Een nieuw journalistiek geluid op internet? Vergeet het maar.

Screenshot 12

(Door: Erik60)

Yep, het is gebeurd. De kogel is door de kerk. De nieuwe site van De Dagelijkse Standaard, ´Jalta´, wordt verstopt achter een betaalmuur. Wie zogezegd graag een (onafhankelijk) blog wil lezen met zogenaamde onafhankelijke schrijvers gaat er voor betalen. Er zijn heel wat grote namen (ik ga ze nu niet opnoemen) voor aangetrokken en ieder van hen mag een column schrijven. ´Jalta´ zou een nieuw rechts geluid op het internet moeten brengen. Maar er wringt iets aan het schoentje. Ik vrees dat ´Jalta´ een spreekbuis voor het CDA en de VVD wordt. Want wie objectief nieuws wil brengen, mag geen columnisten met een politieke achtergrond in dienst hebben.

Ook vrees ik dat Henk en Ingrid op deze nieuwe site duchtig uit de boot vallen. Veel van deze columnisten hebben een universitaire achtergrond.  En de ervaring leert me dat iemand met een universitair verleden de feeling met het gewone volk gewoon niet heeft. Natuurlijk zitten er een  paar goede namen bij die perfect weten wat er onder de mensen leeft. Maar het is veel te weinig. Ik vrees dat veel van deze aangetrokken schrijvers in een ivoren toren leven en graag hun mening aan Henk en Ingrid willen opdringen.

Denk nu niet dat ik dit geen goed initiatief vind. Ik juich dit zelfs toe. Maar als objectieve onafhankelijke columnist voel ik toch wel wat nattigheid. CDA-er Pieter Omtzigt lijkt met zijn stoere uitspraken wel de nieuwe wonderboy van Nederland. Maar laat ons in Godsnaam niet vergeten dat het CDA mede verantwoordelijk is voor het verval van Nederland en het massaal binnenhalen van kansloze moslims die niets van doen hebben met onze normen en waarden. Deze meneer zit al sinds 2003 in de Tweede Kamer. Sinds kort hoor je hem bazelen over populaire onderwerpen die Henk en Ingrid aangaan. Maar waar zat meneer al die jaren voorheen? Het CDA weet perfect hoe het kan scoren bij de kiezers. Zij wil graag terug in het torentje en eenmaal in het torentje zal er niks veranderen. Zij zal, net als de VVD, D66, PvdA, GroenLinks, SP en CU, de ondergang van Nederland bespoedigen.

Daarom heeft hij het podium dat het nieuwe ´Jalta´ hem biedt met beidde handen aangegrepen. Zo kan hij namens het CDA onbekommerd en onbeperkt kritiek geven op het regeringsbeleid en onbegrensd beloften namens het CDA doen waar later toch niks van terechtkomt. En Dirk Jan Eppink, voormalig Europarlementariër, zal het geluid van de VVD met veel verve neer pennen, zodat de argeloze lezers van ´Jalta´ bij de volgende verkiezingen zeker VVD of CDA zullen stemmen. Voor de rest vrees ik dat er ook een sterk links geluid te horen zal zijn met regelmatig kritiek aan het adres van Wilders. Want Bart Jan Spruyt, die al heel wat gif over Geert Wilders heen heeft gespoten in zijn columns, mag in dat lijstje niet ontbreken. Dus beste mensen, ik vind persoonlijk dat er al elitaire blogs genoeg op het internet rond zwabberen die ons allemaal de les willen lezen. De gewone man of vrouw heeft behoefte aan eerlijke en objectieve informatie en niet aan kunstmatige subjectieve berichtgeving.

Misschien is deze column hard voor deze nieuwe betaalsite, maar een columnist moet nu eenmaal kritisch zijn en dit durven vermelden in zijn columns.

Door:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

23 reacties op Een nieuw journalistiek geluid op internet? Vergeet het maar.

 1. Mowdes zegt:

  Ik las met regelmaat DDS, je moet nu eenmaal je vijanden kennen, maar ik betaal geen cent aan deze Jaltaclub.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  hoppa, ik ga die euro 84 lekker in Kiev verbrassen morgen
  en een hele dikke middelvinger aan de VVD achter de muur,
  ze steken die betaalmuur maar ,daar waar de zon nooit schijnt .
  is dat soms een voorproefje voor als we ze , uit dat torentje trekken ??

  en dan acher de muur van het ouwe kerkhof ??

  gr, bob

  Like

 3. Jade zegt:

  Iets wat achter een betaalmuur kruipt valt voor mij meteen al af.
  Het leven in Nederland is inmiddels bijna onbetaalbaar geworden…

  Like

 4. Republikein zegt:

  Off Topic, gaat dit clubje morgen nog verzamelen?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Voor de demonstratie bedoel je Nee. Pro Patria heeft het voor dit moment even gecancelled.
   Spijtig, maar ik kan me er wat bij voorstellen.
   Ze willen niet stilstaan op een hoekie van de Koekamp; ze willen de Mars van de Vrijheid kunnen afmaken dóór de Schilderswijk, zoals het goed recht hoort te zijn van alle autochtone Nederlanders.
   We zouden een manier moeten vinden om die klootzakken in Den Haag dusdanig onder druk te zetten, dat ze ons vrijgeleide geven onder begeleiding van de ME. En ik blijf er bij, in volle ernst: MET een waterkanon vol varkensbloed! Dàt zou dat gespuis nog eens léren!

   Like

   • Republikein zegt:

    Dank je voor je reactie, zien wij elkaar morgen?
    Alvast een kus!

    Like

   • Harry zegt:

    Kijk je dan wel een beetje uit voor m’n Zondagse jasje ?
    Hoop je live te ontmoeten !

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Republikein Wat bedoel je? Het gaat nú ècht niet door, hoor!
    De NVU wel, maar dat is me weer iets te zware kost (Zijn wèl antisemitisch) Pro Patria is nog meer nationalistisch-zonder-meer: Surinamers en Antillianen waren welkom bij de vorige demonstratie.
    Zodra het wel doorgaat, dóe ik het, natuurlijk!
    @Harry, dat zou erg leuk zijn ja! hoop dat het nog eens zo ver komt.
    En wees gerust voor je jasje: Dat varkensbloed gunnen ze ons toch niet, in Den Haag; van z’n levensdagen niet!-Hoe jammer het ook is.

    Like

 5. Luchtpint zegt:

  Eigenaardig. Ik kan alles artikels gewoon lezen ? Alhoewel, ik weet ook niet goed hoe zo’n betaalmuur werkt. Normaal zou je een beperkt aantal artikels moeten kunnen lezen of zo tot je de boodschap krijgt dat het niet meer gaat.

  Ik heb eens gekeken en ik heb al 3 artikels helemaal open gezet zonder probleem.

  Like

 6. Welcome to the club! In Zuid-Afrika is de meeste Afrikaans koerante al agter de betaalmuur!

  Like

 7. janfreak zegt:

  Ja, lekker democratisch, wordt dus alleen maar leesvoer voor de welgestelden.

  Like

 8. rinus zegt:

  Een site waar nogal wat mensen schrijven die behoorlijk of zeer anti-PVV/Wilders zijn. Daar zijn er wel meer dan genoeg van, en nog gratis ook! Columnisten zijn zorgvuldig uitgezocht door Livestro. Sommige columnisten lees ik soms wel graag, maar zij vinden het dan vaak toch weer nodig om er één of twee anti-PVV zinnetjes tussen te zetten. Dat willen ze misschien niet eens, maar men is blijkbaar als de dood om voor PVV-sympathisant uitgemaakt te worden. Het ergste vind ik dat Annabel Nanninga “onschadelijk” is gemaakt door de baas van Jalta. Want echte gefundeerde Islam-kritiek (en vaak schitterend geschreven) gaat verdomme nu achter een betaalmuur. Nee, ik zal nooit geen lid worden, en de site zal trouwens niets worden. Overigens nog even iets over CDAer Omtzigt. Hij belt en mailt dan wel tig media als hij zelf weer een scheet laat, maar als het er op afrekenen aankomt stemt hij gewoon (weer) met het nietszeggende CDA-zwikkie mee. Mooiste voorbeeld? Het debat dat gevoerd werd omdat zoveel mensen (iets van 60.000) het Burgerforum steunde in hun strijd tegen de EU. Dan moet de kamer daar over spreken. Toen kwam bij “Omtzigt=CDA=Eurofiel” de aap aardig uit de mouw. Een lachertje! Want als het op stemmingen (dus gewoon een beslissing van ja of nee) aankomt is het gewoon een CDAer! Datzelfde CDA dat ons land net zo hard heeft gesloopt als nu D66,VVD en PvdA.

  Like

 9. Misdefinitie zegt:

  Het is te makkelijk om mensen met een universitaire achtergrond weg te zetten als wereldvreemden die geen feeling hebben met het gewone volk. De beheerder van onze website is universitair geschoold en weet als geen ander dat je alles kwijt raakt zodra je openbaar rake rechtse teksten gaat publiceren. Een kwart eeuw studie in de prullenbak, een halve ton aan rechtszaken en gehaat worden door de meerderheid van de bevolking met alle gevolgen van dien.

  Onder de hoogopgeleiden zitten veel PVV’ers waar je nooit van hoort vanwege deze consequenties. Het is de ellende ook niet eens waard. Je schrijft voor een klein publiek bestaande uit anonieme internethelden die je fantastisch vinden zolang je hard bent, maar als het erop aan komt je net zo hard laten vallen als de rest. Als Jalta wil proberen om met een gematigde toon een bredere doelgroep aan te spreken, dan verdienen ze een kans.

  Like

 10. Jan van Eechoud zegt:

  Ik zei het reeds: voor € 7 euro per maand wil ik wel een inside kijkje nemen. Ook ik mis mensen als Joost N. en Hans J. In de basis.
  De tijd zal het leren.

  Als we daar geen commentaar kunnen leverenis het gauw over.

  Like

 11. treintrien zegt:

  Volgens mij is er nog niet een zo’n site een groot succes geworden.
  Zélfs niet na minutenlange promotie bij DWDD.
  Ik noem Blendle (of iets wat daar op leek)

  Volgens mij gaat A Nanninga van GS daar ook naar toe, vind ik érg jammer.
  Is een GS icoon wat mij betreft. Pittig wijffie.

  Nou moet ik heel eerlijk toegeven dat er een hoop namen in ’t rijtje staan die ook daar gaan schrijven… Ik zou bijna in de verleiding komen. Bijna 😉
  Smalhout bijvoorbeeld: moet ik tegenswoordigs boekjes van kopen om ‘m te kunnen lezen, want die staat bij de telegraaf ook achter zo’n muur. En betalen voor internet-pc-nieuws is écht een no-go.
  Baudet vind ik toch ook wel interessant.
  De Bolk zelluf, tja. Kan wel schrijven maar zégt zo weinig. Vind ik.

  Die reizigers laten trouwens ook alleen nog maar spitsen en metro’s achter… 🙂
  en ouwe Vrouwen van de Telegraaf 😉 de krenten 😉
  (riep ik laatst echt tegen een collega: “Wil jij nog een ouwe Vrouw? ” Verbazing alom. Genant)

  Like

  • Harry zegt:

   Ja, Treintrien , zo zet je de mensen wel op het verkeerde been , die dachten natuurlijk dat je jezelf in de aanbieding deed , als een soort treinsnol , zeg maar .
   ” Wil jij nog een ouwe Vrouw ” ? …………….. Niemand , zeker ?
   Lekker jong en mals , dat maakt meer kans .

   Je maakt de raarste dingen mee in het openbaar vervoer tenslotte .
   Daarom heb ik de laatste 25 jaar al niet meer in de trein gezeten .
   Kunnen er ook wel 30 zijn .

   Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Ik ben het volledig met U eens, Erik60.

  Like

 13. vanhetgoor zegt:

  Het getuigt wel van durf. De site ziet er netjes uit, althans de voorpagina. Ik zal er niet veel van lezen, ik vind het internet al duur genoeg en ga niet nog eens extra betalen voor artikelen te lezen. Er is tenminste een professionele vormgever bezig geweest. Alleen Nanninga zal ik missen. Het zij zo!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s