‘losbandig’.
    Er zijn er die van nature rustig en stil zijn, maar de rest heeft toch écht wel een iets hardere hand nodig.
    Het mag natuurlijk nooit zo zijn dat kinderen nog steeds door de juf of meester met een ‘rietje’ op de vingers geslagen mogen worden, maar een ‘schop onder hun hol’ kan echt geen kwaad.

    De rooien hebben trouwens het hele (basis)onderwijs verpest.
    Tja, wat hebben zij nou NIET verpest en om zeep geholpen?

    Like

  • rs zegt:

   Ach Theresia, WIJ zijn er toch ook groot mee geworden ?????
   Waarom mag de jeugd van tegenwoordig dat niet dan ?
   Het worden/zijn “watjes “……

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @rs: Omdat kinderen geen lijfeigenen zijn, waar men zijn frustraties maar op mag uitleven.
    En al helemaal niet van anderen, dan de ouders.
    Verder verwarren jullie, ook @Harry en @Tistochwat ‘strengheid’ en af en toe in drift een mep uitdelen nog iets te veel met het uitgebalanceerde ranselen, dat bv. onderwijzers nog straffeloos konden doen. Hoewel jij er nog wel even over begint, Tistochwat.
    Maar inderdaad, DAT mag helemaal nooit meer terugkomen!
    Ik wou jaren geleden al nooit meer naar de “Kleine Huis-serie ” kijken, omdat daarin het af en toe geven van een pak slaag ‘met de riem’ als iets normaals werd voorgesteld.
    Dat is het niet en dat mag het ziet zijn.
    Kan niet verdómmen, dat dat in een andere tijd speelde: Het-deugt-niet!
    En terugkomen mag het in geen geval!

    Like

 8. Jan zegt:

  Hoe kan het dat zó veel mensen buiten het gesticht lopen en niet er in opgesloten?

  Ook het Wilhelmus dient herschreven te worden of vervangen. Verwijzingen naar God of vaderland en strijd zijn niet meer mogelijk in deze tijd en in strijd met de opstelling van de staat die neutraal dient te zijn. De huidige tekst is aanstootgevend voor andere bevolkingsgroepen in Nederland, zoals moslims.

  Ook fout:
  Onder moeders paraplu
  Liepen eens twee kindjes,
  Hanneke en Janneke, Hanneke en Fatima
  Dat waren dikke vrindjes,

  Like

 9. Dat een paar honderd beroepszielepieten een volk van 15 miljoen kunnen knechten vond ik onverteerbaar!Mensen teken de petitie!http://petities.nl/petitie/nederland-eist-het-ontslag-van-kabinet-rutte-2 Kunnen ze er gelijk nog een petitie bij opzetten voor vervanging van hondslaffe rechters!Ik boycot alles en iedereen die gehoor geeft aan die politiek-correcte ziekte die er in dit bananenland heerst!

  Like

 10. BertG. zegt:

  Zie ginds komt de vluchtelingen boot uit Afrika al aan .
  Hij brengt ons asielzoeker, ik zie ze al staan.
  Hoe dobbert dat bootje al heen en weer.
  Hoe waaien de is vlaggen al heen en al weer.

  Zijn knecht staat te lachen en roept ons steeds aan.
  Wie luistert mag leven, wie stout is die ze kop gaat eraan.
  Oh lieve moslims, laat mij toch maar gaan.
  ‘k zal nooit meer de hand slaan aan wat uw niet zou toestaan.

  Nou, als dit niet door de keuring komt w.b. sinterklaas liedjes en politieke correcte taalgebruik.

  Like

 11. dgneree zegt:

  Ik voorspelde verleden jaar al dat de liedjes op de schop genomen gaan worden en ik heb toen al 2 alternatieve teksten gepubliceerd. Alleen had ik een wat andere insteek.

  http://www.vrijechroniqueurs.nl/weg-met-dat-discriminerende-sinterklaasfeest/

  Like

 12. Joannes den Hollander zegt:

  Sinterklaasliedjes weg. Suikerfeestliedjes erin. Aan mijn hoela.
  Ik heb ook maar een liedje aangepast aan de huidige tijd:

  De vlag omhoog
  wij gaan voor Nederland strijden.
  Het Volk roept
  wij geven Nederland nooit.

  Voorouders die, voor Ons veel bloed lieten vloeien.
  De vrijheid werd
  altijd heel duur betaald.

  De straten vrij
  van alle terroristen.
  De straten vrij
  van alle vreemd gespuis.

  Het Geuzenbloed begint door d’adren weer te vloeien.
  De dag der vrijheid
  en geluk breekt snel weer aan.

  Vrijwillig gaan
  dat is u nu geboden.
  Voorkom de strijd,
  het is de hoogste tijd.

  Heel spoedig gaan jullie Ons land voorgoed verlaten.
  Uw tirannie duurt
  nog maar korte tijd.

  Nog 1 x de eerste strofe. Bron: @ joannesdenhollander
  Melodie: die Fahne hoch

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik wéét dat het in bepaald opzicht een gewaagde uitspraak is, maar toch…..
   Het moet me van het hart, dat ik die melodíe altijd erg mooi gevonden heb.

   Like

 13. Giny zegt:

  Zie ginds komt de ISIS al snel naar ons toe, ze hakken je kop af en het kost je geen soe!
  Prinsjesdag ook maar afschaffen, is ook al een paar honderd jaar oud!
  Zo’n gore neger die de hele boel hier verziekt!!!

  Like

 14. Joannes den Hollander zegt:

  Nog een variatie op het Sinterklaasliedje van Bert G.
  Zie ginds komt de ISboot
  uit Afrika weer aan.
  Hij brengt ons ellende
  ik zie ze al staan.
  Ze wrijven reeds hun leuter
  en roepen ons steeds toe.
  Jullie wijven zijn hoeren
  en behoren ons toe.
  Kijk, Mo staat te lachen
  en roept naar de kant.
  Wij gaan alles stelen
  uit heel Nederland.
  Toen kwam er een landgeus
  die schoot in de roos
  Ze zijn allemaal verzopen
  En niemand is boos.

  Melodie: Zie ginds komt de stoomboot
  Bron: @ joannesdenhollander

  Like

 15. Joannes den Hollander zegt:

  Nog een gekuist Sinterklaasliedje, ik begin er lol aan te krijgen.

  Mohammed is jarig
  Ik trek mijn broekje vast uit
  Hij komt mij besnijden
  Dat het bloed er uit spuit
  Met een bakje water
  Voor de ergste pijn.
  Dhimmies staan te lachen
  Maar de volgende zijn zij.

  Melodie: Sinterklaas is jarig.
  Bron: @ joannesdenhollander

  Like

 16. Jules Vismale zegt:

  Paul Passchier, Thedo Keizer, talloze linkse “anti-racisten” en allochtoonse zeurpieten denken in hun hart dat zij goed voor Nederland doen.
  Want wat willen ze namelijk: alle autochtoonse en allochtoonse liefhebbers van Sint en Piet goedbedoeld hun traditionele feest verpesten en zorgen op 5 december voor een lege schoen.
  Zwarte Piet, knecht en de roe vinden zij zo vreselijk in Sinterklaasliedjes en willen dezen daar uitbannen maar hebben zij ook de mening van alle 16,5 miljoen Nederlanders gevraagd?
  Zij zijn gewoon een stel blauwe jakhalzen die hun eigen soort verloochenen zodra zij macht hebben en vreemden voortrekken als waren zij voor hen een sekslustige maagd.
  Alleen is het altijd hartstikke verkeerd om mensen dingen op te dringen als men hun mening niet vraagt, niet op antwoord wacht of bij nee dezen toch proberen in de strot te duwen.
  De bovengenoemde haters van de Nederlandse cultuur en tradities denken toch niet werkelijk dat zij Zwarte Piet uit ons leven gaan bannen?
  Tegen talloze bruine en zwarte asielzoekers uit Afrika, die voor een “gezegende” multiculturele samenleving zorgen, hebben zij niets en daar willen zij karren vol geld met paarden voor spannen.
  Ze verpesten Sinterklaas voor talloze kinderen met het herschrijven van die nieuwe liedjes die ik niet serieus zal nemen.
  Ik wens gewoon dat Sinterklaas duizenden Zwarte Pieten op deze zeik- en zeurpieten afstuurt om hun konten met de roe bont en blauw te slaan, de zak in te stoppen en dan richting Spanje meenemen!
  Laten zij maar een voorbeeld lezen over vier stoute meisjes (Vivian, Bianca, Esther en Simone) die aan het eind van de jaren ’70 hun medestudent trakteerden op lekkers in de vorm van appeltaart al hadden de meiden deze betaald met gestolen geld van de vader van de twee zusjes.
  Toen vaderlief dat ontdekte besloot hij voor Sint te spelen, benoemde hij de student (figuurlijk) tot Zwarte Piet om de meiden straf te geven want ze waren geen onschuldige musjes.
  Het ondeugende viertal gingen toen bij hun vriend om beurten over de knie en hij gaf ze een flink pak voor hun broek maar toch vonden de jongedames het niet eens erg, hoor!
  Want de student beschikte niet over een roe en de meiden wisten dat ze straf hadden verdiend hoewel billenkoek minder smakelijk is dan pepernoten en marsepein en wie weet waren ze daarna braver en vonden ze bij Sinterklaas een gewillig oor.
  Hopelijk zongen zij op school nog de prachtige ouderwetse liedjes op school of op de universiteit en kregen de meisjes later van Sint en Piet wel cadeau’s en snoepgoed in hun schoenen.
  Maar zwart en knecht worden niet zomaar geschrapt uit de Sinterklaasliedjes want eens komen talloze gefrustreerde Nederlanders in opstand en laten zij de “gediscrimineerde” anti-Pieten de straat maar schoon boenen!

  Like

 17. Wachteres zegt:

  http://nos.nl/video/697664-kinderen-proberen-nieuwe-sinterklaasliedjes.html

  En ja hoor, de NOS maakt al reclame voor de nieuwe liedjes …….. zo leuk ….. 😦

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Wat gaat zo’n hersenspoeling toch snel hè?
   Vooral met de hulp van de msm.
   Sinterklaas is vanaf nu een krampachtig ‘feest’; voor mij hoeft het niet meer want ik blief geen compromis dat mij wordt opgedrongen door klaagnegers, volledig en liefdevol gesteund door onze allochtonen minnende overheid!
   De allochtonen de lusten, wij Hollanders de lasten (in elk opzicht!).

   Like

   • Cathja zegt:

    Inderdaad, @Tistochwat, de ‘nieuwe tijd’ wordt ons opgedrongen. Alles wat vertrouwd en mooi was moet verdwijnen.
    En niet omdat de échte Nederlanders dit willen…..!

    Like

 18. Tistochwat zegt:

  @ Theresa Geissler 12 september 2014 om 22:38

  Ik ben het zeker met je eens dat kinderen geen lijfeigenen zijn; toestanden zoals bijv. beschreven in de boeken van Charles Dickens zijn hartverscheurend.
  Ik heb echter de indruk dat ouders juist een soort lijfeigenen van kinderen kunnen zijn.
  Hoe vaak ik me al niet heb geërgerd aan drammerig kroost dat ordeloos gillend door winkels rent; heel irritant…
  Dat heeft niets te maken met de spontane speelsheid van kinderen.
  Ik heb het zelfs diverse keren meegemaakt dat zo’n klein etterbakje krijsend op de grond ging liggen omdat het z’n zin niet kreeg; ma deed niets en ze stond er machteloos bij te kijken.
  Op zo’n moment heb ik enorm veel zin om het etterbakje –bij wijze van spreken- op een treinrails vast te binden.
  Er zijn gevallen van ouders die hun kind(eren) niet meer aankunnen; dat kan nooit de bedoeling zijn.

  Kinderen moeten van hun ouders dingen leren, en daarbij hoort ook fatsoen, zoals niet altijd en overal lopen gillen; gek word je ervan als je in een kinderrijke buurt woont. Ik kreeg er letterlijk hoofdpijn van en ben blij dat ik wat die herrie betreft, niet meer in een drukke woonwijk woon.
  Als kinderen altijd snerpend krijsen als ze buiten zijn, komt er niemand meer op af als ze ooit een keer in gevaar zijn; ze gillen toch immers altijd, denkt men dan? Ze schreeuwen elkaar op straat toe met kelen die niet verder opengezet schijnen te kunnen worden.
  Tucht is fout, maar een opvoeding met normen, ondersteund door redelijke regels en grenzen, blijf ik toejuichen.
  Kinderen moeten ook leren dat je rekening dient te houden met andere mensen.; daarvan raken ze heus niet getraumatiseerd.

  De linkse trend in het onderwijs werd: je moet een kind helemaal vrijlaten in wat het wil en niet wil.
  Rode strepen in het taalschriftje zetten, mocht eigenlijk ook niet meer want het ging er niet om wát een kind schreef, maar DAT het iets schreef. Je mocht het kind op geen enkele manier ontmoedigen.
  Vandaar de vele taalfouten die men tegenwoordig ziet; ook in dure brochures van bedrijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s