Islam gerelateerd antisemitisme onverholen zichtbaar in het Nederlandse straatbeeld

(Door: Guus Velraeds)

Een Jodenvijandig gezinde bromfietser scheert met opzet en uitlokkende bedoelingen rakelings langs een herkenbare Jood in een straat in de Haagse Schilderswijk. Andere aanwezigen in de straat scanderen hierbij dat hij een kanker is voor de wijk. “Ik voel me onveilig op straat”, zegt de in Den Haag woonachtige en belaagde kunstenaar Fabrice Schomberg tegen lokale media. Afgelopen zaterdag diende hij ook een klacht in bij de politie over de aanval en merkte hierbij op dat dit soort situaties er de oorzaak van zijn dat hij ruim een jaar geleden gestopt is met het dragen van een keppeltje. Het incident vond plaats tijdens het filmen van een documentaire voor het EO-programma 3Onderzoekt. Ten behoeve van het verslag wandelde Schomberg deze vrijdagavond door de Haagse Schilderswijk met traditioneel het keppeltje op zijn hoofd, dat gebruikt wordt als joodse mannen naar de synagoge gaan. “Een jongen reed met zijn brommer rakelings langs mij, waarbij hij de indruk gaf mij aan te rijden. Ik sprong op het nippertje terug. Het staat nu allemaal op beeld”, aldus Fabrice Schomberg.

www.eo.nl

www.haagsekunstenaars.nl

www.ad.nl

Door:
Guus Velraeds
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Incidenten", "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

17 reacties op Islam gerelateerd antisemitisme onverholen zichtbaar in het Nederlandse straatbeeld

 1. Sjaak zegt:

  KNUPPEL UIT DE ZAK EN MIDDEN IN ZIJN ROTSMOEL
  ZODAT ZIJN SCHIJTBROMMERTJE ALLEEN VERDER
  ONDERWEG IS ! GARANDEERT !
  STINKENDE ROTMARROKAAN !

  Like

 2. debeukerin zegt:

  Onderuit schoppen die smerige antisemiet!

  Like

 3. windwens zegt:

  Weer geen beeld maar wel geluiden want ik zie niet wie er roep, maar de haat in de stem van deze griezel is wel zo intens en dan maar blijven zeggen dat er geen probleem is in deze wijk. Nou ja volgens onze fijn regering hebben we helemaal geen probleem, zijn maar een paar opgeschoten jongens. Waarom wordt er nooit eens bij verteld dat het thuis toch met de paplepel wordt ingegoten dat je akelig moet doen tegen over anderen en anders denkende.
  Raar voorbeeldje. Ik zit van middag in de speeltuin met mijn kleinkind, er loop een klein zwart meisje van ik denk 1 jaar rond, aan de wankele stapjes is te zien dat ze nog maar net kan lopen. Mijn kleinkind erop af want het is een ander kind en spelen met elkaar is leuk. Dus mijn kleinkind wil op sjouw met deze dreumes de mijne is 3 dus ook nog niet de luier ontgroeid. Vader zit aan de kant en aanschouwd dit tafereeltje en je ziet de man stralen en vind het leuk dat een ander kind zijn kind aanspreekt en dat deze twee kleintjes het in hun eigen taal best naar de zin hebben. Maar goed 3 jaar en 1 jaar de mijne gaat verder op onderzoek uit en komt zo nu en dan terug om toch nog maar eens te kijken of de dreumes misschien toch meer kan. Het kleintje krijgt allerlei uitnodigingen. Eigenlijk best een aandoenlijk tafereeltje beiden nog zo in hun eigen wereldje van niks aan het handje.
  Vervolgens komt er een hoofddoeken echtpaar binnen met een kereltje van ik schat ook 3, ook deze loopt op de dreumes af en gooit het arme meisje meteen om. Ik kan u zeggen mijn bakkes viel open van verbazing, vervolgens laten de ouders het lekker gaan en de prins kan zijn ding verder doen. De vader van de dreumes die eerder goed gestemd allerlei leuke tafereeltjes zat te bekijken had het gezien zijn gezichtsuitdrukking meteen gehad. Zijn gezicht stond op onweer, en tilde zwijgend zijn kleine meisje op wat van schrik op de grond zat te huilen.
  Toen dacht ik even ja, ze hebben letterlijk iedereen er onder een neger die net zo breed als dat hij groot was en hij was groot, zelf die durft niets meer te zeggen. Kijkt alleen boos en laat de rest zwijgend over zich heen komen.
  Dit moment sprak boekdelen als je het maar wilt zien.

  Like

 4. Avidia zegt:

  Ik verontschuldig mij hierbij, tja dat moet in Nederland, ik haat die rotknullen met hun rotsmoelem, mag dat???

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Avidia 2:35 uur
   Ik denk dat zeer velen ‘hun bloed wel kunnen drinken’ om alles wat ze hier overhoop halen! Ik begrijp uw reactie; ze verdienen het niet om door ons gerespecteerd te worden. Antisemitisme mag nooit getolereerd worden in ons land! Onze Joodse mede-Nederlanders verdienen ons aller respect en steun, en zij hebben het volste recht om, ook mét keppeltje, over straat te kunnen gaan!

   Like

 5. Jade zegt:

  Waar blijven die Nederlandse knokploegen???

  Like

 6. luckybee zegt:

  En wie hebben ze binnen gelaten?CDA, PvdA,SP,D66,Gr-links,VVD,geduld door CU en SGP.
  Alleen Wilders en zijn PVV hebben van af het begin hier tegen geprotesteerd.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  O ja, nog bedankt VVD,PvdA,CDA, D66 en WERKGEVERS die deze VERRIJKING ons hebben opgedrongen! Zum kotzen!

  Like

 8. fleckie zegt:

  ……………….FILOSEMIETEN………….Column. VOCTOR POLAK. NW.ISR.WEEKBLAD 12.9.2014
  NADE SJOA EN DE ONAFHANKELIJKHEID VAN DE STAAT ISRAEL WAS ANTISEMITISME NIET VERDWENEN MAAR ER KWAMEN NIEUWE VRIENDEN.
  Bij alle gewelddadige demonstraties en antisemitische incidenten in de wereld is het moeilijk om je te realiseren dat er vele miljoenen mensen in de wereld zijn die Israel en mensen van Joodse afkomst een warm hart toedragen. De eerste die opkwam voor Joodse levens kwam ook nog uit de meest onwaarschijnlijke hoek: de dochter van Farao, de Egyptische prinses Batja. In Exodus 2:6 stelt zij vast dat zij geen Egyptisch maar een Joods kind van de dood redt. Door die even altruïstische als riskante actie is zij onsterfelijk geworden, haar moed is voor eeuwig vastgelegd in het meest gelezen boek ter wereld……………Door de eeuwen heen zijn vrijwel ALLE JOODSE GEMEENSCHAPPEN doelwit van vervolging geweest,maar tegelijkertijd waren er dappere mensen als de Franse schrijver EMILE ZOLA(1840-1902) ,de Russische componist Dimitri Sjostakovitsj 1906-1975) en de Tsjechoslowaakse president Tomas Masaryk(1859-1937) , en bovenal Sir Winston Churchill(1879-1965) , die hun eeuwig goede naam verdienen door tegen de heersende opinie, meute en massa in pal te staan voor de strijd tegen antisemitisme.
  Ook bij de opkomst v.h.nazisme bleken er rechtschapen mensen onder alle volkeren, nationaliteiten en religies te bestaan die voor Joodse medeburgers opkwamen met alle nadelen en risico’s van dien. Toen Joodse kinderen in NAZI-DUITSLAND vervolgd werden,organiseerden Frank Foley en Nicholas Winton het zogenaamde KINDERTRANSPORT van 1938: ENGELSE GASTGEZINNEN zoals de ouders van de latere premier Margaret Thatcher , namen onbaatzuchtig de van huis,haard en familie verdreven Joodse kinderen op. opmerkelijk in die tijd was ook de rol v.d.jonge parlementarier L.B.Johnson(1908-1973) uit Texas,die in 1938 zijn carrière riskeerde door honderden Amerikaanse visa te regelen voor wanhopige POOLSEJODEN. London B.Johnson werd 25 jaar later de 36e president v.d.Verenigde Staten. …………Tijdens de verschrikkingen van de Sjoa bleken duizenden Europeanen –met de meest uiteenlopende achtergrond –bereid hun eigen leven ge riskeren om Joodse burgers het leven te redden.Er zijn inmiddels ruim 25.000 Yad Vashem -onderscheidingen toegekend,zoals aan de Poolse heldin Irene Sendler(1910-2008) , de Japanse diplomaat Chiune Sugihara(1900-1986),’ tante Truus’ Wijsmuller(1896-1978), de Brits-Griekse prinses Alice(1885-1969) en natuurlijk de jonge Zweed Raoul Wallenberg(1912-1947). Laatstgenoemde zette een rijk zorgeloos leven in Zwieden opzij om anderen te redden. Koning Christiaan X en de Deense bevolking kregen op hun uitdrukkelijk verzoek liever EEN onderscheiding als collectief dan voor alle individuelen afzonderlijk. Ook de Albaanse en Bulgaarse bevolking onder leiding van koning Boris lll, wisten de lokale Joodse bevolking te redden. De Poolse theologiestudent Karol WOYTYLA redde een Joods meisje, Edith Zierer, en werd 33 jaar later paus Jphannes Paulus ll…………………Na de Sjoa en de onafhankelijkheid van de staat Israel was antisemitisme NIET verdwenen maar er kwamen nieuwe vrienden,president Kennedy had affiniteit met Israel,evenals zijn broers Bobby enTeddy( in contrast met hun notoir antisemitische vader) . DE Nederlandse ministersbank DEFENSIE HENK VREDELING stuurde Israel tijdens de JOM KIPOEROORLOG van 1973 in het diepste geheim essentiële wapens-een beslissing die hem zijn carrière had kunnen kosten.
  ‘Fast forward’ naar nu,ook in deze tijd hebben we vele vrienden in tientallen landen en van alle gezindten .De uit Iran gevluchte prof.dr.mr.AFSHIN ELLIAN is een rotsvaste verdedigervan Israel. De uit SOMALIË gevluchte Ayaan Hirsi Ali evenzeer. beiden hebben een islamitische achtergrond en weten als geen ander hoe verwrongen , verbeten en irrationeel het antisemitisme is. Er zijn veel meer christelijke dan Joodse zionisten in de wereld.Een daarvan, de voormalige Spaanse premier JoseMaria Aznar , richttehet Friendster of Israel Initiative (FOll) op, met onder andere de voormalige presidenten Havel en Toledo. Bij de oprichting in 2010 waarschuwde Aznar al dat het de Judeo-christelijke beschaving Israel zal moeten volgen in de strijd tegen MOSLIMFUNDAMENTALISME. Hij werd weggehoond,maar inmiddels begint het kwartje te vallen bij het zien van de beelden waarbij christenen gedwongen worden zich te bekeren of gruwelijk te sterven…………….PausFranciscus is dat niet ontgaan: hij deelt de zorg van Aznar over de precaire situatie van Israel en de Joodse gemeenschappen. Datzelfde .. geldt ..voor…REGERINGSLEIDERS..als..de..huidige…premiers…Cameron..Harper..Abbott,..Valls,…en Merkel. Maar we hoeven niet eens over de grens. Te kijken. neem de ondernemende christelijk-zionistische familie Van Oordt wiens steun en liefde voor Israel zo groot is dat ze door Israel leiders als eerste niet- Israelische bedrijf de Kachol-Lavan -award (B.auw-wit-prijs) kregen uitgereikt voor hun verdienste voor Israel……………Gegeven de DEMOGRAFISCHE. FEITEN zullen Israels vijanden altijd talrijk en machtig zijn, maar door de kwaliteit van Israels vrienden staan Israel en de Joodse gemeenschap er beter voor dan ooit in de moderne geschiedenis. Moge Israel door al haar goede,loyale en gulle vrienden blijven groeien en bloeien,
  SJANA TOVA OEMEVORECHET, een goed, zoet en gezegend jaar gewenst.’################

  I

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @fleckie: 08.25. uur, op 13/9. Ik kreeg kippevel van uw reactie, beste fleckie. Ik wens Jeruzalem, en het Joodse volk vrede toe! Shalom, and together we stand.

   Like

 9. Jan zegt:

  Intussen bij de buren:

  Bejaarde Belg versiert huis met nazi-symbolen
  n het Belgische Keerbergen heeft de politie vanochtend proces-verbaal opgemaakt tegen de bewoner van een huis dat versierd is met nazi-symbolen. ‘Ik ben geen extremist en doe met mijn Hitler-sympathie niemand kwaad’, reageert Georges Boeckstaens (71) op de afkeurende reacties.

  De man is naar eigen zeggen gefascineerd door Adolf Hitler, en maakt dat met allerlei symbolen duidelijk. Wettelijk doet de man niets fout, maar de buurtbewoners vinden het schokkend.

  ‘Uit verveling ben ik boeken over Hitler en zijn leger gaan lezen. Die boeiden me wel. Gaandeweg kreeg ik sympathie voor de man en zijn denkwijze.’
  http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3747063/2014/09/12/Bejaarde-Belg-versiert-huis-met-nazi-symbolen.dhtml

  Like

 10. Armani zegt:

  Nederland moet veel harder optreden tegen die Stinkende Gore Moslims die vuile besneden kamelen neukers , paspoorten inhouden en enkele reis naar land van oorsprong van hun ouders waar ze ook een paspoort van hebben , en bestaat geen agressiever moorddadiger geloof dan het Moslim geloof , je ziet de ellende ervan in de hele wereld

  Like

 11. Chaim N zegt:

  Dit is me zo vaak gebeurd , en erger, dat ik in Israël ben gaan wonen.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Chaim N 21:36

   Wat naar voor u dat u zich in Nederland niet meer thuis kunt voelen! Ja, de zaken lopen hier behoorlijk uit de hand, mede dankzij de ‘leiders’ in Brussel, die vinden dat er ongeremd mensen uit Afrikaanse en Arabische landen binnen mogen komen! Ook wij, de autochtone Nederlanders, zitten soms met het gevoel dat we niet meer thuis zijn in ons eigen land!
   Ik wens u, samen met al uw dierbaren, een goed leven toe in Israël!

   Shalom!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s