Boko Haram omsingelt grote stad Maiduguri

Screenshot 2

(Vertaling: E.J. Bron)

In Maiduguri verbergen zich miljoenen vluchtelingen voor strijders van Boko Haram. Nu bereiden de terroristen blijkbaar de verovering van de grote stad voor.

Volgens regionale autoriteiten bereidt Boko Haram de bestorming van Maiduguri, de hoofdstad van de Nigeriaanse deelstaat Borno, voor. De “islamisten” hebben de stad volledig omsingeld, deelde het Borno Elders Forum, de Raad van oudsten van de deelstaat, mee. Het comité riep de Nigeriaanse regering op om onmiddellijk soldaten te sturen. Er is een aanval ophanden, zei Gaji Galtimari Usman, de voorzitter van de raad. De opstandelingen bereiden zich er blijkbaar op voor om de stad van alle kanten aan te vallen.

De afgelopen dagen heeft Boko Haram veel kleine steden en dorpen ten zuiden en ten oosten van Maiduguri evenals in de buurt van het Meer van Tsjaad veroverd. “We bereiden ons er allemaal op voor om onszelf te verdedigen”, zei Usman, die zelf in Maiduguri woont. Ongeveer de helft van de 4,1 miljoen inwoners van de deelstaat Borno is volgens de Raad van oudsten voor de extremisten de stad ingevlucht en woont daar onder erbarmelijke omstandigheden.

De Raad van oudsten waarschuwde bovendien voor een hongersnood. De boeren in de regio zijn door de gevechten niet toegekomen aan zaaien, bovendien is de infrastructuur sterk beschadigd.

Boko Haram vecht al wekenlang in Borno en de aangrenzende deelstaat Yobe tegen de Nigeriaanse strijdkrachten. Vorige week overvielen ongeveer 200 zwaar bewapende strijders de stad Bama. Daarvoor had de beweging in Gwoza, ongeveer 50 kilometer verwijderd van Bama, een kalifaat uitgeroepen.

Boko Haram werd in 2002 in Maiduguri opgericht, destijds als vreedzame anticorruptie beweging. Sinds 2009 vecht de groepering met geweld voor de oprichting van een islamitische staat in het vooral islamitische noorden van Nigeria. Sindsdien werden meer dan 10.000 mensen het slachtoffer van het geweld.

Bron:
www.zeit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Boko Haram, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, Krankzinnigheid, Moslims, Nigeria, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

8 reacties op Boko Haram omsingelt grote stad Maiduguri

 1. J. C. Th. Köhler zegt:

  Kijk hem nou toch eens staan, op de foto. Z’n naam kan hij waarschijnlijk niet schrijven, maar wel als een mongool poseren met een geweer: Kijk ik een stoer zijn!

  Op en top een islamiet. Dom en gewelddadig.

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

 2. cat zegt:

  Bokito geweer. Meer is het niet.zonder geweer, al helemaaal niets.

  Like

 3. bigljohn zegt:

  Dat maar eens meer mensen te hoop liepen tegen dit soort van zwarte pieten. Onze eigen onschuldig zijnde zwarte piet moet het echter wel ontgelden door zwarte mensen die zeuren over het slavernijverleden. Wij houden de huidige generatie Duitsers toch ook niet verantwoordelijk voor de gruwelen van de tweede wereldoorlog. Gedane zaken nemen geen keer !

  Like

 4. windwens zegt:

  Knap nu hebben we twee kalifaten nu gaat het even mijn pet te boven je kan dus overal een kalifaatje van maken of hoe zit dat. Volgens mij kan dit ook niet helemaal het kalifaat is de omschrijving van de heilige staat voor elke moslim die kan je toch maar een keer uit de grond stampen en niet twee keer volgens de geschiedenis zijn er ook maar 4 kalifaten geweest ooit de laatste was de Turkse die door Atta Turk is opgeheven. Vandaar dat deze man door vele Turken ook nog gezien wordt als een soort verlichter. Meneer Erdogan is dit dus weer aan het terug draaien, ook wel fijn dat dan Irak direct aan de grens ligt kan je zo weer aan schuiven. Hoewel een kalifaat maar 1 kalief kan hebben en deze voor zover ik kon nagaan niet meer is dan een rentmeester en niet een inspirator of schriftgeleerde die zegt hoe het kalifaat vorm gegeven moet worden. Hij past eigenlijk alleen maar op de centen. Hoe dat dat menneke zit wat zich nu kalief noemt weet ik niet. Maar het lijkt of Boko Haram gewoon de strijd aan gaat met IS wel knap, maar zoals zoveel in Nigeria gaat het daar zeker om de pegels.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Deze ware islamisten, die net zo mensen doden en martelen als IS, wordt door Barack Hussein Obama on aangetast geschoont. Is de Kenyaan toch een rassist?

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Totaal deze smerige moslimterroristen afmaken, totaal! Geen tolerantie voor intoleranten, als deze afschuwelijke slagersbende.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s