Zelfstandig Schotland is veel meer dan Britse kwestie

Screenshot 9

(Door: Liesbeth Buitink)

Schotland gaat op 18 september naar de stembus om te beslissen over de onafhankelijkheid van het noordelijkste deel van Groot-Brittannië. Wie denkt dat het referendum vooral een interne Britse aangelegenheid is, komt bedrogen uit.

Als de Schotten de vraag ‘Zou Schotland een onafhankelijk land moeten zijn?’ in meerderheid bevestigend beantwoorden, kan dat ingrijpende gevolgen hebben voor heel Europa.

Schotland vertegenwoordigt een derde van de Britse landmassa, terwijl de 5 miljoen inwoners circa 8% van de Britse populatie vormen. Een meerderheid van de Schotten lijkt liever de eenheid met Engeland en Wales te behouden, maar in de peilingen slinkt de marge tussen de voor- en tegenstanders.

Volgens de jongste peilingen is 53% voor de unie [opmerking webmaster: volgens andere peilingen staan de voorstanders van onafhankelijkheid op voorsprong], die sinds 1707 bestaat, en stemt 47% voor onafhankelijkheid. Doordat een deel van de Schotten nog twijfelt, is de uitkomst van het referendum daardoor nog totaal ongewis.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Groot-Brittannië, Schotland, soevereiniteit, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zelfstandig Schotland is veel meer dan Britse kwestie

 1. Wachteres zegt:

  Links is in de meerderheid in Schotland en zij staan al te trappelen.

  Een linkse snotneus beweerde onlangs in de krant dat zij, als Schotland onafhankelijk werd, de grenzen wagenwijd open zouden zetten. Voor wie? Dat mag u drie keer raden.

  Links staat blijkbaar overal te springen om een fijne multiculti samenleving op touw te zetten.

  Als ik in Schotland woonde, wist ik het wel; ik bleef lekker bij GB. Samen met de Britten strijden voor een onafhankelijk en een islamvrij Groot-Brittannië.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  U heeft gelijk , volgens de laatste peilingen ????
  voor wat peilingen waard zijn dan !!
  Gaan ze met de keuze : NAAR ONAFHANKELIJK HEID !!

  WAT ZE DAN aan die onafhankelijkheid hebben , als ze EU lid willen worden ?

  Is mij nog niet helemaal duidelijk !!!

  VAN PISSEBED NAAR KAKKEBED ????

  maar een referendum ??, ik herrinner mij vaag iets 62.9 % nee , en daar heeft 1 of andere klootzak zijn reet mee afgeveegd !
  maar dan op naar Catalonie ,hoppa eruit ??, op naar de complete chaos , heerlijk !!

  gr. bob

  Like

 3. wouteenhoorn zegt:

  Ja, hier zit ik mt een mond vol tanden. Nog effe en England is een moslimstaat. Als ik hier de meeste commentaren mag geloven. Wie helpt mij?

  Like

 4. Yvonne van Cleef zegt:

  De dreigementen vliegen de Schotten al om de oren,te beginnen met omvallende banken,als ze voor stemmen!Klinkt mij bekend in de oren;indertijd met de euro en Eu:als jullie tegen stemmen dan gaat het licht uit!Wat een goorlappen bestaan er toch op deze verrotte wereld!

  Like

 5. Furry zegt:

  And ours eyes where watching Scotland.

  Heel Europa zal zijn adem inhouden, en bij een onafhankelijkheid juichen voor de Schotten dat ze uit de gevangenis EUSSR zijn ontsnapt. Ik hoop dat de Scotten dat beseffen. Vrijheid is alles. De ieren hebben gevochten, en nu zijn zij slaaf van de EU.

  Ik wil een onafhankelijk noord/oost/zuid nederland. Onafhankelijkheid van de provincie Utrecht, Zuid en Noord Holland.

  Like

  • Volgens de laatste berichten is nu 51% tegen;omdat ze bedreigd worden met o.a. het omvallen van banken!Net als wij indertijd met de keuze voor of tegen euro/EU:het licht gaat uit!Dat zei de geniepige farizeeer Balkenende,may he rott in hell!

   Like

 6. windwens zegt:

  Ik ga er voor dat de Schotten kiezen voor eruit back to the roots. In Schotland is goed te merken dat men steeds trotser wordt op het feit dat ze schotten zijn en geen Engelsen. Het komt bijna in alles ter spraken. Tevens kunnen ze vol passie spreken over hun geschiedenis de Clans en hun tekening van de Tartan, vurige verhalen over het leven en overleven in donkere tijden. Schotland mag dan wel nu gezien worden als 1 derde van Engeland er lig nog een aardig achterlandje ook bij Schotland wat ook vaak over het hoofd gezien wordt Shetland is ook nog een enorm groot gebied wat totaal onbenut is nu. Dan nog de andere eilandjes hier rond om, wat je niet meteen kan vergelijken met onze waddeneilanden.

  Like

 7. Igor zegt:

  Net weer geluisterd naar het onvergetelijke lied “A Scottish Soldier” van Andy Stewart. Prachtig.
  Via Google

  Like

 8. Willie zegt:

  Duidelijk heeft er niemand serieus Wachteres’ haar artikel hier bovenaan gelezen ,anders moest ik niet die stompzinnige comments hier te lezen krijgen .: ze willen er daar BERGEN moslims in halen , snappen jullie dat dan niet ?????Uiteindelijk wordt t dan zoals Zweden :een kalifaat waar de eigen bevolking zn smoel moet dicht houden
  Hoog tijd om eens te leren denken , verder dan de neus lang is

  Like

 9. Jan zegt:

  Moslimleider in Schotland wil geen zelfstandig Schotland want Schotten zijn analfabeten en racisten
  http://safi4yes.wordpress.com/2014/09/14/ary-news-special-scottish-referendum/

  Aldus de raghead en goat fucker

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s