Nederlanders vaker negatief over islam

Screenshot 16

Meer Nederlanders zijn de afgelopen jaren negatief over Nederlandse moslims geworden. Tegelijkertijd staan er ook meer positief tegenover hen. De islam zien Nederlanders ondertussen steeds minder zitten. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van TNS Nipo.

Vergeleken met mei 2010 is het percentage dat negatief of zeer negatief is over Nederlandse moslims gestegen van 31 naar 39 procent. Het aandeel Nederlanders dat positief of zeer positief is, is ondertussen gestegen van vijftien naar 22 procent. De ‘neutrale’ groep slinkt van 52 naar 37 procent.

Lees verder>>>
(h/t Jan)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Moslims, Nederland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Nederlanders vaker negatief over islam

 1. Sjaak zegt:

  Van de PVV-kiezers is 77 procent negatief. ??????
  ——————————————————————-
  Welke boerenlul heeft deze flut procenten van de PVV ingevuld ?
  Ik in ieder geval sta 150% negativ tegenover de Moslimgeitenneukers !

  Like

 2. Cathja zegt:

  Ik kan me niet herinneren dat ik ooit positieve gedachten over de islam heb gehad. Ik wil er wel bij zeggen dat ik me er de laatste jaren pas goed bewust van ben geworden welk gevaar onze democratie bedreigt. Ten tijde van de gastarbeiders was ik amper van de basisschool af, en een Marokkaan in ons dorp was toen nog een bezienswaardigheid! Was het maar bij een bezienswaardigheid gebleven! Tegenwoordig gaat er geen dag meer voorbij of de moslims zijn wel ergens in het nieuws.
  Het is er niet leuker op geworden. Nederland is niet meer het Nederland van mijn jeugd. Heimwee naar die tijd overvalt me telkens als ik weer berichten hoor of lees over hoe onschuldigen in elkaar geramd worden, bestolen, uitgescholden, etc.
  Ik wens de wegkijkende autochtone Nederlanders toe dat ze eens uit hun diepe slaap ontwaken, en zij aan zij met ons de democratie helpen bewaken.
  Van de overheid hoeven we geen bescherming te verwachten.

  Like

 3. laura van der storm zegt:

  Meer Nederlanders zijn de afgelopen jaren negatief over Nederlandse moslims geworden. Tegelijkertijd staan er ook meer positief tegenover hen. De islam zien Nederlanders ondertussen steeds minder zitten. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van TNS Nipo.

  Ik heb een paar wijntjes op, daarom….is het nou negatief of positief ?

  Like

  • Jan zegt:

   Hetzelfde zie je over Israël. Normale, verstandige mensen kiezen voor Israël en DUS kiest links volk voor terreur. In het stuk van Femke Halsema kon je weer lezen hoe dit wijf met de Frankfurter Schule dweept. Toen ik studeerde had ik ook een docent die alle, en dan ook alle colleges wist te verzieken omdat hij uitging van het marxisme en je was verplicht zijn troep te volgen anders geen tentamenbriefje.

   Like

 4. jans zegt:

  De islam moet verboden worden, want de islam is als een dodelijk virus in de samenleving.
  In het Midden-oosten is de islam aan de vernietiging van zichzelf begonnen.
  Moslims slachten moslims af, want alle niet-moslims zijn allemaal al kapot gemaakt door de moslims.

  Like

 5. Peter Klaasing zegt:

  Beste heer Bron,
  Betekend dit, dat meer moslims Nederland zullen verlaten? Of is dit wensdenkerij?

  Like

 6. leefbarbaar zegt:

  Ze zullen de PVV wel de schuld geven en het internet, maar het komt natuurlijk door al die misdrijven, die moslims dagelijks in ons land plegen. Slachtoffers zijn niet positief over daders. Daar verander je niets aan. En zolang M&F hier komen stelen, frauderen en mishandelen, gaat de beeldvorming over moslims nog verder achteruit.
  Waar ik persoonlijk ook een probleem mee heb is het fokken. Loopt er zo’n lappenkramen uit Somalië met jengelende koters voorbij van 2, 3, ,4 en 5 jaar, dat weet je dat het moslimprobleem voor je eigen kinderen en kleinkinderen nog veel groter wordt. De oude politiek, die iedere allochtoon hierheen haalt en overlaadt met uitkeringen, dwingt mijn kinderen te emigreren of de allochtonen te deporteren. Een schande dat het zover zal komen.

  Like

 7. Tom Hendrix. zegt:

  @Joop Klepzeiker: 00.16. uur. Dat filmje laat precies zien waar de Islam voor staat, Joop. Als Israël verloren gaat, dan zijn WIJ aan de beurt in West-Europa! Maar de verraders van politici willen het niet weten.

  Like

 8. Pete zegt:

  Hoor graag positieve dingen over de Islam en moslims, maar hoor al 40 jaar niets, maar dan ook helemaal niets positiefs, van wat een bijdrage zo kunnen zijn aan onze maatschappij. !!!
  Eigenlijk de schuld van die (linkse) MSM ? Die plaatsen en vertonen alleen maar negatieve dingen over islam en moslims… (de positieve dingen moeten nog worden uitgevonden)
  Zouden ze die diep van binnen misschien ook een beetje een naar gevoel in die onderbuik hebben ? Vooral nu die lijken stank zelfs in Europa begint door te waaien.. ??

  Graag ook de achtergronden van die opgehemelde Marokkaanse ondernemers door MP Rutte ?
  Hoeveel er een strafblad hebben bijv.. (bij de belastingdienst)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s