Iedereen even arm

Screenshot 30

(Door: Wans Horst)

 Onder andere door een zekere dreiging van een Derde Wereldoorlog worden mensen coöperatief genoeg gemaakt om hun geld af te staan aan instituten als de Nederlandse overheid. Alle mensen, op de mensen na die zich tussen de regels door kunnen wurmen, die in het nieuws komen als de grootgraaiers alsof zij op u een misdaad gepleegd hebben. In werkelijkheid plegen zij niet op u een misdaad, maar op de overheid door zich niet braaf te laten bestelen en u wordt een boosdoener aangereikt om te beschuldigen. Er is dan ook genoeg om te beschuldigen en dat is waar de overheid z’n bestaansrecht vandaan haalt. Iedere overheid, overal zijn oorlogen, zichtbaar en minder zichtbaar, omdat er iets moet zijn om het volk mee bezig te houden, brood en spelen, afgekeken van Julius Caesar. Was die overheid altijd maar zo behulpzaam, nietwaar?

In plaats van behulpzaam te zijn, komt de overheid nu met een participatiewet om ook de gezonde bedrijven te verzieken met socialistische invloeden. In plaats van bedrijven gezond te houden, worden zij straks bevolkt door mensen die eerst van een uitkering, hoe karig ook, ‘genoten’, gaan zij arbeidsgehandicapten, gemankeerd en wel, inzetten op werkplekken zodat de dienstverlening nog verder achteruit zal gaan in Nederland en we ‘eindelijk’ nog middelmatiger kunnen worden. Goh, wat staan wij te springen om middelmatig te worden. De pro-EU-types juichen middelmatigheid toe, want op een volk dat op een manier verheven is boven de rest krijg je weinig invloed en de zogenaamde elite leeft op invloed en macht als invulling van hun armzalige leven…

De onophoudelijke stroom beklagenswaardige berichten die onze overheid weet te produceren dankzij het veel te grote aantal ambtenaren in vergelijking tot het aantal dat noodzakelijk is om kerntaken uit te voeren, waardoor de samenleving onnodige regels krijgt opgelegd die enkel het doel van de zombificering dienen, vergroot de leefbaarheid absoluut niet.

Religie is niets meer of minder dan het beheersen van de gedachten van de massa. Daar zijn de Joden mee begonnen, zoals zij zelf zo trots beweren, toen kwamen Jezus en kleine Mo. Zij wisten natuurlijk niet dat zij de voorloper zouden zijn van de EU, alhoewel ene Adolf Hitler het begin vorige eeuw ook al probeerde. Joden zijn dus de bron van ‘beschaving’ en de bron van onvrijheid, maar als zij daar niet mee waren gekomen, dan was één van de opvolgers dat wel.

Waarom is de wens om anderen te beheersen, waardoor de massa blijft stemmen op onvrije partijen, tegelijk de bron van alle ellende op de wereld, zo menselijk en hoe drijven wij het uit? De oplossing is simpelweg het geven van ruimte aan uw naasten, zolang die naaste uw persoonlijke levenssfeer niet aantast, door niet aan iedereen dezelfde eisen te stellen en dezelfde beloning toe te kennen. Kortom, door te erkennen dat discriminatie, het maken van onderscheid, altijd geoorloofd is. Wie behandelt u in de politiek zoals u behandeld wilt worden? Alleen door het stemgedrag in de Tweede Kamer kunt u dat opmaken, niet door mooie praatjes bij een programma bij de publieke omroepen, in het leven geroepen om de status quo veilig te stellen.

De kerken in Nederland zijn leeggelopen, omdat de onvrijheid duidelijk werd. Echter hebben andere instituten, die zeggen niet namens een onzichtbaar hoger wezen te spreken, alle uitstromende kerkgangers de richting gewezen (naar links) richting de staat. Die zou hen dan wel leiden… Soms vraag ik mij af waar de hang naar geborgenheid vandaan komt en kom dan tot de conclusie dat die voortkomt uit de jeugd, waarin de basis is gelegd voor de wens tot meer geborgenheid. Dat mensen tot het besef moeten komen dat de ongelimiteerde hang naar comfort alleen hun vrijheid inperkt om te doen en te laten wat zij willen en daar tijd voor nodig hebben, is een absolute non-redenatie om vooruitgang van vrijheid te bewerkstelligen, omdat een samenleving dan onnodig lang in onvrijheid komt te verkeren.

Mensen wonen in Nederland en overal rondom de wereld vrij  dicht op elkaar, wat het besef deed groeien dat er beperkingen van kracht moeten worden om het aantal ongewenste uitspattingen van vrijheid te minimaliseren, denk daarbij vooral aan geluidsoverlast.

Toen de wetgeving er lag om o.a. geluidsoverlast na een bepaalde tijd tegen te gaan, hadden de werknemers van de overheid moeten worden ontslagen. Jarenlang was dit niet of niet economisch voordelig mogelijk, waardoor er veel wetgeving is ontstaan die bepaalde belangen diende, maar niet de samenleving als geheel. De meeste voor- of achteruitgang is relatief, dus waar er belangen van de ene partij gediend werden, gingen andere partijen erop achteruit. De overheid moet Nederland weer zien als Nederland en niet als onderdeel van een groter geheel, de angsten over een afnemende export zijn niet van deze wereld, behalve als een overheid (EU) dat expres zo regelt. Dan is het ook terecht, zoals nu inzake Rusland, maar dan nog is het geen taak van de overheid om boeren en tuinders die daar nadeel van ondervinden te compenseren uit publieke middelen en de burger zwaarder te belasten en minder onafhankelijk te maken als compensatie voor de eigen incompetentie. Zijn er ministers opgestapt? Ambtenaren? Welnee, wij blijven lekker zitten…

Het enige doel dat ambtenaren zouden moeten hebben is om (grove) misstanden in de samenleving te verhelpen. Verder zouden zij iedereen met rust moeten laten. Een duidelijk voorbeeld van een misstand is bijvoorbeeld dat mensen die wel kunnen werken, maar die weigeren dat te doen, hun uitkering kwijtraken, in dat opzicht is de participatiewet een goed initiatief, maar wat mij tegenstaat is dat de werkgevers geheel onvrijwillig verantwoordelijk gesteld gaan worden voor de ‘opvang’ van deze mensen, die duidelijk geen zin hebben om te werken en dus niet het juiste arbeidsethos bezitten. Die mensen hebben geen recht op wat voor sociaal vangnet dan ook, helemaal als zij soms jarenlang de overheid belazerd hebben. Als je iets niet kunt, is er geen reden om iemand te belazeren en als je iets of iemand belazerd, wil je er toch zeker niets van hebben?

Als het economische beleid erop gericht is de economie te verzwakken, en dat is het, kan men beter de koffers pakken!

De wereld is een zwijnenstal en de schoonmaakbeurt begint bij de regeringshoofden die hun oorspronkelijke inwoners als mens moeten gaan behandelen. Mensen die van buiten komen, hadden daar kennelijk de kracht voor, maar zij kunnen ook teruggaan naar hun eigen land als ze van mening zijn hier niet behandeld te worden zoals zij believen.

Door:
Wans Horst
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Iedereen even arm

 1. JooJootje zegt:

  En je vergeet een groep mensen WH dat zijn de mensen die de parasiet overheid tarten door niet volgens de kaders van de overheid hun kostje te verdienen veel van deze mensen worden crimineel genoemd door de overheid terwijl ze toch echt niet stelen of roven.

  Like

 2. luckybee zegt:

  Niet vergeten wat het doel van alle Marxisten is, De DIKTATUUR VAN HET PROLETARIAAT.net als bij de UDSSR Volksrepubliek China,Vietnam, Cambodja, Cuba,Birma (Mianmar). Een hel voor het volk de enige die het als paradijs mogen beschouwen zijn de Nomen Clatura.(LEIDERS)

  Like

 3. M.A.L. Sion zegt:

  Allemaal even arm. ( ????? )
  “Even” staat voor ‘gelijkelijk’ of ‘kortstondig’.
  Dat gelijkelijk kunnen we gevoeglijk vergeten want de graaiers gaan toch lekker hun gang.
  Dat kortstondig kunnen we ook vergeten want PvdArmoe en de Vuile Vieze Druiloren hebben er nog steeds lol in om u te bedonderen waar u bij staat, dus in dit geval is dat éven’ helaas zeer ‘langdurig’.
  In ieder geval tot het PVV-tijdperk (eindelijk) aanbreekt.

  Like

 4. Rob van Marle zegt:

  Draghi wil maar geld pompen in de EU nu weer voor de zoveelse keer in de hoop dat ik geloof er geen barst meer van want dat stelletje in den Haag zet enkel aan d koopkracht van de mensen waardooor de echte economie in het slop raakt alle zogenaamde sprookjesverhalen ten spijt

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s