In Mosul worden kerken in moskeeën veranderd

Screenshot 5

(Vertaling: E.J. Bron)

Kerken in de grote Noord-Irakese stad Mosul, die midden juli door de islamitische terreurbeweging “Islamitische Staat” (IS)  bezet werden, worden veranderd in moskeeën. De IS-strijders hebben historische gebouwen met een duidelijke christelijke architectuur opgeblazen. Kerkdocumenten – deels uit de 3e eeuw na Christus – zijn voor altijd verloren. Dat bericht de Baptistische “Libanese vereniging voor opvoeding en sociale ontwikkeling” onder verwijzing naar ooggetuigen. Volgens directeur Nabil Costa (Beiroet) zwijgen sinds 20 juli voor het eerst in het 3e millennium de kerkklokken in Mosul. Alle 1200 christelijke families zijn de stad uit gevlucht.

Hun huizen hebben de IS-machthebbers aan familieleden of islamitische buren gegeven. Andere gebouwen werden geplunderd. Intussen proberen de gevluchte christenen om met behulp van ooggetuigen documenten op te stellen om hun voormalige eigendom te laten bevestigen. Costa: “Ze bereiden zich dus voor op de tijd na de ´Islamitische Staat´ als ze kunnen terugkeren.” Dat kan echter nog wel eens jaren gaan duren.

Christenen worden, net zoals de Joden, verdreven

De aan de universiteit van Bagdad werkzame historicus professor Ahmad Al Rabiei vergeleek de verdrijving van de christenen met die van de Joden in de jaren-50 van de 20e eeuw uit de Arabische landen. Destijds zouden er tot een miljoen Joden als zionisten onteigend en verdreven zijn.

Seksparty´s voor IS-strijders met jonge christelijke vrouwen

Zoals Costa verder bericht, hebben de islamitische terroristen christenen in de provincie Ninivé – de regio rondom Mosul – er in pamfletten toe opgeroepen hun ongetrouwde dochters ter beschikking te stellen aan de IS-strijders voor seksparty´s. Mochten ze dit weigeren, dan worden ze volgens islamitisch recht, de sharia, bestraft. Volgens de informatie die Costa bezit, zijn er inmiddels ongeveer 10.000 christenen uit Irak naar Libanon gevlucht.

Protestanten: Christenen vallen ten prooi aan een volkerenmoord

Ondertussen heeft de overkoepelende organisatie van de protestanten in Syrië en Libanon, de Hoogste Raad, een verzoek tot hulp aan christenen in de hele wereld gericht. Het bestaan van de christelijke minderheden in het Nabije oosten wordt bedreigd. Ze worden het slachtoffer van een volkerenmoord. Partnerorganisaties en –kerken moeten druk zetten op hun regeringen om de vernietiging en verdrijving van minderheden te verhinderen. Daarvoor moeten vooral onderwijs- en sociale instellingen versterkt worden. Zij zijn de basis voor een vreedzaam met elkaar samenleven van de religies. Ook een uitbreiding van de humanitaire hulp voor de vluchtelingen is dringend noodzakelijk. De oproep werd ondertekend door de president van de Hoogste Raad, pastor Salim Sahiouny (Beiroet) en ongeveer 50 pastors en vooraanstaande medewerkers van christelijke instellingen.

Bron:
www.idea.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Genocide, Irak, ISIS, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, kalifaat, koran, Krankzinnigheid, lafheid, Libanon, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, Rotzakken, Syrië, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

31 reacties op In Mosul worden kerken in moskeeën veranderd

 1. E.J. Bron zegt:

  En de laffe, dhimmitude “dialoogkerken” in het Westen laten dit, zonder enige vorm van effectief protest, gewoon gebeuren . . . triest en walgelijk! 😦

  Like

  • jitskesez zegt:

   Waarop ik alleen maar “amen” kan zeggen. Nee je moet ze horen als het over abortus gaat, of homo’s, de bek wijd open, maar hun eigen broeders en zusters laten ze kreperen en doen saampie-saampie met Imams in hun kerken, en in de politiek hier kammen ze Wilders af en niet de barbaren van de Islam met hun erectie voor ISIS en dorst voor het bloed van Joden en christenen. Hypokrieten zijn het, net als de Farizeers waar Jezus zo’n hekel aan had, ze vallen over kleine dingen maar laten scheve machtsverhoudingen en onderdrukking mooi z’n beloop en doen bij tijden zelfs mee. Zie mat. 23

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @jitsesez 14.55. uur. Ik ben het volledig met U en de web master eens. Ik heb als overtuiging het volgen van Christus, maar in deze schaam ik mij voor de RK, maar ook de PKN, die snotverdomme blijven ZWIJGEN waar ze DIENEN te SPREKEN! Laf, in laf vind ik het! Ik sta wel 100% achter de vervolgde Christenen, laat dat duidelijk zijn. Maar men doet de bek niet open, omdat de zgn. `lieve moslims/haatbaarden, dan boos worden. Wat een in, intrieste gang van zaken!

    Geliked door 1 persoon

 2. Sjaak zegt:

  EN DE OPLOSSING IS ZO EENVOUDIG !
  CHRISTEN NAAR HEEL EUROPA !
  MOSLIMS TERUG IN DE ZANDBAK !
  WIE IS VOOR TE GAAN ?
  HEEL EENVOUDIG !
  MOSLIM SUBSIDI EN UITKERINGSS-POT
  DROOGLEGGEN EN AFWACHTEN TOT ZE
  VERTROKKEN ZIJN !

  Like

 3. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  De Paus en ook andere Kerk leiders zijn al jaren geleden geïnformeerd dat christenen in Islamlanden worden vervolgd. Zij hebben net als onze Van Aartsen, thee gedronken met de Imams en zeggen al dat gezeur maakt onze diskussie maar moeilijk. ISIS/Islam doet de daad maar het zijn de Paus en de Kerkleiders, die ze aan hen overleveren.

  Like

  • windwens zegt:

   Het is zo als je schrijf, de vinger krijgen achter het werkelijke probleem vindt ik het moeilijkst. Maar ach de Paus was in 40-45 niet anders wist toen ook dat de Joden werden afgeslacht maar was nog steeds maten met de Duitsers.

   Like

   • jitskesez zegt:

    En heeft tot op de dag van vandaag, Hitler nog niet ge-excommuniceerd. Nee, abortus, DAT is erg, of scheiden, of homo zijn, nee dan word je eruit geflikkerd. Maar Joden uitmoorden, hm, tijd voor een kopje thee. Christenen uitmoorden? Dat zien we maar door de vingers, en doen ons best om dialoog aan te gaan.
    Wat een verschil zou het maken he, als de Paus etc. gelijk waren opgestaan toen ISIS koppen begon te snellen, in Syrie al vorig jaar, en bij de VN om maatregelen had geroepen niet alleen tegen ISIS maar ook tegen Moslimlanden die die slachtpartijen steunen. Of minstens hun kerkgangers de waarheid leren over de valse profeet Mohammed en wat een kompleet gestoorde crimineel het was.
    Ik hoor meer waarheid, zelfs over de controverse christendom v. Islam, van atheisten (Pat Condell, Bill Maher) dan van de kansels, het is erg.

    Like

 4. Dr.Kwast zegt:

  ‘Papa, het spijt me te melden dat ik jouw godsdienst niet meer kan verdedigen’
  http://www.volkskrant.nl

  Like

  • jitskesez zegt:

   En *altijd* moeten ze erbij zeggen dat “de christenen” en hun God/geschiedenis OOK zo gewelddadig zijn — en niets is minder waar — er is van geen enkele groep Joden of Christenen bekend dat ze vreedzame landen binnenvielen en daar de koppen afhakten van ieder die zich niet wou bekeren. Het is wel een feit dat landen met een judeo-christelijke basis, zich schuldig hebben gemaakt aan oorlogen en ook pogroms en ook tegen Joden. Maar zelfs de Spaanse Inquisitie waren watjes vergeleken bij Sharia rechtsspraak, en de Bijbel zelf geeft geen enkel bevel dat christenen zulke dingen zouden doen, integendeel. Er is maar 1 “God” die mensen aanzet, tot barbarisme en haat en moord, en dat is Allah. Alle Islamieten van de hele geschiedenis hebben dat bewezen tot en met Boko Haram en ISIS tot op vandaag de dag. Hou op het te relativeren, hou op met de vinger te wijzen naar het christelijke Westen. Wij waren letterlijk HEILIG vergeleken bij Islamieten!!!

   Like

   • ruudkarsten zegt:

    Precies! Er wordt zo snel gezegd, verwijzend naar het Oude Testament, dat het Christendom geen haar beter is dan de Islam! FOUT, FOUT, FOUT! Dan heeft men niet begrepen dat het Christendom in de tijd van het Oude Testament helemaal nog niet bestond. Jezus Christus werd geboren op de grens van het Oude en het Nieuwe Verbond. Met Jezus komst werd de wet (van het Oude Verbond) niet afgeschaft, maar als het ware voltooid met de wet van de Liefde. Het leven van Christenen is dus primair bedoeld als een leven in Liefde. Zó heeft God ons – Zijn schepping – bedoeld. Dat ook Christenen fouten maken is niettegenstaande God’s bedoeling met de wereld. God is een en al Liefde. Met Allah zit dat helaas heel anders!

    Like

   • jitskesez zegt:

    Zelfs in het oude testament is Hij een God van liefde, wat er in Jozua staat gaat over een oorlog, dat zijn geen gedragsregels.

    Like

  • koddebeier zegt:

   Chapeau, voor deze jonge vrouw, hadden alle moslims maar haar intelligentie !!

   Like

 5. windwens zegt:

  Ze hebben veel geleerd van alle docus over WO II en dan nog de letteren van dat K*T boek , dan heb je echt een bizarre mix. Dat de christelijke wereld niet opstaat is een vreemde, de paus mompelt wat, ergs uit de krochten van weet ik veel waar is er een priester die wat mompelt. Knevel en van de Brink durfde hun ware emoties en gedachtes niet te ventileren op de staats spreekbuis. Ik ga voor de nor dan maar laat me toch echt de bakkes niet snoeren.
  Graf moslims ik kan echt geen hoofddoek ,en mannen in jurken meer zien. Elke vrijdag is het net een parade op de dijk op weg naar de mosket, een gruwel voor het oog. Dagelijks die bloedlinke blikken begin echt klaar te geraken met die lui.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Christenen worden, net zoals de Joden, verdreven
  Seksparty´s voor IS-strijders met jonge christelijke vrouwen
  Protestanten: Christenen vallen ten prooi aan een volkerenmoord
  Binnenkort in dit theater………………..De BV Nederland, met zijn slappe en alles recht pratende politici en een ongeloofwaardige justitie !
  Blijven we daar op wachten ???

  Like

 7. BertG. zegt:

  Dat kereltje daarboven die moet toch wel ergens een pest hekel hebben aan ze volgers.
  Die kunnen het echt nooit meer goed maken.
  http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/09/doden_door_instorten_kerk.html

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou weet je: Iets dergelijks wordt over de Joden gezegd in de musical “Anatevka:”
   Tevje, de hoofdpersoon: “Zeg, U daarboven: U heeft ons immers tot het uitverkoren volk verklaard…..Geef een ander eens die bijzondere eer, want U bezorgt ons niets goeds!”

   Like

 8. Waar blijven nu de protesten van o.a de PKN, Raad van Kerken.

  Dit soort situaties binnenkort ook bij u in de buurt?

  Like

 9. Jan zegt:

  Oppositie van ISIS ingerekend en in een keer met dynamiet opgeblazen

  Nearly fifty senior commanders of a major coalition of Islamic ‘moderates’ opposed to ISIS in Syria have been killed by an explosion at their secret command bunker as they met to discuss strategy against the the Islamic State.

  The blast in the Northwest region of Idlib, Syria on Tuesday killed senior members of rebel group the Ahrar-al-Sham brigade (AaS), including leader Hassan Abboud and 45 others including senior members from other rebel alliance groups, reports The Times. The Idlib region stands in AaS territory, but it is close to the front-line with ISIS in neighbouring Aleppo.
  http://www.breitbart.com/Breitbart-London/2014/09/11/ISIS-Opposition-Killed-Bomb

  Dat was dan de coalitie van Obama. In 2 dagen weg.

  Like

 10. Willie zegt:

  Dit kunnen we beter al eens van buiten leren ,zal nodig zijn vrees ik

  Like

 11. Pastoor Geudens zegt:

  Dit is op 2012-2016: de grote verdrukking herblogd.

  Like

 12. Als reactie:alle moskeeen plat gooien,morgen nog,in heel Europa;die haathutten horen hier niet!En,inderdaad,uitkeringen en subsidies afschaffen;schotelverbod in stellen;zijn ze binnen een maand allemaal opgesodemieterd!Hebben wij rust,huizen genoeg,en geld om noden te lenigen en het land weer opo te bouwen;fuck de EU!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s