De EU is het kind van de Frankfurter Schule

Screenshot 4

(Door: Boy van Meetelen)

De Frankfurter Schule is een Duitse sociologische en filosofische stroming in de hedendaagse filosofie die ontstond in de eerste helft van de 20ste eeuw en zich bezighoudt met de maatschappijkritische, neomarxistische, kritische theorie. De stroming werd opgericht door Theodor Adorno en Herbert Marcuse van het Institut für Sozialforschung te Frankfurt.

Leden van de Frankfurter Schule willen het wetenschapspositivisme ontmaskeren en daar een socialistische theorie voor terug in de plaats zetten. Men beweerde de democratie te verdedigen in het naoorlogse Duitsland, maar in de realiteit hief zij voornamelijk de democratie op door bepaalde gedachtes illegaal te verklaren en door middel van politieke correctheid een censuur op te leggen aan de West-Europese bevolkingen.

Lees verder>>>
(h/t Peterselie1)
Joost Niemöller

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", Communisme, cultuurrelativisme, Elite, Eurofielen, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links verleden, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, Multiculti, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

23 reacties op De EU is het kind van de Frankfurter Schule

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Geweldig artikel, Peterselie1, en ik sta daar volledig achter. Het bewijs, dat het GEDROCHT EU communistisch is, leverde indirect Gorbatsjow – de laatste leider van de Sowjet-Unie- die zei toen hij hoorde van de plannen tot vorming van de EU: ” WIJ ZIJN GESTOPT MET HET COMMUNISME,EN JULLIE GAAN HET INVOEREN”. Deze man had het dus ook gezien, evenals economen als Hayek, Pim Fortuyn en Klamer. Maar de RODEN kregen hun zin, doordat verraders van christen-democraten, en liberalen er ook mee instemden. En de PEETVADERS dezer EU waren de dikke, vette KOHL – Bondskanselier, en de VAMPIER MITTERAND, op de Top van Maastricht! Zo is het gelopen!

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Ik kan u allen mededelen dat Bob
  vanaf zijn 14e officieel niet meer meedoet !
  Nu niet , vandaag niet en en tevens morgen niet !
  Ik heb op jonge leeftijd al besloten om zelf te denken ,
  om zelf mijn beslissingen te nemen !
  en zelf uit te maken wat in mijn ogen goed en slecht is !
  En dat niemand uitmaakt, wat ik doe en hoe ik het doe !
  Ik moet zeggen , het leeft heerlijk ,
  je houdt wat minder vrienden over ,
  maar ook daar heb ik schijt aan
  Het is tenslotte mijn leven .

  gegroet bob

  goed stuk grote vriend !

  Like

  • peterselie1 zegt:

   Het was copy and paste Bob en bedoeld als discussie punt. Jammer Bob dat je niet meer mee doet. Stop er een poosje mee en dan kom je misschien op, andere gedachten. Een ding is zeker het wordt een heel stuk saaier hier zonder jou, ik heb werkelijk genoten van jouw artikelen, Bob het ga je goed beste vriend pas op je zelf en de meisies.

   Groeten PS1

   Like

   • bobzelf zegt:

    whahahahaha,

    jij spreekt hier een lijkrede uit ?????????????????,whahahahahahaha

    ik schreef alleen maar dat ik heel veel jaren geleden op mijn 14e al niet meer
    meedeed , als reactie op al die kanjers ( allemaal kierewiet !!! ) toen ik jouw stukkie door had gelezen !!

    Ik was altijd mijn kont al tegen de kribbe aan het gooien
    Ik zag overal mafkezen , die mij wel even vertelde hoe het moest !!

    en tegen onrecht ging ik ook altijd dwars door de muur !!

    nou dat maakte ik zelf wel uit, op school
    en ook op mijn werk
    en er zijn bedrijven die dat geweldig vinden, kwam ik ineens achter !!

    DIE ZATEN NAMELIJK NIET OP JA KNIKKERS TE WACHTEN !!

    DIE HOGE HOTEMETOTEN wilden tegengas !!

    Aan die kontkruipers hadden ze niks, ideeen moesten ze hebben en tegenspraak !

    En niet allemaal in een grijze krijtstreep omdat die paardenlul van Wisse Dekker
    de man die half Philips naar de kloten hielp erin liep !!
    de man van de marketingmissers, jezus wat een klootzak !!

    Whahahahaha, dan kwam bob keurig /fleurig gekleed op maandagochtend binnen
    in een knal vuurrrood colbertje . whahahaha
    Of ’s winters met een zwarte coltrui onder een zwart colbertje, waarop het opperhoofd sprak : zo het echalon met een coltrui ?
    dat heb ik nog nooit gezien ,
    en dan midden in de vergadering , zeggen nou wen er maar aan, want ik heb er nog 5 !!
    Dus grote vriend met je geweldige stukjes , ik ben niet weg , ik ga niet weg
    we hebben elkaar hier veel te hard nodig !!
    als klein bolwerk tegen de volkomen doorgedraaide en geschifte malloten en mafketels op de wereld !!

    Iedereen heeft het opgegeven , en ligt knock – out !!!!!!!!!! ( nou ja geert niet !! )
    Iedereen ???

    nee er is een klein bolwerkje, wat dapper stand houdt , tegen de morons

    Bron heet het !!!!!!!!!!!! met een zekere bert, ook goeie gooserttttttttttt

    AVEEEEEEEEEE JULIUS , WHAHAHAHA ,alles kits ??

    rare jongens die romeinen , whahahaa bob stopt !!!! whahahaha

    nou als pasen en pinsteren op 1 dag vallen , misschien

    helaas moet ik het feesie van een paar mensen nu verpesten !!

    laterrrrrr

    groeten grote vriend bob hug

    Geliked door 1 persoon

   • peterselie1 zegt:

    Goed te horen Bob dat je bij de criticasters club van de multiculturele, maatschappelijke en ander autochtoon vijandige mensen blijft en dat men hier bij E.J. nog veel van jou zal horen (zit nu al weer te glimlachen als een meikever) net zoals Pasen en Pinksteren op een dag valt stop ik er mee wanneer ik in een bodybag het huis uit wordt gesleept, want ik kan nu nog een grote smoel op zetten, maar ik verdom het om later in een verzorgingshuis mij te laten koeioneren door personeel welke onder druk wordt gezet door de leiding die de Balkenende norm verdient.

    Groetjes Bob
    PS1

    Like

   • bobzelf zegt:

    see you / hear you , hug , en nog 1

    groeten met een dikke smile

    bob

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Daar zijn we dan mooi klaar mee. Het enige wat er op zit: Definitief zien aan te tonen, dat de filosofie van de Frankfurter Schule achterhaald en dus niet langer bruikbaar is.
  Zó vreemd is dat tenslotte niet: Binnen een aantal jaren is het alweer een eeuw geleden, dat ze ontstond. Plus WOII, die de maatschappelijke ontwikkelingen in een stroomversnelling heeft gebracht, zoals oorlogen meestal doen.
  Je kunt immers ook constateren, dat Links zichzelf heeft overleefd, getuige het zieltogende bestaan van de PvdA. Hangt er allemaal mee samen.
  En de constatering, die daar weer uit volgt, is dat de hele EU steunt op achterhaalde denkbeelden -en aldus zo snel mogelijk opgedoekt dient te worden, vóór alles en iedereen er aan bezwijkt…..
  Maar ja, maak dàt het klootjesvolk eens duidelijk: Als je het mij vraagt, weet de gemiddelde D ’66 ‘er niet eens meer te vertellen, wie Herbert Marcuse was, laat staan, waar-ie voor stond en of dat vandaag de dag nog wel zoden aan de dijk zet.
  Het simpele idee van het multikul-paradijs lijkt nu eenmaal zoveel aantrekkelijker….. Strookt ook beter met amusement als het Songfestival en Boer Zoekt Vrouw…….

  Like

 4. bigljohn zegt:

  Ik heb er wel eens meer over gelezen, over die Frankfurter schule. Een van de doelstellingen is het kritisch denken van de inwoners van landen onmogelijk te gaan maken, terwijl de linkse politiek eeuwig aan de macht moet blijven om een totale chaos in Europa te creeren. Dit wordt onder meer bereikt door de massa immigratie van miljoenen Arabische cq Afrikaanse Moslims. Onze Lieve Heer heeft rare kostgangers. Vooral die Duitser’s; De eerste wereldoorlog, de tweede wereldoorlog,
  Karl Marx, de Frankfurter schule. Ook is Duitsland grondlegger van die door ons zo gehate E.U. En dat alles in een tijdsspanne van honderd jaar !

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @bigLjohn: 13.37. uur. Juist John. Het waren de vetzak, Bondskanselier en de Franse vampier en President Mitterand, die dat op de ” Top van Maastricht”, erdoor hadden geduwd. Het is de voortzetting van “das dritte Reich”, van de bloksnor Adolf Hitler!

   Like

 5. Erik Bink zegt:

  Tja, het is ondoenlijk om op alle zwakke en onzinnige passages in dit artikel werkelijk grondig in te gaan; mag ik daar ook bij stellen, dat daarvoor een diepgaande en omvattende filosofische en wetenschappelijke kennis voor nodig zou zijn!? Laat ik ook voorop stellen, dat inderdaad fundamentele uitgangspunten, conclusies en wat al niet van de “Frankfurter Schule” grotendeels onhoudbaar zijn (gebleken) – maar dat de redenen daarvoor verder gaan dan de auteur van dit artikel zich voor zou kunnen stellen, zal maar zeggen.
  De “Dialektik der Aufklaerung” gaat van het op zichzelf niet zo onzinnige standpunt uit, dat de rationaliteit van de Verlichting niet heeft opgeleverd wat ze beoogde, namelijk: vrijheid; maar dat deze integendeel grotere knechting heeft opgeleverd (een standpunt dat aardig overeenstemt met dat van de klassieke socioloog Max Weber, die je niet direct van marxisme kunt beschuldigen).
  In zoverre zouden, denk ik, de “klassieke Frankfurters” juist om die reden de EU zoals deze zich nu manifesteert, hebben afgewezen, omdat deze nu precies de gestalte is van de in zijn tegendeel verkeerde Verlichting: rationaliteit, bureaucratie die onvrijheid teweeg brengt.
  Overigens zijn de “Frankfurters” zeker niet de “Urhebers” van de EU, maar moet die eerder gezocht worden in de figuur van de Oostenrijkse graaf (geen nazi!!) Richard Coudenhove-Kalergi (1894-1972), die kort na de Eerste Wereldoorlog (de reden om te streven naar een solidair Europa!) het boek “Paneuropa” schreef en de Paneuropa-beweging oprichtte. In het interbellum behoorden veel vooraanstaande lieden op het gebied van de wetenschappen, kunsten en politiek tot die beweging. Heel veel zinnige voorstellen bracht Coudenhove-Kalergi naar voren, waarvan – ja, natuurlijk – zijn economische voorstellen grotendeels (geperverteerd?) gerealiseerd zijn.
  Hij benadrukte nu juist, dat de nationale staten en hun cultuur zelfstandig moesten blijven

  Like

  • bobzelf zegt:

   daar had Balkenende effe schijt aan ,
   is tie eigenlijk nog niet doodgereden ??
   Hij steekt toch ook wel een over ?

   schoot me zomaar te binnen

   Like

  • Henk.V zegt:

   Een leerzame uiteenzetting, Erik Blink, waar ik uw slotopmerking even uit licht:
   ”Hij ( Richard Coudenhove-Kalergi) benadrukte nu juist, dat de nationale staten en hun cultuur zelfstandig moesten blijven”
   Inderdaad,dat is precies zoals President De Gaulle ook al voorstond: l’ Europe des
   Nations., een idee dat hem impopulair maakte in Europa.
   Ik deel die mening, omdat de onzinnige unificatie strategie die Brussel nu hanteert alle per land verworven cultuur,creativiteit,kennis, vaardigheden, rijkdommen wil versnipperen over een heel continent, in de hoop een gemeenschappelijke basis van betrekkelijke armoede te creëren , waarop men gezamenlijk in volstrekte eendracht weer iets moois kan opbouwen.
   Dat is werkelijk een totaal onzinnige, linkse gedachte.De catastrofale demografische opbouw die Europa de lidstaten door de strot wil duwen blijkt een regelrechte ramp voor elke lidstaat in ieder opzicht.
   Om over het Euro debacle nog maar te zwijgen.

   Like

 6. Tempelier. zegt:

  Ik wens die frankfurter würstchen veel succes om het Europees volk de mond te snoeren. mensen die graag achter de EU-worst aan willen lopen verdienen ook niet beter dan de gedachten politie !
  Met een beetje geluk heft de EU zichzelf op.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Aan de Frankfurter Schule heb ik hier de nodige woorden besteed en ik ben blij dat andermaal de rol van de grootste linkse manipulators uit de recente geschiedenis wordt belicht.

  Jazeker, onze politiek-correcte politiek is absoluut de uitkomst van de meest doortrapte vorm van hersenspoeling die de wereld ooit heeft gezien.
  Het grondprincipe dat deze stroming hanteerde was zo eenvoudig:

  Kan een politieke stroming bijna onbeperkt aan de macht blijven, zelfs ZONDER dat de partij die deze stroming belichaamt officieel aan de macht is?
  JAZEKER! Dan moet je de gedachten die deze stroming voorstaat er bij de kinderen vroeg inhameren .Overal waar sprake is van kennisoverdracht moet je de gewenste denkwijze in de hersens van het publiek slaan.

  Jürgen Trittin, een van de kopstukken van de Duitse partij van ”Bundnis-die Grünen” (de meest linkse partij die er is) spreekt in dit geval van ”Meinungsführerschaft”. Die omschrijving zegt alles: “Wij worden allang niet meer geregeerd door PARTIJEN, maar door een voorgekookte MENING die door de politiek in grote lijnen wordt gedeeld!”

  De huidige partijen (met uitzondering van de duidelijk anders gerichte PVV) lijken daardoor allemaal erg op elkaar, omdat ze op hoofdlijnen allang HETZELFDE denken . Het maakt dan ook nauwelijks nog iets uit wie met wie regeert! Het opleggen van die heersende mening gaat maar door, generatie na generatie..
  Het resultaat zien we: het merendeel van het volk denkt min of meer gelijk …..

  Zo’n vijftig jaar lang is bijna alles gesloopt wat ons verbond met de wortels die gedurende eeuwen onze staat hadden gemaakt zoals wij die hebben gekend.
  De opmerking dat de huidige EU het kind is van de Frankurter Schule klopt, maar daar moet wel een kanttekening bij.

  De linkse slopers van de traditionele westerse cultuur slaagden maar half in hun werk. Zij schiepen een ideologisch vacuüm, want alle heilige huisjes van traditie, religieuze inspiratie, gezagsverhoudingen, man-vrouw-gezin, waren half omvergetrokken, belachelijk gemaakt, ter discussie gesteld, ten prooi gevallen aan relativerende gedachten.

  Op de kaal geplukte bouwplaats waar het puin van onze oorspronkelijke maatschappij nog lag, was echter aan de beoogde aanvoer van nieuwe linkse bouwmaterialen uit de linkse hoek een einde gekomen, toen het communistische systeem in elkaar donderde!
  De bedoelde linkse reconstructie van onze maatschappij kwam daardoor niet meer duidelijk van de grond. Een hoogst interessante indicatie van de linkse armoede zag je optreden bij de PvdA onder regie van de toenmalige premier.Wim Kok: De PvdA besloot een middenpartij te worden, niet meer specifiek links georiënteerd.
  De Nieuw Links beweging en later ook de SP gaven daarop het echt linkse denken nog wel vorm, maar ze konden nooit permanent een stempel op de politiek drukken.

  Nu kan geen maatschappij het stellen zonder inspirerende gedachten die als duidelijke richtsnoeren dienen, want een ad hoc samenleving vervalt uiteindelijk tot anarchie. Maar wie vulden de door de Frankfurter Schule bewerkstelligde ideologische leegte dan op?

  Het kapitalisme kreeg meer bewegingsvrijheid, maar nooit volledig, omdat door het werk van de ”Frankfurters” de meerderheid van de mensen wel links was gaan denken en het kapitalisme steeds op vraagtekens en weerstand bij haar activiteiten kon rekenen.

  En dan verrijst op de bouwplaats een steeds ontzagwekkender beeld van een organisatie die alles opslorpt : landen, volken, ideologieën, een veelvraat die alles lust De EU. ,een reus die steeds groter wil worden en ideologisch feitelijk nergens voor staat. Dus een reus zonder solide voeten.

  Alle puin uit het verleden wordt geabsorbeerd. ALLES wat het Westen ooit heeft voortgebracht wordt door de veelvraat vermalen, opgeslokt en verwerkt: Oude culturen en nieuwe culturen: mensen en hun diverse ideologieën.

  In de gedachtewereld van de EU zit dus van alles wat :kapitalisme, socialisme, communisme, nationaal socialisme, iets van verschillende religies, waarbij de opgekomen moloch aan de islam een steeds meer prominente plaats toekent. De EU weet natuurlijk heel goed dat de islam in het Westen niet wordt gewaardeerd, maar hoopt niettemin dat deze ideologie als een soort breekijzer kan dienen om alle weerstand tegen de Europese gedachte te verzwakken.De islamisering fungeert in elk geval als een splijtzwam in de Unie en de ontstane wrijving tussen de gevestigde culturen en de daarmee conflicterende islamitische levensstijl zorgt in elk geval voor een permanente afleider van de aandacht die er voor zorgt dat de EU in niets gehinderd haar gang kan gaan.

  Maar wat heeft de EU dan SPECIFIEK van de Frankfurter Schule geërfd? Het machtige wapen van de gelijkschakeling van ALLE mensen door middel van afbraak van hun opvattingen en verworvenheden en die te vervangende door een dwingende eenwording tegen heug en meug…
  Alle dictaturen droomden daarvan en probeerden het uit en dus beproeft de EU dat opnieuw, in de wetenschap dat je ver met constante manipulatie kunt komen.
  De westerse mens is al verlink(s)t en links geworden. En nu moeten wij er andermaal samen aan geloven en dol op Europa worden.En de heersers in Brussel denken dat zij in de toekomst met trots en tevredenheid kunnen de baas spelen over één willige , gelijkgeschakelde meute.

  En dan nog zijn er mensen die de EU democratische kwaliteiten toekennen..
  De EU gelooft in de Frankfurter methode en uit zichzelf zal de poging tot massale hersenspoeling NIET ophouden…..

  Alle dictaturen vielen uiteindelijk, soms door interne aanpassingen in het denken, soms door revoluties,Soms na korte tijd,soms na zeer langdurige strijd. Er bestaan geen eeuwigdurende dictaturen.
  En ook de EU gaat voor de bijl. Omdat die geen ideologische wortels heeft en zich alleen maar door gedachten controle , leugens en hol gepraat kan handhaven.
  De EU zal vallen door mensen die zelfstandig en heel kritisch denken. De machthebbers zullen proberen hen te isoleren, te intimideren, gevangen te zetten of zelfs te doden.

  En juist die gang van zaken zal bij anderen het licht doen opgaan..
  De waarheid kan niet permanent worden onderdrukt.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, weet je, Henk, In Orwell’s 1984 schreef Winston Smith al in zijn dagboek: Als er hoop schuilt, dan schuilt die bij de Proles……
   Maar de Proles uit ‘1984’ lieten zich, althans zo op het oog, nog beter vergelijken met onze hedendaagse D ’66 ‘ers: Geen echte interesse, in niets…..
   Toch gaat de vergelijking uiteindelijk niet op, want de Proles waren inderdaad niet geïntegreerd, in geen enkel systeem. Terwijl D ’66 perfect geïntegreerd is in het systeem van de EU.
   En de verzetsbeweging in ‘1984’ bleek bedrog: Geënsceneerd door de Kernpartij.
   Dus rijst de vraag: Wie, binnen de huidige EU, zijn hier de Proles?
   Wij, de Nationalisten, omdat we weigeren, in het systeem te integreren?
   De vormgeving is niet helemaal hetzelfde, maar ergens kom je toch wel tot die conclusie…..

   Like

   • Henk.V zegt:

    De Proles zijn de niet-inpasbaren, de niet manipuleerbaren, Theresa,zij die liever leven met een oncomfortabele waarheid dan met een rijk makende leugen.Door hun geestelijke gesteldheid zijn ze al dan niet gedwongen tegendraads geworden. Zij WILLEN altijd de waarheid weten, ook al is die nog zo onaangenaam.

    Hoe komt het dat zovele politici, die toch bepaald niet allemaal werkelijk onnozele halzen zijn, of aantoonbaar dommer dan wijzelf ,zich zo stom gedragen?
    Men zegt wel eens dat ieder mens een prijs heeft waarvoor hij zijn principes zou willen verloochenen en ik denk dat veel personen die vorm geven aan de politiek correcte wereld, ergens hun oorspronkelijke integriteit ook werkelijk zijn kwijtgeraakt en nu meegaan met de heersende, goedbetalende modieuze trend , want het gaat de mensen die vasthouden aan de multiculturaliteit vaak niet slecht! Zij worden dus op de een of andere manier voor hun ”trouw aan het ideaal” beloond.
    Op een bepaald moment hebben zij echter wel daardoor het vermogen verloren om onderscheid te maken tussen goed en kwaad en om op basis daarvan verdedigbare keuzes te maken..
    Wij vormen onderdeel van de Proles.
    De Gutmenschen zullen voor ons nooit waardering hebben.
    Maar met die gedachte kan ik wel leven 🙂

    Like

 8. Luchtpint zegt:

  “Western leaders are so anxious to dissociate the Islamic State from Islam because they want to reassure their non-Muslim citizens that the Muslims they have brought to their countries in ever-increasing numbers will never act the way the Islamic State is acting.”

  De woorden van Robert Spencer zelf, waar ik het trouwens 100% mee eens ben. Niemand van al die leiders wil er rond voor uitkomen dat ons hier in het Westen hetzelfde te wachten staat of waarom dat zo is.

  Like

 9. Jules Vismale zegt:

  Die akelige EU is ook een soort omgekeerde vorm van de Toren van Babel. In het Oude Testament stond namelijk dat de afstammelingen van de mensen, die de zondvloed via de Ark van Noach overleefden, probeerden een groot en machtig volk te worden terwijl zij zich van God over de wereld moesten verspreiden. Onder leiding van Nimrod wilden de dwaze en hooghartige mensen een enorme toren bouwen, die tot aan de hemel zou reiken, maar opeens gingen zij allemaal onderling een vreemde taal spreken zodat er spraakverwarring ontstond. Toen verspreidden de mensen zich door hun vreemde gebabbel terstond over de wereld heen en ontstond er geen verenigd volk meer.
  Maar de EU wordt juist, net als de Toren van Babel, kunstmatig in elkaar gezet met Europeanen die onderling elkaars taal nauwelijks spreken, andere culturen, kunsten en gewoontes bezitten en de leiders daarvan nou ook het gore lef hebben om daar extremistische buitenstaanders van de islam aan toe te voegen! En die laatsten worden al teveel oververwend door de vreselijke EU en zij streven eveneens naar een grote staat maar dan zonder ” ongelovigen”, heidenen, christenen of geëmancipeerde vrouwen! Laten we daarom hopen dat de EU en IS hetzelfde lot ondergaan als de Toren van Babel en allebei supersnel instorten!

  Like

  • Henk.V zegt:

   Dat is een interessante uiteenzetting, Jules.
   Er is al eens op gewezen dat de constructie van het hoofdgebouw van de EU in Brussel nogal wat uiterlijke overeenkomsten vertoont met de toren van Babel, zoals die door Pieter Bruegel de Oude is geschilderd.
   (http://nl.wikipedia.org/wiki/De_Toren_van_Babel_%28Bruegel%29)
   Als die stilistische overeenkomst opzettelijk is geweest, dan is het de symbolische boodschap die van het gebouw uitgaat volstrekt duidelijk, omdat die dan aardig weergeeft waar de EU voor wenst te staan, precies zoals u beweert.

   Persoonlijk denk ik dat de EU te kunstmatig is om tot een succes te worden, dus zal het uiteindelijk in stukken uit elkaar vallen. Dus , om uw beeldspraak aan re houden :ook deze Toren van Babel zal dan ten prooi zijn gevallen aan chaos.
   En zo hoort het ook!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s