Jammer, Femke, dat je minstens zo lui en voorspelbaar bent

Screenshot 3

Demonstranten tijdens de ‘Mars van de vrijheid’ tegen moslimradicalen en antisemitisme

(Door: Elma Drayer)

Vorige week boog ik me over de jihadgangerduiders. In het bijzonder reageerde ik op een stukje van Femke Halsema. De ex-politica wil doorgronden waarom jongelieden het Westen zo haten. Pas als we dat snappen, wijsneusde ze op De Correspondent, zullen we in staat zijn hun ‘de wapens uit handen te slaan’.

Ik betoogde dat zulke pogingen vruchteloos zijn. Daarbij vroeg ik me af of er in de jaren dertig en veertig óók opiniemakers waren geweest die zich ijverig verdiepten in de motieven van Nederlandse SS-vrijwilligers. Mij leek het kras. Denken dat je het Kwaad altijd kunt doorgronden, is typisch een preoccupatie van dit tijdsgewricht.

Dat had ik geloof ik niet mogen zeggen. Eerst kreeg ik enorm op mijn kop van onderzoekers die hun boterham verdienen in de radicaliseringsindustrie. Boos riepen ze dat mijn opvatting ‘wereldvreemd’ en ‘onwetenschappelijk’ was. Niet veel later verwaardigde zelfs Halsema zich om te reageren. Daar moest ik, las ik, reuze dankbaar voor zijn. Het had haar namelijk moeite gekost om zich te verdiepen in een stukje zo ‘lui en voorspelbaar’ als het mijne.

Lees verder>>>
(h/t Jan)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Appeasement, Barbarisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse Kerk, Nederland, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op Jammer, Femke, dat je minstens zo lui en voorspelbaar bent

 1. johannes zegt:

  die trut zou zich ook eens kunnen afvragen waar om wij dat moslim tuig haten als de pest.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Johannes, dat geldt niet alleen voor haar, dat geldt voor de hele verrotte linkse goedmenschenkliek!
   Gíngen ze zich dat maar eens -serieus- afvragen!
   Net zoals ik van tijd tot tijd van moslima ’s denk: Vraag jullie nou eens àf, waarom wij hoofddoeken zó haten, dat we willen, dat JULLIE ze afdoen!

   Like

 2. oud-marinier zegt:

  Die hele Femke Halsema , heeft geen flauw benul van wat de Islam inhoudt. Totaal NIET !!!

  Like

  • Kraftavilqa zegt:

   En zo is het maar net. Het is toch zo simpel wat is de drijfveer van de jihadganger: islam natuurlijk dat Femke dat nu niet doorheeft, nee ze wil het niet doorhebben of i.i.g. Niet toegeven dat ze het doorheeft want dan spat haar comfortabele moreel verheven gutmensch bubbel uiteen.

   Like

   • Harry zegt:

    Aan haar bezorgde blik valt toch wel te zien dat ze begrijpt dat het een enorm probleem wordt , die hele islam .
    Maar ze hebben er iets op bedacht ; eurotaqiyya .
    In aansluiting op de euro-islam .

    Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Dat is dus de perfide persoon- Halsema- die de ISLAMISERING in NEDERLAND WIL! Denk aan de Motie Halsema! Dat deze EUCALYPTA gauw oprot naar haar lieve vriendjes in de zandbaklanden, daar voelt ze zich immers toch het beste thuis. Net zo een verraadster als de RODE MALSTRÖM van het GEDROCHT EUSSR!

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Femke Halsema is gewoon een van de vele irritante feministes die Nederland rijk is, flikker deze intrigante op een hoop met de Anja Meulenbelt’s en andere aanverwante linkse trutten, welke hun bijdrage hebben geleverd aan de teloorgang van Nederlandse cultuur. Halsema is niet dom, niet achterlijk zij weet donders goed wat er speelt in de Nederlandse maatschappij als gewezen politiek leider en fractievoorzitter, zij is tevens bijzonder hoogleraar politiek. Daarom weet zij alles maar dan ook alles over de multiculturele maatschappij, welke in haar visie gewenst is. Halsema is een aanhangster van de Frankfurter Schule en dat heeft haar nalatenschap aan politiek Nederland héél duidelijk gemaakt met haar motie:

  Motie van het lid Halsema cs
  Voorgesteld 27 oktober 2010
  De Kamer,
  gehoord de beraadslaging,
  overwegende, dat iedereen in ons land gelijkwaardig wordt behandeld;
  overwegende, dat diegenen die van elders naar Nederland zijn gekomen, alsmede hun kinderen en kindskinderen, een positieve bijdrage kunnen leveren aan onze samenleving, mits zij zich daarvoor inzetten en daartoe ook ruimhartig de kans krijgen;
  overwegende, dat maatregelen, en in het bijzonder die maatregelen die asiel, immigratie, gezinsmigratie, inburgering en diversiteitbeleid betreffen, gericht zijn op het uitbannen van misbruik en misstanden en niet mogen leiden tot ongelijkwaardige behandeling van mensen;
  verzoekt de regering in woord en daad uit te dragen dat het tegengaan van islamisering geen doelstelling van beleid is,
  en gaat over tot de orde van de dag.

  Halsema
  Cohen
  Pechtold
  Roemer

  https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-32417-36.html

  Like

 5. oud-marinier heeft gelijk. Femke heeft de klok horen luiden maar geen flauw benul waar de klepel hangt! Moslims haten niet alleen het westen, ook het oosten, noorden en zuiden! Niet voor niets dat zij in hun eigen landen genocide plegen door o.a.elkaars hoofden af te snijden. Femke, dit is de aard van het beestje, zoals roofdieren naar alles grijpen wat beweegt!

  Like

 6. Avidia zegt:

  Als ik aan iemand een hekel heb is wel die Halsema, een anti vrouwen politicus, nou ja, politicus!!!! Een ijdelheids- figuur die niets voorstelt, een figuur die naar voren gestuurd is door een nietszeggende partij, een vrouw van niets, de vrouw die niets anders kom uitbrengen dan uh, ug en nog eens uh, totaal een mislukkeling. Gelukkig weg uit ons beeld, een mislukkeling dus.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s