Vanwaar toch die drang om halsafsnijders te doorgronden?

Screenshot 19

(Door: Elma Drayer)

In het koor der jihadgangerduiders voegde zich deze week Femke Halsema. De voormalige fractievoorzitter van GroenLinks publiceerde haar betoog dinsdag op De Correspondent. Aangezien dit online medium (‘Een dagelijks medicijn tegen de waan van de dag’) wellicht weleens aan uw aandacht ontsnapt, vat ik haar woorden kort samen.

De oud-politica poneert de stelling dat je om het jihadisme werkelijk te kunnen bestrijden, je het moet proberen te ‘doorgronden’. Alleen de ‘gewelddadige symptomen’ te lijf gaan, heeft volgens haar geen zin. We moeten éérst trachten te begrijpen waarom de jihadi’s het Westen zo haten. Dat moeten wij zeker niet doen om hun daden te vergoelijken, maar om ‘hen de wapens uit handen te kunnen slaan’.

Lees verder>>>
(h/t Jan)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Groenen, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, koran, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, political correctness, Socialisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Vanwaar toch die drang om halsafsnijders te doorgronden?

 1. realist zegt:

  “trachten te begrijpen waarom de jihadi’s het Westen zo haten” om dezelfde reden waarom ze boedhisten in azie haten en hindoes in india haten enzovoort,omdat we niet islamitisch zijn,that’s it!

  Like

 2. Vederso zegt:

  Het artikel is geplaatst in de categorie: naïvieit. Daar hoort Halsema ook thuis en verder geen woorden meer aan besteden.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ach gut, dat famke Femke toch! Beweerde ze dat weer zo bevlogen, onze kleine wereldverbeteraarster?
  Dat ze in die cirkelredenering verviel (We moeten proberen, jihadisten te begrijpen omdat we moeten proberen, ze te begrijpen) geloof ik graag: In die flut-documentaire van d’r kwam ze tenslotte ook al niet verder.
  En dan nog wat: Als ze inderdaad heeft gesproken van ‘seculiere moslims,’ is er mooi sprake van een contradictio in terminus: Je bent seculier óf moslim; allebei tegelijk kan niet, net zo min als men kan spreken van ‘seculiere christenen.’ Had Elma Drayer dat eigenlijk zelf door? Zo ja -want het is toch een columniste om U tegen te zeggen, die zoiets toch zou moeten opvallen- dan was het niet overdone geweest om er even gewag van te maken.
  Maar ja, om ons maar tot het famke te bepalen: Die mooie gevoelentjes b l i j v e n haar maar parten spelen, hè…..en haar belemmeren in haar geestelijke groei.
  Bepaald aandoenlijk, ware het niet, dat het ten koste van heel autochtoon Nederland gaat!
  Nou ja, als haar kinderen, achteraf bekeken, maar naar een witte school kunnen, nietwaar, dat maakt het wegkijken zoveel gemakkelijker…….
  Man, man, wat dóe je met zo ’n trut!

  Like

 4. Leo zegt:

  Ze denkt dat ze door haar opstelling later de dans wel zal ontspringen.
  Ze vergeet echter, dat als de rapen gaar zijn, het gewoon OOK Hals sema afsnijders zijn.
  Mag blij zijn dat ze niet in de SS tijd heeft geleefd.

  Like

 5. Zilvermeeuw zegt:

  Eigenlijk is elk woord dat besteed wordt aan Valsema er één teveel. Ze moet gewoon de koran gaan lezen. Daarna hoeft ze zich nooit meer iets af te vragen.

  Like

  • Driek zegt:

   Zilvermeeuw zegt:Ze moet gewoon de koran gaan lezen.
   Ja, meneer Zilvermeeuw, dat advies strooi ik bijna dagelijks in de rondte, maar het wordt door bijna niemand opgevolgd. Lezen is geloof ik niet een geliefde bezigheid van de Nederlanders.

   Maar je hebt nu ook Nederlanders, die over de misdaden, gepleegd in de Tweede Wereldoorlog, zeggen: “ja, maar je had ook goeie Duitsers, ze waren niet allemaal zo, die waren niet zo heel erg Nationaal Socialistisch”. Nou, ik heb me buik vol van figuren als Halsema. Die trut moet een keertje beroofd en onder bespuwd worden door een Marokkaan.

   Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Ja, die Femke was zo trots op haar motie ” de Nederlandse regering heeft niet tot doel de islam te bestrijden of te hinderen” en de meerderheid van het tuigh stemde dan ook voor.
  Nu zullen haar kinderen haar vervloeken. Haar eigen volk misschien ook wel. In ieder geval H&I. Haar succesje, haar trots, haar policor statement, een grote stap voor een linxe meid en een ramp voor het Nederlandse volk. Scheiding van kerk en staat, vandaag nog, het is echt de hoogste tijd.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Nog altijd een naïef vrouwtje. Hecht de meeste waarde aan haar eigen zienswijze. Haar kinderen wilde ze meegeven dat kindjes uit een ander land precies zo waren als haar eigen kinderen. Toch haalde ze op een dag haar kinderen van die geweldige ‘gekleurde’ school af.
  Die lieve buitenlandse kindjes waren toch wel heel anders dan ze had verwacht, want iemand zei “hoer’ tegen haar…..!
  Oeps….., daar ging één van haar heilige huisjes omver!

  Like

 8. Yvonne van Cleef zegt:

  Het interesseert me geen zak waarom die koppensnellers doen wat ze doen,maar DAT ze het doen!En Femke?Ach,die heeft al zoveel op haar geweten en bloed aan haar handen;die bestaat voor mij niet meer!

  Like

 9. Jaantje zegt:

  Om de jihadi beter te begrijpen waarom die het westen haat?Ik voel nattigheid…men gaat begrijpen dat dit nooit gaat veranderen dus gaan ze gewoon een schep erop gooien wij moeten begrip hebben en uiteindelijk veranderen in een beter geaccepteerd beeld voor de intoleranten.

  Like

 10. Hierboven hebben Bert G. en Theresa Geissler zich afgevraagd of ik dit kloddertje braaksel van Halsema niet zou moeten analyseren. Nee, mensen, want kijk nou eens goed hoe afdoende Drayer Het Eeuwige Raadsel Mens Ondanks De Verlichting Tot Onverklaarbaar Verklaart! Ik zeg het altijd zó: natuurlijk moet je Hitler proberen te snappen. Maar éérst moet je hem stoppen! Lees Drayer nog eens rustig door:

  “Zomaar een vraagje: zouden er in de twintigste eeuw óók opiniemakers zijn geweest die zich het hoofd braken over de motieven van Nederlandse vrijwilligers die zich aanmeldden bij de SS? Die vonden dat wij coûte que coûte moesten proberen te doorgronden waarom jongemannen alles achter zich lieten teneinde elders enthousiast aan het moorden te slaan? Die serieus meenden dat hun haat tegen democratie, vrijheid en minderheden heus ergens vandaan moest komen? Die serieus meenden dat je door de vijand te kennen hem kon overwinnen? Het is bij mijn weten nooit uitgezocht, maar mij zou het hogelijk verbazen. Denken dat voor het Kwaad per definitie een rationele verklaring te vinden moet zijn, is een van de pijnlijkste opinions chics van het huidige tijdsgewricht. Een van de gevaarlijkste trouwens ook. ”

  Prachtig en afdoende verwoord!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s