EU-landen hebben goedkope olie van ISIS gekocht

Screenshot 6

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU heeft toegegeven goedkope aardolie te hebben gekocht van de islamitische terreurbeweging ISIS. Eveneens hebben de VS de EU verplicht tot een antiterreur coalitie. Indirect controleren de Amerikanen daarmee ook de grondstoftoevoer van Europa.

De ambassadrice van de EU in Irak, Jana Hybasková, berichtte tijdens een bijeenkomst van de commissie Buitenlandse Zaken van het Europees Parlement dat meerdere EU-lidstaten olie van ISIS gekocht hebben. Deze olie zou getransporteerd zijn via de Irakese, Turkse en Iraanse grenzen. Turkije spreekt de bewering tegen.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties maande eind juli al aan dat de landen “zouden moeten garanderen dat staatsburgers of andere personen zakelijke of financiële transacties mogen doen die verband houden met de ´Islamitische Staat´. Dat geldt vooral met betrekking tot aardolie uit Syrië en Irak.

ISIS produceert in Syrië en Irak dagelijks tussen de 25.000 en 40.000 barrel olie. Het grootste deel wordt door het door ISIS gecontroleerde gebied in Syrië en het Koerdische gebied van Turkije gesmokkeld. Iedere vrachtwagen kan ongeveer 2000 barrel aardolie transporteren, bericht de “Washington Post”.

Normaal gesproken kost olie uit de Koerdische regio´s 50 tot 55 dollar per barrel. ISIS kan van de smokkelaars ongeveer 40 dollar per barrelvragen, schatten olieanalisten.

“Het is heel moeilijk om de olie van de markt te nemen, omdat de marges zo aantrekkelijk zijn”, citeert de Washington Post een expert.

Westerse geheime diensten hebben de olieleveringen door Irak en Turkije ontdekt. ISIS controleert inmiddels elf olievelden in Noord-Irak en in de Syrische provincie Raqqa. De Amerikaanse geheime dienst schat dat ISIS meer dan drie miljoen dollar per dag verdient – o.a. door de verkoop van olie, roof en mensenhandel, bericht het Iraanse persagentschap Farsnews.

De “Washington Post” citeerde al in juni een antiterreur ambtenaar van de Amerikaanse regering:

“Het grootste deel van het geld is afkomstig van bank- en roofovervallen, chantage en smokkel (…) Ze krijgen ook schenkingen uit het buitenland. Maar dat blijft in vergelijking met de zelffinanciering binnen de perken.”De these van de massale eigen financiering werd door de voormalige veiligheidsadviseur van de Amerikaanse regering onder George W. Bush, Juan Zarate, bevestigd.

Begin juni had ISIS de Centrale Bank van Mosul overvallen, beroofd en 429 miljoen Amerikaanse dollar buitgemaakt. Dat maakte van haar de rijkste terreurbeweging ter wereld, schrijft de journalist Jack Moore in een artikel van “International Businees Times”.

De VS hebben in hun strijd tegen de ISIS-terreurmilitie voor het eerst een doelwit in het gebied van de Irakese hoofdstad Bagdad gebombardeerd. Tegelijkertijd sloot de chef-staf van het Amerikaanse leger, Martin Dempsey, het sturen van Amerikaanse grondtroepen naar Irak niet meer uit. Als de strategie zou falen om het Irakese leger met luchtaanvallen of informatie van de geheime dienst te helpen, dan zou hij de president “het inzetten van Amerikaanse gevechtstroepen op de grond” aanbevelen, zei Dempsey dinsdag tijdens een hoorzitting in de commissie van de strijdkrachten van de Senaat in Washington. Op dit moment zou dat echter niet nodig zijn, benadrukte de hoogste militair.

Screenshot 7

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Graaien, Hypocrisie, ISIS, oliebelangen, Rotzakken. Bookmark de permalink .

16 reacties op EU-landen hebben goedkope olie van ISIS gekocht

 1. janfreak zegt:

  Die oliewingebieden dan maar onmiddellijk platgooien, dat is de enige manier om dat transport te stoppen, want ook hier geldt, Pecunia Non Olet.

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Het is de hoogste tijd, om alternatieve grondstoffen te gebruiken en/of te exploiteren. Zolang wij afhankelijk zijn van de OLIE van de HAATBAARDLANDEN, blijven we gegijzeld worden door de ISLAM. En alternatieven zijn er, waaronder WATERSTOF. Maar de macht van de grote olieconcerns is schijnbaar dermate groot, dat men NIETS met deze wetenschap doet.

  Like

  • Sylvia Groot zegt:

   pffff…. kijk even in de rechterkolom naar het hoofd van ene Bea, die zich middels een kopvod symbolisch onderwerpt aan een olieschurkenstaat om zo haar Shell-belangen te beschermen.
   Dan kent u meteen de soort figuren die uit financieel eigenbelang hun invloed misbruiken om alternatieve grondstoffen tegen te houden. Het interesseert die narcistische lui niet wat hiervan de culturele consequenties zijn.

   Like

  • windwens zegt:

   We waren even op de goede weg met Bush junior en met drie regeringen hiervoor. Waren ook niet de best maar sleept ons niet in een zelf gefabriceerde crisis. Rijden op waterstof zou ongeveer 25 jaar vergen omdat iedereen aan een nieuwe auto moet. Goed voor de economie trouwens zou de automarkt weer vlot trekken. Nee dan komen ze met elektrisch rijden wat zo ontmoedig wordt als de zee zenuwen omdat men niet wil investeren in oplaad punten.Gewoon onmogelijk alle auto’s op elektrisch te laten rijden. De windmolens en zonnepanelen kunnen het nu al niet aan om ons totaal los te maken van olie. De PvdA Samson staat weer een zeik verhaal af te steken over de opwarming van de aarde ga zo maar door. We moeten met de haatbaarden blijven zitten omdat dit een doel dient. Welke is me tot nu toe onduidelijk. Of men is bang dat de hele zandbak in Europa komt wonen maar dat lijkt me stug, want men kan in heel Europa de grenzen dicht gooien. Wat is het dan wel? Toch langzaam Islamisering van heel Europa?

   Like

 3. Sjaak zegt:

  Zouden we deze miljoenen van moslim geitenneukers die inmiddels in heel
  Europa de soziaalpotten leegvreten hebben op een enkele reis terug sturen,
  hebben we hun olie ook niet meer nodig !
  Maar omdat de Europaspecialisten zich nu met de beer Putin aangelegt
  hebben, krijgen deze vieze vuile ranzige rooie smerige honden de rekening
  daarvoor omdat ze de moslims geheel in de kont gekropen zijn !

  Like

 4. realist zegt:

  hebzucht heeft de bovenhand op moraal,is een algemene linkse eigenschap

  Like

 5. Wim zegt:

  Wél Rusland boycotten, maar zaken doen met ISIS is geen probleem. Tikkeltje hypocriet, lijkt me.

  Like

 6. treintrien zegt:

  Nou, mijn mond kan niet verder openvallen dan die nu doet.
  Schoftentuig in onze regering, da’s duidelijk.

  Rusland moet geboycot en dit soort idioten drijven we gewoon handel mee…Waanzin!

  Like

  • windwens zegt:

   Dat Rusland gedoetje is voor mijn gevoel een opzetje geweest. Nederland heeft daar weer even fijntje in mee gedaan. Lees eens heel goed zeker de eerste paar regels de spreekbeurt van Geert Wilders hij kent het spel. De eerste reactie van de dag later van Gluiperd Rutte en je komt een heel eind.

   Like

 7. Avidia zegt:

  Ja, en daar betalen we onze vrijheid voor, die groep mensen die z,g, binnen gehaald zijn zitten allemaal aan de uitkeringszorg .

  Like

 8. koddebeier zegt:

  Ach ja de EU, voor goedkope olie verraden ze volk en vaderland.
  Waarschijnlijk zouden ze hun oude moeder nog ruilen voor goedkope olie, de smeerlappen !

  Like

 9. windwens zegt:

  Vrijheid mag iets kosten dat roepen ze al jaren. Alles heeft zijn prijs!

  Like

 10. Ruben Decloedt zegt:

  Dit is op Het betere wereldnieuws herblogd.

  Like

 11. Pingback: EU-landen hebben goedkope olie van ISIS gekocht | JDreport.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s