We moeten antisemitisme stoppen voor het te laat is

Screenshot 24

(Door: Herman Meijer)

Het is nog(!) niet te laat. Maar antisemitisme groeit. Zelfs het Anne Frankhuis is niet meer veilig.

Sinds kort doe ik rondleidingen in Amsterdam voor de Stichting Tot Heil des Volks. Één van de routes die we lopen gaat door de oude joodse buurt in Amsterdam. Een confronterende rondleiding. In de hongerwinter zijn bijna al de leegstaande huizen, waar in de beginjaren van de oorlog joden woonden, gesloopt. In de decennia na de oorlog heeft de stad Amsterdam deze gapende plekken opgevuld met lelijke panden.

Deze rondleiding voert langs de Portugese synagoge, het standbeeld van de Dokwerker (Februaristaking, Jonas Daniël Meijerplein), het Nooit meer Auschwitz monument van Wolkers, de Hollandse Schouwburg, het Joods Historisch Museum en nog veel meer. Genoeg om aan het eind van de wandeling stil af te druipen. Zoveel leed. Zoveel onrecht. Dood. Gaskamers. Onschuldige kinderen. Razzia’s. Geschiedenis die we nooit mogen vergeten!

Lees verder>>>
(h/t katan)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Appeasement, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, Rotzakken. Bookmark de permalink .

4 reacties op We moeten antisemitisme stoppen voor het te laat is

 1. fleckie zegt:

  ………. ..COMPENSATIE VOOR KIND-OVERLEVENDEN…. …..Nw.Isr.Weekblad 12.9.2014
  De Duitse overheid heeft een nieuw fonds van 250 miljoen dollarbeschijkbaar gesteld voor degenen die als kind de SJOA overleefden. …..door Frank Kromer.
  Al meer dan zestig jaar onderhandelt de CLAIMS CONFERENCE–het samenwerkingsverband van diverse Joodse organisaties –met de Duitse overheid over compensatiebetalingen aan Sjoa-overlevenden. Vorige week behaalden zij een nieuw succes in hun restitutiestrijd. Na lange en moeizame onderhandelingen met vertegenwoordigers v.d.Duitse overheid kreeg deClaoms Conference het voor elkaar dat een speciaal fonds van 250 miljoen dollar wordt vrijgemaakt voor mensen die als kind de Sjoa overleefden. Iedereen die op 1 januari 1928of later geboren is en de oorlog overleefd heeft,kan in de toekomst in aanmerking komen voor een eenmalige uitkering van zo’n 2500 euro………..” Een grote stap” zegt Flory Neter v.h.Verbond Belangenbehartiging
  Vervolgingsslachtoffers. Zij was aanwezifg bij het symposium in vervolg waarop onderhandelingen met de Claims Conference plaatsvonden. “. Ik zie dit alles als een begin. Want laten we eerlijk zijn, 2500 euro voor een totaal vernietigde jeugd is natuurlijk een schijntje.. We hadden ook veel meer geëist, ik kan wel zeggen:het tienvoudige. We hopen nadat er bij nieuwe onderhandelingen meer uitkomt. Het belangrijkste is echter dat we nu erkenning krijgen voor de kinderen van de Sjoa,voor de trauma’s die zijn veroorzaakt”…….. ..SYMPOSIUM……….Op 27 augustus organiseerde de Claims Conference samen met de World federation of Jewish Child Survivors of the Holocaust and Descendants en het Center of Organisations of Holocaust Survivors in Israel een symposiu over ‘de verloren jeugd’ in Berlijn. Aan de orde kwamen vooral de verstrekkendegevolgen v.d.onderduik en concentratiekampen voor een generatie van kindoverlevenden. ” Joodse kinderen leefden tijdens de Holocaust in constante doodsangst. Zoals je je kunt voorstellen zijn de verschrikkingen v.d.Sjoa doorgedrongen in vele aspecten van hun leven”, aldus Stuart Eizenstat , de speciale Cllaims Conference-onderhandelaar op de website van de organisatie. De Duitse overheid was aanvankelijk van mening dat de kind-overlevenden al geld krijgen via eerdere pensioenregelingen. De beschrijving v.d.blijvende trauma’s van kind-overleven
  Den was echter de doorslag om tot een nieuw fonds te komen. …………. Het fonds van 250 miljoen dollar zal voor driekwart worden betaald door de Duitse overheid,terwijl het resterende kwart door de Claim Conference zelf zal worden opgebracht. Over de nadere invulling v.d.regeling is nog weinig bekend. Bovendien moet het Duitse parlement het onderhandelingsresultaat nog accorderen. “Maar mensen kunnenzich in ieder geval vanaf 1 januari 2015 aanmelden bij de Claoms Conference. Dat is de startdatum v.h.fonds.”,legt Neter uit. “Inkoop dat iedereen die al geld v.d.Claims Conference krijgt en aan de criteria voldoet,automatisch de kind-uitkering krijgén.
  Dat zou een hoop werk en administratie besparen”………..Ook het Joods Maatschappelijk Werk is ondertussen aan de slag met het nieuwe fonds.” We gaanbinnenkort een advertentie plaatsen in onder andere het NIW ,zodat mensen weten dat zij zich bij ons kunnen aanmelden. Wanneer dat precies mogelijk is weten we nog niet”, vertelt Jeannette Buesink van Joods Maatschappelijk Werk.”Zodra we alleinformatie hebben, gaan we graag voor de mensen aan de slag”.##########
  …………..MERKEL WIL ANTISEMITISME AANPAKKEN…..NW.ISR.WEEKBLAD 12.9.2014
  Bondskanselier Angela Merkel wil het antisemitisme in Duitsland aanpakken. Dat zei ze afgelopen zaterdag in haar wekelijkse videoboodschap. ze uitte haar bezorgdheid over het feit dat elke Joodse instelling in Duitsland politiebeveiliging nodig heeft. MERKEL zei er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat antisemitisme in Duitsland” geen kans krijgt “. Ook zei ze er trots op te zijn dat er na de Tweede Wereldoorlog een enorme opleving van Joodse cultuur in Duitsland heeft kunnen ontstaan. ……….In. Duitse media was veel aandacht voor anti-Israelische en anti-Joodse leuzen die zijn geroepen tijdens protesten tegen de Gaza-oorlog . Zo nam een groot aantal Duitse beroemdheden stelling tegen antisemitisme op het omslag van weekblad BILD. In juli werden er benzinebommen gegooid naar een synagoge in de stad Wuppertal, terwijl in Berlijn een man die een keppeltje droeg in elkaar is geslagen.
  .Merkel riep iedereen op om volgende week naar een demonstratie te komen tegen antisemitisme.###############################################################<

  Like

 2. hans zegt:

  Ten eerste zijn Joden, arabieren (moslims even onder de tafel) allebei SEMITISCHE VOLKEREN!
  Laatste met hoofdletter gemaakt, omdat ik dit mis in de meestal terechte betogen.
  Welnu, het is belangrijk dit in te zien, ook omdat er vrij veel verwarring bestaat over dit onderwerp wanneer het gemixt wordt met de eveneens terechte aanwezige woede.
  Wie van de mensen die hier reageren weet dit!?
  Dus het predicaat antisemitisch zouden moslim-kritikers kunnen opbreken als het er echt om gaat.
  Wilde het gewoon inbrengen. Voor de rest sta ik volkomen achter deze site en al haar principes.
  Ben blij dat het er is!

  Like

  • Zilvermeeuw zegt:

   Natuurlijk is het mij bekend dat het beide Semitische volkeren zijn. Israël stamt af van Izaäk (de zoon van Abraham en Sara) en de moslims stammen af van Ismaël, de zoon van Abraham en een van zijn slavinnen, Hagar.
   Het zijn dus halfbroeder-volken.
   Anti-semitisch heb ik alleen horen gebruiken als het om Israël gaat. In feite hebt u gelijk maar ik heb nog nooit iets van een moslim gelezen dat hij daarover viel. En wellicht weet men het inderdaad – zoals u terecht opmerkt – niet eens.
   Daarbij komt nog dat de koran de hele geschiedenis heeft vervalst: zij beweren namelijk dat het niet Izaäk was maar Ismaël waarvan God tegen Abraham zei dat hij zijn zoon moest offeren. Daar de bijbel meer dan 700 jaar ouder is dan dat flutboek de koran (en de Joodse Thora is nóg veel ouder), is wat in de koran staat gewoon een van de vele, vele islam leugens.

   Like

 3. Jean zegt:

  Als Europa moslimvrij gepoetst wordt zijn de problemen voor 99% opgelost, geen financiële tekorten, geen woningnood, geen gevangeniscellen tekort, veeeeeeeeeel minder geweld, verkrachtingen en moorden, geen straattuig meer, geen haatzaai mosselketen en geen haatbaarden en kopvodden in het straatbeeld, er blijven dan over: veel gelukkige autochtonen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s